En begravning utan bröllop

Imorgon ska jag på begravning. Min första släkting som dör på "ålderns höst" (vinter). Men fortfarande inget bröllop i hela mitt liv, förutom en gång när jag var liten, och det minns jag knappt. Orättvist!! Kan ingen jag känner bara göra något wild and crazy och gifta sig? Självklart med mig närvarande, på första raden flitigt fotandes.

Tragiskt det där med Mr Ledger faktiskt. Inte för att jag kände honom, men han var ju.. bra.

Imorrn kväll är jag ledig, och jag har INGEN aning om vad jag ska göra. Längesen jag var ledig, kan man säga.. Vet inte vad man gör en ledig kväll längre. Jaja, jag får väl fixa en romantisk middag med me and myself, alltid lika stimulerande!

Pellefanter och hjärtpotatis

image163
Denna pellefant står snart i min lägenhet! Jag hoppas att han kommer trivas bland de andra elefanterna, girafferna och zebrorna. Jag måste snart inhägna vardags/sovrummet och börja ta inträde för att folk ska få hälsa på oss i min djurpark här hemma =)


För övrigt bakade jag gifflar med kokos & apelsin samt kokoskakor i torsdags. Kokoskakorna är slut, och gifflarna kan jag numera räkna på en hand. o jag har inte haft besök av någon ;P S hjälpte mig lite med kokoskakorna, och hans mamma fick några gifflar.
Såhär såg de första (och misslyckade) ut:



Förresten var det en bild i ST på en hjärtpotatis häromdagen. Pärerna verkar föröka sig, vi fick nämligen tag i en likadan på jobbet redan förra året.


Bilder från Sidsjön

S är i Turkland över helgen, så jag har fått klara mig helt själv. I fredags började jag med mitt pussel, har kommit en bit faktiskt!
Och igår var jag ut efter jobbet. Med lite folk från gamla serveringsklassen. Daltons (haha, pinsamt) och O'learys. Käkade även äcklig men dyr pizza innan vi gick hem. Tur för den pizzerian att de är de enda med nattöppet.. Fulla ungdomar äter i princip vad som helst. Jag kom iaf hem strax före 05. Kul!!
Tänkte åka snowboard idag, men pga dåliga väderförhållanden och gårdagens utgång så tog jag en långpromenad på 1½ timme i Sidsjön istället. Det har ju varit så sooligt, lovely!


   



yeah. gjorde om bilderna lite, la på lite extra linsöverstrålning ("solreflexer") m.m. Nu ska jag till mamma och käka middag o basta. Längtar tills imorgon kväll! :)


Snowboard!

Detta tyg har jag beställt. Tänkte sy gardiner och sätta upp i köket. Det blir väl coolt!

Åkte snowboard i förrgår, i Skönvik. Första gången sen vi var i Sälen/Trysil 2006! Gaaah vad kul! Och GAAAH vilken träningsvärk!!

Men lite pinsamt är det ju när ett kvällskort för -18 år kostar 75:- och +18 år kostar 100:-, och jag får 25 kr tillbaka när jag lämnar en hundring... hrrrm. Nog för att jag ser rätt ung ut, men ser jag ut som att jag aldrig varit lagligt på krogen eller ens köpt en sketen folköl?!
Jag undrar när det vänder, när man faktiskt uppskattar att se ut som 17 när man är 21,5. (det kanske är när man slutar nämna 0,5 år i sin ålder.. ;P).

image158

Skönvik från mobilen

Året 2007

Jag kanske ska göra som Erica och berätta vad som hände under året 2007.

I början av året bodde jag fortfarande hemma i Timrå, samt som inneboende i Haga. Skrev på att hyra en tvåa i andrahand i Haga med inflytt 1 feb. Flyttade in ensam, inte riktigt som det var tänkt. Jag pluggade servering/bartender för fullt, och träffade genom praktiken S i februari. Det blev som det blev, och i mitten av april slutade kursen, efter en slitsam praktik på Aveny med sena torsdagsnätter, och jobb varje helg på 7 kryddor. Jag jobbade även lite extra på playa i början av året.

I maj åkte pappafamiljen med Cattisfamiljen till Alanya, Turkland. 8 pers var vi. På hotellet tyckte alla att pappa gjort ett bra jobb med alla ungar :P En mycket trevlig vistelse, men egentligen inget för mig. Alldeles för turistigt, och för många turkar ;P De här hemma räcker gott och väl ;)

Fick iaf fast jobb på 7 kryddor direkt när jag slutade plugga, så jag jobbade där hela sommaren. Råkade ut för en basketolycka mitt i sommaren, fick med mig en kraftigt stukad fot. Sjukskriven i två veckor, så jag passade på att åka en sväng till Umeå, bada och hoppa omkring på kryckor. Efter ca 1 månad var jag helt back in business.

Höll på att glömma lägenhetsbytet; 1 juni köpte jag o flyttade in i en etta på Thulegatan. Jag tyckte att det var onödigt att lägga ut 4500:-/månad på en hyreslgh, så jag tog mitt pick och pack och hamnade i en 40-kvadratare i city.

I  september bar det iväg till Kroatien med mammafamiljen (en fördel med separerade föräldrar är att man får dubbla resor = dubbel glädje). Jätteskoj o bra resa, jag fick lite action och upptäcktsfärder som jag gillar, och människorna var mycket snälla och hjälpsamma!!

Förutom jobbet pluggade jag Psykologi A (som jag inte hunnit med under gymnasiet) på komvux under hösten. Jaa, det var väl mitt år lite kortfattat. tjopp och gonatt!


