Heltidsjobb hela tiden

Denna vecka är S i Turkland, vilket betyder att jag måste jobba åt honom. Detta betyder att jag jobbar både lunch o kväll hela veckan, ca 10-11 h/dag. Nu har jag klarat av två dagar, och jag är heelt slut i både skallen och kroppen. 4 dagar kvar, jag måste hitta på nån taktik för att klara av veckan.. Det kanske vore bra med en morgonpromenad för att få lite luft innan man börjar springandet på lunchruschen (rushen?). Idag hände det två saker som gjorde mig halvt tokig. Jag nämner ingen speciell händelse, men snälla ni som bokar bord, speciellt på lunchen, kom i tid eller hör av er!

Jag fick en extern hårddisk av min beloved man, har nu testat den. Det första jag gjorde var att dra över några filer på ca 4 gb var. Men tydligen var de för stora för hårddisken! Det funkade med filer på strax över 1 gb, men icke 4 gb. Frågade massa folk vad det kunde bero på, och till slut sa Sofies Patrik att jag skulle formatera den. Tog hela natten, men sen var problemet löst! Tack Sofies Patrik! :D Nu har jag åtminstone liite plats kvar på datorn. Är dock lite rädd för att dra över bilder och ta bort dem från datorn, jag litar inte riktigt på den där externa.. Den har börjat låta också, när man drar över filer. Nej, originalbilderna sparar jag på datorn ett tag till.

Födelsedagskalas avklarat

Gårdagen blev trevlig, laserhallen is the shit. :) Av 9 pers kom S 1:a, jag 2:a o Ante 3:a. YES, jag slog brorsan!!! Och icke att förglömma; min sambo Tea kom 4:a! Höhö.. men jag hoppas att alla hade lika skoj som jag. Sen blev det fika hos mig, min lägenhet är på gränsen till för liten när man ska ha kalas :P men alla kom in och fikat räckte till alla. Lite paketöppning (eller som vanligt i vår familj, massa paket!). 
Jag fick bl.a en chiliblomma (nån som vet om man kan äta chilin som växer på den?! :P), en snygg slickepott som var formad som en hand med största pekfingret =), en katt-mjölkkanna, duk, pengar, tvål & lotion med pump, polkagrisvodka (måste bara tillsätta vodkan), vantar, en liten hemgjord receptbok m.m.
Åkte till farmor o farfar och käkade middag, glass i hemgjorda strutar och fika med tårta. Jag var pretty full in my stomach på kvällen!!
 
Skjutsade S till tågstationen imorse, han och S jr åker till Turkiet mån-fre för att fira slutet på ramadan. Typ som julafton, man äter, äter och äter, och träffar massa släkt och vänner. Kul för dem! Jag vill också komma iväg nått :P Funderar på en tripp till sthlm den 10-12 okt, det är chokladfestival då ;)

Fel laserhall

Jag höll på att göra nånting riktigt klantigt. Ringde häromdan och bokade in oss på laserhallen, hittade telefonnr och hemsida på internet. Jag var helt säker på att laserhallen i stan flyttat in till Nacksta, tillsammans med gocarten o allt annat. Så jag sa till alla att "vi ses i Nacksta". Igår frågade en kompis om det var i stan eller Nacksta, så jag dubbelkollade, bara för att. Det visade sig att jag bokat i stan :P Dit vill ju inte jag :D Så vi fick ringa och avboka i stan och boka in oss i Nacksta istället, som tur var fanns det ledigt. Det hade kunnat gå riktigt galet där ;)

Igår var det kaos på restaurangen, jag var tvungen att säga nej till flera som ville boka bord, tyvärr, vi har fullt. Testade att ta in några dropin lite senare på kvällen. Alla bokningar fick precis plats, men placeringarna blev ju lite sisådär :D En ny tjej började iaf, Angelica. Hon var jätteduktig! Hon ska börja "på riktigt" i mitten av okt. Detta var bara en provkväll. Helt otroligt att hon inte blev avskräckt.. "blir det inte värre än såhär så är det lugnt", sa hon typ. Jajaja.. :P

Utmaning av Tea

Vilken mat äter du oftast?
Turkiskt träkolsgrillat ;P oftast kyckling o lax.

När du är på kalas, är du den som sitter eller är du den som hjälper till att plocka av?
Jag hjälper oftast till

Var sitter du när du bloggar?
Jag ligger i min soffa :P

Vilket land eller stad har varit din bästa semseter?
Hmm.. Kroatien tror jag.

