Lista om år 2009

Snodde en lista från Anna :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Började plugga på universitet, var på turkiskt bröllop, såg Coldplay och U2 live, köpte en bil (den förra ärvde jag:P), var till Eskilstuna och Luleå, hade kräftkalas.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag brukar alltid lova att äta mindre onyttigt, så nej.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
En himla massa bekanta, inga nära vänner men man börjar ändå känna pressen! :P
4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Morfar dog.
5. Vilka länder besökte du?
Turkiet, Spanien.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Mera kvällsledigt, middagar och umgänge. Mer fritid i allmänhet :)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Kommer inte på något speciellt, så vi säger min födelsedag som började med en ros av mamma i Barcelonas pulserande nattliv ;)
8. Vad var din största framgång 2009?
Resultaten på tentorna kanske :P
9. Största misstaget?
Weiss nicht
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte så många större skador, hade lite magproblem i höstas men jag slapp grissjukan iaf.
11. Bästa köpet?
Jag härmar Anna och säger bilen, trots att den kostat oss en hel del under andra halvan av året!:P
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Studentlitteratur och mat
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
U2 och Coldplay :)
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag är nästan alltid glad :P
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tjaa, spontana grejer kan man ju aldrig få för mkt av..
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit allt onödigt.
18. Hur tillbringar/tillbringade du julen?
Först hemma i stan, sen fika hos farmor & farfar i Söråker, sen julmat hos mamma i Timrå, och till sist promenad på hemmaplan.
19. Blev du kär under 2009?
Jag har fortsatt att vara det:)
20. Favoritprogram på TV?
How I met your mother, grey's, private practice, so you think you can dance. 
21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Haha, nej.
22. Bästa boken du läste i år?
Om jag läste Stieg Larsson-trilogin i år var det den.
22. Största musikaliska upptäckten?
Vet ej
24. Något du önskade dig och fick?
Japp
25. Något du önskade dig men inte fick?
Inte direkt
26. Årets bästa film?
Jag måste säga Avatar, den är färskast i minnet :) 
27. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Födelsedagen började i Barcelona, reste hem hela dagen, fick soppatorsk mellan Uppsala o Gävle och kom hem strax före midnatt. Åt iaf födelsedagsmiddag på en restaurang på söder i sthlm.
28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Saker man missade. Pinkkonsert kanske =)
29. Vad fick dig att må bra?
Mina nära och kära
30. Vem saknade du? 
Vänner som flyttat långt långt bort.
31. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Vilken stil? :P
32. De bästa nya människorna du träffade?
Måste säga nya "klassen" :)

Appropå Herman...

Jag glömde skriva om resultatet av Herman-kakan. Han gräddades på julaftonsmorgonen och på kvällen smakade vi Herman hos mamma, han var supergod.
Nu har jag tränat pump och precis ätit lunch. Var som vanligt sugen på något sött. Då hittade jag Herman kvar i kylskåpet, han är fortfarande färsk efter 6 dagar! Jag är impad :)

Igår gjorde vi sushi hos L, här kommer några mobilbilder därifrån.

1. E och L.
2. C, riskokarmästaren, tillagar rullarna.
3. C, L, J och S äter. :)

Förresten, vad mycket bilolyckor det är överallt! Folk måste lära sig att ta det lugnt i snön. Det var iaf en precis nedanför vårt hus, en bil hade kört in i en stolpe i korsningen. Jag fotade när jag gick förbi på väg till jobbet, och när jag zoomade in efteråt såg jag att reg numret var 911. Lite läskigt ironiskt...

Här är en annan bild på bilen.

Sushi för nybörjare!



Sådärja, nu är nya fläkten uppsatt och min ventilation ska alltså bli mkt bättre. Den var ju tjusig som tur är! Ser ut som den förra men mer shiny ;P men så kostade det också.

Idag har jag storshoppat kläder på mellandagsrean. Jag som inte har mycket kläder alls, just det.. Köpte iaf en klänning, en skjorta till jobbet och lite tröjor. Jag är nöjd :) Skulle behöva ett par vinterstövlar också men det var ingen bytesrätt på dem så jag avvaktar o funderar lite..

