Sommarvärmen fortsätter

Hela helgen har det varit varmt, men igår var det ruggigt och ca 6 grader. Idag kom värmen tillbaka, och enligt smhi ska det bli soligt resten av veckan också! Mig hittar ni alltid på stan ätandes lunch eller en glass.
Imorrn har jag halvt tagit ledigt på kvällen (det kommer ett stort sällskap kl 20, då måste jag nog hoppa in några minuter), så det blir grillning på min uteplats här i stan! Alla som vill är varmt välkomna :) Mysigt att kunna göra något på kvällen, som andra normala människor med normala scheman. För ovanlighetens skull är det andra som jobbar imorrn, bara för att jag är ledig. Men eliten kommer alltid, eller hur? :)

Hoppas på mc-åkning på fredag, när det är röd dag. Vi kanske tar en långtur och lunchar långt borta, typ, höga kusten. Hehe. Får se vad som händer och fötter.

Intervju

Happ, jag hade nyss en intervju med solenergiutbildningen, det känns inte så bra nu efteråt. Jag var inte alls förberedd/påläst och svarade bara fel, känns det som. Men men, i juni får jag veta om jag blivit antagen, har inte alltför stora förhoppningar nu. Annars var det väl inget för mig då :P Jag vet ju egentligen inte alls vad jag ger mig in i. Bläsch.

Igår blev en riktig tränings/ätardag. Jag åt en glass före lunchspinningen, sen gjorde jag godis efter lunchen/före promenaden, sen tränade vi axlar (första gången jag gymmar på månader, har inga muskler kvar!), och efter det gick jag till jobbet o åt kladdkaka. Haha. Det jämnar ut sig...

Grillning utan grill



Idag har vi haft en himla aktiv och trevlig dag. Det började med bad på Timrå simhall. Vi köpte med oss färskt bröd, rostbiff o potatissallad som vi käkade där. Sedan släppte vi av S jr på drakborgen, och åkte själva till OK för att tvätta bilen/mc:n. De blev som nya, förutom rosten som börjat dyka upp på vår NYA bil =/ Hoppas vi kan göra något åt det innan det sprider sig. S sa iaf att biltvätten var som att måla med vitfärg över svart, så smutsig var den innan.

Sedan blev det grillning utanför mig. Problemet var att min grill lånades ut förra året, den står uppenbarligen kvar i Timrå, och min engångsgrill fick aldrig den rätta glöden! Såå jag och finnepinne åkte till restaurangen med kycklingen och slängde på maten där. =) Man måste ju utnyttja de resurser man har. Det blev bara jag, S o S jr som käkade, vi åt upp nästan 2 kg kycklingklubbor själva! Määäätt, men gud var goooott det var :)

På bilden; små fluffiga moln på en blå himmel utanför drakborgen.

Sommardäck säljes

Kumho sommardäck 175/70 13 till salu. Väldigt fräscha! 

Baguetterian



Idag blev det morgonpromenad, spinning, lunch från baguetterian som vi käkade vid vängåvan, och sen köpte S grymma solbrillor.
Nu ska jag snart jobba, sen skjutsa mor och p-a från restaurangen (p-a fyller år idag, jag ska leka taxi en stund) och sen förmodligen ta en öl med Tea o hennes gbg-kompis.

Jag fick en present av S o S jr häromdan. Ett pussel! Bästa killarna :)

Vi bytte till sommardäck häromdan. I S förråd finns fina volvo-sommardäck, ifall nån behöver! Hör av er!

Vårkänslor

Denna vecka har jag haft fullt upp med allt möjligt. Det är ju vår och sol ute nu, man måste passa på att njuta lite.
Det blir så mycket lättare, man blir liksom starkare i själen med lite sol omkring sig :P
Förra veckan blev det nästan ingen träning alls, men denna vecka har det blivit afro och pump, ska på spinning snart. Har även tagit 30 minuters morgonpromenader (upp till Sidsjön och ner igen) i princip varje dag. Jag har köpt nya vita skor (400:- rabatt) och en joggingvindjacka (20% rabatt). Det är så bra med stadiumkort ibland!
Har utnyttjat alla möjliga rabatter. Igår tog vi mc:n till stan, träffade Emilie och Linnéa och köpte glass. Sedan köpte jag en klänning för 99 kr (ord. 499:-) och en t-shirt för 29:- (ord 299:-). Sedan köpte vi sushi (köp 3 betala för 2), Linnéa fixade ett egokort för 99:-, och kvällen avrundades med gratis efterrätt.

