Överlevde Egypten :)

Hej och hå!
Nu är vi hemma från Egypten. Som ni säkert har hört på nyheterna är det lite kaotiskt där just nu, så jag tänkte bara berätta att vi inte blev drabbade över huvud taget förutom när vi skulle flyga hem. Vi fick vänta 2 timmar extra på flygplatsen, utan nån info. Men vi lyfte till slut.
Resan var väldigt jobbig.. Klev upp kl 5 egyptisk tid (4 svensk tid), checkade ut, åt en värdelös tidig frukost på hotellet, åkte transfer till flygplatsen, fick en dålig frukost nr 2 kl 11.30 på planet, kom till arlanda efter 5,5 timmar, käkade på donken på arlanda, tog tåget hem vid 17-tiden, och blev hämtad av mamma vid 20. Trött som tok, så kl 22 la vi oss. Allt detta resande med huvudvärk, förkylning, ont i magen, illamående osv osv :P jag o Simon fick tokont i öronen när vi skulle landa, förmodligen pga förkylningen.. Men idag mår jag bättre, nu är det bara förkylningen kvar!
Nu har vi kört 3 maskiner tvätt, den sista piper precis att den är klar. Frågan är vart man ska hänga tvätten när det blev fullt efter 1:a maskinen och ännu mer fullt efter 2:a :P Jaja, det löser vi!
Prosit!

Hemsida!

Det går framåt med hemsidetestandet. Hann dock inte plugga nånting igår (körde spinning med Tea istället. Första gången sen mitten av november, men det var så skönt! Blev sen bjuden på mat hemma hos henne =D) men i torsdags satt jag och filurade med massa htmlkoder o allt jag provade gick bra. Nu måste jag bara bestämma om jag ska använda frames eller inte, det har jag aldrig gjort så jag vet inte om jag orkar... Uppgiften kräver ju inget sånt överhuvudtaget. Meen. Kanske. :)
Kamerapåsen kom i tid iaf, i torsdags som lovat. Riktigt bra service, coolstuff.se!
Idag är jag hemmafru, karln åkte iväg tidigt för att kolla på Simons första brottningstävling, i H-sand. Heja heja!
Och imorgon bitti åker vi till Afrika. Har inte riktigt fattat det, ingen av oss har börjat packa och S blir ju borta hela dagen o ikväll har vi massa sena bokningar på jobbet, så vi lär inte komma hem förrän typ kl tolv. Imorrn åker vi mellan 7 och halv åtta. Det blir en skön resa till Arlanda med en Audi stadsjeep och egen chaufför ;) Jag ska börja packa idag.
Tänkte även ta ett varv i skidspåret, ge det en ny chans och hoppas att träningsvärken blir mindre imorrn än efter förra åket! Skönt med lite egentid ibland :) Ha det så skönt i kalla Sverige dårå!

Rullgardiner, check!

Häromdan köpte vi nya rullgardiner till sovrummet, och nu är de uppsatta! Perfekt timing nu när fullmånen har varit gigantiskt stor! Hela rummet har varit upplyst på nätterna av stjärnorna o månen, och jag är rätt ljuskänslig ibland så jag har vaknat stup i kvarten :P
Nä, idag ska jag försöka börja på en egen hemsida.
Månen ser jätteliten ut på bilden, men den var sjuukt stor!
Julblomman vi fick av mamma har gjort ännu ett ryck och blommar återigen!
Vi har fått upp en blomma och ett litet partyliteljushus vid ytterdörren.
Sovrumsfönster med rullgardiner och en massa saker på fönsterbrädan :P
Elefantkuddar och en elefant som står på sängbordet just nu. Får se om vi får upp nån hylla ovanför sängen så kan man placera lite elefanter där. En tavla skulle också vara trevligt, har dock inte hittat den perfekta sovrumstavlan än...
Simon har fått nya påslakan o en häftig kudde. Här tillsammans med vännerna ;)
Hyllan i köket, full av prylar. Vi (läs: jag) är duktig på prylar... phui.
Fick en inflyttnings/nyårsblomma av mormor. Lite häftig =)

Vattentät kamerapåse beställd =)

Nu har jag surfat en sväng på coolstuff.se, de har himla roliga (och många riktigt onödiga) prylar. Men en grej kommer vara väldigt användbar för oss nästa vecka, en kamerapåse! De skickar samma dag om man beställer före kl 14, så imorrn kommer de skicka och det skulle ta 2 dagar om man bor ovanför Hudiksvall. Vilket betyder att det boorde hinna fram i tid!
Ikväll har vi varit hos mamma o fikat, sen kom tjejen som köper min studielitteratur. Hon fick med sig 9 böcker från VT10, skööönt att bli fri alla på en gång!! Gonatti!

VT11

Idag började en ny termin för oss universitetsstuderande. Jag började läsa datavetenskap idag, på distans som tidigare. Den enda uppgiften vi fått på hela dagen är att presentera oss i portalen, det gick på 1 min. Vill få nån uppgift nu så man kan komma igång innan vi åker utomlands på söndag! Känns ändå skönt att det finns internet kostnadsfritt på hotellet. Misstänker att det blir klurigt att läsa kurslitteratur om datorer på beachen...
Det finns även ett gym på hotellet, såg nån bild som en turist tagit och det såg ut som att det viktigaste finns. Hantlar, några maskiner, cykel m.m. Känns bra, nu när vi precis börjat komma igång med träningen! Tränade bröst/triceps igår, och axlar idag. Plus att jag tog en sväng i Sidsjön. Vände dock när det började regna, men då hade jag gått nästan halvvägs. Kändes ändå närmare att vända än att gå hela varvet runt :)
Vi hade tänkt bada ikväll, men orkar inte. Ska ändå iväg till mamma och fira Simon ikväll (bara två veckor i efterskott), det räcker med en utflykt ikväll. Det är såå skönt att vara ledig på måndagar!
Jag gjorde gulaschsoppa till middag, borde faktiskt göra sånt oftare! Gott, lätt o billigt :) Är det nån som har tips på andra soppor får ni gärna hojta till mig!!

