Äntligen Hassela!



Igår kom vi äntligen iväg till Hassela. Det var jag, S och S jr som åkte. S jr var grymt duktig, förra gången jag såg honom åka hade han varken lärt sig svänga eller stanna, och igår körde han järnet. Han åkte slalom, hoppade, körde puckelpist och åkte baklänges! Han har fattat grejen nu :) Det blev mest barnbacke (vilket var riktigt skoj, åkte i guppen som fanns på sidan backen).
På bilden åkte jag upp till toppen. Det var dimmigt kan man säga!
Vi körde fel på vägen hem, så vi åkte förbi Gnarp o E4:an istället för Sidsjövägen. Men det blev bara 4 mil längre. hmpf :P Jag aktiverade GPS:en på min mobil, den är gratis i en månad. Funkade riktigt bra! Jag tror inte att jag kommer använda den mer, men ändå.


Sedan åkte vi till mamma och käkade tacos, för att sedan åka vidare till min far. På bild 1 har jag och bror gjort oss redo för en skotertur. Jag har pappas 25 år gamla postoverall på mig, jag vet att vi är heta!! Bild 2 är Ante ute på ett fält, jag fick också provköra lite för första gången i mitt liv, hihi. Jag bara skrek o skrattade när han gasade på, det var bättre än att åka berg & dalbana! 
Efter skoterturen bastade vi och fikade hos pappa. Jättemysig dag!

Klänning


Vad tycks? Snälla, ge mig en ärlig kommentar! Ska jag slå till eller söka vidare?

Eclair


Min persiljekruka i vintersolen

Imorse hade jag tvättstuga (tänkte tvätta restaurangdukarna, men igår när jag kom till jobbet hade någon annan redan tvättat dem ;P), så jag planerade att gå hem o tvätta när S skjutsade S jr till dagis. Han sa att jag skulle skippa tvättstugan, han hade en överraskning till mig. Han bjussade oss på morgonfika på Eclair i Skönsmon! Jag tog det maffigaste som fanns, en brownie, kl 10 på morgonen :) Plus delar av S jr grodbakelse. Nu behöver jag nog inte baka idag. Kladdkakemuffinsen som jag o Sanna gjorde i måndags tog nämligen slut dagen efter (dvs igår). Hmmpf. Matvrak.
Häromdan pratade S med sin mor + pojkvän i Turkiet, han berättade för dem att jag inte är som vanliga människor, jag är heeelt galen i sötsaker och äter flera ggr mer än andra. Så de ska förbereda sig väl tills vi kommer, med massor av slisk! Turkish delight, jag längtar till Istanbul i maj :D

Såhär mycket...


..såhär mkt snöade det igår. Tyvärr, för jag vill ha vår nu. Jag köpte en persiljekruka på ICA och planterade den i en liite större kruka i fönstret. Den behöver visst massor av ljus, och tyvärr har jag bara morgonsol i min lägenhet. Jag tippar att den är död om en vecka.

Förresten tänkte jag bara redogöra vad vi åt till lunch i lördags. Grillad kyckling med bröd, tomat, extra stark ajvar relish, färska röda piri-piri (chilipeppar, styrka 8 av 10), små starka "paprikor", sweet chilisås och örtsalt med chilismak. Inget jag skulle ätit för 2 år sen direkt! Jag blev nästan tårögd på kuppen.

Träningsschema denna vecka (bara för att visa hur duktig jag är):
*Mån: Body Combat
*Tis: Afro power dance
*Ons: Body Pump
*Tors: Ledig
*Fre: Spinning
*Lör: Ledig
*Sön: Body Pump eller ledig

Grillning



Stolt jag är klar med pusslet. Nu önskar jag mig ett nytt nästa gång det är presentdags ;)


I söndags var vi på nya donken i Birsta. En ballong sysselsatte oss med både boxning och elektriskt hår.

Sedan tänkte vi gena över till grannen Elgiganten, upp för ett dike. Vi klättrade över en snöhög med grus, och helt plötsligt försvann S. Då hade hans ben åkt rakt ner i snöhögen nästan en meter, haha. Vi skrattade, och då hände samma sak med S jr ben, tjopp! Men smidiga jag klarade mig fint :) Vi tog bilen till Elgiganten istället, haha.