Sista april nästa torsdag, jag har fått vissa påtryckningar om grillning på min utegård. Det vore ju himla kul, måste bara kolla om jag kan ta ledigt eller om vi får supermånga bokningar. Annars är det bara att höra av sig, ta med en filt och släpa sig hit! :)


Nya vita skor

Eskilstunatripp.

Jag har glömt att skriva att jag var i Eskilstuna i helgen. Igår morse åkte jag, Emilie och Linnéa med min Volvo med vinterdäck. Vi jagade en verkstad som kunde byta däck på fre em, men alla höll på att stänga, så det fick bli vinterdäcken.
Vi kom fram på lör em, det blev mat direkt. Hann inte med att gå på stan. Tacos, funkar alltid! Sedan blev det party och utgång. Jag hade ingen kamera med mig, men det finns en hel del fina bilder av diverse danser m.m. Jag misstänker att några av dem dyker upp på facebook. Det var en våldsam kväll. Jag blev först slagen av någon precis på käken vid "tanden", och h-vete vad ont det gjorde. Det var bara att bita ihop och dansa vidare, och efter ett tag slår någon en flaska/glas av nått slag rakt på min skuldra (allt såklart av misstag, men ändå!). Det gjorde ont när jag sov och det gör fortfarande ont.
Natten spenderade vi tre på en självuppblåsbar madrass, där Emilie som sov mitterst hamnade nere i dalen (golvet) och jag o Linnéa hamnade på varsitt berg. Visst är det härligt med luftmadrasser! Även fast denna var aningen större o lyxigare än de vanliga blåröda :)
Vi begav oss aningen mörbultade hemöver, käkade lite mat och myste med glass på Tönnebro och kom hem för en dryg timme sedan. Det var en trevlig resa och en trevlig utekväll! Nu MÅSTE jag duscha!

Omplantering

 
Idag tog jag ledigt från träningen för att plantera om blommorna. Fem i elva ringde S och frågade om jag kunde hoppa in och jobba lunch. Vi öppnar kl 11. Jaja, det var bara att slänga sig i duschen o gå dit med halvblött hår. Så nu efter lunchen har jag planterat om blommorna. Men jag måste säga att jag är lite osäker på jorden, den ska vara väldränerad, men jorden jag hade (vanlig utomhusplanteringsjord för blomlåda) verkade så himla blöt och lerig. Jag blandade ut den med lite såjord, får hoppas att bäbisarna klarar flytten!
(Ja mamma, krukorna räckte, om man inte är väldigt kräsen och kräver ytterkrukor :P. däremot är hälften av plantorna kvar i första "lådan".. plats- & fatbrist!)
 
Måste bege mig till jobbet igen nu.. Det är lugnt på kvällarna denna vecka, antagligen för att det var påsk förra veckan. Ibland skönt men oftast bara tråkigt.

Tandvärk


Såhär ser mina små bäbisar ut nu. När är det dags att plantera om? Nån som vet? I don't!


Nu är jag less på den här tanden och jag vill inte knarka ibumetin och ipren dagarna i ända. Ooooont. :( På fredag ska stygnen tas bort.

För övrigt strålar solen från en blå himmel, så tanden är det enda jag klagar över idag.
Igår promenerade vi till Sidsjön, jag gick i kortärmat och solbrillor. Alla runt omkring oss åt glass, ett typiskt svenskt symptom när solen tittar fram minsta lilla :P

Vi planerar att åka till Anna i Eskilstuna i helgen (visst gör vi det fortfarande, Linnéa och Emilie, och, Anna? :D), och vi kanske ska ta min/vår bil, men då måste jag först se till att min Sierra fungerar ifall S behöver bil medan vi är borta. Den har stått sen slutet av januari, så jag misstänker att batteriet är dött. Ska ut och kolla nu! Sen blir det spinning på lunchen.