Vilken TV kanal tittar du mest på?
Kollar knappt på TV.. Men det blir väl.. 3:an-6:an :P

Dessa utmanar jag:
Erica och Emilie R

Hihi

Vilket underbart uppvaknande jag har fått idag! Det började med (nu räknar jag inte när Tea klev upp vid 7 o skulle till skolan ;P) att S och S jr ringde och sjöng hela happy birthdaysången. Sen såg jag att jag fått flera sms, redan! (TACK så jättemycket, jag har inga pengar på mobilen just nu men det ska snart åtgärdas!) Sofia, visst var det du som skrev från Australien kl 3 inatt? :D Hihi. Sötisar. Nu kan jag inte bestämma mig om jag ska gå på ica och köpa nått färskt bröd, eller om jag ska ta den gamla vanliga frullen naturell yoghurt med flingor/müsli/linfrön/russin/solroskärnor och banan om det finns ;P
Sen kommer mamma in till stan, ska ta en fika. Sen blir det jobb. Jaja, tänkte bara berätta om mitt härliga uppvaknande!

Och en sak till bara.. Inatt började 5:e säsongen av grey's i usa :D





Mer Sidsjön

Sidelake





Önskelista

Ok, än så länge önskar jag mig ett refillkort på 200:-, och en D-sträng till gitarren (tror det är D, den tredje tjockaste/"mörkaste"). Tänkte börja klinka lite igen, såg att en sträng gått sönder.. Taskigt läge.

Igår var jag ledig, förutom skolan då. Efter skolan gjorde jag och Emilie lite lunch hos mig. Sen åkte hon hem, och jag åkte till Birsta med S och N. Halv fem var det dags för afro (härliga afro!), sen gick jag och handlade lite. Gjorde paj med Tea, innehållande broccoli, fetaost, paprika och soltorkade tomater. Gött! Skulle göra en morotskaka också, men vi orkade inte.. Jag bakade bullar istället. Glömde pensla dem innan jag stoppade in dem i ugnen, så hälften av bullarna blev lagom bruna o hälften blev bara halvklara. Men men, what to do..
Har bakat lite mer idag :) Kokoskakor. Tänkte göra chokladsnitt också (eller vad de heter), men margarinet tog slut.

Och, jag hatar att leva i ovisshet! Det är det värsta. Stöt inte bort mig, prata med mig, snälla. Dela allt med mig.

Min bästis Tea

Idag är det en stor dag. Tea har uppdaterat sin blogg.
Här kan ni läsa den!

Födelsedag om en vecka

Nästa vecka fyller jag 22. Har inte kommit på något jag behöver, förutom refillkort på mobilen. Egentligen skulle jag behöva en ny dammsugare och nya knivar också (det kanske räcker med nått att vässa knivarna mot, och en twinner eller nått :P), men det känns så onödigt när man redan har grejerna.. Funderar iaf på ett litet kalas, kanske på laserhallen, typ nästa söndag mitt på dagen. Sen lite fika o kanske mat hos mig. Nån som är intresserad?!

Fogskum.

Hos S finns ett hål i S jr jättelilla rum, som olyckligtvis gör att ventilationen från grannarna dras in i rummet. Ännu mer olyckligtvis har han storrökare till grannar, så S jr rum blir halvt förpestat av röklukt... Inte alltför bra, speciellt inte för en 4-åring. 
I söndags köpte vi fogskum (sånt man isolerar fönster med, som sväller upp o sen stelnar), och sprutade på en massa. Vi hade inga handskar tillgängliga, tyckte inte att det var så noga.. Men när en hel klump skum rasade ner på tapeten och golvet var jag TVUNGEN att stoppa det, med händerna.. Vilket slutade i att mina händer klistrades ihop. Jag tvättade och skrubbade dem med allt som fanns tillhands, från tvål till aceton. Inget hände!! Till slut stelnade skiten. Har ni fått superlim på händerna så kan ni tänka er hur det känns.. Över hela händerna!! Till slut tog jag en fotfil och filade hela händerna, hade inget val. Så det försvann på "stora flata" områden, men inte på fingrarna.. lite svårt o ont att fila där.. Nu, efter 3 dagar, är faktiskt det mesta borta. Så om ni ska använda fogskum, ANVÄND HANDSKAR!

Blivit sambo!

Sådärja. Nu har ännu en vecka gått och jag har inte uppdaterat. Det var nog nu i fredags som jag hängde med Tea och hennes nya klasskompis Maria ut efter jag slutade jobba. Vi gick till Irish, eftersom vi mest ville ta en öl och snacka lite.. Just det! När det efter ett bra tag blev ledigt på 3 platser vid baren satte vi oss, Maria i mitten och jag o Tea på varsin sida om henne. Musiken var "något" hög, så vi försökte skrika så gott vi kunde till varandra, och hur noga jag än lyssnade så såg jag bara Teas läppar röra sig, men jag hörde inte ett ord. När vi kom hem kunde jag inte komma ifrån det underbara tjutandet när man försöker sova.. Men det var trevligt att komma ut :)

Dagen efter sa vi hejdå till Tea, som sovit över, och jag o S tog mc:n söderut för att ta en fika vid vattnet. Jag kollade på Café Juniskärs hemsida, o de skulle ha öppet. Vi åkte dit, men de hade såklart stängt.. Då åkte vi vidare till Skatan.. Också stängt. Vi hade åkt förbi ett värdshus, så vi åkte tillbaka dit o tog kaffe o bulle där. 7 mil för en kopp dåligt kaffe :P

Tea har flyttat in hos mig igen, i söndags. Vi har ställt in mormors gamla garderob så hon ska få plats med sina kläder.

