Heldag med min älskling ;)

Idag lämnade jag och Z hemmet vid 11-tiden, precis efter att jag skrev mitt tidigare blogginlägg (nu jäklar ligger jag i!). Tog en promenad runt sjön, det regnade såklart precis då... Sen kom vi ner till stan, och det var HUR mycket folk som helst där! Jag lämnade vovven i bilen och tog en sväng själv. Hittade en somrig bomullsklänning för 75:-, helt ok. :) Köpte även tre par strumpor på cubus som hade 30% rabatt på allt. Jag har slängt 3 par strumpor på tre dagar nu, och fler par är på väg mot strumphimlen när som helst.
Åkte sen iväg till birsta, tog en sväng till ;) där hittade jag, hmm, ett par skor! =) Svarta skinnskor med lite klack, bra finare vår/höstskor. De kostade 399:- istället för 1299:-, så jag var tvungen, haha... Hua vad mkt shopping det blivit denna månad, och jag som har så mkt utgifter precis den här månaden!! Det visar sig om vi kan betala huslånen som ska dras den 3:e, hrmmm:P
Sedan var det Zeldas tur. Vi började med Arken, jag köpte en "godisficka" eller vad man ska säga, plus en "mjukplastvattenskål" som är bra att ha med när man är ute och åker. Sedan åkte vi vidare till djurmagazinet som hade lite tillställningar, "hundens dag" med tips om utställning, agility etc. Jag gick jag pratade med dem lite om utställning, fick väl inga speciella tips förutom vad jag redan vet, att jag måste köpa ett utställningskoppel och lära vovven kommandot "stå". Det blir nog utställning sista helgen i maj!! =) Har inte anmält mig än, lite mer än en vecka kvar på anmälningstiden..
Ja, iaf så åkte vi tillbaka till stan, jag tränade lite bröst, och sen gick vi omkring i stan tills jag skulle jobba. Det var fullt igen, riktigt bra helg :) Tur att jag köpte mariestads iaf, det hade inte räckt annars! :P
Imorrn blir det en bra dag, det känner jag på mig ;)

Gräsänka

S åkte till Istanbul i onsdags kväll för at hälsa på sin mamma, så det är jag som styr och ställer på restaurangen resten av veckan. Självklart massor att göra eftersom det är löning! Äntligen börjar folk få tillbaka ekonomin efter jul och nyår, hehe.
Fy tusan vad tråkigt det är att vara ensam! Hittar ingen inspiration att göra nånting. Jag trodde det skulle bli lite skönt, men icke sa nicke :P Jag har iaf varit duktig och sprungit 5 km med Zelda två dagar i rad, och igår tog vi två promenader på sammanlagt nästan 7 km. Plus träning två dagar. Ska ju springa vårruset om knappt en månad, så det är väl dags att börja träna upp kondisen ;)
Igår slutade vi tidigt efter jobbet, jag gillar när det kommer mycket folk och alla går tidigt =) Jag åkte till ica och hyrde en gratis film efteråt (hade fått en kupong tidigare i veckan), nån dramafilm med Natalie Portman. Man får passa på att se dramafilmer när karln inte är hemma, haha. Idag får vi se vad som händer före jobbet, är lite sugen att åka till birsta eller stan men det känns så tråkigt att åka ensam.. Ska iaf ta en sväng med Zelda runt sjön snart. Måste åka på systemet och köpa lite till restaurangen, så det är väl dags att sätta fart snart.
Sen skulle jag verkligen behöva plantera massa frön som jag beställt, men det är ju så trist väder så inspirationen tryter där också. Ikväll och imorrn ska det vara soligt såg jag, så det blir nog plantering imorrn innan jag åker till mammsen :) Sen kommer karln hem på sön kväll eller mån morgon, beroende på vilket tåg han hinner med. Nu gnäller vovven och vill ut, dags att sätta fart.
Treflig helg!

En dag med min hund...