Bee movie och fetafyllda biffar

Men hej!
Det är jag igen. Tina.
Vill ni veta vad jag gjort i helgen?
Nä, jag bryr mig inte heller, just därför tänker jag berätta ändå.
Jobbat! ;)
Annars har vi varit till birsta, tränat (eller, jag erkänner, vi orkade aldrig träna..), sett Bee movie på bio, också har jag bjussat på mat. Jag gjorde fetaostfyllda biffar med tomat- & basilikagräddsås, och kokt potatis ;) och förstås några köttbullar till Simon. Riktigt gött faktiskt :)

Förresten har jag sökt ett nytt jobb. Ett fotojobb i en atejlé. Det vore väl nått! Men det är bara på halvtid, så om jag nu skulle få det så tänkte jag jobba kvar en del på restaurangen också, om det går bra för alla parter. I certainly hope so :)) Han skulle eventuellt höra av sig i slutet av januari, för intervjuer. Såå vi får se hur det slutar.. Jag kanske kan skryta med att jag bott granne med honom och gått i samma klass som hans son, och även varit hemma i hans hus. Haha. Om han inte blir helt bortskrämd då..

Framkallade nyss 56 bilder för exakt 35,20:-, och då är frakten på 29:-. Yes, ni hörde rätt!! 50 bilder för 1 öre styck fram till kl 00, jag skickade in skiten några minuter i :) man måste passa på!

well well. jobbar bara lunch på tisdag, så på kvällen ska jag på afro och eventuellt body pump, om jag inte åker en sväng på brädan i skönvik ;) är lite sugen faktiskt, om någon hänger med. men det ska väl inte vara omöjligt, med snön som föll igår! weeehooooo!

 

Två av bilderna jag framkallade. mmmm, härliga Kroatien :) härliga uppförsbackar och härliga höghus! hah..


Säljes/köpes: Psykologibok, slalom- & längdskidor

Satte upp en lapp på komvux idag, så jag kan ju lika gärna göra det officiellt på bloggen också!


Säljer boken Psykologi av Martin Levander, nypris 369:-, nu 200:-
Används i kursen Psykologi A för gymnasiet och komvux.
Fint skick!

Lämna en kommentar vid intresse!



Förresten ska jag köpa slalomskidor, längd ca 150 cm, carving. Om någon har ett par begagnade till salu så tveka inte att höra av er till mig!
Längdskidor (jag är ca 165 cm) och pjäxor strl 37-38 är också intressant!

mobilbilder

jag testade bluetoothgrejen på datorn igår, funkade kanon. så jag drog över lite bilder som jag tänkte lägga upp här, bara för att jag inte har nått bättre för mig..

         

Bild 1: Jag. Bild 2: Norra berget i december när jag jobbade julbord på Grankotten. Bild 3: En hjärtpotatis på jobbet :). Bild 4: Medelpads lucia Hanna (så stolt över henne! ;D) och hennes små tärnor på Våningen. Bild 5: Tog en bild utanför clas ohlson i juletider :P Bild 6: Erica, Maria och.. cristoffer? testar farlig grön sprit från Tjeckien (och annat) hos mig på juldan.. Bild 7: Nyårsafton, raketer från hamnen syns på himlen!

That's it, nu är det sovdags!

NU..

NU är julen äntligen nästan slut! Det enda som är kvar är julpyntet. Måste hitta nya köksgardiner före söndag, då man måste stöka bort julen helt och hållet..
Jahapp, vad har hänt då? Vi var till farmor o farfar igår, de hade dukat upp till långbord. Jättetrevligt, med alla åldrar och flera extrasläkter =)

Jag har tagit upp min slalomkarriär igen. I lördags hyrde jag o S skidor och åkte i Sidsjön, första gången på ca 6 år för min del, och andra gången nånsin för honom. Mina skills sitter i ryggmärgen :P haha. det gick riktigt bra för S, I'm proud of him =) även fast vi inte var där alltför länge. Nu ska vi köpa skidor så vi kan åka till Alperna! Ska på fyndlagret idag och kika ;P

På nyår jobbade vi, hade egentligen öppet till midnatt, men de sista gick vid halv elva. Tur tur! Så det blev förrätt, varmrätt och kaffedrink, champagne, vin, mörk öl och massa sånt :D Såg fyrverkerierna vid hamnen lite på avstånd, såå imponerande var det inte tyckte jag! Men man kommer väl ihåg allt som bättre än det är :P (gud vad negativ jag lät där, expemuse me!).

hmm. ja. livet flyter på rätt bra. jag har blivit extramamma åt världens sötaste unge (har verkligen aldrig träffat nått goare barn), och det är inget jag klagar över. kul att åka snowracer och se barnfilmer på bio :)

Till våren ska jag läsa Digital fotobehandling, på distans. Bara en liten extrakurs för att få lite stimulans i vardagen. Funderade på att läsa Webbinformatik på distans också, men jag tror inte att jag kommer ha tid med det.. Det är på kvartsfart, och pågår v 4-23, 7,5 poäng. Det är nog samma som fotokursen, den har samma poäng o kurstid.. Plus att jag jobbar ca 35 timmar/vecka. Nä, det räcker nog som det är.. Man ska ju ha tid för sig själv också.
Men det vore roligt :)

NU måste jag duscha, ska på stan med mamma innan jag ska på fyndlagret, och sen jobba! ciaaao folks!

RSS 2.0