Hassela igen =)

Igår åkte vi till Hassela med Tea o Patrik. Vädret var nollgradigt och efter lunch sprack det upp och solen lyste värmande resten av dagen! Helt underbart!
Vi åkte bräda allihopa, för vissa första gången i "stora" backar, för andra första gången på flera år, men det gick bra! :)
 
Nu, dags att fortsätta klia huvudet, kalkyl i excel står på agendan på förmiddagen!
Efter lunch ska vi besikta Toyotan för första gången, håller tummar och tår.. Sen träning, hämta S jr och ikväll kanske bad.

TV-bänken har alla luckor i skåpet, som man säger!

ÄNTLIGEN, efter ca 3 månader, är vår tv-bänk komplett! Efter att först ha fått en för liten lucka skickade de en ny, som visade sig vara av en nyare modell med fel storlek på hålen till gångjärnen. Då skickade de nya gångjärn, som passade till nya luckan, men de passade inte till tv-bänken... Så, idag, fick vi en lucka av gamla modellen, som vi skulle ha fått från början! Jag skruvade ihop den direkt, vilket firades med en stor applåd hemifrån. Nästan så man vill öppna en flaska skumpa alltså! =)
Vi fick dessutom ett handskrivet brev med en ursäkt för allt krångel som uppstått, samt en rabattkupong på 10% på allt i butiken förutom möbler. Vi är äntligen nöjda med köpet.

Bowling!

Oj, vad vi roar oss.
I söndags skulle vi gå på bio, men vi valde istället att dricka en flarra vin och äta gomat hemma. Såg lite film här hemma istället.
"If you would like to sleep in a coffin, it would be alright".
"I have a good lawyer at home!". Nån som kan gissa vilken film? Den är ny...
 
Under dagen var vi i Löta och firade farmor som fyllt år. De bjöd på våfflor och tårta med kaffe.
 
Förrätten: Stekt halloumi på rostat bröd toppat med hackad persilja.
Till varmrätt blev det entrecote med råstekt potatis och cafe de paris-sås samt sallad med avokado m.m.
Samt lite glass o en kaffe karlsson till efterrätt =)
 
Igår var det lediga måndagen, vi hade tänkt åka och bada meen S glömde påsen med handdukarna hemma, så jag föreslog att vi skulle åka o bowla istället. Sagt och gjort, vi åkte till enjoy i birsta!
S vann, jag kom 2:a och S jr 3:a. Jag måste ha sån grym otur, får alltid 9 på första och sen spare eller bara 9... ALDRIG strike! MEN sista slaget innan tiden var ute fick jag STRIKE! Då blev Tina lycklig. :P

Seger på laserhallen!

Vi hade tänkt åka till Hassela idag med Carro o Jonas, men när temperaturen igår visade på -23 grader (och idag ännu kallare) ställde vi in. Istället körde jag o S ett halvtimmespass spinning imorse. Sen ringde Carro o undrade om vi ville hänga med på laserhallen istället. Självklart! Vi var 11 pers första omgången, och 9 pers andra. Jag kammade hem 3:e platsen första omgången, och 1:a platsen andra omgången! Yesssss! :D Fick mer än 1000 poäng mer än S, som kom tvåa! Det kan jag leva på länge ;)
Testade även att rida på tjuren en gång, det gick mindre bra! 16 sekunder klarade jag innan jag sakta gled av bakdelen :P
 
Igår var det bakdag. Gjorde bröd och amerikanska chokladmuffins. S kom o fikade o drack te idag, och muffinsen var klart godkända!
Snart dags för jobb.. Imorgon är vi lediga och barnfria, god mat och bio står på agendan. Ha det!

Inga fynd på fyndlagret..

ÅRSTID Vägglampa vit Djup: 38 cm Skärmdiameter: 16 cm Sladdlängd: 2.5 m
Igår åkte jag med S till Volvo vid 10.15 innan han skulle till jobbet. Tänkte hämta Volvon.. först gick ingen av dörrarna att öppna (inkl bagageluckan), låset åkte inte upp pga kylan. Till slut öppnades det på höger framdörr. Men batteriet var HELT dött, bilen har ju inte använts på ett tag... Släppte istället av karln på jobbet, åkte o tränade spinning (äntligen!) o köpte startkablar på clas ohlson. Hämtade upp karln på restaurangen efter lite lunch där, och hämtade upp Volvon. Den startade på en gång med startkablarna, skönt att det inte var fler problem... Karln åkte hem med Volvon medan jag åkte vidare till Fyndlagret. Köpte bl.a. två sänglampor (se bild ovan, har tagit den från ikea.se), två krattor, två muggar och några tallrikar till mamma. Sist vi åt middag där kommenterade hon att hennes var så kantstötta, o nu fanns samma tallrikar på fyndlagret :)
Jag åkte vidare till Kvantum, blev en storhandling, köpte även två blommor på lilla blomaffären bredvid.
Ja, IALLAFALL. Idag testade jag lamporna, och en av dem funkar inte... Suck. Kan man inte kräva att lamporna ska fungera, bara för att man köper dem begagnat?? Iofs kostade de bara 30:-/st, men ÄNDÅ. Frågan är om man orkar åka tillbaka för 30:-... Vi får se.
 
