Kanot!

Jag och min partner in kanot fick slita hårt i allt vi kunde få tag på för att ge de andra en chans att komma ikapp oss idag när vi paddlade kanot i Ljustorpsån ;)

Bad och cykling

Goder afton.
Idag cyklade jag och Tea till Fläsian och badade. Det blev 2,5 dopp, riktigt bra gjort av oss eftersom vattnet var betydligt kallare än i Turkiet där jag badade sist :P Cyklade hem och var genomsvettig igen :P
Sen en sväng till birsta och handla lite till restaurangen. Hann även svänga förbi på plantagen och köpa en till kruka till altanen (jag köpte en annan häromdan, det var 75% rabatt - hela 13 kr :P). Jag är nöjd! ;)
Veckan på jobbet har blivit lugnare och lugnare.. Jättebra i måndags, okej i tisdags, lugnt igår och nästan dött idag. Synd att våra gäster är så väderberoende.
Nästa vecka kommer älskling hem! Vet dock inte vilken dag, beror på hur lång tid det tar för dem att köra hem från Turkiet. Om de beslutar sig för att köra direkt hem som de gjorde dit.
Nästa vecka får vi även hem en liten vovve! Ska bli väldigt spännande, men samtidigt lite nervöst eftersom jag aldrig haft hund förut! Tar gärna emot tips om ALLT från hundägare! ;)
Ser hon ut som en Zelda?

Mkt uträttat idag minsann.

Idag åkte jag till Birsta med mor. Köpte en blomkruka för 13:-, samt en lavendel och nån vit klockblomma, minns inte namnet men den var iaf jättefin. Ska stå ute, hoppas även att de överlever vintern!
Sedan handlade jag hela bilen full åt restaurangen. Sen ryggträning, och in på lindex för att byta bikinin som gick sönder efter en veckas användning... det gick iaf bra, jag fick en ny, hoppas på bättre lycka denna gång. :)
Sedan var det dags för jobb.. riktigt mkt gäster idag, jag som trodde det skulle vara lugnt eftersom det är måndag! Bra överraskning.
Sen åkte jag och diskaren till återvinningen med bilen full med glasflaskor från restaurangen. Det var ca 15 fulla påsar (icakassestorlek) med flaskor. Ringde lagom mkt i öronen när vi var klara :)
Nu har jag precis ätit lite mandlar som vi köpte på bazaaren i Turkiet. Hur goda som helst, vissa var salta som pistagenötter kan vara ibland, mmmm :)
Nu sovdags. Jag är dötrött. Imorrn blir det ungefär samma som idag.. Handla, träna, måste förmodligen till birsta också för att handla lite mer där.
I övrigt har min bil börjat låta idag! Den tickar, typ. Snabbare ju snabbare man kör. Pappa kom in till stan och tog en provsväng, han var nästan helt säker att det var bromsklossarna, så han ska hjälpa mig att byta dem i veckan. Förhoppningsvis imorrn. Hoppas det inte är något mer komplicerat än så!

En midsommarnattsdröm

Igår strax efter midnatt kom vi hem från Turkiet. Vi reste 16 timmar, så man kände sig lagom mör i kroppen och det var riktigt skönt att komma hem till sin egen säng, även fast vi haft en väldigt bra vecka. Vädret har varit tokvarmt, inte haft någon termometer där men när vi landade 1.30 på natten var det 34 grader ute. Så säg 40 grader på dagarna och 30-35 på nätterna - utan ac igång :P Med andra ord, varma nätter under en takfläkt och softa dagar i vattnet som vetter mot Cypern. Vattnet var klart som i en pool, det fanns en flytbrygga ca 50-100 m ut, därifrån kunde man se bottnen som om man använde ett cyklop fast det var ex antal meter ner. Nice!
Orkar inte ladda upp några bilder, har alldeles för många. :)
---
Däremot bjuder jag på några bilder från döda fallet idag. Vi var på shakespeareteatern En Midsommarnattsdröm. Man fick tyvärr inte fota under föreställningen, därför är bild 1 på utsikten och de andra två på "scenen" där pjäsen utspelas. Publiken satt på en stor läktare som snurrar runt allt eftersom akterna ändras. Häftigt, och teatern var jättebra. Idag var sista föreställningen för i sommar. Min lilla kusin hade en roll och morbror skötte ljudet, så det var extra kul att se :) Hade dessutom riktigt tur med vädret då det var soligt hela föreställningen trots att regn utlovats - regnet kom precis när det var slut. Vi hade tänkt kolla på själva döda fallet, och funderade även på att åka förbi thailändska paviljongen några km därifrån, men regnet gjorde att vi avstod. När vi närmade oss Sundsvall började dock solen skina igen.
---
Och det som gjorde min dag var ikväll när jag tog en kortare prommis på vägen här utanför, då jag såg ett rådjur vid vägkanten bara någon meter ifrån mig. Det hoppade dock undan några meter bort, men det är alltid lika kul att se rådjur på nära håll av någon anledning. =)

