Klarade tentan!!

Såhääääär glad är jag nu! Jag klarade tentan med råge, fick 46 poäng (30 var minst för godkänt)! Jäääy :D

Har även varit och köpt 2 par glasögon till priset av ett par (de kostade ändå mer än tillräckligt tycker jag). De kommer om ca 2 veckor..


Glasögonorm..

Idag var jag till optikern och gjorde en synundersökning. Jag har ju ett par glasögon sen tidigare, som jag skaffade när jag skulle ta körkort, min syn var då på gränsen för dålig för att köra bil. Mina tidigare glasögon gick sönder på jobbet för några år sen (jag använde dem när jag körde playabilen), och sen dess har jag inte brytt mig. Nu sa kvinnan iaf att min syn försämrats och jag måste använda glasögon när jag kör.. Hon förvånades att jag kunde köra utan glasögon i mörkret. Haha, inte så konstigt att jag sett dåligt på skyltar osv, men när man kör samma gamla vägar går det ju bra :P
Så om en timme ska jag få lite smakråd och köpa ett eller två par brillor. Har spanat in några, får se vad smakrådet säger... Jag måste iaf köpa dem idag, för att få undersökningen för 5:- istället för typ 299:-, så då får man ju passa på.. :P

Stadshuset

Igår planerade jag att sluta tidigt från jobbet för att gå på L:s inflyttningsfest i Granlo. Meeen, som vanligt så blir det inte som man tänkt sig. Vi hade galet mkt på restaurangen och jag kunde inte sluta förrän 22.30. Stannade i stan tills de tog sig in istället, och vi köade minst 30 min till stadshuset (halva styrkan bangade). Vi starka tog oss iaf in, det var mestadels bara ops-ops-musik, men jag hade faktiskt skoj ändå =) Man börjar känna sig gammal när man går på stadshuset, även fast medelåldern bara är några år yngre än en själv. Jaja, det är ju alltid kul att se andra göra bort sig. =P Erica, jag får bjuda tillbaka nästa gång!

Idag är det julskyltning och första advent, det kom lite snö igår så det är vitt på marken. Får se om jag hinner ta en sväng på stan innan jobbet (vi har extraöppet). Får även se om det blir pump, ska isf gå om 4 min så jag kanske borde bestämma mig. Går jag så blir jag väldigt impad av mig själv, först utgång till stängning och sen pump 11.15 dagen efter. 3 min kvar nu..


S tolkning av Tina redo för utgång. ;P
(jag möttes av detta när jag bytte om efter jobbet igår)

Skolblogg

I slutet av december/början av januari ska vi göra en blogg på skolan, där våra inlägg ska handla om frågor till ett företag/en organisation som vi ska välja ut och intervjua passande chef/personalansvarig om diverse kompetensutveckling- och genusfrågor. Många har redan hittat ett företag, men jag är ju väldigt duktig på att skjuta upp saker till sista minuten. Ikväll när det blev lugnt på jobbet började jag prata med en gäst, som jobbar på ett bra ställe att fråga, och när hennes man kom tillbaka visade det sig att han jobbar på ett ännu bättre ställe! Jag ska ringa dem på måndag, vi får hoppas på det bästa! Jag har iaf goda förhoppningar :)

Ombesiktning check!

Vi besiktade Volvon häromveckan, ena bromsröret var rostigt så vi lämnade in bilen till vår bilkille igår kväll. Idag fick vi tillbaka den, allt var fixat (även några punkter som var "bra att veta") och han har till & med ombesiktat bilen åt oss! Det kallar jag service =)
Dock sa de när han besiktade att högra bromsröret också började bli rostigt, så vi skulle fixa det också och komma tillbaka, men då blev vår kille förbannad och sa att det kan ju inte ha hänt på 2 veckor sen vi besiktade första gången. Man kan inte komma och ombesikta flera ggr bara för att de inte sköter sitt jobb första gången! (Är det så de tjänar pengar, 200:- extra för varje ombesiktning..?) Gott dammit! Det kallar jag inte service.

Stenkrydda i indisk mat

Glömde säga att när jag lunchade på biblioteket i H-sand idag fick jag en speciell ingrediens i salladen. Jag åt indisk köttfärsgratäng med ris och nån päronsallad med valnötter o ruccolasallad, samt lite små krutonger på sidan. Mitt i krutongknastret tar det stopp, jag känner nånting stenhårt i munnen - en sten! Resten av måltiden var jag orolig för fler småstenar, men det enda knastriga var krutonger. När jag har ätit färdigt gick jag och klagade, och kvinnan sa att det var tråkigt, jag kan ta en ny tallrik och de ska ta bort päronsalladen, typ. Inte ens nån prisreducering, det hade minsann jag erbjudit på min restaurang..!

Arga lappen!