----------
Uppdatering: Min lilla pärla till Sierra startade fint på första försöket och den var väldigt pigg o kry att köra! Den kommer leva i minst hundra år till! :)

Lite mobilbilder från mc och utgång


1. Bild från bishops i torsdags
2. Svarta faran är framme i solen ;)
3. Mina högklassiga danspartners i kön till aveny
4. De tyckte att jag skulle ha påsktema.. Zebradräkt och gul fjäder, tjusigt värre

Förresten hade jag jätteskoj i lördags, tack flickorna mina för att ni våldgästade min lägenhet ;) men dagen efter vill jag helst inte prata om, hmmpf.

Otrevliga människor

Måste bara kommentera en sak angående gårdagen på bishops. När vi satt där och hade trevligt kom en karl (en vanlig krogbesökare) fram till oss. Han påpekade hur unga vi såg ut att vara, max 16-17 år gamla, samt hur förvånad han var att vi ens kommit in på bishops utan att visa leg. Jag blev så arg så jag kokade, men jag kunde inte få fram en vettig motattack. Nu i efterhand är jag mest arg på mig själv för att jag inte kunde stå på mig och säga åt honom att dra åt pipsvängen. Jag måste börja försvara mig själv, varför har jag inte behövt göra det och lärt mig sånt förut? Nu blir jag bara mållös. Och vem fan bryr sig om vad såna människor säger egentligen.

Gonatt!

MC-premiär!

Vi har nyss varit och hämtat mc:n från vintervilan. S är ute och leker av sig lite och jag ska snart damma av mina mc-kläder från förrådet och hänga med ett tag. Perfekt dag för lite mc-åkning! Finfint väder (äntligen!), fåglarna kvittrar ;)
Igår var jag ut med Sanna och Emilie, spontanutgång kan man säga. Det var skoj!! Vi satt på bishops till stängning och sen irish tills de stängde. Sen gick jag hem, och flickorna gick också till någons hem.
Det blev bakisdag idag - pizza. mmmm! Har faktiskt varit och tränat också idag - pump. Det var på tiden.



Bjuder på en massa egobilder fotade av Sanna.
Tina blåsfisk (det fina munsåret sen tandläkarbesöket syns bra också). T närbild. E närbild. T peace. S, och T rynkar på näsan. E, S och T rynkar på näsan.
 

Tandkomplikationer

Igår var jag till tandläkaren för att dra ut ena halvan av min rotfyllda tand. Tandläkaren fick inte loss kilen som suttit i roten, så hon var tvungen att skära sönder tandköttet och lyfta det för att komma åt bättre. Sedan sydde hon igen det med tre stygn. Jag fick även 3 sprutor bedövning, för det tog sån tid (över 2 timmar låg jag där). Efteråt fick jag en alvedon och en ibumetin eftersom det skulle göra lite ont när bedövningen släppte. Jag fick även med mig en ibumetin, ifall att. Jag tänkte att det var ju nånting att skryta med - tre stygn i munnen.
Efter en natt där jag säkert svalt flera dl blod, blodat ner kudden och vaknat halv sju för att ta en tablett, börja toksvettas och sen spy blod i toaletten (plus att det svartnade för ögonen, men jag svimmade iaf inte) så tycker jag inte att det är så coolt längre. En skinnflärpa sitter löst över tanden, vet inte om den har lossnat, jag vågar inte röra för mycket men mitt i den är det ett stygn. 
Jag ringde tandis och ska dit igen 11.20 idag, till en annan tandläkare. Jag antar att ingen är avundsjuk på mig. Jag hade anledning att vara lite nervös.

Ändrade planer i träningen:
Tis: Inställd träning
Ons: Inställd träning.
Inga promenader.

------------------
Uppdatering:
Har nu varit hos tandläkaren, klumpen var bara blod som levrat sig. De gav mig bedövning, tog bort klumpen och sydde ännu ett stygn - nu är jag uppe i 4 stygn! Yeaaah...

Mobilpratande körskolelärare

Det blev ändrade planer igår. Istället för bad och minigolf blev det pump (för mig) och bio. Aliens vs Monsters eller vad den hette. S jr gillade den, men vi tyckte den var lite tråkig och seg. Sedan gjorde S spaghetti o köttfärssås, hur gott som helst.

