Äppelmos och hemtenta

Ja jösses vad många hemtentor det blivit nu. Så går det när man har massa annat för sig så man inte hinner prioitera plugget! Idag hade jag hemtenta som jag trodde skulle lämnas in senast kl 17, men pga tekniskt strul släpptes den inte kl 9 som det sagts, och vi fick extra tid på oss, ända till kl 20! Jag som skulle jobba 16.30 i vilket fall... Slutade med att jag bad min käre sambo att få ledigt ikväll, vilket han mindre glatt gick med på, så nu är jag skyldig honom ett arbetspass big time :) Jag skickade iaf in tentan, ingen aning om hur det gick... Skitsvårt med juridik, man vet inte riktigt om man prickat rätt eftersom det finns tusen lagar och alla är lite halvluddiga och SKULLE kunna vara rätt. Jaja, om 15 arbetsdagar kommer domen.
När jag skickat in tentan testade jag att göra äppelmos för första gången. Hittade ett gööörenkelt recept där man bara skulle koka äpplena, pressa dem (stod inte i receptet men jag ville ha mos och inte äppelklumpar) och ev. tillsätta liite socker. Jag tillsatte ca ett krm socker :) Gott blev det! Det håller inte så länge i kylen, men annars går det tydligen jättebra att frysa in. Synd bara att jag inte har några fina glasburkar, det fick bli en liten potatissalladsplastburk :P nu väntar jag på att sambon ska komma hem, tänkte kanske lyxa till det med en kaffedrink ikväll för att "fira" att tentorna är avklarade och nya terminen äntligen kan sätta igång på riktigt.

Bilar 2

Igår var vi på bio, lite otippat sådär eftersom vi hade tänkt åka båt med bror som köpt en ny. Men vi beslutade oss för bio istället, eftersom vi inte visste hur sent det skulle bli, och filmen var bra! Vi såg Bilar 2. Vi fick dessutom inte betala en enda krona för tre biljetter, alla hade gratisbiljetter att ta ut! S som skulle bjuda, tanken var ju god iaf ;)
Idag är det plugga järnet som gäller före jobbet.
S fick nyss "veta" att det är bayram, muslimernas motsvarighet till julafton, genom att läsa de turkiska tidningarna. Snacka om att ha koll på traditionerna! Iyi bayramlar.
 

Jag i ett nötskal.

Det är så typiskt mig. Varför ska jag alltid vara ute i sista minuten? Kom på förra veckan att jag ska läsa Programmeringsmetodik med Java B med början idag. Jag som inte ens är klar med Java A än! Hur f*sen ska det gå?! Så jag har ringt och mailat en massa till miun, och idag är det bara att konstatera att inga passande kurser har lediga platser. Jo, en om genusvetenskap, men det är jag inte så sugen att läsa. Så det verkar som att min stackars sambo får stå ut med en klagande flickvän denna termin också. Men jag lovar att göra mitt bästa den här gången. Jag ska åtminstone försöka börja i tid. Måste bara registrera mig på kursen. Snart.. Ska även läsa en annan kurs nu, som jag jämt glömmer namnet på.. Verksamhetsutveckling och förändringsanalys! Inte så konstigt att jag alltid glömmer det. Vet inte ens vad det handlar om :P men det blir säkert bra!

Valpkurs och pappafirande

 
Idag var vi på valpkurs för första gången. Det gick bra, vi fick varsin klicker som vi övade lite inkallning, passivitet m.m. med. Roligt! Kursen är 8 söndagar, så 7 veckor till har vi på oss att få henne att bli en ängel. Tog dock inga bilder därifrån, men det gick bra. Zelda var hälften så liten som alla andra, trots att hon inte var så mkt yngre än flera andra (hon var yngst dock, hon är ju snart 4 månader medan de flesta var 4-5 mån och den äldsta var 8 mån).
---
Sen gick vi och tränade, och åkte vidare till pappa för att fira honom i efterskott. Zelda hade det riktigt bra ute på en riktig gräsmatta, vi har ju dåligt med sånt på vår gård.. Vi sprang omkring och busade och övade lite sitt/ligg och inkallning. Gick jättebra när vi var ensamma! :P Vi blev ett helt gäng hos pappa trots att lillebror Patrik flyttade till Linköping idag för att börja plugga. Ante, Malin, pappa, farmor och farfar visste jag om, men mormor, morbror Thord, och även S o S jr överraskade oss. Kul, kul. Nu är vi hemma och ska spela lite pingis.

