God Jul i efterskott

Nu är julen slut och tomten säger tuut, eller hur var det Linnéa? Julafton började med paketöppning med S o S jr kring den 60 cm höga gran som jag köpt hem till S dagen innan. Jag fick en ny Peakmössa. Den jag fick förra året var utsliten nu, tyckte tomten. Sedan åkte vi till Sidsjön för lite pulkåkning. Det var flera tappra själar där, jättemysigt.

Vid 15 släppte vi av S jr och åkte till farmor o farfar i Söråker, där det blev mat, mat och tusen miljoner paket. Jag fick bl.a en dammsugare, 2 bogseringslinor (en var egentligen till min bror, tomten skrev fel på lappen :P), 1 kg toblerone, toffifee, tofflor, goggles, knivslip, m.m.m.m. Efter fikat åkte vi till mor och firade med mamma-släkten. Där blev det mer fika och mer paket. Lite kaffegrejer, ryggsäckar och massa annat ;P Åkte hem och tog en promenad kring Södermalm som förra året. Nu har jag levt 22 år utan ett enda julbråk! ;)

Juldagen åkte vi till Skönvik för lite slalomåkning. Sedan julmat hos mormor, och sen var det dags för förfest hos mig (samma visa som förra året, right?), 15 pers fick plats i min etta. Inte ens trångt ;) Sedan delade vi på oss, jag hamnade på o'learys och mådde usch morgonen efter.

Birstasituationen var värre än värst under mellandagsrean. Bilar till motorvägen, det är stopp överallt. Jag blev som vanligt lite besviken på rean, alla butiker skyltar flitigt men när man väl går in är det halva priset på kanske 15 varor. Köpte iaf ett par byxor på Vision till halva priset och lite sushi på stan. Börjar gilla det mer o mer faktiskt. Sushi alltså. Det var inte ens svårt att få i sig en 9-bitars tallrik.

Igår kom några vänner hit och vi lagade mat o surrade lite. Sedan gick vi till Tea och surrade lite mer. 9 flickor små. Jag fick en jacka av Linnéa som hennes syster gjort, den skulle annars slängas. Vilket kap, den är skitsnygg! Så här ser min 7-åriga kusin Selina ut i den bakifrån:



Idag åkte vi pulka med morbror Tråd och kusinerna, kul för S jr att få träffa mina kusiner som bara är några år äldre. Vi grillade fryst sojakorv (förbannat att det inte ska finnas kycklingkorv i nån jädrans affär! Nu har vi köpt upp ett helt lager o lagt i frysen) och åkte sen till mig o fikade. Idag var vi 11 pers i lägenheten, och herrejösses vad jag har diskat de senaste dagarna!! :D Men det är så treevligt med besök!

Selina och Thord i full fart


Tea kidnappad?



(Tea, du vet att jag måste göra detta, du har inget val)
Har Tea blivit kidnappad?
Nej nej, hon har bara blivit inlåst i sin egen bil!

Igår ringde Tea när jag var på stan. Hon stod parkerad uppe på min parkering, och fick inte upp bildörren, den hade fryst fast. Jag tipsade henne om att kliva in genom bagageluckan, om inget annat funkade. Hon klev in, men pga den tunga snön som låg på hela bilen smälldes luckan igen o gick i lås. Där satt/låg hon i mörkret, och kom varken ut eller in, så jag var tvungen att springa till undsättning o försöka få upp bagageluckan. Problemet var att hon hade nyckeln - i bilen. Till slut kunde hon sträcka fram armen till baksätesdörren och ge mig nyckeln. Mission completed, Tea räddad! Man funderar ju vad folk tänkte när de gick förbi :P

Slalom baby!



Idag var vi till Sidsjön och åkte slalom med S jr för första gången. Det började i katastrof, eftersom varken jag eller S åkt med ett barn tidigare, och vi hade ingen lina (vi trodde inte ens att vi behövde en). S jr fick hålla i mina stavar o köra framför mig medan jag plogade bakom. I början gick det jättebra, men i slutet av backen blev det brantare o brantare och till sist kunde jag inte stanna genom plogningen. S jr kunde varken svänga eller stanna, så han styrde kosan rakt mot en stor kulle (läs; alla hopp och kanter som fanns i backen :D), vi susade över en kulle så sakta det gick (vi lättade NÄSTAN från marken) men sen blev det störtdyk ner i snön. S jr började grina och vägrade åka mer, och jag gjorde illa handen o armen så att jag inte kan använda vänstertummen riktigt (lite störande att inte kunna knappa på datorn/mobilen, diska, laga mat, klä på sig och annat onödigt), men det var ju inget man oroade sig över då. Till slut övertygade vi S jr om att hyra en lina och testa igen. Då gick det bättre, o trots att S jr storgrinade samtidigt som vi åkte i början så blev det mindre grin och till sist ett leende och ett "det här var ju kul!" Phui. Det hade kunnat förskräcka honom från att nånsin åka slalom igen, och han som ville göra karriär o hamna i tidningen!