I söndags åt vi middag hemma hos mamma. Vi kom hem rätt sent och när vi precis hade nattat Simon satte vi oss i soffan för att ta det lite lugnt, kl var strax före 22. Helt plötsligt hör vi ett öronbedövande DÅN som gör att vi flyger upp ur soffan. Då är det grannen som borrar, förmodligen vägg i vägg med oss för det borrade verkligen in i huvudena på oss! Vi gick ut o funderade vilken dörr vi skulle knacka på, gick in igen, och då borrade de en gång till.
Dagen efter påminde han/hon oss om att skriva en arg lapp genom att borra igen, på dagtid dock. Så jag skrev en lapp och satte upp nere vid porten. Samma kväll var den borta. Jag hoppas iaf att budskapet gick fram.
Jag undrar verkligen vad grannarna sysslar med, för flera ggr i veckan i flera års tid har vi hört borrande, spikande och sågande. Har de en verkstad eller en ateljé kanske? Eller gillar de bara att förstöra friden för sina grannar??

Jajja. Igår blev det ett oväntat biobesök, jag kunde sluta lite tidigare så vi såg new moon. Den kändes så låång, fast den bara var ca 2 timmar. Hade förväntat mig mer.
Idag har jag varit på föreläsning (som egentligen var till för reguljärarna) i h-sand, ska lämna in bilen på lagning nu innan jobbet börjar. Tjarråå!

Grattis jag på min namnsdag

Det blev ingen ledighet för mig i veckan, istället jobbade jag lunch idag och var ledig på kvällen, tänkte att jag skulle ha 10 timmar att läsa efter jobbet så det kändes hellugnt med att hinna läsa studielitteraturen. Så blev icke fallet.
Vi åkte till Birsta, jag köpte en vit snowboard/slalomhjälm och en (typ) knallrosa adidas träningströja (man måste ju variera garderoben lite från svart o blått..), sen skulle vi in o handla lite smågrejer till restaurangen, de grävde på motorvägen, det var avstängt här och var, och bilarna körde som om de fått soppatorsk. Saker tog tid med andra ord!
Vi kom hem vid 17, jag gick på Blå Kiosken o köpte middag för 50:- som även räcker till lunch imorrn, plus en Marabou som tyvärr tog slut. När det var dags för plugg somnade jag.. Kämpade tusen ggr med att öppna ögonen, men jag blev helt skakis av ansträngning o orkade helt enkelt inte! Så jag tog ex antal powernaps, och efter kl 21 började jag vakna till. Så nu har jag skumläst ena engelskaboken (inte hela boken, resten ska vi läsa nästa vecka), temat ska ju vara klart imorrn, men jag har bara ett kapitel i engelskabibeln kvar.. Det får bli imorrn.

Förresten har jag namnsdag i 6 minuter till, det Elisabeth's dag idag. =) Grattis till mig.

Blä för cellförändringar.

Idag var jag till kvinnokliniken efter ett provsvar om cellförändringar som kan vara början på livmoderhalscancer. De la på en ättikslösning (tror jag det var) och hittade felet, och om någon månad ska jag tillbaka för ett ingrepp där de kommer bedöva mig och ta bort nån millimeter av det smittade området. Det är lätt att tänka: WHY ME? Men jag ska vara glad att jag bor i ett ett land där de bryr sig om människors hälsa och tar reda på felen innan det blivit något större problem. Men, jag vill inte blöda 3 veckor efteråt, jag vill inte bedövas på andra ställen än i munnen (som jag numera är van vid..). Usch! Jag vill inte!
Det blev dålig koncentration på studieböckerna idag, och spinningen avbokades ganska snabbt efter sjukhusbesöket. :)

Now.. Time for work.

Byta eller inte byta fläkt?

Jag har en kolfilterfläkt i min lägenhet, rostfri från 2007. Min bostadsrättförening håller på att byta ut fläktarna, men jag vill inte byta ut min pga att min är snyggare än deras standardfläktar som jag dessutom måste betala för. Idag ringde grabbarna som ska byta o frågade varför jag inte valt nån ny fläkt. De skulle iaf framföra till vaktmästaren att jag inte vill byta, men han trodde inte att de skulle godkänna det, så de ska nog ringa upp mig snart.. Om jag byter blir fläktsystemet bättre, osen kommer åka upp i ventilationen, som jag har förstått är kolfilter inte så uppsugande och lukten är fortfarande kvar.
Mina alternativ på ny fläkt blir då: Gratis vit standardkåpa men vitt kryddskåp för 2200:- (billigast), rostfri standardkåpa för ca 600:- plus vitt kryddskåp för 2200:- (alltså ca 2800:-), eller rostfri designkåpa för över 4000:-.

Jag funderar på att välja rostfri standardkåpa (den i mitten) med vitt kryddskåp (uppe till vänster) för ca 2800:- (det borde inte se såå dumt ut eftersom jag har vita skåp för övrigt), men killen som byter grejerna tyckte att isåfall kunde jag lika gärna betala nån tusenlapp extra för designkåpan, eller ta den vita standardfläkten. Men jag bor ju inte ens i lägenheten längre, tycker det är liite onödigt med över 4000:- för en fläkt som nästan ser ut som min nuvarande, bara för att den nya "suger" bättre! Hur ska jag göra?? Råd, tack!