Minns inte om jag berättat vad vi gjorde på alla hjärtans dag. Vi jobbade förstås, men slutade tidigt och gick på bishops o åt lite mat, jag beställde en förrätt i form av halstrade räkor och karln åt en hamburgertallrik. Sen åkte vi hem å gjorde en kaffedrink och åt glass :)

Hassela

Igår var vi iväg till Hassela för att S skulle lära sig åka bräda. Det gick riktigt bra!! Svängarna såg finfina ut =) Efter några åk i barnbacken åkte jag och S jr iväg till de större backarna. Vi testade först en blå, men den tyckte S jr var så tråkig så vi tog en röd istället. Till hans glädje hade just den backen en liten snowboardpark med big jumps, rails osv. Han satsade stort och hoppade i vartenda hopp! Efter första hoppet gjorde han en vurpa, tappade ena skidan, och när jag oroligt frågade hur det gick svarade han "Häftigt!!!" och fortsatte åka. Där har vi en med rätt inställning!
Jag åkte också bräda, var faktiskt 2 år sedan sist men det gick bara bra. Snön i backarna var så sjuuuukt härlig!! Mjuk och fin, inga klumpar och bara nån isfläck i de brantaste partierna i en röd pist. Dessutom snöade det lite, så på vissa ställen kunde man åka lite "offpist" med ca 5 cm nysnö. Skööönt :)
 
Jag fick precis ett sms från Volvo att bilen är färdig att hämtas, så i framtiden kanske vi kan bjuda med nån att följa med till fjälls också. Igår satt vi 3 pers i Toyotan och trängdes ihop med brädor och skidor.. Måste erkänna att Volvon är bättre lämpad för skidresor :P
 
Glad alla hjärtans dag på er alla! Det är dags för mig att en gång för alla fixa Java-uppgifterna.

Konstverk by nature

Jag måste säga att naturen var riktigt konstnärlig när senaste ovädret drog fram häromdagen.. Det var mindre roligt att knappt komma hem från jobbet och sen skotta 30 cm snö (kl 23 på kvällen) som blåst ner på vår uppfart.. Men såhär i efterhand är det riktigt vackert! Vi har berg av snö på baksidan, det kommer omöjligt smälta bort före juli :)
Igår tog jag bussen hem från jobbet för första gången. Inte åkt buss här i stan sen studenten tror jag.. det var iaf RIKTIGT länge sedan. 2006 kanske. Har dock tappat bort det gamla busskortet, och busschauffören hade precis slut, så jag fick köpa en enkel resa istället. Men det gick ju bra ändå! =)

Hemsidan uppe! Och skidåkning :)

Klatrade hela fredagen med att få upp hemsidan på nätet. Det ville sig inte riktigt med min dator, och när jag ringde helpdesk tyckte de att jag skulle hitta en PC, men det funkade inte på jobbet heller. Idag fick jag äntligen upp den med hjälp av filezilla!
Här är adressen om någon nu är intresserad av att se min första uppgift i datavetenskapen:
http://studenter.miun.se/~tios0900/
Det är bara en enkel grej, men jag känner mig ändå nöjd att jag gjort en hemsida med frames, haha!
Idag åkte jag skidor med Tea, två varv runt Sidsjön, tog ca 40 min. Hon måste ha sjukt bra kondis (eller skidor?! :D), men jag var helt sluuut! Efteråt grillade vi sojakorv och gjorde tunnbrödrullar med potatissallad. Jättehärligt, finväder och nollgradigt ute.
Vi funderar på att åka till Hassela nästa helg, och tänndalen/funäsdalen om 2 veckor. Hoppas på premiär i slalom/snowboardbacken i helgen!! Imorrn ska vi dessutom kolla på en bräda åt S :) Ledig från jobbet imorrn, blir middag i Timrå då. Skönt!

RSS 2.0