Det var även mammas födelsedag i söndags. Jag och S hade köpt färska kycklingklubbor som vi marinerat med whiskey, honung, senap, sweet chili m.m., och mamma hade köpt en ny grill. Så det blev årets första grillning på balkongen! Supergod mat. Bild och mer info finns på P-A:s blogg (gå gärna in så han får fler unika läsare, då blir han glad ;D)

Tandfakta

Idag var jag till tandläkaren igen. Tanden som skulle lagas är alltså en rotfylld tand som mestadels består av fyllningar. Karies hade bildats under själva lagningen, så idag skulle det tas bort och en ny lagning göras. Eftersom det är såå infekterat och jag blöder såå mycket bedövades tandköttet, och hon borrade bort fyllningen sakta men säkert. Men karies satt så långt ner mot roten, så det skulle inte gå att fixa. Det var bara att fylla på med provisorisk tuggummilagning. En annan tandläkare kom in o grävde lite, och han sa att det var hopplöst - bara att dra ut tanden. "Min" tandläkare sa då att de kan dra ut halva tanden, alltså ena roten inkl skruv, och behålla den friska främre delen. Så det ska jag göra på skärtorsdagen, dra ut en halv tand och få en halv glugg!
Känner ni nån annan som kan skryta över nått sånt? Nä, jag trodde inte det heller!
De kanske måste lyfta på mitt tandkött också, vad nu det innebär! Låter inte som något jag vill göra iaf!! =S

Förresten är mitt element fixat nu, jag väntade bara några månader.. Nu är ju vintern nästan över så nu spelar det väl ingen roll om elementet funkar :P


Män som hatar kvinnor

I tisdags hade jag min lediga dag. Eller, jag jobbade lunch men det räknar jag knappt som att jobba.
Åkte till Birsta med Emilie, vi handlade och förberedde maten. Sen kom Jossan o Sanna. Det blev tacopaj, supergott! Morotskaka till efterrätt, även det supergott. Jag tog tre bitar, sen tvingade de andra mig att ställa undan kakan i kylen, nån gång måste det vara stopp. :P

Jag köpte ett sällskapsspel på ica maxi så vi provspelade det. "Med andra ord" heter det, skoj! Man tar en bricka ur en säck och ska förklara med andra ord vad som står på brickan. Den/de andra lagspelarna ska gissa rätt och den som fyller spelbrickan först vinner. Jag och Jossan vann, yesss :) Men jag var ganska värdelös på att gissa, får hjärnsläpp och kommer inte på några synonymer eller det rätta svaret.

Sen gick vi äntligen och såg "Män som hatar kvinnor". Eftersom jag har läst boken (som är grymt bra) men samtidigt hört från andra som sett boken att filmen var dålig, så hade jag nog låga förväntningar på filmen. Och jag tycker den var skitbra :D Kanske för att jag visste vad som skulle hända, jag satt och rös (ryste?) halva filmen :P


Sanna, Jossan, Emilie och sist (o även minst) - the banana!

Bilen har hittat hem från ICA

Häromdan åkte de för att hämta hem bilen som stått alldeles för länge insnöad på Ica Maxi-parkeringen. En del av snön hade smält, men det var fortfarande massor kvar, som dessutom var hård som is. Som tur var såg de en traktor som körde förbi, så de tog tillfället i akt och frågade traktormannen. Han skottade bort snön bakom bilen och de kunde bogsera hem den (tyvärr var vår Volvo för klen, så de fick åka en gång till och hämta en värstingbil med fyrhjulsdrift :P). Resultatet var en intryckt backspegel, ett uppbrutet tanklock (och förmodligen ingen bensin heller) och lite bucklor här o var. Men det får man väl räkna med efter ett långbesök i Birsta.

Promenad i soolen



Var nyss och tog en promenad i Sidsjön, solen stärker själen lite!


Denna snöhög prydde korsningen utanför migrationsverket igår, rondellhögar tror jag de kallas :P


Och till sist, mitt pussel börjar närma sig slutet.

I väntan på biljettsläpp..

Sitter i kö på ticnets hemsida, strax släpps biljetterna till U2! Och jag ska dit (om jag får biljetter..)! Det blir jag, S, Ante, Anna och hennes K. Blir bra det. Då kan man ta en bil ner o dessutom tjäna massa pengar jämfört med tåg. Wihoo =) Jag är frukostsugen men jag vågar inte gå ifrån datorn nu, kanske ska ta och väcka karln så han får ge mig lite frulle :)

Klädrensning

Nu har jag äntligen tagit itu med en del av garderoben - linnen o t-shirts. Jag brukar vara sämst på att rensa, tyckte att jag var det även idag. Men nu ligger en stor tjusig hög på golvet med kläder som ska bort! Är det nån som vill ärva mitt skräp (bör tillägga att mina kläder varken är slitna eller omoderna, bara för stora/små för mig :D) så hör av er ;D


Min hög på golvet

U2!?

