Vårruset

Idag har jag anmält mig och min grupp "Team SSG" till Vårruset. Nu ska det rusas! :) Har varit dålig att gå till ego på sistone, det har blivit nån gång i veckan bara. Istället har jag varit ute och joggat flera gånger, känner mig jättehurtig.. eller.. lagom hurtig. SÅ många ggr har jag inte varit ute, men tillräckligt för att räkna det till en vana ;) Nu kom jag precis från ego, har kört bodypump. Karln har bokat spinning kl 15, får se om jag är überhurtig och tränar TVÅ gånger på en dag! Men förmodligen inte. Orka duscha två gånger på en dag liksom ;P Annars hade jag lätt gjort det.
Istället är det hög tid att byta däck på bilen, sista april idag. Vi ska åka när S kommer hem från handlingen. Min morbror frågade vem jag skulle byta däck med. Han är lustig han.

Som sagt är det valborg idag, och jag ska jobba som vanligt. Men det gör inget, vad jag vet missar jag inget särskilt. Sista april är inte som det var förr i tiden.. Och skönt är väl det, jag mår ju alltid så dåligt "dagen efter" nuförtiden. Har blivit gammal och känslig. Undra hur jag ska bli när jag är pensionär? Då kanske jag borde vara beredd på baksmälla efter en lättöl..

Annars mår jag mycket bättre idag! Solen skiner inte, men grannarna varken spelar musik eller borrar, och huvudvärken är puts väck. Vi har dessutom fått tag i en rektor att intervjua inför vår B-uppsats, nu är det bara en kvar. Men alla sitter i möten eller vägrar svara när vi ringer.. Ska prova igen snart, annars får vi ge upp för denna vecka.

Ha en bra valborg allihopa!

Bad day

Imorse vaknade jag med huvudvärk. Hade dessutom ont i halsen som börjat igår kväll. Bara en stund efter att S gått till jobbet slutade internet att fungera. Dessutom borrade grannarna. HELA DAGEN, konstant. Internet fick jag inte igång, och huvudvärken försvann inte, så jag tog en tablett och vilade lite. Till slut kom karln hem och lyckades fixa internet, då gick jag till Tea och lagade hennes dator från virus. Fick känna mig lite teknisk iaf :)

Positivt med att inte ha internet: Jag har planterat fröna, äntligen. Hoppas det inte är för sent, basilikan skulle visst planteras i mars redan.. Och man vill ju inte sätta ut det på en gång när det är ca 2 grader på nätterna. 5 grader nu såg jag.

Ska till jobbet strax, ska bara umgås lite med karlarna i hemmet först. Ciao!

MC-premiär

Igår kväll tog vi premiärturen (för min del) med mc:n för i år, den hämtades ut från idet (dvs. garaget) i måndags när jag jobbade. Så, efter en lång vintervila är svarta faran äntligen ute på vägarna igen. Skoj! Nu ska vi bara hoppas att jag slipper agera taxiverksamhet denna sommar också ;)

Förresten har min förening tagit nya tag i parkeringsfrågan. Fr.o.m. 1 juli ska alla som vill ha en plats betala 100:-/månad, med motorvärmare kostar det 175:- istället för dagens 80:-. Det är inte mer än rätt att de höjer, 80:-/månad för motorvärmarplats mitt i stan är ju lite av en drömavgift.
Dock hoppas jag vara borta härifrån innan 1 juli, har spanat in drömlägenheten på Södermalm med visning nästa vecka.
Men än så länge är vi kvar. I måndags gjorde jag en storstädning på balkongen, vilken skillnad det blev. Hade klassen här på fika i måndags, jag bjussade på ricottakaka från ica-tidningen. Gött! Dock är det fortfarande liite för kallt för att sitta ute i t-shirt! Väntar tålmodigt på sommaren, snart är den här..


Vår balkong just nu. Har till & med satt ut en växt, än så länge lever den!


Hittade även en mobilbild från fjällenresan. Tog den utanför en liten affär/spelbutik i dalarna. Vi sökte efter en toalett och en kopp kaffe, tyvärr hade affärdelen stängt på söndagar, på söndagar gick det endast att spela. Men vi fick utnyttja deras toalett! Hyggliga dalmasar. Som ni ser är deras nyheter lite väl lokala med tanke på löpsedeln :) Det kan inte hända mycket i den delen av världen ;)

Mission FAILED

Imorse hade vi en tenta bestående av ett quiz med 15 frågor och fyra svarsalternativ per fråga. Jag svarade på allt och skickade in, men missade att trycka på en knapp som sparar svaren.. vilket innebär att jag skickade in utan att ha svarat alls! 0 av 15 rätt, wohoooo! Fick panik och ringde handledaren, inget svar, mailade, ringde igen. Till slut svarade han, och jag måste göra omtenta nästa vecka. Det blir ett nytt quiz på onsdag. Ganska skönt tycker jag, lättare än att ta det muntligt, man hinner tänka efter lite mer när det är skriftligt även om det bara är 30 min. Det känns dock såå himla surt att göra om det, jag räknade vad jag svarat rätt på och jag hade fått 11 rätt av 15 (7 var godkänt) om jag bara tryckt på knappen. Hoppas det går "lika bra" nästa vecka! :P
Tror detta var första gången jag misslyckades med ett prov i skolsammanhang. Känns extremt jobbigt måste jag säga, men jag kom fram till att det nog var nyttigt för mig att misslyckas nån gång!

