Fynd på majbrasan.

Idag har vi gjort GRYMT mycket på gården. Igen!
 
Vi försökte få bort den gigantiska stenen på gården. Vi testade allt, en järnpinne att bända upp den med (failed), vi försökte spänna fast en lina och en bogserlina på bilen och dra medan vi försökte bända upp med järnpinnen (failed - spännet på linan gick sönder efter ex antal försök), vi gjorde en liten brasa på stenen (se bild ovan) för att värma upp stenen och hällde kallvatten på så den skulle spricka (failed, den sprack inte). Till slut gick jag bort till grannen som har traktor och frågade om hjälp. Han kom, han lyfte stenen och han åkte! Problem solved ;)
 
Vi rensade även massa ris och döda träd från skogsområdet vi har. De tidigare ägarna hugg ner massa träd, de tänkte göra gräsmatta på hela gården men det tänker inte vi. Såå vi tänkte att vi åker till en majbrasa med riset och grenarna istället!
Här är delar av högen vi fick ihop. Pappa kom med släpvagn och vi lastade på ett rejält lass o körde till majbrasan. Tog halva dagen, och våra armar har rivsår överallt!
Väl på majbrasan hittade vi diverse saker som kan komma till bättre användning hos oss än att eldas upp till aska. Bl.a. denna korg som är lite lös i handtaget, men det är bara att knyta fast det lite så är den lagad. Jättefin tyckte jag :) Colan tog vi inte på brasan, den fick vi av pappa! :)
Vi hittade även en båt!! :D Den tänkte vi använda som planteringsbåt! Suuuperbra nu när vi inte kan gräva i jorden än (jorden = stenarna/gruset just nu:P). Vi ska bara lägga plast och göra några hål som dränering, sen är den redo för mina zucchiniplantor!
 
Vi har även rensat rejält i garaget! Vi hittade några väldigt trevliga fynd, så mkt kan jag säga! Och vilken plats vi fick nu! Lovely!
Tog lite björkris från majbrasan och satte i en vas i hallen :) Vi fick även tulpaner av mamma när de kom o fikade i lördags. Nu är det påsk hos oss också!
 
---
 
Till middag har vi lyxat till det med tapas (bl.a. gravad lax, marinerade räkor/kräftstjärtar, en rom/creme fraiche-sås, marinerade oliver, svamp, kronärtskocka, parmesan och färskt bröd! Till det - ett riojavin! Och Cola till den underårige ;)
Underbar dag! Med ryggont!! :P
Trackback
RSS 2.0