Jag måste dela med mig av dagens bravader. När S åkte till jobbet släppte vi ut Z en stund medan jag skrev klart skoluppgiften. Jag tittade till henne nån gång, och klädde på mig och gick ut när jag skickat in arbetet. Tänkte ta en promenad. Men hunden var BORTA. Jag letade och ropade i 30 min, varav ungefär 26 av dessa minuter bestod av tankar om att hitta en överkörd eller drunknad liten svart vovve. Till slut stod hon bara på vägen en bit utanför huset (jag var betydligt längre ifrån huset då). Jag ropade på henne och hon sprang mot mig med världens fart. Hon var helt blöt när hon kom fram - hade väl tagit ett dopp igen som hon gjorde häromdagen. Fasen vad rädd man blir! Det är verkligen slut på att släppa ut henne utan uppsikt igen, vad som helst kan hända även fast vi bor i "skogen".
Jaja, när jag lugnat ner mig gick vi iaf ut för att ta årets första joggingpass! Vi var ute 40 min och rutten slutade på nästan 5 km. Z blev lite flåsig när vi var vid Böle, så jag tog henne till en bäck så hon fick dricka vatten. Hon har även hittat ett nytt fritidsintresse - kuta så fort hon bara kan i bäcken (som inte var så djup, men däremot lerig), och rulla sig i vattnet. Åhh vad roligt, speciellt när hon kommer tillbaka och ruskar på hela kroppen! :P Vi köpte ett flexikoppel som jag använde för andra gången idag, underbart att hon kan springa iväg 8 meter (vi beställde ett extra långt ;P) och man kan ändå hala in henne vid behov. =)
Hon har iaf lärt sig när hon behöver en dusch efter att hon varit ute, idag gick hon snällt in i badrummet och satte sig och väntade på mig vid badkaret. :)

Söndag igen.

Jahapp, ytterligare en vecka har gått. Vad har hänt? Samma dag som jag skrev att vi måste vänta med att köpa vindskydden så köpte vi, ja, just det,  vindskydden! =) Hyrde en släpvagn på bauhaus, gick hur bra som helst. Ikväll har vi börjat sätta upp dem. Har kommit halvvägs på ena sidan. Vi tänkte ha likadant på båda sidorna altanen, med ett högre närmast huset och ett lägre bredvid. Klockan blev iaf lite mkt och det började skymma, så vi får fortsätta en annan dag. Det ska nog bli bra iaf :) Bild kommer när det är klart.
Ikväll har vi haft besök av pappa-släkten, åtta pers var vi. Jag bjussade på lammstek provencale med potatisgratäng, och key lime pie (favorit i repris - vi hade så mkt lime kvar sen sist, skulle kunna göra en till också :P), gjorde den på ett annat sätt denna gång och det blev bättre att grädda den i ugnen en gång till med fyllningen. I förra receptet skulle bara skalet gräddas, men den blev så lös i mitten då..
---
För övrigt har Zelda tagit årets (och hennes livs!) första dopp idag. Hon var nere i "sumpmarken" på andra sidan vägen när jag ropade in henne. Hon sprang fort som tusan mot mig, och måste ha missbedömt avståndet när hon hoppade, för helt plötsligt sa det PLASK och hela hunden försvann under vattnet. Hon kom som tur var upp efter någon sekund, dyyyblöt och förmodligen lite skräckslagen, hoppas att hon inte blir rädd för vatten nu :P det såg roligt ut iaf, moahaha... tur det gick bra =))

Det blev vinter igen.

Ja. Det blev inget vindskydd. Snön kom istället. Vindskyddsköpet får ligga på is tills snön smält :P hoppas de finns kvar då bara... Såg att det skulle snöa ännu mer i helgen, vad rooligt när det är mitten av april! Allt är vitt nu. Jaja, hunden är ju glad iaf.
Var och betalade för bilen som varit på reparation, jag frågade vad det hade kostat utan självrisk. 11 000:- plus moms. Ibland är det bra med försäkring, eller rättare sagt: när det händer något är det bra med försäkring!
Jag fick iaf C på första halvan av ped C-kursen, bra bra.
Dags att plugga lite nu kanske...

