Fönsterputs!

Idag har vi äntligen fått fingrarna ur *** och bestämt oss för att putsa fönstren! S, som tydligen putsat fönstren varje dag på ett jobb han hade i sina yngre dagar ville demonstrera hur man gjorde på bästa sätt :P Det slutade med att han putsade alla fönster ute, det enda jag gjorde var att rengöra spröjsen :) Vi har dock bara tagit utsidan på fönstren, men insidan kan man ju rengöra mitt i vintern så ;P det viktigaste är gjort, och det syns skillnad kan jag säga! Riktigt skönt att ha det gjort före vintern. Idag är vi lediga utan valpkurs och utan Simon, så det blir en sväng på dollarstore som öppnat här i stan denna vecka, sedan träning, äta ute nånstans, och sen bio! Trevligt trevligt =)
I fredags hade vi riktigt mycket bokningar, inte varit så mkt på en fredag sedan i våras tror jag. Självklart får vi finbesök av skatteverket, alkoholmyndigheten och miljökontoret precis mitt i rusningen! Razzia, jääy! Men det gick ju det också...
Igår var det ännu mer folk, och det gick bra det också. Märks att det är lönehelg!

Bilbesiktning och hemtenta.

Idag tog jag ledigt från jobbet för att skriva hemtenta. Hade hela dagen på mig, 9-21. Då slöar man förstås extra mycket, genom att först kolla på en serie, och när man väl vill plugga sitter vovven och kvittrar/gnyr för att jag inte ger henne uppmärksamhet. Går ut med hunden, leker med hunden, klappar hunden, matar hunden, busar med hunden, letar hunden som sprungit och gömt sig och ignorerar mig när jag ropar. Ja. Hon slutade precis innan jag skulle åka och besikta Volvon. Det gick bra! Behövde bara byta en lampa fram. Vi som bytte andra lampan häromveckan, måste ha hänt bara för någon dag sedan. Jag behövde iaf inte åka tillbaka för det, så det var ju skööönt :)
Hem och fortsatte med tentaskrivandet. Gjorde lite kyckling och ris däremellan. S åkte till jobbet en sväng för att fixa en utkörning, så jag, Z och S jr tog en kort promenad i mörkret.
Sen hem och fortsätta.. Skickade in kl 20.57. Det gick iaf ok hoppas jag, två frågor hann jag inte alls med som jag velat, men de övriga fem frågorna kändes bra. Får veta om max tre veckor... Förresten börjar snart nya kurserna, dags att kolla in kurslitteratur kanske! NU kanske! :P
---
Igår gjorde jag fisksoppa, den fick 10 av 10 i betyg av sambon, och sambons son ville ha påfyllning! Bra betyg ;)
Använde detta recept från Arla (hehe, sällan att jag hittar recept på arla nuförtiden), men ändrade det mesta, bl.a. mindre passerade tomater och mer grönsaker, samt torsk och räkor istället för fisken i receptet. Det kan göras om!

Zeldas första vinst!

Idag var det sista gången på valpkursen. Vi skulle träna på en shapinguppgift inför denna gång, och jag hade valt "rulla runt" med Zelda. Träffen började med lite tävlingar. Första grenen var inkallning på tid, snabbast hund att komma till matte vinner. Zelda som är både minst till storlek och ålder vann! Hon springer ju som en gaaalning. I nästa gren skulle vi gissa vilken matskål hunden skulle välja - älgkött, torrfoder eller köttfärs. Vi fick även satsa poäng på detta, om vi satsade rätt fick vi poängen, annars fick vi dessa poäng fast minus. Jag satsade 75 poäng på köttfärs, och Zelda sprang direkt till köttfärsen! 75 poäng! Tror att bara jag och en till fick pluspoäng där, många sprang till torrfodret av nån anledning :P I nästa gren skulle hunden sitta kvar medan vi ställde ner en skål med mat bredvid dem. Vi skulle gå därifrån ca 3-5 meter, gå tillbaka och sedan säga varsågod. Klarade vi det fick vi poäng. Vi klarade det galant. Vi fick dessutom extra stilpoäng för att jag hade ställt skålen precis under hennes mun medan de andra ställt den en bit ifrån hunden. Score! =) Det slutade med vinst för Tina och Zelda :D Shapinguppgiften glömdes bort på tävlingen, men vi visade upp den senare, och Zelda rullade hur bra som helst. Jag är så stolt över min lilla ängel =)
Bildtext: Imorse när jag skar upp kött (=godis) inför hundkursen var Zelda minst sagt sugen på "godis".. Eftersom hon fått det hela veckan genom att rulla runt kan ni gissa vad hon roade sig med när jag skar upp köttet.. Hon rullade runt i hela köket, hahaha. Underbara vovve.