Egypten nästa!

Inatt efter jobbet bokade vi en sista minuten till Egypten, vi valde ett ställe utanför sharm el sheikh. Är dock 52 mil till Kairo och pyramiderna, så det blir förmodligen ingen resa dit. Men det känns roligare att satsa på ett bra hotell med lite aktiviteter runt omkring än att ha nära till pyramiderna men inget annat att göra, som vi först tänkt. Nu ska vi bo på ett all inclusive ****+ med massor att göra, privat strand med korallrev (om det nu är badvänligt när vattnet är 19 grader o luften 22), annars finns uppvärmd pool på hotellet. Det finns dessutom gratis trådlöst internet, vilket är bra eftersom vårterminen börjar imorgon och vi har fortfarande inte fått nån information om vad vi ska läsa eller göra..
Nä, dags att röra på sig. Träna kanske. Om vi orkar!

Värmepump fixad?

Okej, jag ringde Älvsbyhus som sa att de hade skickat en felanmälan till Nibe. Men för att dubbelkolla att felanmälan kommit fram fick jag numret till ett företag i H-sand som Nibe skulle leja till detta.. De hade inte fått in nån anmälan, men mannen frågade lite om problemet, och nu har jag med hjälp av honom tagit bort all luft som tydligen fanns i systemet. Han sa att det och ett smutsigt filter oftast var boven i dramat. Så nu väntar jag tålmodigt på att pumpen (inte) ska varna för låg frånluft igen! Hoppas hoppas hoppas!
Har även sågat till duschdraperistängerna till lagom längd, tänkte sätta upp grejerna när karln kommer hem. Det märks att jag har tenta imorrn va? Får massor gjort i huset istället. =) Vilken disciplin.

CSN...

Jag tar studiebidrag via CSN, men inget studielån. Har gjort det nästan sedan utbildningen började. I höstas sålde jag ju min lägenhet och fick ett överskott (vilket jag aldrig såg röken av, det plus lite mer gick direkt till kontantinsatsen på huset). Nu ringde jag CSN och kollade så det inte kommer stå som inkomst (vilket innebär att jag får betala tillbaka o böta en himla massa), och det gör det tydligen. Spelar ingen roll vart pengarna gick, så nu är min beräknade inkomst 3 ggr så låg som den egentliga inkomsten. Sitter i telefonkö till skatteverket nu o ska kolla upp hur hög inkomsten egentligen var nu under hösten (vore bra att ändra på CSN rätt snart, innan deklarationen kommer, så jag inte får böta..). Det slutar förmodligen med att jag inte får ta något bidrag alls resten av min studieperiod, heh. Lite dumt system måste jag säga, men men! Det visar sig hur det slutar... Började på plats 7 i kön, nu efter 14 min har jag plats 2 - snart så!! Plats 1! :D
...
Svar: Nej, jag måste vänta tills deklarationen kommer. Jaja. Undra varför de skickade mig till Skatteverket då. Jaja. Dags att plugga, tenta imorrn. Sen relax på himlabadet och middag med studiegruppen hos mig, yiihaa :)
Förresten fick jag ett sms att jag har ett paket att hämta på Kvantum, förmodar att det är luckan som saknades till TV-bänken vi köpte! Ringde om det den 1 dec, nu äntligen sker det framsteg (det krävs ALLTID hundra samtal och nästan hot för att saker ska hända, oavsett ärende!). Sakta men säkert börjar saker ordna till sig :) Ska nog ringa Älvsbyhus på en gång och tjata lite varför Nibe inte har kommit o kollat på värmepumpen än.

Nya lampor!

Sofie la upp bilder på sina nyinköpta lampor så jag kände en skyldighet att göra detsamma eftersom jag också köpt två fönsterlampor idag. Jag köpte dock mina på Clas Ohlson. Så, första bilden är från vardagsrummet, en "kjollampa" samt nya gardiner. Andra bilden är från köket, ny fönsterlampa och nya hissgardiner. Ska inhandla två till likadana lampor (en av varje alltså, till kök o vardagsrum) att ställa i de andra fönstren, så det blir symmetri :P
Bild 3, sovrumsfönstret med ny glödlampa i fönsterlampan, den andra pajade häromdan. Även nya gardiner som sticker fram där :) Och sist men inte minst får jag tacka mamma för "inredningen" till ljusstaken; låtsasäpplen, apelsin, kanelstång och ljus (ljusen är riktiga :) )!
Nu saknas bara sänglampor.. Måste kika vidare, vill ha med dimmer och det är tydligen inte så vanligt, inte bland dem jag fastnat för iaf. Jakten fortsätter.

Söndag med söndagsstek

Idag har jag haft skidpremiär! Testade mina längdskidor för första gången! Nu i efterhand kan jag konstatera att jag knappt kan lyfta benen framåt, blir spännande att se om jag kommer ur sängen överhuvudtaget imorgon! Tur att jag är ledig imorrn också ;)
Sedan var vi och fikade hos bror som fyllt år. Han fick även massa paket, trots att han är 22 år gammal. Vilken tur han har, min bror!
När vi kom hem satte jag en stek på kokning (?) i nya gjutjärnsgrytan, och medan vi väntade på maten skottade jag en gång runt huset, eller åtminstone halva huset. Nu tar vi oss iaf ut från båda altandörrarna! Helt sjukt vad mkt snö det är på gården, hur ska allt kunna smälta före sommaren?

RSS 2.0