Ja, och träningen denna vecka då:
Mån (idag): Spinning
Tis: Jobbar lunch, tänkte träna på kvällen men vet inte vad
Ons: Pump
Tors: Ledig
Fre: Spinning
Lör: Ledig
Sön: Kanske pump
Det blir säkerligen några morgonpromenader också. Har verkligen fått in en rutin med spinning, pump, spinning, pump varje vecka. Följs inte till punkt och pricka, men då skulle väl livet bli lite väl förutsägbart.

Imorrn ska jag till tandläkaren och dra ut halva tanden. Jag är lite nervös! Jag har faktiskt dragit en tand förut, när jag var sex eller sju.
Men tänk om något går snett. Tänk vad läskigt att ta bort roten och skruven som finns där! Usch. Det kanske är bäst att de söver ner mig totalt :P

Och appropå rubriken! Förra veckan såg vi en körskolebil där föraren pratade i telefonen. De stannade till efter ett tag och bytte förare, tror att det var körskoleläraren som var mobilprataren. Är det såna vanor de lär sina elever!?

Kalas hos Tea

I fredags fyllde Tea år. Jag var där och fikade - två gånger :) trevligt trevligt! Däremellan jobbade jag, alla gäster kom samtidigt och jag som var ensam fick smsa efter backup. Det var tokigt, folk bara satte sig ner vid bord utan att komma till mig innan. Sen frågade jag om de hade bokat eller varför de satt där, då blev de förvånade och frågade om det var fullbokat eller. På en fredag. Jajaja, folk är folk :P
Efter andra besöket hos Tea var jag ut med Linnéa (välkommen hem!) och Angelina. Vi satt vid ett av fönstren vid baren. Helt plötsligt dunkade en man på fönstret bakom och pekade med "fingret" till några bakom oss. Han bankade så hårt att rutan till slut sprack, det kom vakter fort som fan och knuffade bort honom. Ett tag senare går en man med cowboyhatt förbi. Och helt plötsligt så ligger han och en kille till precis under våra fötter och sprattlar! Såg ut som att det skulle bli slagsmål, och alla skrek "kliv upp för fan!" så vakterna fick komma till undsättning. Igen. De blev iaf kompisar när de klivit upp.
Idag ska jag på pump, sen ska vi åka och bada, sen blir det förmodligen minigolf på nöjeshallen i Nacksta. Vill nån hänga med så är det bara att ringa! :)

Lillördag

Igår körde jag och S en lillördag på bishops. Det var så trevligt så! Jag var lite sofistikerad och drack vin, kändes lite finare. Det var skoj! Himla lite folk för att vara bishops på en onsdag.
Måste väl ladda upp min träningsvecka även när jag är mindre stolt över den, det har blivit alldeles för lite av det denna vecka.

Mån: Spinning fullbokad = ingen träning.
Tis: Fika med vännerna = ingen träning. Morgonpromenad!
Ons: Pump + morgonpromenad!
Tors: Ledig (inga bra pass)
Fre: Spinning
Lör: Ledig
Sön: Kanske pump.

Måste bara lägga upp en bild på min chiliväxt, den blommar! Jag trodde den skulle dö, den ser så risig ut i övrigt. Så nu blev jag stolt=) (herregud vad mycket blomsnack det blir här)

Klänning nr 2


Har hittat ännu en klänning, det kan mycket väl tänkas att det blir denna. Hittills har 2 av 2 turkar gillat den, och eftersom jag ska använda den på ett turkiskt bröllop måste det vara bra. Det är alltså inte som svenska bröllop, där man inte får bära vitt eller svart, här ska man helst se enkel och formell ut, inte för mycket mönster och färger alltså. Gärna vitt eller svart. Ska visa S klänningen och se vad han säger. Vad enkelt det vore att vara karl, hans enda krav är "kostym".

Förresten har citronmelissen och gräslöken börjat gro nu! Look at the citronmeliss babies!


Tack för igår tjejer, nästa gång får vi fokusera på något annat än klänningar till mig, jag kände att det blev lite för mkt av det goda. Min tröja var som en ikealåda som ska testas "på och av/ut och in" tio tusen ggr!

RSS 2.0