Roliga bilder och epic fail av flera företag.

Idag träffade vi en katt när vi var ute på promenad. Zelda var väldigt nyfiken och sprang fram och tillbaka bredvid katten, medan kissen stod EXAKT som på bilden i flera minuter. Den kanske trodde att den såg skräckinjagande ut :P till slut kutade den iväg med all världens fart, och då blev Zelda mallig som tusan resten av promenaden, hahaha...
Tyvärr hade linsen på mobilen blivit smutsig när jag tog denna bild på tussilagon, vårt hus i bakgrunden. Bilderna nedan föreställer vitlöken som jag planterade i jorden i höstas, och titt på fasen, det växer! :D
Och här nedan till det roliga... Zelda blev rätt slut av att springa ute i skogen och sen leka när vi kom in, såhär kan det se ut :D
Vi har även hunnit med lite annat idag...
Förutom att träna har vi åkt tillbaka till beijer med 22 kartonger kakel eftersom det vi köpte till kampanjpris förra veckan var skevt/vint eller hur man ska säga. Det var inte plant iaf, och gick enligt vår kompis hantverkaren inte att använda. Så, vi lyfte det där j*kla kaklet 5 ggr helt i onödan. 22 kartonger! Tur att vi upptäckte det i tid och kunde lämna tillbaka iaf! Kvalitetskakel, pyttsan. Man ska tydligen inte köpa saker till kampanjpris om man vill ha kvalitet också...
När vi hade tränat hämtade vi Simon och åkte till birsta. Jag hade nämligen missat ett samtal från Toyota under träningspasset, så vi chansade och åkte dit. Tydligen var det något fel på däcket, så det drog till vänster, och när de testade att byta vänster och höger däck hade det dragit till höger istället... Så vi ska byta till sommardäck och återkomma om det känns knasigt. Vi fick iaf hämta ut bilen, men måste komma tillbaka imorgon och betala, för de hade inte skrivit ut kvittot än och vi kom precis när de gått för dagen... Vi åkte vidare till McDonalds för att äta lite onyttig snabbmat. Jag och S beställde varsin meny med nån baconburgare, men båda ville ha utan bacon. När vi fick dem stod lappen "bacon utan bacon" på kartongen, men båda innehöll bacon... För mig spelar det ju ingen roll, men S som inte äter fläskkött gick tillbaka med sin. De kom tillbaka efter en minut och sa "varsågod, här är en utan bacon". Vi tittade i, och den innehöll fortfarande bacon. Huuur svårt ska det vara?! S gick tillbaka och var förbannad, och när vi andra i princip var färdiga med maten kom en tjej ut och sa att hon kollat hela processen när de gjort hamburgaren, och det var garanterat ingen bacon. Hon hade dessutom med sig en värdecheck på en gratis meny plus att hon frågade om vi ville ha något efter maten. Jag och S jr tog varsin muffins :) Helt sjukt att det ska vara så svårt, det kan ha varit en allergiker som ätit upp baconen och dött, men bra att de till slut tog det på allvar iaf. Men vi är inte så sugna att gå dit igen, de tre sista gångerna vi varit där har det varit problem...
Jaja, imorgon ska vi köpa vindskydd iaf :))

Trappbygget

Igår började vi med trappen. Dagen innan hade vi tänkt börja med att snabbt ta bort trappsteget som satt där, men det blev lite ändrade planer som slutade med att S gick loss på virket med grannens kofot. Det tog med andra ord betydligt längre tid än planerat. Så, igår köpte vi virke, kapade det till rätt längd, la dit marksten och mätte/förberedde. Sen var vi tvungna att avbryta för att åka till jobbet.
Idag klev vi upp i tid för att fortsätta. Konstaterade ganska snabbt att batteriet höll på att ta slut i skruvdragaren, så vi passade på att tvätta bilen så länge, både invändigt och utvändigt. Så nu syns rosten ännu bättre :P vädret kunde inte varit bättre, soligt och fint. Till slut kunde vi fortsätta, och resultatet syns på sista bilden. :) Vi är nöjda! Nu är det bara en tidsfråga innan det blir en altan/trädäck där bredvid :)