Bildbomb på blommor och valp

---

Okej, bjuder på en massa bilder från idag och häromdagen.
Första raden tog jag på Zelda häromdagen när hon var ute och lekte på gården.
---
Innan Zelda kom till oss var jag rätt inne på blommor och sånt, vilket har fått komma på andra, eller tredje, eller till och med fjärde prioritering den senaste tiden. Några blommor dog, det var iofs vårblommor så det är ju helt förståeligt! Därför har jag införskaffat lite nytt, köpte de senaste idag.
1. En vit dahlia som inköptes för en månad sedan (medan det fortfarande var varmt - vi var på tranviken den dagen!).
2. Vi har ofta besök av diverse smådjur... ofta spindlar. Den här var fin! Hade inte tyckt samma sak om jag hittat den inomhus.
3. Tomaterna börjar mogna, jag har smakat en och den var delicious!
4. Jordgubbar har vi också haft lite av i sommar, dock inte mkt... har bara smakat nån lite då och då. Ser ut som att det börjar komma lite nu.. bättre sent än aldrig!
5. Planteringsbåten är fullsmockad.. Helt gaaalet hur mkt allt har växt i sommar! Här tror jag det är mest oregano och nån annan krydda som blommar.
6. Båten igen. Dillen är gigantisk (den högsta), och det ljusgröna t.v. är broccoli som jag glömde bort att skörda. Häftigt dock, det såg ju precis ut som en broccoli man köper i affären, ha ha!
7. Blomman t.v. köptes idag, och den andra för några veckor sedan.
8. Ännu en kruka med nya blommor, aster. T.h. står det mynta tror jag.. Ska nog inte ha kryddor i båten nästa år, det blev så trångt så hälften har gömts under de som tar mer plats..
9. Sist men inte minst pelargonerna som står på altanen. De är inne på andra blomningen nu sen de köptes för ca en månad sedan!
---
Idag har vi sålt växasängen, och sedan varit på Birsta en sväng. Köpte lite mat, lite blommor och S hittade lite grejer på brandworld. Imorgon ska vi till pappa som fyllt år. Ska ta med Zelda också så hon får träffa farmor och farfar. :) Vi ska även på valpkurs för första gången! Spännande! :D

Java(om)tenta

Jaha, nu sitter jag alltså här igen. Omtenta i Java, har knappt pluggat, hatar mig själv litegrann. VARFÖR kan jag inte börja läsa i tid? Upptäckte i förrgår när jag började bläddra i boken att jag knappt kom ihåg det simplaste programmet jag gjort i våras. Och nu är 3:e frågan om fält och metoder. Jaja, det är som det är. Man har väl fem försök på sig?
Dessutom har jag sedan tentan började kl 8 imorse haft en sjukt irriterande fluga som sätter sig på mig och surrar mig i öronen konstant. Jag får inte bort den... Zelda är ganska snäll, vi har varit ut en stund och lekt lite men hon sover mest när jag är så ointressant och bara sitter vid datorn. Snart dags för lunch, får försöka göra ett ryck före dess... Har jag som mål att klara en fråga i timmen är jag färdig om 9 timmar (en fråga helt klar). Men jag tror konstigt nog inte att det kommer lyckas. Och då har jag ända till kl 8 imorgon bitti på mig. Jäkla Java! Kom igen nu jag, visa vad jag går för...

Lilla tösen!

Vår lilla tjej (som blir större och större!) börjar vänja sig vid att åka bil.
Nu ligger hon och snarkar i soffan.

2 dagar kvar!

Jag och Zelda har nyss varit ut på baksidan och plockat blåbär eftersom blåbären var slut på ica och jag behöver blåbär till efterrätten som jag ska göra till vår 4 x 25 = 100-årsfest nu på lördag!! Jag längtar! Blev bara ca 1 dl blåbär (det började regna..), så jag får nog åka på en annan affär eller leta djupare i sörnackstas skogar..

Tuggomanen!!!

