Har bokat semesterresa!

Igår kväll bokade vi äntligen resan till Dubrovnik. Kan veerkligen behöva det med tanke på att jag jobbat både lunch och kväll i några veckors tid (och dessutom fått jobba över flera dagar/vecka), plus plugget på heltid där emellan. Vi lyxade iaf till det med all inclusive, men tänkte såklart ta lite utflykter hit och dit, eventuellt hyra bil för en tripp till Montenegro =) we'll see. Det är bara 1½ vecka tills vi åker!! Firar sommarlovsstarten med en semester, känns sköönt! Hoppas vädret är såhär trist ett tag till, så kan det bli fint tills vi kommer hem ;)

När jag kom hem från jobbet igår såg jag slutet av eurovision-semifinalen. Jag kom hem lagom till sista låten och utröstningen, och: Sverige gick inte vidare till final! För första gången nånsin! Jag är så besviken, inte för att låten var värd att vinna, men nu känns det ju nästan meningslöst att se finalen när man inte har nån chans att vinna! Hmmpf. Jag blev lite bitter. Får väl heja på turkarna istället. :P

Jaja, time for dusch before work!

Vårruset avklarat!

Igår satte jag för första gången på mig en nummerlapp (nr 355) för att springa Vårruset. Jag och Tea cyklade dit, så vi var lagom svettiga när vi kom fram lagom till uppvärmningen, och i förvirringen bland alla 5600 kvinnor hade vi lite problem att hitta våra respektive lagkamrater. Det slutade med att jag tappade bort alla inför start, men precis när jag givit upp hittade jag Tea o hennes classmates.
Vi valde "jogga"-gruppen, alltså grupp 3 av 4 - vilket var ett misstag! Hela loppet fick vi koncentrera oss på att väja undan och springa slalom mellan folk som promenerade framför oss. Vi sprang iaf i princip hela vägen (när den inte stoppades av en stor hög kvinnor), och jag kom i mål på 40 min (-8 eftersom jag startade 8 min senare), dvs. jag sprang 5 km på 32 min. Vinnaren sprang tydligen på 20 min. Jag har lite att ta igen!
Sedan blev det picknick, kallt som tusan! Men gött :)
Sen cykla hem och sen till Anne för att fira målgången med att basta och dricka lite öl :) Jättetrevligt!
Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med min insats! Nästa gång (peppar peppar) ska jag välja springgruppen, kanske till & med springa-fort-gruppen!

Update, kycklingklubbor

Idag har jag och S jr varit på bio, vi såg prinsessan och grodan. Lite som gamla disneyfilmer, med lite sång och såklart ett lyckligt slut. Sen gjorde jag kycklingklubbor i ugnen för andra gången denna vecka - min nya specialitet och karlns nya favorit :) Nu har båda karlarna sr somnat medan deras kaffe kallnat för 45 min sen, så jag och S jr gick ut och spelade lite fotboll, jag lärde honom att finta och skjuta höjdare :)

På tisdag ska vi skicka in ett utkast av B-uppsatsen, sedan är det bara opponering så ska vi lämna in slutmanus nästa fredag (om nästan 2 veckor alltså). Sen, sommarloooov! Från skolan iaf, jobbet fortsätter väl som vanligt.

Värmebölja!

Idag har det varit helt otroligt varmt. Nu vid midnatt är det fortfarande nästan 19 grader ute, niiice! Vi tog en sväng runt Sidsjön och käkade sen lunch på Sidsjö café. Sen åkte vi hem och jag planterade om kryddorna och tomatplantan till större krukor. Än så länge verkar de ha klarat flytten :) Sen blev det jobb som vanligt, och nyss satt jag ute på balkongen o njöt lite av värmen.
Nu är karln min hemma igen och inatt gick det bra att sova :)
Nu hoppas vi bara att resan kan bokas innan det tar slut. Ciaao!

Prinsessan på ärten!