Kaka, te och vetekudde.

Nu har jag kurat ihop mig i soffan med en kopp te, en bit chokladsockerkaka som jag gjorde tidigare idag och bjöd pappa o Patrik på (ja, den blev godkänd) och en vetekudde som värmer mig på ländryggen.
Har tagit en sväng i Sidsjön både igår och idag, annars är det bara 15 minuters träning på ego som jag orkat med i träningsväg denna vecka. Snacka om latvecka :P Kanske cyklar till stan imorrn. Om det inte regnar, vilket det ska göra enligt smhi.. Det visar sig!
--
Och appropå väderleksprognosen... Jag skrattade högt när jag såg vilket väder som väntar nästa vecka! Tooookregnigt, hahahaha! Jag ska njuta av den 41-gradiga hettan extra mycket :D

41 grader och strålande sol.

Det är vad jag har att vänta mig nästa vecka. Åker till Turkiet på lördag. Jag och S jr flyger till Antalya, blir upphämtade på flygplatsen och åker sedan till sommarhuset utanför Anamur (det ligger på fastlandet alldeles ovanför Cypern - fina dagar kan man tydligen se över till Cypern från huset!).
---
Just nu bannar jag mig själv för att jag gjorde den där j*kla övningen på ego som jag tidigare fått så ont i svanken av. Nu tog jag nästan inga vikter alls, och ÄNDÅ sitter jag här och kan knappt röra mig! Fruktansvärt ont i svanken, kan knappt gå. Buhu, klaga klaga. Ännu roligare att jobba när jag i vanliga fall tar 5-6 tunga tallrikar samtidigt, nu räcker det gott och väl med två. Men som sagt, en veckas semester om 2 dagar :)
---
Idag kommer far och bror och beskådar altanen (den bror som inte sett den redan). Kanske ska ringa andra bror också o fråga om han inte har något bättre för sig eller vill komma hit.
---
Igår berättade en gäst att han hade hyrt ett rum på ett närliggande hotell för att kunna se damernas semifinal i fotboll. Vilken dedication (engagemang va?:P)! Han hade nämligen inte tv4 i sommarstugan. Då kände jag mig nästan skyldig att slå på tv:n efter jobbet. Började se efter japanernas 2-1-mål. Missade alltså allt bra svenskarna tydligen gjorde, för japanerna fick in ännu ett mål och matchen slutade 3-1. Nu får svenskarna istället slåss för bronsplatsen i VM. Synd att de förlorade matchen, men kul ändå att de har chans till medalj.
--
Nä, nu ska jag baka lite. Har bara 50 g smör, tänkte chansa med lite olja istället, får hoppas att chokladsockerkakan inte märker någon skillnad.
Igår ställde jag fram lite mer utemöbler på altanen :) Nu är det så tjusigt så. Tog med parasollet också, men hittade ingen fot till det så jag låter det vara ett tag till..

Översvämningar.

Jag som hade tänkt ta en joggingtur idag, för första gången på toklänge. Det började åska och ösregna. Blixtrade så lamporna flimrade till flera gånger, men tvboxen lever fortfarande. Det blev iaf en film istället. Utan strömkabeln, för säkerhets skull :P
Sen kom jag ner till stan, det visade sig att flera vägar var avstängda pga vattnet, och när jag kom till ego (för första gången på en vecka) hade det svämmat över på hela nedervåningen.. (jag blev inte där länge). Forsade ut vatten från en brandslang som pumpade vatten därifrån. Phui, snacka om jobbigt läge! Tur att vi bor på höjden :) Här var det bara ett vanligt oväder. Nä, sängen nästa. God natt!