Råtta/klätterapa?


Redo för vintern.

Idag har vi bytt däck på båda bilarna. Bara ett litet problem uppstod - när S skulle sätta fast muttrarna (eller heter det bultarna?) igen låg bara tre st på marken istället för fyra. Gissa vem som burit iväg med en... Vovven såklart! Ingen aning om vart den är, vi letade på marken runt omkring men det kändes rätt omöjligt med en tomt på över 2000 kvadrat och ingen asfalt på vägen, bara grus... Så vi åkte på biltema och köpte nya. De såldes bara i 10-pack, så nu har vi mer än tillräckligt :P
När vi ändå var i Birsta passade vi på att köpa ett vintertäcke till Zelda. De hade på rea för 99:- istället för 310:-, det står att det är vind- och vattenproof samt breathable. S tror inte på det. Jag tror ändå att det är bra kvalitet :) Såhär snygg blev hon i det:
Bjuder även på en pussbild från igår ;)
 

Zelda 5 månader

Jääy, för en vecka sedan fyllde damen 5 månader. Hon börjar bli tjock och få masssor med muskler. Drog in lite bilder från kameran nu, så jag bjuder på några...
Som ni märker blir det mest bilder i eller runt omkring soffan.. Haha. Bättre än inga bilder alls iaf! :P På bild 3 fick hon åka i baksätet när vi skulle gå en sväng i Sidsjön. Bild 4 EFTER ett varv i Sidsjön... Bild 5 (på väg hem) fick hon INTE sitta på sätet, då tog jag henne nere vid golvet istället, haha. Sista bilden tog jag nyss, hon hann flytta sig lite på bilden men låg totalt invirad i filten och kuddarna. Ju trängre desto tryggare verkar hon tycka.
---
Idag har jag varit på valpkurs, näst sista gången. Bara en vecka kvar alltså... Till nästa söndag ska hon kunna rulla runt på kommando. Hoppas vi lyckas! :P
---
Sedan åkte vi till Himlabadets relaxavdelning och bastade o bubblade lite. Poolen utomhus är helt underbar, luktar som paradisbadets utomhuspool ;P Solen sken på oss medan vi satt i en varm pool utomhus, aaahh :)
Och sen bjöd karln på godaste maten - lammkotletter med färsk timjan och hemgjord potatismos med bl.a. saffran och fikon, hur gott som helst! Jag gillar söndagar.. :)
---
Uppdatering: Kvällen hade mer att erbjuda! Vi tog en kvällspromenad runt Sidsjön, riktigt mysigt med löven på marken, lamporna tända och knappt någon annan än vi där. Sedan slängde jag ihop en kladdkaka med mörk choklad och kaffe. Sambons kommentar var "mmmm, ditt nya mästerverk!". "Så säger du ju varje gång", sa jag då :)

Sjuuuk

Åh! Jag har klarat mig igenom alla nära och käras sjukdomar hur länge som helst. Men igår började jag känna av halsen på träningen, och under kvällen på jobbet kom nysningarna, och halsontet blev ännu mer framträdande. Tusan också! Var helt slut idag, men det gick bra att jobba ikväll ändå, var lite trött bara. Det var så himla lugnt ikväll, vilket var ganska bra (för mig) för en gångs skull..
Igår hade vi inget internet (eller telefon) på hela dagen/kvällen. Störande! Det hade kommit tillbaka när jag kom hem från jobbet vid 22.30. Blev dock inget skolarbete gjort... och idag har jag som sagt legat däckad halva dagen. Blir så jäkla less på mig själv att vi har inlämning av ett arbete på måndag, och jag har SOM VANLIGT knappt börjat. Vad är det för FEL på mig, nu när jag beslutat att hoppa av Javan och bara läsa en kurs, inte ens det klarar jag av. Men det har ju varit så tråkigt, och ingen klasskompis har jag kvar som kan motivera :( det stödet behövs mer än man tror.. det komiska är ju att jag läser bl.a. om att sätta upp delmål så att ett projekt inte ska bli för stressigt i slutet. Men det läste jag lite för sent! :P Får se om jag orkar råplugga i helgen, men förmodligen inte eftersom jag inte är helt döpigg och dessutom har jobb, hundkurs osv, och på söndag har vi tänkt oss en relaxdag på himlabadet med lite god mat efter det. Ska bli sååå skönt :) tevlig helg alla!
PS. Idag fick jag ett nytt visakort ;) DS.
PPS. Sambon hämtade de nya vinterdäcken idag, de ser riiiktigt nice ut :) Kommer verkligen känna mig trygg i volvon i vinter! DDS.