Idag har jag varit ledig! Underbara lediga dagar :) La lite pussel, handlade, lunchade på Tandoori med Jossan, surrade några timmar hemma hos mig, tvättade samtidigt. Ringde Alex vid 16.45 för att höra om vi skulle fika kl 17 som vi bestämt, men hon hade *host* glömt bort det, hon hade nyss kommit hem så vi ska fika på lördag istället. Jag ändrade då mina planer och gick på Boxing istället för Pump (pump kan man ju köra när som helst), boxing var jätteskoj, lite som taebon som jag gick på förut. Ska försöka gå på det varje gång jag är ledig en onsdag (vilket blir kanske 1 gång/termin :P). Gjorde fisk med morötter, lök m.m. & kokt potatis till middag, förstår inte varför man inte äter fisk oftare, det är ju faktiskt gott! :) Nu sitter jag här och äter i lugn o ro, ska se lite serier och lyssna på U2:s nya album. Är lite sugen att gå på deras konsert på Ullevi nu i sommar, nån som är på? :)

Barnförbjudna reklamer

Ibland går jag på matinébio med karln och hans femåring. Sist (det kan ha varit på Madagaskar 2) såg vi en reklamsnutt före filmen som handlade om att man ska använda kondom. Hur tänker de när de sänder en sån reklam före en barnfilm? Detta leder till frågor som inte ska behöva besvaras på flera år!
Förra helgen gick min karl åter på bio med sonen, och före Boltfilmen visade de den nya Redbull-reklamen, nån som sett den? Den visas iaf på en nudiststrand där människorna är nakna förutom en svart avlång ruta som täcker de "privata" delarna. En man får en redbull av en kvinna och då stiger hans svarta censurering med ett fint ljud till. Ja, ni fattar. De andra reklamerna handlar om nya leksaker, barnfilmer m.m., och helt plötsligt dyker det upp nått sånt där. Jag tycker det är fel att visa sånt före barnfilmer, man ska väl ändå rikta in sig på rätt målgrupp!

Istanbul

Förresten har jag glömt säga; jag ska till Istanbul 22-26 maj, på bröllop! :D

Backen



Pluttenuttigt va? Jag och bror i backen igår. Fotat av Angelica. För säkerhets skull lägger jag inte upp nån bild på henne, man vet ju aldrig vem som läser ;)

Ett evigt pusslande

Igår drog jag fram mitt 1000-bitarspussel igen. Det är kluuurigt, allt ser likadant ut. Men nu är jag iaf klar med himlen.
Hela livet är faktiskt ett pusslande. Idag är jag som sagt ledig, och som vanligt har jag väldigt höga tankar om att kunna pussla ihop dagen och träffa folk jag inte hinner träffa annars o göra saker jag inte kan göra när jag jobbar på kvällarna. Gjorde lite planer, men folk drar sig ur och det blir inget av nånting. Nu har jag iaf gjort biffar, bakat kolakakor & lånat/lämnat tillbaka böcker. Ska snart till mamma och äta nybakade bullar, sen till pappa på middag, sen till backen med lite folk. Jag tänkte ge mig på att åka snowboard! :D
Men det är faktiskt otroligt skönt att bara vara hemma också. Tänkte gå på afron, men, näää.. Var ju på spinning igår o ska förmodligen på pump imorrn. Man måste ju återhämta sig också.
Imorgon blir det laserhallen, jag ringde och killen sa att det är halva priset denna vecka (sportlov) om man inte förbokar, så vi åker dit och chansar. Förhoppningsvis är det inte alltför långa köer, jag börjar ju jobba 16.30 imorrn.



1. Mina Kakor
2. Mitt Pussel

Sunday, bloody sunday

På ett sätt är söndagar de värsta dagarna. Då är vi lediga och jag hinner tänka efter hur galet mycket jag jobbar egentligen. Och hur lite till liv/fritid jag har nuförtiden. Därför blev det inget vettigt gjort idag heller. Eller okej, jag tränade pump och vi handlade, sen började jag jobba 14.30. Finns inte mkt rum för aktiviteter, men söndagarna är ändå så himla sega ibland. Det är väl därför jag blir så less, jag har lite tid över, men aldrig tillräckligt för att planera in något.
På tisdag ska jag iaf vara helt ledig (längesen sist..!) och på söndag ska vi försööööka fixa nån som kan jobba så vi kan åka till Hassela eller nått. Det kanske blir laserhallen nån eftermiddag i veckan också, halva priset nu på sportlovet :) Hör av er om ni vill hänka på!! Ingen dag bestämd, men tiden måste vara efter 14 men före 17 :P

Jag köpte lite nya kläder i fredags, måste gå ut nån gång så jag får använda mitt nya extremt o-Tiniga klädesplagg :D

Förresten är mitt första hål lagat nu. Tandläkaren var såå imponerad att jag fixade det utan bedövning. Men det kanske hon säger till alla patienter?! Jag var helt skakis efteråt :P
Fick veta att de jämfört bilder på min rotfyllda tand med bilder från när den var nygjord. Och det svarta hålet de såg fanns då också, för 3 år sen. Så det är förmodligen bara rötterna som är formade så, typ. Jag ska iaf tillbaka den 16:e och "byta" lagning, eftersom den nuvarande är värdelös o ger mig infektioner o mat som fastnar. Vilket leder till hål i tandväggen. Och då är det kört. Bla bla bla. Det kostar lika mkt som det andra hålet gjorde. Positiva nyheter alltså :P


RSS 2.0