Har städat så jag är helt svettig. Lyfte på dynorna i soffan och hittade en hel skattgömma där - bl.a. några legobitar, nötter, en ring, 11 kr, en leksakspil, en leksaksmotomoto (från filmen madagaskar. Men den låg faktiskt under soffan), tandpetare, en skruv.. ja. vi är inga prinsessor på ärten direkt, som inte känt av allt vi suttit på!

Har även skurat golven så medan jag väntar på att de ska torka är jag fast här.. Men det börjar närma sig nu. Wait for it.. wait for it..

Igår gick det bättre!

Igår hade jag en tokeffektiv dag. Började med en dusch kvart över sju på morgonen, sen hämta A för att åka till H-sand och träffa handledaren angående vår B-uppsats. Sen direkt till stan för intervjun med rektor 2, vilket gick bra. Sen skjutsa hem A, och jag hann till & med träna pump på lunchen! Sen sammanställde jag intervjun innan jag gick till jobbet.
Idag är det röd dag, vi har lunchstängt men jag jobbar ikväll. Tänkte ha en städardag. Det är dags nu! :P
Jag har suttit o kollat på resor.. S meddelade igår att han är redo att åka igen så fort han kommit hem från Turkiet, så jag hoppas på en resa i mitten av juni! Det kan bli Kroatien igen faktiskt.. Dubrovnik vore nice :)
Nä, dags att göra ett ryck!

Mera shopping!

Dagen var planerad in i minsta detalj, vi skulle först intervjua rektor 2, sen skulle jag jobba lunch, sen skulle jag sammanställa intervjun och till sist jobba igen. Morgonens planer ändrades när rektorn inte hade tid för intervjun idag (han hade inte mitt nr så vi fick veta det på plats..), så vi tog istället en liten promenad innan vi åkte hem. Efter lunchjobbet gick jag på stan, köpte en bikini på h&m! Och lite annat smått och gott :)
Ikväll var det lugnt på jobbet, så jag kunde gå lite tidigare. Helt plötsligt blev den stressiga dagen ganska skön :)

Imorrn ska vi till h-sand på morgonen, sen hoppas vi få göra intervjun (inshallah ;P nu har han mitt nr). Sen jobb på kvällen.

Tycker för övrigt att det ska bli fredag/lördag så my man kan komma hem igen. Jag kan inte sova när jag har hela sängen för mig själv. Vaknade lagom till soluppgången idag vid 4-tiden. Som tur var somnade jag om igen, vaknade några ggr till o klev upp innan väckarklockan ringde. Miss u!

Nu gror det :)


Såhär såg mina små frön ut imorse, efter ca en vecka i jorden. Nu är de garanterat ännu större, det växer som ogräs här!

Jag har tvättat fönstren i helgen, härligt när solen kan lysa in på riktigt =) Det var tokmkt att göra på jobbet igår, men jag orkade ändå med en promenad med Tea, och sen strosade vi mellan klädesaffärerna i Birsta sökandes en jacka och en väska. Vi hittade en himla massa annat, jag köpte bl.a. ett par byxor, samt en väska i stan igår, och Tea hittade till slut en (eller rättare sagt TVÅ) väskor.

Karln min är och hälsar på sin mor i utlandet och jag tar hand om hemmet och, jobbet. Och B-uppsatsen som ska skrivas. Det kommer att bli en fullspäckad vecka.. Tur att jag kan följa mina små kryddor som blir större och större för varje dag. Life gives life! Eller nått.