169 flaskor - och en bula.

169. Så många kraschningar har jag lyssnat på när jag slängt ner glas i återvinningen ikväll efter jobbet. Jag ber om ursäkt till de som bor i närheten, hoppas att era barn fortfarande kunde sova trots en kvart av klirranden.
Var med om en smärre olycka idag på träningen. Vi körde rygg på gymmet, jag skulle börja med en ny övning och böjde mig ner för att ändra vikten på maskinen. När jag lossade "pinnen"(?) flög järnstången som hängde ovanför mig rakt ner i mitt bakhuvud. Den vägde uppenbarligen mkt mer än de lättaste vikterna... Jag ramlade i golvet och fick en bula i bakhuvudet av järnstången, blev fruktansvärt chockad och vi avbröt passet. Innan vi gick sa sambon till vad som hade hänt, men de verkade inte bry sig nämnvärt, "det hände mig också förra veckan". Men kom igen, det kan hända något riktigt allvarligt, tur att det handlade om en ung tjej och inte en senior, och tur att det var i bakhuvudet och inte rakt i ansiktet eller något annat känsligare ställe. Jag förstår att de inte vill känna sig ansvariga, men de kanske ska fundera på att ta bort eller åtminstone varna att vissa stänger är tyngre än vikterna. Den hängde redan där när vi skulle börja, så jag hade inte känt hur tung den var.. 5 kg är minimivikten på den maskinen, så stången var betydligt tyngre än 5 kg med tanke på vilken fart den hade. Jag ska definitivt vara mer försiktig i fortsättningen, men jag hoppas att det inte händer någon annan...

Avfuktaren fixad?

Glömde säga att Älvsbyhus var här igår morse och bytte styrkort på avfuktaren. Han kunde iaf kontatera varför avfuktaren varnat hela sommaren, det andra styrkortet var nämligen helt felinställt... Sällan att saker är gjorda fel med älvsbyhus :P kanonbra dock att de kommer och fixar det snabbt och kostnadsfritt! Nu håller vi tummarna att den inte ska varna om 20 dagar.
Nya koden till bilstereon gick förresten inte att slå in, så vi måste till volvoverkstaden nån gång och få det fixat.
Också nånting roligt som hände... Idag när jag stod i duschen 10 min hade Zelda sex st ben och andra leksaker att tugga på. När jag kom ut hade hon norpat åt sig mitt visakort som legat på soffbordet och satt o tuggade för fullt. Självklart sidan med chipet också, andra sidan av kortet var orörd... Är det inte för härligt med valpar?!
Skruttan myser med filten i soffan.

Oljebyte CHECK!

Sådärja, nu har vi varit på en verkstad i Timrå och bytt olja på båda bilarna! Jag fick kolla vart pluggen satt på Toyotan så nu kan vi byta själva nästa gång.. Frågan är om det är värt det med tanke priset vi fick betala, en piss i mississippi ;P Bytte även luftfilter i Volvon, och en lampa :P Vi har dessutom köpt nya vinterdäck till Volvon, vilket verkligen behövdes... Mönsterdjupet var knappt 3 mm på de gamla! Blev ett par Goodyear ultragrip extreme från Däckia, vi hade ett erbjudande med köp 4 betala för 3 och det känns lite tryggare att köpa helt nya än beg. från blocket..! Så nu kan vi färdas säkert i vinter ;)
---
Ikväll var vi alla hemma utan träningar och jobb, så vi bjöd över mamma, P-A och Patrik på tacos, med glass till efterrätt. De har precis åkt. Nu ska jag kolla om jag hittar några spännande kurser att läsa till våren/sommaren/hösten.

Live afro m.m!