Inneboende

Fr.o.m. igår kväll har jag en inneboende i min lägenhet. Min mammas kompis ska bo hos mig en månad, från fredag den 13:e till söndag den 13:e. :) Jag fick lite hjälp med städning och rensning, och nu är lägenheten så fin så. Hon lovade att ta hand om den väl, vattna mina blommor och rensa damm från BÅDA facken i torktumlaren, så inte grannarna sätter upp arga lappen som de brukar göra.
Igår var jag äntligen ledig från jobbet, hade en telefonkonferans och träffade studiegruppen, sen blev det lite plugg hemma, body pump, idol och en skön kväll hemma.

Idag var vi på birsta en sväng som vanligt. Jag provade lite glasögonbågar, funderar på att önska mig nya i julklapp. Jag hittade några som var helt ok, jag gillade mest ett par som inte har bågar under glaset, bara ovanför, vad de nu kallas.. Svart båge.
Nu ska jag gå och jobba! See yaa.

Sjuka tider...

Det känns som att alla omkring mig är sjuka. Eller åtminstone är karln det (plus några fler). Vilket leder till att jag får jobba, både luncher och kvällar. Fick hoppa in igår, idag och ska vara där nån timme imorgon på lunchen, plus det vanliga kvällsjobbet. Det känns inte riiiktigt som att jag kommer hinna läsa de 15 kapitlen vi ska ha läst tills imorgon (varav ett "kapitel" är en hel bok och typ hälften är på engelska).. Jag har hunnit med typ 4. Wish me good luck.

Förresten blev det ingen Pinkkonsert igår, pga sjukdom. Men det kommer nya chanser. Vi fick njuta av en trevlig hemmakväll med pizza, promenad och plugg istället. Jag har tokbrist av sådana kvällar!


Biljettproblem

I fredags blev det klart med Pink-biljetterna, vi hittade en tjej som skulle sälja biljetterna till oss för 1300:- om vi garanterade att vi skulle köpa biljetterna. Det gjorde vi, och vi skulle hämta dem här i Sundsvall på söndag. På lördag morgon får jag ett sms där hon säger att det blev nått fel när hon skulle ta bort blocket-annonsen, och en annan har bjudit 1600:- för dem. Jag svarar att hon ju garanterat köpet med oss, och säger att jag inte ger mer än 1400:- för dem. Får till slut ett svar att hon sålt biljetterna för 1600:-. Jag tycker det är så dålig stil, på lördagen var det ju för sent att skicka andra biljetter också (jag hade pratat med en annan om att skicka biljetter), konserten är på tisdag, känns liite riskabelt att skicka biljetterna dagen innan konserten.
MEN jag hittade 2 biljetter på tradera där man kunde välja "Köp nu" för 1300:-. På måndag (imorgon) ska vår kompis från sthlm hämta biljetterna, hoppas den här säljaren är seriösare än den förra..

Idag hade vi öppet på restaurangen pga farsdag. Vi hade massa bokningar och det blev fullt, nästan alla kom samtidigt. Före jobbet lunchade/fikade vi hos farmor & farfar, firade farsgubbarna i släkten.

I fredags skrev jag hemtenta för första gången. Vi fick 4 timmar på oss på 3 frågor, och jag började med sista frågan när det var 30 min kvar. Usch, varför la jag inte upp tiden bättre? Men jag hoppas på ett E iaf, det behövs ju bara hälften rätt för godkänt.
Efter tentan blev det lunch med några klassisar på Sibylla, sen födelsedagsfika med S, S jr o N på eclair. S fyllde nämligen år! Sen blev det jobb ett tag, och sist men inte minst "klassfest" hos en tjej i min grupp. Singstar o buzz, skoj!!

Igår (lördag) var jag ut med gänget från gymnasieklassen, plus några av deras "nya" klassisar :) Fibes oh Fibes spelade på aveny, det var jättelite folk o jag var trött efter jobbet, men det var kul att träffa vännerna!

Fibes, oh Fibes på Aveny

Pink-biljetter köpes (sittplats)!!

Nästa tisdag spelar Pink i Globen. Jag och S är jättesugna att åka. Har mailat om massa biljetter på blocket nu, men inget napp hittills. Kanske ska ringa och haffa dem på en gång, det är nog bättre. Om inte nån som läser detta säljer två sittplatsbiljetter?? :D
Vet nån hur det går till att skicka biljetter som man köper på blocket?? Rekommenderat brev, vanligt brev, eller vad är bäst? Betalning av hela summan innan det skickas?

Idag ska jag besikta volvon för första gången.
Har tenta på fredag, de lägger ut tentan på mailen och därefter har vi 4 timmar på oss. S fyller år samma dag, plus att han har S jr, så han kan inte jobba. Min grupp ska förmodligen fira att tentan är avklarad på fre kväll, men som det ser ut nu måste jag jobba. Kan förhoppningsvis joina dem efteråt.. Det visar sig.

RSS 2.0