Rikskändisen

Såhär är det. Jag har gått och blivit känd ;) Tackade ja till att två av mina resebilder skulle användas till reseguidens mediatjosan och skulle därför få 100:-/bild i presentkort på bokus. Precis när jag berättat det för brorsan (som är med på ena bilden, från Kroatien) ringer han och säger att vi är med på msn:s startsida MSN Today. Vi var bara några timmar i det rampljuset, men min vän Erica hann lägga märke till det o ta en skärmdump:



Senare fick jag ett mail från bror. Vi finns även på http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/article.cgi?article_id=2021&event=article&site=halsingetidningar&theme=0 just nu. Och säkert massa andra ställen. Jag skulle begärt mer än 100:-, haha! Eftersom jag känner mig så cool bjussar jag även på bilden med mig på brorsans moppe. Skulle jag inte passa bra på en motorcykel?!


Från dagens ST

5 röster
När dansade du senast?





Simon Kantürer, 6 år, självlärd, Sundsvall: – När jag var på ett kalas hos Eddie. Jag dansade tango. Dansar du ofta? – Ganska mycket ibland. Hur har du lärt dig? – Jag bara lär mig.

Simon Kantürer, 6 år, självlärd, Sundsvall:

– När jag var på ett kalas hos Eddie. Jag dansade tango. Dansar du ofta? – Ganska mycket ibland. Hur har du lärt dig? – Jag bara lär mig.





Sötisen! :) Från dagens ST (se även http://st.nu/).


Äntligen klart med försäkringen..

Äntligen är det klart med försäkringen för bilen som blev stulen. 5000:- ska vi få, vilket är helt godtagbart med tanke på att den var nästan lika gammal som mig. Men den startade ju i alla väder! Jaja, allt har ett pris, och för 5000:- skulle jag lätt kunna tänka mig att sälja den ändå. Vi klarar oss rätt bra utan den. Nu kanske det är time to let go och slänga handtaget som låg på parkeringen/brottsplatsen. Bye bye sierran, see ya in heaven;)

Tenta & slingor.

Efter ett nytt försök på tentan som jag på grund av klantiga omständigheter missade förra gången gjorde jag ett nytt försök imorse. Efter att jag svarat på första frågan dog mitt internet.. NEEEJ! Jag kände paniken stiga. Men karln startade om skiten och fick igång internet igen på några minuter, medan jag kunde kolla igenom frågorna. Så, det slutade med 14 rätt av 15! Yesss :)

Här är förresten resultatet av slingkvällen hos mama igår:

Blondies det är vi allihopa, och jag meeed!

Intervju 1 avklarad

Imorse intervjuade vi rektor nr 1. Har sammanställt svaren, och jag kan ju komma fram till att vi måste ändra syftet en del. Det blev lite mer hermeneutiskt och mindre numeriskt än vi tänkt (just det ja!).
Idag ska vi på visning, sen beger jag mig till mama för att färga slingor. Det blir nog bra. Sommarfrilla.

Moppeäventyr



Igår var vi på middag hos far i Timrå. Vi testade hans nya gasolgrill, som funkade fint. Maten blev välgrillad och vi blev mätta. Åt dessutom 3-rätters, med vårrullar, kyckling med klyft och tzatziki och sen glass o lite kakor.

Jag är lite sugen att ta mc-kort, men jag har ju aldrig kört en mc.. Vore dumt att kasta pengarna i sjön, nu när bara den obligatoriska riskutbildningen kostar flera tusen. Sen kommer det krävas ett antal lektioner också för att jag ska förstå logiken hur man växlar hit o dit. :P Därför provade jag brors moppe igår, för att känna på känslan. Tidigare har jag aldrig kört moppe i Sverige, bara i Kambodja när vi hyrde moppe för att åka mellan stränderna i Sihanoukville. Där gick det kanon att köra! Här också, men när jag skulle vända i en uppförsbacke hade jag för hög växel och motorn dog. Sen fick jag inte igång den mer.. Hade ingen aning att kopplingen INTE ska vara i när man kickar igång den. Det slutade med att jag fick leda moppen hem.. Men själva körningen gick bra =)
S tog en bild på mig med sin iphone, den ligger dock kvar på telefonen, så jag bjuder på en bild på honom istället, det är samma moppe. :)

RSS 2.0