Gårdagen blev allt annat än en lugn lördag. Kl 10.10 började första passet för mig på egos 30-årsfirande, CXWORX, ungefär som core men med gummiband som redskap. Träningsvärk i magen idag - CHECK! Sedan var det dags för Afro med livemusik (två killar som spelade på trummor och en annan som visade dansen). Träningsvärk i vader - CHECK! Kul var det =) De lottade visst ut t-shirtar på varje pass, men på första passet glömde jag lämna fram lappen, och på afton drog de över på tiden så mkt så jag var tvungen att gå innan de slutade, så det blev ingen t-shirt för mig.. buhu ;P
Sedan åkte jag till pappsen och blev bjuden på lunch. Tänkte byta olja på Toyotan, men han var så osäker på vilken plugg som var rätt, så han ska kolla upp det och byta oljan nästa vecka istället...
Väl på jobbet var det väldigt lugnt fram till 20-tiden, så S åkte hem när det bara var några bokningar kvar, och precis när han hade åkt kom det gaaalet mkt... Hade ett bord ledigt för 2 pers, annars var det fullt. Underbart att vara ensam då! Jag var inte lite bitter på honom kan jag säga :P saker o ting tog lite längre tid, men det gick ju det också, ingen blev sur eller fick vänta FÖR länge. Alla nöjda :)
--
Idag har jag varit med Z på valpkurs. Vi övade lite som är väldigt bra att kunna idag.. Loss/tack, sitta fot vid störning, burlek, gå fint m.m. Zelda är väääldigt duktig på att intressera sig för ALLT som händer runt omkring, speciellt människor. Vi hade lagt lite köttfärs som belöning idag, och när hon gjort sin övning riktigt duktigt sa jag varsågod! Då rusade hon förbi gottat och sprang istället till tjejen som stod bakom :P lillbusan..
Ikväll ska vi på middag i Korsta. Nu blir det lite städning.

Blåbärsplockning och mkt annat!

Idag har jag ringt massor med samtal. Bl.a. har jag bestämt mig för att hoppa av Java-kursen, så jag ska söka en annan kurs till våren eller sommaren/hösten istället. Tur att det bara är 7,5 poäng... Sen har vi fixat stereon till Volvon. Stereon har varit tyst sedan i vintras, eftersom koden nollställdes när vi beställde nya nycklar. Har inte testat om den fungerar nu, men det var bara att ringa om det inte funkade. Har fått koden iaf. Ska bli skönt att kunna höra musik när man kör Volvon igen. Köra under tystnad är verkligen inget för mig, jag gillar ju P3, speciellt humorprogrammet som oftast går när jag åker till jobbet ;) Seeen har jag pratat med Älvsbyhus som ska komma och kolla på avfuktaren, varför den har varnat hela sommaren. De kommer på måndag och ska uppdatera nått styrkort. Medan jag pratade med Bilbolaget i 5 min lyckades mina kära lilla vovve få tag i och bita sönder mina hörlurar (vita applevarianten), suck!
Tog även en promenad med tösen, gick in i skogen på nån stig jag aldrig sett förut. Det slutade med att jag hittade massor av blåbär (I OKTOBER!), jättefina och stora. Hade bara jackfickorna att stoppa dem i, så sagt och gjort! Fick ihop nästan 2 dl blåbär i ena fickan =) Hittade dessutom lite kantareller som jag var tvungen att plocka med mig, har ju aldrig plockat kantareller förut så! Jag fick med mig en del, ska förvälla och frysa dem imorrn om jag hinner. Tror inte det dock... Iaf så fick Zelda tydligen i sig för mkt blåbär, för hela lunchen kom upp precis när vi kom hem. Men hon mår bra, och vi fick iaf ett spännande äventyr där vi trampade i sumpmark med vatten 1 dm över fötterna - i sportsneakers (bara jag hade sneakers). Härligt!! Nästa gång tar jag gummistövlar!
---
Imorrn firar EGO 30 år så det blir först nån core-träning 30 min och sedan afro med livemusik! Ska bli jätteskoj! Sedan lunch hos pappa, och byta olja på Toyotan. Fullspäckat schema.
---
Måste bara berätta; ikväll hade jag några gäster som skulle få gratis 3-rätters middag på en restaurang här i stan, men som istället kom till oss för de vet att de aldrig blir besvikna! Kul! =)

