Etta till salu i centrala Sundsvall

Ska nu sälja min rymliga etta (40 kvadrat, bra planlösning) som finns i centrala Sundsvall.
Kök renoverat -06 (byte av bänkskivor, målning av tak och väggar, nya skåpluckor).
Designfläkt, fönsterbyte samt installerad ventilation -09.
Golv i kök och sovrum lagt -05.
Härlig innergård med takad uteplats.
Två tvättstugor finns i föreningen varav den ena i dörren mittemot, relaxlokal i grannhuset.
Hyra 1981:-
Pris 320 000:- eller högstbjudande.
Inflyttning möjlig från ca 1 november.
För mer info:
http://www.blocket.se/vasternorrland/Stor_central_etta_med_lag_hyra_29670762.htm?ca=4&w=204
SÅLD!

Förlust :(

Igår skaffade jag ett spelkort, endast för att spela 100:- på basketfinalen som Turkiet och USA spelade. Satsade på Turkiet förstås, men det slutade med vinst för USA. Jaja, jag fick bara betala 50:- pga att man fick halva priset på första spelet när man blev spelmedlem ;P
Jag gjorde kycklingklubbor i lergrytan igår, supergott. Sen gjorde jag en bärpaj med vaniljvisp. Gottigott =) det var en trevlig dag igår.
Idag börjar gratisveckan på ego, måste tänka på att boka in passen i tid. Jag är en sån som tycker det är lite jobbigt med en massa folk som springer där. Häromdagen när jag skulle gymma ensam hade jag tänkt ut ett schema i förväg, och ALLA maskiner jag tänkte använda var upptagna. Ännu värre på gratisveckan. MEN det är trevligt att man kan träna med dem som egentligen inte har kort där =) Idag blir det iaf spinning. Och plugg!


Effektivt.

Idag har jag tvättat dukar till restaurangen plus en maskin med "vanlig" tvätt. Blev ett himla springande eftersom jag tvättade i den andra tvättstugan, som "bara" hade 2 maskiner och ett litet torkskåp. I vanliga tvättstugan finns det minsann 3 maskiner och två torkskåp, varav ett stort. 
Däremellan har jag tränat ben ensam (känner mig såå stolt :P), köpt en överraskingspresent till S (han har redan fått den, så jag kan avslöja; en ostkupa ;P). Nu är S och S jr på simskola, de kommer om nästan en timme och då ska jag ha handlat nån middag och duschat.
Ikväll blir det premiär för mig, jag ska för första gången se en hel basketmatch. Det är nämligen VM-final mellan Turkiet och USA. Spännande! Imorse fixade karln tv10 så vi ska kunna se matchen hemma. Bra bra, får ladda upp med popcorn och annat skräp :) time to gooo, ciao!

Tjuvlyssnat

Jag kan inte låta bli att lägga upp vad jag hörde i H&M-kön när jag skulle köpa en tröja idag.
Två tjejer ~20 står i kön och pratar.

Tjej 1: Vi ska på bio ikväll och se toys 'r us eller vad den heter..
Tjej 2: Toy story menar du?
Tjej 1: Jaa, just det.. Vi ska se den med 3G-glasögon.
Tjej 2: 3D ja..
De pratar vidare ett tag..
Tjej 1: Jag har inte sett första filmen. Tror du man måste ha sett ettan för att förstå handlingen i tvåan?
Tjej 2: Men det är väl trean..?


Jösses :)

Angående allergier

Jag tror att någon försöker testa restaurangens kapacitet och förmåga att hantera allergier. Tre dagar i rad har jag blivit "testad" av personer med extrema allergier.

*Dag 1 kom ett par som absolut inte tålde lök. Först tänkte jag att vi bara behöver skippa salsasåsen. Men då snäste de nästan åt mig att det gäller alla sorters lök; vitlök, purjolök, gräslök osv. Så, ingen tzatziki, bulgur, marinering (som nästan allt vårt kött ligger i) eftersom vanlig grillkrydda innehåller lök. Och ingen 7 kryd. grillkrydda. Och till mitt förslag på hollandaisesås sa de "usch, det är alldeles för fett!". Men det gick bra ändå, de var nöjda.

*Dag 2, en kvinna kunde inte äta något där det någonsin legat (eller där vi hanterat) fisk. Vi grillar lax på gallret, då kunde hon inte äta därifrån. Vi grillar laxspett på grillspett, då kunde hon inte äta något annat grillspett. Då kom jag på; lammfärsspett (de spetten används endast till lammfärs), men hennes väninna tog en lax så vi var lagom nervösa och grillade den på andra sidan grillen så inget skulle "hoppa över" till lammfärsen. :) Som tur var innehåller den varken ägg, nötter eller annat som hon inte heller tålde. De blev dock förvånade att vi har ett galler där vi grillar all mat "i en enda soppa". Nej, vi har inte speciella "galleravdelningar" för fisk, oxfile, kyckling, fläskfile osv. Hur skulle det funka..? Så stort är det inte. Men det gick också bra.