Det verkar som att jag måste jobba på nyår, 4 pers har bokat idag.... mm, hoppas det blir mycket mer så det känns LITE nödvändigt att ha öppet iaf.

Imorrn ska jag till L, vi skulle tydligen göra egen sushi. Låter verkligen läskigt, jag har aldrig gjort det förut. Får se om jag vågar mig på sushi, kanske beställer en pizza istället ;)

Juldan i bilder



Sanna Hjort fotade för fullt på juldan, jag bjuder på några bilder här. Vi spelade ölspelet i köket, medan andra körde ett parti twister i "rummet".
Jag fick tursiffran 666 när vi gick på oscar.
Sista bilden verkar Erica o Tea lite skeptiska till nånting jag försöker säga/göra ;P
De flesta av oss var så lockiga o fina, me like! Nu måste jag bara lära mig att locka mitt eget hår med platt/locktången jag fick i julklapp. Tack alla för en trevlig kväll!! Jag vill förresten ha fler bilder, vet att fler fotade so send me :)

Jag tog förresten en bild dagen efter. Party party!:)

Julen i bilder




Här kommer lite bilder från julveckan (första bilden) o julafton (resten). De första från mobilen o resten från kameran.

Rimma simma trimma limma dimma

Nu har jag bara några små klappar kvar, får springa på stan o köpa dem imorrn. Jag har iaf skrivit rim ikväll till alla jag ska ge julklapp till, kul jul.

S mamma kommer kanske imorrn. Vi är inte säkra än, för hon ska gå på ambassaden imorrn o förhoppningsvis få visum, hon har iaf bokat ett flyg redan. Det blir spännande att ha henne med på julafton. :)

Idag bestämde jag mig att köpa en fläkt till min lägenhet ändå. Den dyraste designfläkten. Tänkte unna "mig själv" det i julklapp, eller nått. De säger ju att blir stor skillnad med ventilationen och kommer höja värdet på lägenheten, och jag tänkte försöka sälja den andra fläkten. Så ifall nån vill köpa en rostfri kolfilterfläkt, tror det är Electrolux, hör av er =)

Snöö och julgran



Lite vinterbilder från igår! Först vår julgran, julklappar kommer så småningom, jag köpte en hel del igår men har inte slagit in något än. Till höger Sanna i snökaoset efter att vi varit o sett Avatar. Bilden är lite tricky, Sanna offrade sig för bilden, men snötäcket var iaf minst 2½ dm högt igår kväll, och det snöar fortfarande!

Idag ska jag till kommunhuset och intervjua en kvinna på personalavdelningen. Tänkte sammanställa frågorna idag, men vi har haft hantverkare här som ska fixa elementen sen kl 9 imorse, och de blir inte klara innan jag ska sticka.. Såå, det får bli som det blir. Kan inte duscha heller när de springer här utan att knacka, suck!

Is i sovrummet!

Jag tänkte bara berätta att vi har is på väggen i sovrummet. Ventilationsmodulen ovanför elementet är full med is, kul va? Varmt o skönt såhär i decembervärmen:) El-elementet är placerat iaf.

Imorrn är jag ledig, det blir lite Birsta med Halmstadsfinnen o förhoppningsvis lite Avatar också. Och klä julgranen :)


Husdjuret Herman

Vi har fått ett husdjur som heter Herman. Han är en surdeg som jag ska ta hand om i 10 dagar då han kommer att växa till en supergod kaka. På måndag eller tisdag ska jag dela ut Herman till 4 vänner, vill ni ha en så hör av er!

Kille nr 3 knackade nyss på angående det kalla elementet, han hade med sig en man från styrelsen o meddelade att de ska köpa ett el-element som vi får använda så länge. De är då snälla i föreningen (Malin, det skulle de inte erbjuda på Lägdan va? ;D)

Förresten har vår tvättmaskin gått sönder. I helgen när vi tvättade började hela displayen blinka, det stod F12, och vi fick order att dra ur kontakten. Nu när vi skulle starta den funkar den inte... Jag ringde kundtjänst kl 13.10, och de stängde tydligen kl 13.. Suck. Garantin gick ut för några månader sen (från elgiganten). Får väl ta hem tvätten till mig istället. Och köpa en ny tvättmaskin.. Den höll NÄSTAN 2½ år, jääy.

