Poppis på jobbet!

Idag hoppade jag in och jobbade lunch för S som var hemma med sjukt barn. Vi hade mycket folk, och det roligaste var att två gäster från helt olika sällskap kommenterade att det var längesedan de såg mig. Pinsamt nog kände jag inte igen någon av dem. Jag förklarade iaf för båda att jag mest jobbar på kvällar och bara hoppade in extra på dagens lunchservering. Men det var roligt att de uppmärksammade det! Ena mannen svarade att "det är klart att man kommer ihåg sådan trevlig personal!". Kul att höra! Nu väntar jag bara på en medalj för "årets medarbetare". ;)
---
Förresten har jag uppenbarligen inte lärt mig från mina misstag. Ikväll när jag kom hem från jobbet hade Z tuggat på nya strömkabeln till datorn... Den hade inte gått av någonstans, såg bara lite skavd ut på det yttersta skyddet. Men den funkade inte....
Som tur är började den fungera igen efter lite pillande. Undra om jag får mängdrabatt ifall jag skulle köpa nya kablar..? Känns nästan lika bra att köpa ett helt gäng samtidigt om denna skulle börja strejka helt.

Update

Jahapp, vad har hänt sen sist? Jag har gått och fyllt 25. Firade med familjemiddag kvällen innan födelsedagen, och fika på födelsedagen. Blev även massa rännande, som vanligt. Träning, hälsa på S jr som låg med 40 graders feber, köpte nytt halsband till Zelda (passade även på att väga henne på djuraffären, hon väger 9 kg! Sist vi vägde henne när hon var 3 månader vägde hon 5,5. Nu är hon 4,5 månader o väger 9 kg. Klumpen!), träffade Sanna en snabbis för att hämta ut gratis tårta på maxi, osv ;)
Idag ska jag jobba både lunch o kväll, S är hemma hos oss idag och kurerar sig med hostmedicin som verkar totalt omöjlig att svälja. Den har ju rena rama lyxsmaken - apelsin och karamell! På min tid smakade medicinen lakrits, och jag hatar lakrits!
På lördag hoppas jag att det blir laserhallen + fika med Sanna, och på söndag hoppas jag att det blir fiskepremiär med brors nya båt. Nice nice =)

JAAA!

Mailade läraren i fredags eftersom vi skulle fått svar på tentan senast i torsdags. Hon hade glömt det och var bortrest, så i eftermiddags fick jag ÄNTLIGEN svar, och JAG KLARADE DEN! Är såååå lycklig nu! Det var på gränsen men jag klarade den :D Nu ska jag börja kolla på Java B och se om jag ska försöka mig på den eller ge upp direkt :P
Sitter just nu hos broder, de lämnade mig precis ensam här för att åka till birsta, och jag ska hämta Simon på brottningen om ca 20 min. Idag har jag jobbat lunch, sambon är sjuuuuk. :( Hann även med ett träningspass innan jag hämtade Simon på skolan.
---
Har glömt att skriva det här, men i torsdags kväll hade min kära vovve bitit av strömkabeln till min macbook pro... Spanade på nya kablar som skulle kosta ca 800:-, var inte såå sugen att betala den summan så jag hittade en som sålde nya kablar på blocket. Satte över pengar direkt på fredagen, och idag kom den med posten! Strålande! =) Så jag tog med min dator till brodern, batteriet fulladdat ;)
---
Nä, nu är det strax dags att åka igen.. Ha re!

Mera valpbilder ;P

Jag struntar om ni blir less på bilder på Z, jag blir inte det så det är bara att gilla läget ;)
Såhääär lång kan hon bli, vi blir inte alls arga för att hon tar upp hela 3-sitssoffan själv medan vi får trängas på 2-sitssoffan ;P
Och skalman han äl tlööött...

Här är vi inte blyga ;)

Tror att någon är avundsjuk på all tid jag ägnar åt datorn...
Bild 1: Jag åt lunch, kände mig inte alls uttittad. Torrfoder är också mat!!
Bild 2: - Lek med mig, snääääälla?

I väntans tider..