Tog en joggingtur för att springa av mig besvikelsen, det hjälpte! Nu är det dags för en dusch.


Hemma ;)

Som ni förstår har jag kommit hem från fjällen för en hel vecka sen. Har lagt upp lite bilder på fejjan, så ni få som inte har skaffat facebook än får skylla er själva, ni missar bilderna. ;P Det var väldigt skönt och trevligt, vi åkte skidor i Trysil en dag. Det mest spännande var när jag o bror hamnade i en pist som var stängd och fick hoppa över en bäck som rann tvärs igenom backen :P
Dagen efter badade vi i Sälens nya äventyrsbad, de hade lite rutschkanor och ett utebad, lite som paradisbadet men mindre. Jag är väldigt nyfiken på hur himlabadet som byggs i Sundsvall kommer att arta sig.. Har spanat in en lång grön rutschkana iaf, hoppas det kommer fler ;) kul med lite fart i banorna, när man tappar orientationen ett tag :P
S gjorde kanongod mat och även turkisk lyxfrukost (som jag iofs brukar äta flera ggr/månad hemma också :P).

Denna vecka har jag och A skrivit på en utvecklad forskningsplan inför B-uppsatsen som vi sakta men säkert har börjat med. Den skickades in flera timmar i förväg i fredags (har dock klippt och klistrat utan att läsa igenom det innan inläming, jag har redan hittat flera onödiga småfel men men..). På onsdag har vi tenta, jag har läst alldeles för lite som vanligt men hoppas få vara ledig från jobbet på tis kväll.. Vi ska även opponera på en annan uppsats före ons, och åka upp till h-sand på tis. Imorrn kommer dessutom klassen hit, jag ska baka en ricottakaka med apelsin och kokos, längtar tills jag får smaka ;) Vore dessutom trevligt att träna eller springa en sväng imorrn, har blivit dåligt med träning på sistone. Mest lite promenader. Såå tentan får gå som den går... som vanligt.

Idag var jag till Plantagen och shoppade frön som jag ska så när jag har tid.. Ska odla persilja, basilika, dill, gräslök, kanske paprika o chili, och kanske nånting mer också.. hmm. har glömt. Har dessutom köpt en tomatplanta, önskar mig själv lycka till att den ska överleva!
Sen blev det middag i Timrå, mors sambo fyllde år så vi hade grillpremiär på mammas altan :)

Phui, det finns alltid så mkt att berätta när jag skriver så sällan! Nu ska jag skona er från mer text. Bye!


En dag kvar..

Om ett dygn tar jag semester. Imorrn efter lunch åker vi till fjällen! Känns lite knasigt när våren har konstaterats på de flesta ställen i landet, men det står att 60 av 65 nedfarter fortfarande är öppna i Trysil (Norge), där vi tänkte åka. Vi ska bo i Sälen, men backarna är mkt bättre i Trysil, snön bättre också enligt min källa, plus att det bara är ca 5 mil bort. Helt klart värt det! :P Så vi hoppas på sol och fina backar :)


Hoffmaestro

Som många andra har jag fått ny energi av vårsolen som sken denna dag. Vi tog med oss engångsgrill och korv till Sidsjön och gjorde tunnbrödrullar i solen. Sedan hem, jag rensade det värsta från balkongen och satte mig ute med S jr o löste korsord nån timme. Sen promenad med S, tacos och sen fruktsallad lagom till wipeout. Härlig ledig dag :)

Igår spelade Hoffmaestro på aveny. "Alla var där" typ. Jag tänkte sluta tidigare från jobbet, men det kom bara mer och mer folk.. Kunde knappt andas förrän halv elva, och tjugo i elva tog jag mig därifrån.. Jag hade köpt förköp till aveny, o skulle ha företräde i kön före kl 23. Sprang hem o bytte om, klunkade i mig en öl på väg till aveny (=på andra sidan vägen :P), kom fram typ 22.53 men klämdes sen nästan ihjäl i kön ca 30 min. Vakterna är roliga dom, hotar oss med att inte släppa in "en jävel på hela kvällen" om vi inte slutar trycka på. Jaja, jag kom in och konserten var kanon, efteråt var alla sjöblöta av svett, men vi stannade ändå till stängning o shakade loss :)

Shopparbyxorna på!