Brillbilder!

Okej, jag lägger upp varsin bild på mina nyhämtade brillor. Kom precis från spinning och minst 15 graders kyla när jag tog dem, så ni får tåla mina rosiga kinder :P Klippte mig ju också, det blev bara toppning, ingen drastisk förändring där inte.



Vilka är bäst?! Vänster eller höger? Jag har redan köpt dem (ta 2 betala för 1 ;P), så våga inte säga att några är fula eller att jag ser ut som en geek, för jag ser faktiskt tokbra i dem. Är det såhär bra man SKA se? Vilken lyx! :D

Tänkte avrunda med en mening från en gammal lärare på högstadiet (som faktiskt VAR väldigt geek), han menade att han inte ser BRA ut i glasögonen utan att han ser bra UT! :)

Mycket på g...

Okej, juldan är bestämd, alla är välkomna hem till mig före utgång, vissa föreslog dörrvakt men sånt ståhej brukar det inte bli så. =)

Igår gjorde jag en favorit i repris ang. skolbloggen. Jag ska göra mitt studieplatsbesök på måndag, och istället för söndag skulle vi skriva inlägget senast torsdag för att få kommentarer, efter en läsvecka med ca 900 sidor. Jag har inte läst allt, men tänkte ta igen det i helgen. Jobbade iaf igår kväll, började med inlägget en timme innan jobbet och fortsatte efter 22.30. Jag skickade in det vid 00.15, hoppas det godkänns ändå.. Några gäster satt kvar längre än stängningstid, jag kan skylla på dem att jag blev försenad, ha ha..

Det är mkt som händer omkring min o S lägenhet. Som jag sa häromdan att "det är så många killar som springer här så jag har inte koll på vilka ni är längre!" ;)
1. En kille ska fixa elementventilen, elementet läkte i höstas o kommer tydligen läka igen när det blir varmare till våren.
2. En kille ska försöka laga vårt parkettgolv som förstördes när elementet läkte.
3. En kille försöker laga elementet i sovrummet som är ISKALLT.
4. Grannarna spelar musik och partar halva nätterna, vilket vi blivit less på och tänkt anmäla, men folk sitter ju aldrig på sina kontor så vi ringer o ringer..
5. Nån ringde om min lägenhets ventilation, eftersom jag inte bytte fläkt i höstas blir det problem och vi ska ha möte i min lägenhet på tisdag.
6. Nån ringde om gästparkeringen som tillhör min förening, där jag haft min bil + vår bil + jobbilen som är avställd stående. De ringde mamma (eftersom sierran är skriven på henne) & S (eftersom jobbilen är skriven på honom) och var förbannade. Nu är jobbilen borta, o resten förklarat. Har dock väntat ett år på motorvärmarplats, de sa till mamma att de skulle ringa mig MEN.. Jag väntar tålmodigt.
7. Det har varit många problem med Volvon på sistone, igår lämnade vi in den (förhoppningsvis sista gången!) för att fixa vindrutetorkaren som nån idiot demolerade.

Orkar inte mer nu!! Ni fattar grejen, jag tycker synd om er om ni läst så långt om mitt OTROLIGT intressanta liv:)
Idag ska jag klippa mig och hämta ut mina glasögon som kommit, sen spinning o lite läsning. Nu frukost :)


Äntligen lite julkänsla!

Det behövs snö för att julkänslan ska infinna sig. Åtminstone för mig. Nu faller snön ner från himlen, och jag börjar inse att det är julafton nästa vecka! Köpte första julklappen i Birsta i söndags, en väldigt oseriös sådan men man måste väl börja nånstans. Har även köpt hyacinter o julpysslat lite, samt köpt en julgran som ska pyntas i helgen förhoppningsvis. Hoppas det blir många fjällresor i vinter, vi har ju iaf Funäsdalen på att-göra-listan! En sväng till Trysil vore inte heller helt fel, Trysil is the shit.