*Dag 3, en kvinna som varken tålde mjölkprodukter eller olja i någon form. Som sagt så marinerar vi köttet, i olja. De flesta såserna innehåller smör eller olja, bulgur innehåller smör och potatisen friteras i olja. Salladen innehåller olja. Det slutade med en lax med extra sallad (utan olja), bröd och salsasås. Det gick, det också. :)

Om någon av ovan nämnda (eller andra människor med allergier) känner igen sig och läser detta så vill jag bara meddela att vi absolut inte har något emot allergiker, det var bara så "lustigt" att detta händer tre dagar i rad när det dessutom nyligen stått en artikel i lokaltidningen om restaurangers okunskap om allergiker. Jag hoppas att ni tycker att vi klarade oss bra och återkommer, men jag måste erkänna att alla "nya" allergier (inte det vanliga som gluten, laktos o nötter) känns som ett test! Och ta inte illa upp om jag frågar en gång för mycket än en gång för lite, jag förstår att ni är less på att förklara varje gång men ni förstår väl att jag inte frågar för att störa utan för ert eget välbefinnande.

3D-bio och blåbärsplockning

I lördags var jag på min första 3D-bio här i stan. Såg toy story 3 med S och S jr, hääftigt =) Hur ska man nu kunna njuta av vanlig tv/bio när man provat på 3D?!

Igår var vi till birsta på fm, jag shoppade ett turkost träningslinne för 99:- istället för 299:- (ordinarie pris, vad är det? :P). Sedan åkte vi till Timrå för att plocka blåbär med mor.. Vi började med örnenskogen, där vi inte hittade ett enda bär trots en lång klättring in i skogen (bra benträning dock!). Vi åkte vidare till skogen vid eon arena/industriområdet. Där gick det lite bättre! Inte så fasligt mycket bär kvar, men vi fick åtminstone ihop 3,5 dl bär. Räcker förhoppningsvis till en paj! Får se om jag tar en till blåbärsrunda nu i veckan och söker nånstans i stan.. om jag orkar. Iaf så grillade vi ryggbiff hos mamma igår kväll. Jag sökte med ljus och lykta efter tahini, vi tänkte göra humus.. meen det fanns varken på ica, coop eller lidl, så det fick bli tzatziki istället.

Skönt väder idag också, 20 grader och sol nu, jag har tagit en runda på södermalm, och nu ska jag fortsätta pluggandet. Och tvätta. Och duscha. Det behövs.

Mac & iPod beställd!

NU har jag äntligen beställt en macbook pro, 13" med 320 gb hårddisk istället för 250 gb. Fick 10% rabatt med studentkortet, plus att jag beställde en ipod nano som jag ska få tillbaka 1370:- på om jag skickar in kvittot till Apple, vilket innebär att den kostar mig ca 400:-. Nöjd!

Jag har precis varit ute och joggat till Sidsjön o tillbaka, så nu är det dags för dusch, mat och sen plugg.


Träningsdagbok

Jag har precis kommit hem från ett pump-pass - duktiga jag =) Däremot har jag inte pluggat alls idag. Och om 20 min ska jag hämta karln på jobbet, vi ska på ett 75-års-kalas/öppet-hus. Sen kanske en promenad före jobbet, det är ju så skönt väder ute! Ja, jag som hade tänkt läsa så mkt idag.. Ikväll efter jobbet kanske, hmmmm. Eller på jobbet. :)

Jag fick tips av en klasskompis om en sida där man kan registrera sin träning: www.funbeat.se. Gå in där och bli vän med mig vettja! ;) Då kan vi tävla om vem som tränar mest, ha ha. Eller så inte..


Onsdag

Jobb: Det har börjat dra igång igen på restaurangen efter sommarens gästtorka. Bra. Lite mer att göra på kvällarna. Men nån gång ibland får det gärna vara lugnt, så jag hinner plugga lite ;) Det har skett lite förändringar också, ena kocken slutade bara sådär så nu ska en ny kille komma och provjobba, men vi ska inte hoppas för mycket.. Tjejen som serverade i somras slutade för 1½ vecka sen, så förra veckan fick jag jobba massor. Som tur var frågade jag en tjej i min förra serveringsklass om hon visste av nån, och då hade hon precis blivit arbetslös =) Så hon har börjat och nu är allt frid och fröjd för mig, jag jobbar som vanligt på kvällstid.

Skola: Skolan började i måndags, och jag försöker komma in i att läsa engelskalitteratur, vilket inte är det lättaste. Det jag läser går inte in i huvudet, och jag hittar helt plötsligt massor att göra hemma... Har läst strax över 20 sidor på 2 dagar, haha. Starkt jobbat av mig.. Dagens mål är att läsa klart första kapitlet (dvs ca 15 sidor till).

Träning: I söndags körde jag o Tea spinning, i måndags gymmade jag med karln - rygg/biceps. Igår tog vi en morgonpromenad, sedan körde jag lunchspinning. Och idag tänkte jag träna body pump. Träningen har kommit igång! Skönt.

RSS 2.0