Idag körde jag o S ben på gymmet, första gången för i år iaf.. Direkt efteråt var jag på afro (ledig idag!), så imorrn kommer jag att vara handikappad o inte kunna kliva ur sängen. Längtar!

När jag kom hem hade Tea köpt lax, så vi stekte den o fixade couscous med massa grönsaker i, och tzatziki. Gott!!


Maria, Tea, Tina på irish, fotat av nån som bjöd oss på öl.

Barista

Idag var jag på "nya" caféet barista för första gången. Jag och Emilie hittade mysigaste hörnan där man låg och myste bland massa kuddar och måste ta av sig skorna. Inte så lätt att äta, men det var ändå värt besväret ;) Emilie sa att hon skulle blogga om att vi såg boxer-Robert från tv-reklamen, så jag tänker bara kommentera fondväggen de har med massa björkar. Bilden är klonad på vissa ställen, så grenarna är kapade och bortsuddade på vissa ställen, vilket är otroligt störande när man har gått media och börjar tänka på det!
Det var jättemysigt iaf, men de tog bara kontanter så nu är jag skyldig Emilie en lunch! Goungen hade köpt en chokladask till mig och S, det hade verkligen inte behövts men jag är ju inte den som tackar nej till choklad i första taget =)

Har suttit på min uteplats ett tag, njutit lite av solen som kom efter regnet. Nu har jag bara 10 sidor kvar av boken jag läser av en turkisk författare. Vilken jobbig bok det har varit, men nu är jag stolt över mig själv som läst 517 sidor!

Lånade en ny bok idag på bibblan. Det tog ett tag innan vi hittade den på hyllan, vem kunde väl tro att Morgan är ett efternamn..? :P

Inatt jag drömde..

Nej, jag ska faktiskt inte berätta vad jag drömde, utan vad S drömde och konsekvenserna av hans drömmar.
Han drömde att han stod längst fram på en red hot chili peppers-konsert. Bandet kastade ut frisbees mot publiken, och en frisbee flög rakt mot S, så för att skydda sig drämde han ut med armen, inte bara i sömnen, utan rakt på mitt ansikte. Han vaknade av ljudet, jag vaknade av smällen. Det ömmar fortfarande på mitt stackars ögonbryn..

Så mitt drömmande om flera liter grädde och mjölk i S kylskåp (han skulle baka en tårta med Lars-Göran, pappas grannes grannes granne) fick ett abrupt slut...

En händelserik helg!

Denna helg har bestått av diverse razzior och avsvimningar. Vilken action, mer än jag brukar klara av på en månad i vanliga fall :P

På lördagen tog jag o S en promenad runt Sidsjön, stannade till vid Sidsjö Trädgårdscafé (tror jag det heter) och åt varsin grillad macka med morotskaka till efterrätt. Det var mitt livs godaste morotskaka!! Himmelskt mjuk, och citronsmaken på överdraget.. mmmmmm! Dessutom fick man skära upp kakan själv, jaix! Tog en liite för liten bit, man är ju typisk försiktig svensk och vågar inte ta för sig för mycket. Synd att caféet bara har öppet på helgerna, men det är samtidigt tur för min mage, så ofta som vi tar promenader runt sidsjön ;P

I lördags kväll var vi ut efter jobbet, på stadshuset. Det stod i tidningen att en av världens bästa DJ:s skulle spela, och det var ju kul att det var i spegelsalen, har inget att klaga på, men en av världens bästa DJ:s var väl lite att ta i :P trevlig kväll iaf, härligt att dansa när det händer så sällan! Emilie sov över hos oss, så när vi kom hem efter 02 så ordnade jag lite varma mackor som nattamat :)

På söndag morgon ringde Tea, hon har kommit in på socionomprogrammet i Sundsvall! Från att vara 15:e reserv till att komma in lagom till start idag. Hon hade planer på att bli inneboende hos mig igen ett tag, men jag fick veta att hon löst boendet på annat sätt. Vi bestämde att hon skulle komma till mig på sön kväll iaf. Jättetrevligt! Köpte pizza på Kermit och svullade framför en film. När filmen var slut vid 23 frågade jag hur hon skulle komma hem, då sa hon "men du sa ju att jag skulle sova här!". och det gick ju så bra så, även fast hon nog bara tänkt tanken :D

Igår skickade jag in ansökningsbrevet till KY-utbildningen iaf, oavsett vad ni tycker om saken ;) sen ska ju massa reserver hoppa av också (plus att jag ska ta mig mod att tacka ja om de hoppar av), men inget verkar ju omöjligt.

Nu har jag nyss varit på spinning, har lite potatis som säkert är färdigkokad, hare gött i regnet!

RSS 2.0