Spontanbio

Ikväll skulle sambon och hans kompis gå på bio kl 21. Jag jobbade förstås som vanligt, men sista gästerna gick ca 20.40, så vi klappade snabbt ihop stället och jag skyndade mig till bion för att störa dem i deras romantiska bio för två. Filmvalet ändrades (inte pga mig!) och det slutade med att vi såg Jägarna 2. Den var bättre än jag förväntat mig! Rätt lång (strax över två timmar), men spännande. Hela biosalongen inkl. jag ryckte till och fick en smärre hjärtattack mot slutet av filmen.. Haha. Trevligt att gå på bio igen, det blir så sällan nu när jag jobbar 5 kvällar i veckan och de kvällarna jag är ledig har vi oftast en 7-åring här (inte för att jag klagar över det direkt! :P). Och det gör väl även en del att vi brukade bo 50 m från bion, nu är det nästan 6 km... Jag som har guldkort och allt! Kommer inte få behålla det särskilt länge.. Måste samla ihop 799 poäng före 31 okt om jag vill behålla det. Dock vet jag inte hur många poäng jag har... Står just nu att jag har 7 poäng eftersom jag fick en gratis biobiljett sist vi var på bio. Men, sånt är livet, jag antar att jag måste försöka gå vidare utan ett guldmedlemskort på sf! Det ska säkert gå bra det också...

Andra bullar..

Igår var det kanelbullens dag. Olägligt nog hade bullarna hemma tagit slut dagen innan, men lägligt nog fyllde mormor år och bjöd på fika - självklart bullar! Både hembakade och köpta, och tårta och kakor och annat. Gött!
När jag ändå var åt det hållet passade jag på att göra ett nytt försök att hitta vitlök.. Åkte på säkert 5 affärer (blomsteraffärer alltså, vanlig vitlök från mataffärerna brukar vara besprutad o då kan det bli problem), och på det sista stället fanns det! Så idag har jag planterat vitlök i en blomlåda och i marken här på baksidan. Direkt när jag var färdig kom virvelvinden till hund och bökade runt där ett tag, så vi får väl se hur det kommer gå :O aldrig odlat vitlök förut, skulle vara roligt om det fungerade :) Jag fick även några klyftor över, tänkte testa sätta dem i kruka inomhus och använda blasten (som också smakar vitlök, fast mildare, som gräslök ungefär) om det lyckas växa. Håller tummarna!

Lite shopping!

Vi hade tänkt åka och fiska idag i brors "nya" båt som vi fortfarande inte sett. Meen väderleksrapporten visade på regn och blåst, så istället blev det en sväng till birsta. Jag hade inte TÄNKT köpa nånting, och sambon HADE tänkt köpa nånting. Det slutade med att jag köpte ett par skor för 160:- istället för 380:-, se bild nedan. De är fodrade, så jag kan nog ha dem på vintern också.
Köpte även en mössa (jag vet, jag har typ 30 st redan, men ingen som denna ;P), se bild nedan..
Ursäkta den sorgsna minen och rödvinsläpparna, har lite svårt att bli bra på bild vilket gör mig lite ledsen.. Koftan köptes även tidigare i veckan, hur varm och skön som helst!
---
Ikväll har vi softat här hemma. S gjorde förrätt: Rökta räkor med rostat bröd och en röra med yoghurt, creme fraiche, dill o diverse kryddor, vitlök och lök samt avokado. Sedan gjorde vi oxfilé, jag gjorde en svampsås och S stekte zucchini/potatiskakor. Öl till förrätten och vin till varmrätten :) Nam nam!
---
Igår hade vi galet mkt på jobbet. Strax före stängning hade vi över 30 pers kvar, så jag kom inte ifrån jobbet förrän vid midnatt. Hade planerat att gå ut med Tea m.fl, men eftersom det blev så sent ställde jag in mig på att åka hem direkt efter jobbet, var dötrött både i ben och huvud. Dock var Tea på Memento där jag ändå hade bilen parkerad, så jag gick dit o pratade med henne vilket slutade med att jag fick gå före kön eftersom jag var heelt ensam :) Kul att komma ut lite, även fast jag körde bil, riktigt skönt att kunna köra hem efteråt! Så nu har jag gjort mitt premiärbesök på Memento.
Tidigare under lördagen körde vi laserspel.. vilket gick fruktansvärt! Måste ha revansch snarast. Man blev lagom svettig iaf, kul!!

Lillpluttan!

Lillan äl tlööött :)
Idag blir det laserhallen och sedan fika med Sanna före jobbet! Trevligt trevligt :)
Imorrn hoppas vi på bra väder så vi kan åka och fiska med båååten.. Är ju ledig från hundkursen imorrn o allt. Känns rätt skönt att inte behöva stressa på morgonen, även fast vi ändå brukar kliva upp senast 8 ändå. Idag tog vi faktiskt sovmorgon och klev upp 8.30. Värsta sovmorgonen! :)

RSS 2.0