Härliga dagar

Jag hade tänkt lägga upp bilder från Göteborgsresan och från Gatufestfredagen, men det fungerade inte och de finns ju redan på facebook, så jag orkar nog inte lägga upp dem här också.
I lördags kväll började S och S bilfärden mot Turkiet, och tro det eller ej, men idag vid lunchtid ringde karln och sa att de var i Turkiet (och eftersom hans mor m.fl bara bor ca 40 min från grekiska gränsen hade han ringt och beställt lunch med sin mor då:)). De åkte alltså från Sundsvall till Turkiet på typ 36 timmar. Utan att sova, bara nån kiss/tankpaus eftersom ett antal red bull lär ha gått åt! "Vadå matpaus, S har med sig lite mackor!". J*kla galningar!
Jaja, skönt att höra att de tog sig genom hela europa utan problem iaf.
--
Så, under dessa två lediga dagar jag varit gräsänka har jag gjort allt för att inte känna mig ensam. Igår blev altanen klar här hemma, väldigt passande eftersom vädret har varit kanon ett bra tag nu :) Tea kom hit och vi solade lite på altanen innan vi åkte till Sidsjön o hon tog sig ett dopp (jag doppade benen, ovanför knäna!:P), sen ner till stan för en pizza och film. Idag åkte jag med bror och Malin till fläsian o pressade lite i solen :) Sen åkte vi hem hit och grillade köttfärsspett a la Tina. Hur gott som helst, smakade nästan som på jobbet fast vi inte hade lammfärs utan vanlig köttfärs :)
Och nu sitter jag här, ska nog slå på en film, inte riktigt bestämt vad jag ska se än bara... Resten av veckan jobbar jag på kvällarna som vanligt, fast bara tills på fredag, för sen åker jag och S jr till Turkiet på en veckas semester. :)
Jag och Tea njuter i solen på altanen :)


Innan göteborgsresan var jag glad att dessa hade EN utslagen blomma, kolla in dem nu :P
Båten ska vi inte tala om... Smultronen och citronmelissen är begravda under blommorna och broccolin (som jag fortfarande inte vet hur man ska "skörda" :D). Inga nya bilder från båten dock.
Malin och Andreas grillar.
Köttfärsspett och zucchini på grillen.

Den nya familjemedlemmen!

Här är vår lilla sötnos som kommer till oss i början av augusti! :D

Så var sommaren över. :P

Denna vecka har bjudit på gassande sol och värme. Underbart! I måndags grillade vi hos pappa, i tisdags badade vi på kubenbadet. S jrs kompisar var där och skulle även dit dagen efter, så vi åkte dit på onsdagen också. Så sjukt varmt vatten i poolen där, jag föredrar naturligt vatten i hav eller sjö så man kan svalka sig lite istället för att svettas ännu mer efter man badat. Så, igår när vi inte hade S jr, tog vi mc:n till Tranviken istället. Jag vadade till knäna, men det var alldeles för kallt för att jag skulle doppa mig ;P Dessutom skulle jag åka direkt till jobbet efteråt, inte så kul att jobba med ett lager salt på kroppen.. Det är förresten himla tur att vi har uteservering, utan den hade kvällarna på jobbet blivit väldigt långa och innehållslösa..! Vem vill sitta inne när det är minst 20 grader ute på kvällen liksom?
---
Det har inte blivit någon gymträning för mig i veckan, däremot GICK jag hem från jobbet i tisdags. Tänkte bara gå någon busshållsplats i väntan på bussen, men när den kom hade jag gått ända till Sidsjön så då gick jag resten av vägen också. :) En timme tog det, i lugnt tempo med ballerinaskor. Kände mönstret från undersidan skorna på fötterna efteråt - ajaj! Och ons-tors cyklade jag till och från jobbet.
---
Det har även blivit lite mys på "verandan". Två dagar efter jobbet har vi njutit av kvällsvärmen ute. I väntan på altanen...!
 
---
Idag regnar det. Imorgon är den stora dagen, då vi ska åka mc till Göteborg.. Regn eller inte regn, det är frågan?! Det ändras hela tiden på vädersidorna, och det står olika på varje ställe. Suck! Spöregnar det tar vi bilen, men just nu står det uppehåll på flera sidor, så vi satsar nog på mc. Bestämmer oss imorgon kl 06 :) Metallica imorgon we come! =))

RSS 2.0