Sötsockor


Visst är dom väl underbart söta :D Finns på kappahl, he he he

Biluppdat.

Jaa, uppdatering om bilen är att hela motorn hade gått sönder och det kostar minst 10 000 att köpa ny (om vi nu hittar en ny motor på skroten), annars är det skroten nästa. Jag får inte alls skuldkänslor. Detta är alltså restaurangens bil vi pratar om, inte min. Men det råkade vara jag som körde den "vid olyckstillfället". Hmm.

Har iaf kommit igång och köpt första julklappen nu! Har faktiskt köpt det mesta igår.
Jag har även kommit på lite saker jag önskar mig. Jääy, en vecka före julafton.
* En ny stor golvblomma (Tea tog ju med sig sin hem nu :P)
* Bogseringslina :)
* Muffinsplåt
* Goggles
* "Dunsockar" eller vad de nu kallas.. :P
* Tvättbar sula till jobbskorna, strl 37
* Knivslip

Bilproblem och skidåkning!

Idag ville inget funka för oss. Vaknade 07.57 med en plan om att hämta bror i Timrå och sedan åka till Hassela för lite skidåkning. Jag kom till Birsta, då började bl.a. oljelampan blinka i bilen (inte min bil) och bilen saktade ner. Jag kunde iaf glida till avfarten där bilen totaldog. Jag ringde bror, som skulle komma o bogsera bilen till stan igen. "Jag kommer om 10 min" sa han. Jag väntade ca 1 timme, inget hände.. Till slut kom han, då hade jag skrapat varje ruta 5 ggr för att hålla värmen, det regnade ju imorse trots att det var -6 grader, så när regnet landade på rutan blev det pansar-is direkt. Vi bogserade bilen till ica maxis parkering (där den står än) och stoppade in skidorna i mammas bil (som bror Ante lånat). 
Vi började åka mot Hassela, men var tvungna att stanna varje 5:e minut för att skrapa rutorna. De isades ju så vi inte såg ett shiiet. Till slut insåg vi att vi inte kunde fortsätta på det viset till Hassela.. Så vi vände, och det blev ingen skidåkning. Vi som hade förberett allt.. Jaja, allt talade mot oss, så om vi hade kommit fram hade väl nån av oss brutit ett ben eller två med tanke på den otur vi haft hela dagen!

Istället blev det middag hos mamma, älgfilé á la S! Gött! Vi lekte även med lite lego och åt lussekrans. Min bil funkar i alla väder :) trots att det var 2 dm snö (ingen överdrift) på den, så istället för att skrapa bilen så fick jag skyffla bort snön med armarna. Min bil är nog den enda bilen jag ska köra nånsin i framtiden. Den kan man lita på.

Såhär fin var min bil när jag grävt fram den från snöhögen o parkeringen - glömde ta en bild innan. Men spår av snön syns på taket!




Igår premiäråkte vi skidor för denna säsong. Det blev Nolbybacken - premiär där också! Utsikten slår helt klart Skönviks vy över Östrand, men annars gillar jag nog Skönvik snäppet bättre (kan bero på att jag är storasyster och inte gillar nya saker)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av P-A.
Här kommer förutsättningen för utmaningen:

Så här går det till: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sedan sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

Det handlar alltså inte om svar på sju frågor eller liknande utan man bestämmer helt själv vad man vill berätta. Här kommer mina sju punkter:

1) Jag måste ställa väckarklockan med samma "slutsiffra", t.ex 08.08, 08.48, 09.19 osv.

2) Jag kan inte dricka upp kaffe/the, lämnar alltid slumpen.

3) Äter jag yoghurt med fruktbitar i måste jag äta upp dem innan jag häller i flingor.

4) Biter mig alltid på insidan av läppen, det ser ut som ett söndersprängt bergsområde där inne.

5) Appropå munnen så har jag en "plasttand", förutom en liten kant som är kvar av min riktiga tand. Blöder alltid kring tanden när jag borstar gaddarna, och testar jag med tandtråd så känns det som att fejktanden ska följa med upp o lossna. Jag avvaktar med att gå till tandläkaren på några år.. ;P

6) Alla vet förmodligen om detta, men jag är galet beroende av choklad och godsaker i alla dess former. Äter tills det tar slut, så är det med det! Måste nästan alltid ha något sött efter varje måltid. (jag gillar att baka :P)

7) Jag måste erkänna att jag gjort en liknande utmaning förr, så jag kopierade mer eller mindre svaren (jag är med andra ord oftast för ärlig för mitt eget bästa!)

Nu går min utmaning vidare till följande bloggare: Erica, Linnéa, Tea, Sofie Å, Sofia D, Emilie & Anna R!!
(det funkade inte att länka av nån anledning, men ni vet vilka ni är)


Timbuktu!