Jag funderade på juldan, om jag ska försöka vara ledig.. Kanske folk är intresserade av förfest hemma hos mig i år igen? Och vart går man sen? Brukar ju behövas förköp på juldan.. Vet inte vad alla har tänkt, men jag blir glad bara jag får träffa lite folk och socialisera mig! Hör av er och ge förslag eller kom till mig! Jag är iaf danssugen! :D

ST-epoken är slut för i år

Mitt ST-abonnemang gick ut i oktober, men tidningen fortsatte att komma tills jag ringde och sa upp den (ca 1 månad extra). Jag fick en slutfaktura på extramånaden, men tidningen kom ändå, varje dag förutom på söndagar. Jag ringde dem en gång i veckan och påminde att jag fortfarande fick tidningen, och varje gång sa jag att "det här blir sista gången jag ringer!". Trots detta fortsatte jag att ringa (4 ggr åtminstone), och i onsdags väntade ingen tidning i postinkastet längre. Nu ångrar jag lite att jag ringde den sista där gången i måndags, men rätt ska ju vara rätt, nästan synd att jag är samvetet själv.. Fick dåligt samvete varje dag när jag läste ännu en gratis tidning, så jag gjorde nog mig själv en tjänst ändå.

Idag har jag köpt första julklappen. Nu är det bara resten kvar. =) Har även skickat in andra blogginlägget till skolan, började återigen vid 21-tiden på söndag kväll pga. lunchjobb tors & fre, ingen ledig kväll sen i tisdags då jag hade partyliteparty, och skjuttävling med S hela lördagen före jobbet. Pizza hann vi också med, yummiiiee :) Jobbade förresten ensam i lördags kväll, på en fullsatt restaurang. Kände mig lagom duktig efteråt som överlevde kvällen, phuuui!

Någon har saboterat vår vindrutetorkare bak på Volvon inatt, den är helt söndervriden, bara att byta. HIMLA NÖDVÄNDIGT, God Jul på er också.. 


Reflektioner...

Jag måste ändra mina vanor angående studerandet. Jag vet att jag har alldeles för lite tid att plugga pga jobbet o allt annat, men jag TAR mig för lite tid att plugga också känns det som. Igår skulle jag skicka in ett blogginlägg (på en "skolblogg") om litteraturen vi läst i veckan. Jag hade såklart inte läst allt, och gårdagen som var den första lediga på ca 10 dagar spenderades med julmarknad på norra berget, bodypump, tacos och bowling. Resten av tiden satt jag dock och pluggade, vilket blev en del timmar trots allt. Men jag började skriva på blogginlägget från scratch kl 21 igår kväll, vilket var mindre bra. Det blev mer text än rekommenderat, och jag lämnade in det ett tag före tolvslaget, men som vanligt hann/orkade jag inte läsa igenom det, blev nog inte så mkt djupa reflektioner istället. Man har inte tid att reflektera när man inte tar sig tid till reflektion. Jag ska försöka skärpa mig denna vecka, hur nu det ska gå när vår lunchkille på jobbet är ledig hela veckan..

Imorrn har jag iaf partyliteparty för första gången, välkommen dit! Hör av dig innan bara så jag vet om att du kommer! ;)

--------------------------------
Btw! Två egna kommentarer om inlägget:

*Parkeringen på julmarknaden kostade 50 spänn! Liiiite i överkant va, vart går pengarna?!

*Fick en fin kommentar på bowlingen när vi skulle betala. Jag visade mitt studentkort för att få lite rabatt, och killen inspekterade det ca 20 sek, bokstavligt! Sedan gav S honom kontanter för enkelhetens skull (alltså, vi delade inte upp betalningen direkt). Då sa killen att bara så vi vet måste jag betala hela summan om jag ska visa studentkort. Men han skulle godkänna det den gången.
Vem säger att kontanterna S lämnade inte var mina, och VAD spelar det för roll?! Måste alla ha studentkort för att använda såna rabatter? Det är inte direkt samma sak som att våra gäster försöker betala alkohol med rikskuponger (vilket man inte får) och säger att "du har säkert fått kontanter från nån annan...". Det är INTE samma sak.

RSS 2.0