Dagen började med en tripp till h-sand där vi hade gruppträff angående B-uppsatsen som ska skrivas. Det gick bättre än väntat, vi blev inte helt dissade och känner oss mer på rätt spår än den tidigare förvirringen. Sedan lunch på donken i härnta. Jag fick lite flashbacks från i somras när vi tog mc:n dit och åt utomhus, tillsammans med en massa fiskmåsar som cirkulerade över vår mat. Efter ett tag upptäckte jag en vit/svart fläck på min mc-jacka.. Jaja, så kan det gå. Toapapperet på deras toa var inte ultimat heller, och tyvärr hade de inga handservetter utan bara blåstork :P

Tillbaka i stan köpte jag och A biljetter till hoffmaestro imorrn, verkar som att hela stan ska dit så det blir säkert skoj. Jag jobbar dock innan, men jag är rätt van det nu :P
Sen satte jag på mig shopparbyxorna och träffade S för första gången sen i julas.. Köpte massa kläder, mer eller mindre nödvändiga ;) Fick dock ett presentkort på 100:- på H&M för att jag handlade för över 400:-. wohoo!

Skyndade mig till träning, pump. Det var tokjobbigt.. Har ännu mer träningsvärk i bröst/triceps idag, så det var rena rama döden att anstränga de muskelgrupperna igen..

Sen, godis.. choklaaad. Kvällen slutade på railway (mors sambo hade i uppdrag att fota ett band som tävlade), det var vi och skogsfolket där. Värsta draget för de som är dragna, men för oss andra var det mest komiskt att kolla på folks outfit :) Dock gick fel band vidare, eller rättare sagt så åkte fel band ut.

Nä, nu är det bed time. gnatti!


Ointressant?

Jag känner att mitt liv börjar bli alltför ointressant för att pränta ner i cyberrymden :P
Jag tränar som vanligt några ggr i veckan, gymmade med karln igår för första gången på nån månad, så idag har träningsvärken kommit smygande.. Jobbar lika mkt som vanligt, dvs ca 5 kvällar i veckan (hoppas få vara ledig imorrn, annars blir det 6 dagar denna vecka). Pluggandet.. jaa, jag känner mig grymt omotiverad och har inte ens läst klart förra veckans läsning på långa vägar. Imorrn ska vi dock upp till h-sand och prata om b-uppsatsen, hoppas vi kan komma nån vart, det tog liksom stopp när vi inte hittar några vetenskaplig artiklar om ämnet vi valt. Vi kan väl inte vara först i världen att jämföra friskolor med kommunala skolor..?

Längtar till nästa vecka, då ska vi till Sälen och åka lite i backarna i Trysil. Hoppas på sol och att snön är kvar! =) Såg att det är regn och massa plusgrader där nu, icke bra alls..
Här är också vädret dötrist, har varit dimma och grått o ikväll regnar det. Men till helgen o nästa vecka ser det ut att spricka upp! Vädret påverkar verkligen humöret mer än man tror/vill..
Nu ska jag sova. Efter hsand ska jag träffa Sanna på stan, ska bli trevligt!
Och på lördag verkar det bli Hoffmaestro på aveny. See ya there folks!!

Innevecka och casino

Hej hopp! E pikade på sin blogg att vissa inte uppdaterar så ofta, jag kände mig träffad. Dock har jag inte bloggtorka pga depression, jag mår faktiskt ganska bra. Men jag har knappt varit hemma på sistone.. Har inte sovit riktigt på en vecka. I lördags var jag ut efter jobbet, på Allstar. Det var lite kul att många kom fram till mig, pekade på mig, och sa "Tina!". Det var alltså folk jag kände för en massa år sen o inte pratat med sen dess, som nu vågade sig fram.
Kom hem vid 3.30 o skulle sova. Dagen efter skulle vi upp vid 9 för att åka och pimpla för första gången. Tyvärr ställdes klockan om, så man fick sova en timme kortare än vanligt! Sov ca 4 timmar den natten.
På söndagen var vi då på pimpeltävling med SCA, i Skälsjön. Jag hade köpt spön och maggot, men inte en fisk ville nappa. De hade ett gigantiskt prisbord, så alla fick pris ändå. Jag tog ett våffeljärn, jättenöjd med det eftersom jag inte hade något sen tidigare. Jag googlade på namnet (heartbreaker:P) o det hade kostat 300 kr:) nöjd!

Hela denna vecka har varit innevecka i h-sand, så jag har klivit upp strax före halv sju varje morgon utan att lägga mig tidigare. Hade redovisning i måndags på pararbetet jag skrivit med A. Vi redovisade dock individuellt. Jag var inte ett dugg förberedd (skrev ihop en kladd natten innan) och det kändes inte alls bra, men nu är det gjort iaf. Nån lärare sa att man blir godkänd bara man gör det så..
Skoldagarna slutade kl 17, då har jag åkt direkt till jobbet o kommit hem vid 22.

Dock tog jag ledigt från jobbet i onsdags för att käka med karln på casinot. Det var första gången vi åt där, och vi är supernöjda med både mat, vin och service! Ni som inte känner S ska veta att han är den mest kräsne av de kräsna! Jag åt vildsvin för första gången, spännande :)
Idag gick vi bara halvdag, sköönt. Nu är jag trött.
Glad påsk!

RSS 2.0