Har nyss kommit hem från Timbuktu, jag är så glad att du följde med Emilie! Hade lite bekymmer med att boka biljett, bl.a annat hade mor tagit tillbaka ST-kortet som jag skulle få rabatt på, o när jag tänkte köpa till ordinarie pris var det stängt. Tur för mig! När jag jobbade lunch idag hörde jag några gäster prata om timbuktu, så jag frågade om de skulle dit. De sa ja, de skulle jobba där, och frågade efter mitt mobilnummer. "Haha. what??", tänkte jag, men jag gav iaf ut numret o fick ett sms som jag skulle visa i entren. Det smset tjänade jag en hundring på, inte helt fel :)

Konserten var kanon!! Det var lite like the old days, förutom att medelåldern på publiken hamnade några år under min egen ålder. :P



Lite pics från stadshuset. Jag och Emilie med rödvinsläpparna. Gulligt.
Snacka om att jag fotar för sällan. När jag formaterade kameran idag (vilket jag alltid gör när jag fotar nånting nytt) tog jag bort bilder från min o Antes fisketur i somras. Hej och hå, dags att dra fram kameran oftare...


Äppelmosbullar

Det blidde inge Åre. Precis när vi skulle boka så hade det blivit slutsålt precis den helgen vi tänkte åka.. VARFÖR bokade vi inte på en gång, som jag sa. Så less. Nu sitter vi och kollar på alternativa boenden i Åre, men allt är dubbelt så dyrt, och man ska ju ha liftkort och mat också. Får se om det blir nån fjällresa i mellandagarna. Man skulle haft en fjällstuga...

I fredags bakade jag äppelmosbullar. Jag hade bara torrjäst, plus att mjölet tog slut, så jag fick ta hälften grahamsmjöl, o bullarna jäste inte alls. De blev dock helt ok ändå :P snart slut... Jag var även på lunchspinning, sen skulle jag fixa lunch med Tea o mamma för att sedan hjälpa Tea att flytta ut från mig o in i egen lägenhet i stan. Hann dock inte äta nån mat, utan vi åkte med släpvagn och skulle hämta Teas säng och soffa, som visade sig vara ihopbuntade med 14 lager plast. Vi släpade iaf upp allt till hennes vindsvåning. Ingen hiss, ni kanske kan tänka er hur slut man var efteråt! :P Vi åkte då hem till mig och åt en sen lunch, sen gick jag direkt till jobbet.

Igår var vi lediga och barnlösa. En hel dag till vårt förfogande. Och det var så tråkigt. Jag vet inte hur man är ledig längre..måste alltid ha en tid att passa för att planera in resten av dagen! Vi tog en promenad i Sidsjön, jag blev så sugen att åka längdskidor när folk swishade förbi. Men jag äger ju inga längdskidor. Blev sugen att åka slalom också, men det kom vi på när det var några timmar till stängning, plus att vi aldrig varit i Nolbybacken förut, o jag är lite rädd för nolby (=nya backar).. :P
Sen lunch på Ming. Sen träning, bodypump release. De tre kvinnliga instruktörerna var så söta i röda strumpbyxor, usa-sockar och kortkort svart kjol. Sen handla och fixa tvårätters, och till slut bio - body of lies. bra film. Jag har även tagit tag i guitar herokarriären och fixat massa nya banor. Vann en duell mot slash, wohoo! :P

Han lyssnade!

Han där uppe lyssnade med råge, det har toksnöat hela kvällen igår, och nu snöar det igen! Tyvärr är det plusgrader, så det är bara slask på vägarna, men jag bad ju aldrig om att snön skulle stanna kvar. Vore kanske för mycket begärt att säga det nu.. :P

Julstämning hemma åtminstone!

I söndags drog jag fram julgardinerna, och igår gjorde jag en storstädning i lägenheten. Det är så fint och mysigt här!

 

Såå ser det ut hos mig nu. Kom och hälsa på vettja, tyvärr åt jag just upp den sista chokladmuffinsen, men jag kan alltid baka nya! :)

I söndags var det julskyltning. Vi hade massa bokningar, så jag skulle hoppa in o jobba ca 17-18.30. Den största bokningen skulle komma 17.30, o vi tänkte gå på julskyltning innan dess. Meen när vi gick ut upptäckte vi att det regnade. Så, det blev ingen julskyltning. Första gången nånsin, ingen julskyltning! Men jag är tveksam om julstämningen infann sig när man måste hoppa mellan pölarna :/ Bokningen kom iaf en timme sent, så när jag slutade vid 19.30 var stan helt tom. Gick på jakt efter lussebullar o glögg, och hittade det på ica bergsgatan! Köpte även pepparkakor, så lite julstämning fick vi iaf i söndags :)

I lördags hade vi en storbokning. Såhär såg köket ut med alla tallrikar förberedda (vi hade inte en enda ren tallrik):



Och till sist, en uppmaning till han där uppe!

Denna skylt finns att skåda på min pappas tomt :)

RSS 2.0