Ja, eftersom jag fortfarande väntar på svar på den himla tentan tänkte jag berätta något så intressant som vad jag äter till frukost idag. Naturell yoghurt med müsli, all-bran, linfrön, russin, solroskärnor, pumpakärnor samt röda delade vindruvor och en skvätt kanel. Advanced shiet eyy?
Vi tordes lämna Zelda ensam igår, och hon hade skött sig ypperligt medan vi var borta. Sofforna hela och rena. Känns skönt! Jag pillade lite i hennes mun igår, hennes tänder är lösa (eller borta, hon måste ha svalt dem för vi har minsann inte sett några på golvet) och hon har nya som kommit upp flera mm, så snygga så :D

Lite "gamla" bilder på Z

Drog över lite mobilbilder idag.. Bjuder på några valpbilder som jag hittade.
Blöt hund här nedan, moahaha. Första (och enda, än så länge) gången vi badade henne. Stackarn var helt förstörd :D
Här väntade vi på S när han var och handlade.. Vi softade på gräsmattan utanför istället.
Och sist men inte minst.. Har hon inte lite tendenser att vilja se ut som en katt?! Jag tycker att kattbeteendet smyger fram ganska ofta.. :P

Bullbild, spinning, tentasvar

Här är en plåt från gårdagens bullar.. Två olika sorter, de längst fram är "vanliga" (dock gigantiska:P) och de andra är spontansnurrade av mig och Simon. =) Gott gott!
---
Idag har jag och Z varit nere i stan.. Först gick jag på spinning med T, första gången på ett halvår jag körde spinning, riiktigt skönt var det! Sen tog jag med Zelda hem till T och blev bjuden på lunch.. Sallad med tonfisk stod på menyn, gott! Nu ligger lilla damen i soffan och snarkar, och jag borde verkligen ta en dusch innan S och S jr med tillhörande kompis kommer hem.
---
Fick svar på ena tentan idag iaf, jag klarade den! Fick D, och jag måste ju säga att jag är nöjd med D(et), med tanke på hur lite jag pluggat. Snacka om att mina krav på mig själv sänkts på sistone :P dock är java-svaret kvar... där blir jag överlycklig om jag får E. Svaret kommer senast imorrn...

Currykyckling och kanelbullar på schemat

Idag har plugget gått mindre bra, jag somnade som vanligt strax efter lunch... Tar på krafterna att kliva upp "tidigt" (=senast halv åtta) varje morgon ;) Åkte till stan, tog med Zelda (för säkerhets skull!), tränade med S och hämtade S jr, handlade på Kvantum och åkte hem o gjorde en currykyckling.. Slängde ihop lite som fanns hemma, det blev lök, kycklingfilé som jag delade i småbitar, röd paprika, champinjon, curry, kycklingfond, creme fraiche, och i slutet lite jordnötter o skivad banan. Allt stektes, kanske jag ska tillägga. Serverades med en sorts bulgur som S gjorde, men ris funkar såklart lika bra. Maten blev väldigt uppskattad av både 37-åringen och 7-åringen :P så det kan man göra om. Tar typ 20 min att göra.
Nu har de åkt till brottningsträning, och jag ska snart börja förbereda en bullsmet, för ikväll ska här bakas kanelbullar! Vi har även köpt valnötter som vi ska fylla vissa bullar med =) Spännande värre. Är såå sällan vi gör kanelbullar, tror inte det har hänt alls här i huset faktiskt.. Det är på tiden med andra ord! Såå skönt att vara ledig på kvällstid, och det bästa är att jag är ledig imorrn också! :D

Det var en gång en soffa..

I lördags tog jag ledigt från jobbet för att ha kick-off med klassisarna, middag hos mig. Strax innan de skulle komma kom vi själva hem från ett träningspass, efter att ha lämnat Zelda en timme.. När vi gick in i vardagsrummet såg vi vita bomullstussar öööööverallt! Trodde först att det var från nån kudde, men det visade sig att hon slitit upp tyget (buffaloskinn tror jag det är) på ena armstödet på soffan och lekt järnet med stoppningen. Underbart! Första gästerna fick se röran, hann inte plocka ihop allt.. Igår kväll sydde jag iaf ihop det, får se hur länge det håller med vanlig symaskinstråd..
På valpkursen igår frågade jag om tips, och instruktören sa att det är bäst att lämna henne i buren om vi åker bort en timme. Känns ju så himla synd då hon mest sovit tidigare, men hon kommer väl sova i buren också.. det är en busig ung dam vi gått och skaffat!! :P hon var iaf jätteduktig på kursen, förutom ligg... det måste vi öva mer. Hon blir så himla exalterad av alla människor och hundar runt omkring att hon struntar i det hon kunnat så bra när vi övat hemma... mer träning!!
Vi har även byggt en hundkoja i helgen, av virket som blev över från altanbygget =)) Den blev jättefin! Funderar om vi ska måla den vit, samma som huset. Vi hade en bit av takpannorna kvar, så S fick ta yxan (gick inte med något annat, det är gjort i metall :P) och hugga av en lagom bit :D Har dock inte satt fast det än, men det är ingen brådska :) Nu hoppas vi bara att lilla damen kommer gilla det också. Ska bjuda på en bild nån gång.
Nu (som vanligt): Plugga!

Regnig onsdag.