Okej, på två veckor (eller rättare sagt på några dagar, de två sista igår kväll och idag) har vår lilla tuggoman bitit sönder en ljushållare (brun lotusblomma) i plast och metall som vi hade på vardagsrumsbordet, plus en kabel (som som tur är inte var "igång") till S dyrgripar till högtalare (förhoppningsvis går det att fixa på ett hyfsat enkelt sätt), och idag när jag skjutsade S till jobbet och kom hem hittade jag hans kamerabatteri som legat på laddning (sladden började i hundhöjd i vägguttaget) i Zeldas hundkorg, totalt söndertuggat :S dock testade jag att sätta in det i kameran efter att ha plattat till det lite, och kameran funkade!! Helt otroligt. Men det är tveksamt om batteriet går att ta ut igen! Skithund! :D Men vi älskar henne ändå! Huvudsaken hon inte gör illa sig så...

Hundbilder ;)

Okej, jag misstänker att detta kommer utvecklas till en hundblogg, men det blir väl lätt så :P just deal with it ;)
Stackars liten hund har fått ett bad.

Ute på gården, vi har faktiskt lite gräs där också!
Första gången på stan blev en spännande upplevelse - drakbåtsfestival och fullt med folk.
Spännande att träffa andra hundar också.
Zelda älskade alla människor och alla människor älskade henne! :D

Hundlivet efter en vecka

Nu har vi haft Zelda här hemma i en vecka, och man börjar smått vänja sig vid denna förändring :)
Hon sover jättebra i vardagsrummet (soffan än så länge, hmmm! Måste nog göra hennes bädd mer bekväm än soffan..) på nätterna och börjar stöka runt lite vid 6-7-tiden då hon är hungrig. Nån av oss kliver då upp och matar henne, försöker pricka in hennes behov efteråt (misslyckas oftast) och på morgonen är hon ofta vääldigt uppspelt över att alla kliver upp och hon får lite sällskap. Sen sover hon fram o tillbaka mest hela dagen. Vi har gått ut med henne efter maten i ett försök att få henne rumsren, vi kan vara ute 20 minuter och vänta.. nästan alltid slutar det med att hon gör ifrån sig precis när vi kommit in. Suck! :P men idag efter lunch lyckades vi utomhus! Hon brydde sig dock inte om mitt beröm så det behövs nog många lyckade försök innan det blivit en vana :P
Vi har åkt bil också, två gånger med henne i buren i bagaget. Hon har varit skakis, men inte skällt/gnytt eller spytt eller nånting sånt. Har precis varit på arken och köpt hundmat m.m., och när jag släppte henne från bilen nyss var hon inte alls skakis men ville däremot in och vila direkt. Så det verkar gå bra.
Imorrn ska vi till veterinären och vaccinera henne, 12-veckorsvaccinationen, mot valpsjuka tror jag. Så efter det går det bra att träffa andra hundar utan att vara orolig för det.
Ikväll blir det nog ett bad med husse, och när jag kommer från jobbet kanske även lite tandborstning och kloklippning. Man måste ju vara fin när man ska till veterinären!
Har varit ute och gått i koppel varje dag sen i lördags typ, och i början var hon jätterädd och bara låg ner eller stod stilla med svansen nere, men efter något försök (och en tålmodig husse) är hon nu jättenyfiken på omgivningen även MED koppel. Nu är det dags att lära henne att inte dra, utan följa efter oss istället :)
Hon kan även sitta på kommando, vi har testat rätt många ggr, mest inne. Ligg är lite svårare, hon böjer bara ner huvudet när man gör som "det står" (locka med en godis nere på golvet för att få henne att ligga). En gång har jag lyckats, men det räckte inte för att implementera kunskapen :P
Här släppte jag henne lös på gården för lite lek.
Och såhär såg hon ut nyss, efter bilturen till arken :) Verkar inte såå skräckslagen efter åkturen va?
 
Så, det var en uppdatering om mitt livs första vecka med hund! Börjar kännas bättre nu, är inte lika skrajsen att allt ska gå fel (jag alltså, haha) - det ordnar sig! :) Hon är en jättesocial valp, och det är jag glad över, iaf än så länge ;)

Vi har blivit med hund!


Idag hämtade vi lilltösen hos uppfödaren :) Resan gick jättebra, hon verkade inte rädd alls. Tyvärr släppte de av mig på jobbet och åkte vidare hemöver, så jag fick inte vara med. Men allt hade gått jättebra, hon åt med god aptit och de lekte på gården. De hade lekt med grannens lilla ett-och-ett-halvt-åring också, hehe. Vi gick ut och lekte en stund när jag kom hem också så jag fick se busfian in action! Nu ligger hon och vilar på soffan :) Ett nytt kapitel väntar i våra liv!

RSS 2.0