Blir lite less att vissa saker ska vara så krångliga när man har Mac. Som att använda e-legitimation. Förra året när jag skaffade datorn fick jag trixa och ordna med tusen inställningar i Firefox (Safari funkar inte alls), och till slut fick vi till det.. Nu gick det inte igen. Ringde Nordea, och nu fick jag klicka i en inställning "kör med 32-bitars" eller nått sånt. Till slut gick det! Så nu har jag lämnat studieförsäkran för i höst och i vår. Har även betalat lite räkningar när jag ändå hade dosan framme. Dags att börja läsa. Är på kapitel 3 nu, skulle som sagt ha läst 6-7 kapitel förra veckan.. Plus massa annat. Ligger redan flera hundra sidor efter, bra start på terminen ;) Ska bli spännande att se om jag måste göra om tentan ytterligare en gång också.. Vill ha svar nu! Det har gått två veckor, de har en vecka till på sig att rätta. Ha en trevlig dag i regnet!
---
Förresten: Jag har verkligen abstinens efter vissa serier. Som tur är drar de flesta igång snart, nästa eller nästnästa vecka. Vet inte om jag pluggar bättre när jag har sånt tidsfördriv, men jag kan ju alltid använda ett serieavsnitt som belöning när jag pluggat duktigt. ;)

Söndagsmiddag

Visst är det härligt med söndagar? Tycker jag då, eftersom det oftast är då vi kan hitta på saker själva och med andra. Denna söndag började med att jag åkte på valpkurs med Z, instruktören sa att trots att hon träffat flera staffar på sina hundkurser har hon aldrig känt sig så sugen att skaffa en som nu när hon träffat Z =) Det är kul! Hon är så duktig, men vi behöver mkt träning. Eller, det är väl mest VI och inte hon som behöver träning :P Till nästa vecka ska hon frivilligt rusa in och ut ur buren med glädje. Hon ska även kunna ligga och följa oss hur vi än går (framlänges, baklänges, åt sidan osv). Vi måste träna på att bli mer intressanta utomhus.. Där struntar hon totalt i oss om det finns något annat spännande i närheten :P men inne går det oftast jättebra.
---
Sen lite handling och hem o fixa efterrätten tills ikväll, slängde mig i duschen och sen började lite folk droppa in. Några av dem fick förhinder, så vi bjöd in grannarna också eftersom vi hade förberett så mkt mat, plus att R och T hade med sig hemgjord sushi. Så det blev 4-rätters här hemma ikväll! Min kära sambo somnade som på beställning kl 19 (hah!) och sover fortfarande. Alltid lika social ;) Lilla tösen ligger också och sover, hon har haft en intensiv dag med kurs 2,5 timmar och sen folk på besök (som ALLTID är lika spännande..), så här sitter jag ensam på söndag kväll.. Haft en trevlig dag o kväll iaf, ledig imorrn också. Då mååste jag plugga. Har 6 kapitel att läsa i en bok från förra veckans schema, plus lite annat.. och det är bara i ena kursen. Har ju en till också, som jag helst inte vill nämna eller ens tänka på.. Wish me good luck!

Angående ICA-kortet

Förra veckan fick jag två personliga brev från ICA. Jag brukar rätt ofta få erbjudanden från de ica-butiker jag oftast handlar på, men nu kom något helt annat. ICA hade uppmärksammat att det snart är min födelsedag och ville därför ge mig en present. Det roliga i saken var hur de värderade mig som kund. Kvantum anser mig endast förtjäna en fryst 6-bitars tårta på min 25-årsdag medan Maxi tyckte att jag var värd en färsk 6-bitars från eget bageri PLUS en tårtspade! Om Maxi gillar mig mer än vad Kvantum gör känner jag att det är min plikt som kund att medvetet favorisera Maxi i fortsättningen! Vem vet vad jag får på min nästa födelsedag? Man kan bara spekulera, men ett personligt "Grattis Tina" i marsipan skulle inte sitta helt fel ;)
---
Igår cyklade vi 40 min, och det märks ju vem som promenerad/joggat till jobbet av oss två (inte är det då jag, även fast jag sprungit en dag och tränat 2 eller 3)! Vi lunchade sedan på Sidsjö trädgårdscafé. Zelda var också med då, men förstås inte under cyklingen. Alltid gott där, men vi fick vänta lite väl länge igår tycker jag :P
---
Idag blir det hundkurs, för mig åtminstone, får se om sambon skulle med eller inte. Sedan blir det grillning här hemma, det kommer ca 10 pers hit. Kul kul. Vädret skulle inte bli kanon, men det är liite sol bakom diset och väldigt varmt ute, så om det fortsätter så kan man inte klaga!

RSS 2.0