Vi tränade även Zelda att komma på inkallning, eftersom hon ibland springer över till grannarna så fort de är ute (vilket inte är helt ultimat...), och idag gick det jättebra med inkallningen eftersom vi köpte nytt hundgodis igår på hundutställningen, and she loooves it (vilket kanske syns på bilden där hon sitter som en ängel) :P

Har även hunnit med en del annat idag. Vi gick ett varv runt Sidsjön, tränade och på kvällen fick vi lite fikabesök. Plus att S har tvättat och oljat in bron på framsidan (ovanför trappen). Produktiv dag, minst sagt.
 

Längesen sist...

Ja nu var det ett tag sedan igen. Man har inte riktigt ork att skriva när det händer så mycket runt omkring.
Har haft en stressig skolvecka med två inlämningar på tisdagen, en på onsdagen och seminarium på torsdagen. Fredagen träffades vi dessutom på skolan och skrev ihop intervjufrågor och missivbrev, så nu är det gjort! Det är klart vart vi ska göra intervjuerna till vår C-uppsats, skönt. Fick även ett snabbt svar på uppgiften om kompetensutveckling (i personal & ekonomi-kursen som jag läser extra), det blev godkänt! Trots att jag skickade in precis i sista minuten, haha... Jag har börjat acceptera att det är så jag funkar, har gett upp snacket om "nästa uppgift ska jag börja med i tid!". Jag funkar helt enkelt bäst under stress/press. :P väntar även på ett betyg från första kursen i ped C, det skulle läggas in "senast i slutet av denna vecka", men nu är det ju lördag så... Det kommer väl så småningom.
Vi håller på med lite husprojekt. Vi har köpt en kapsåg/gersåg, vad det nu heter... och lite trall för att göra en riktig trappa på framsidan (finally)! I förrgår kapade vi till trallen, och igår tänkte vi göra resten. Men det är förstås inte så enkelt. Vi fick inte loss trappsteget som redan sitter där, så det slutade med att vi lånade grannens kofot och gick lös på brädorna... :P Nu har vi iaf fått bort trappsteget. Vi hann dessutom ändra oss om designen under gårdagen, ska köpa nytt virke och mer vangstycke i helgen och göra en större trappa som kommer gå ihop med altanen vi tänkt bygga där i vår/sommar. Ska bli såå skönt med altan på framsidan! Morgon/förmiddagssol, frukost på altanen.. mmmm :)
Idag är det hundutställning också. Vi hade tänkt åka och kolla, för första gången nånsin. Jag är lite sugen att ställa ut vovven så småningom, när nästa tillfälle ges. Får se om det finns några inofficiella utställningar i sommar som man kan testa sig på. Vore kul att se hur andra ser på vår älskade vovve!
Men nu är det dags att sätta fart om vi inte ska missa utställningen. Hoppas att det blir däckbyte och biltvätt i helgen också. Toyotan är på lagning sedan i tisdags, det skulle ta en vecka. Så jag har tagit bussen hem från jobbet i veckan, har t o m cyklat till stan en gång, premiär! Sjukt jobbigt, måste få upp kondisen och benstyrkan lite märker jag! :P Trevlig helg!

Nu avslöjas det.

Berättade ju om några mindre trevliga saker som hände för ett tag sedan. Här kommer det. Jag känner mig redo att klaga om ni är redo att lyssna på klagomålen.
1. Jag gled in i vägkanten som bestod av is/snö, lyckades paja fram/högersidan på bilen på köpet, trots att jag bara körde 30 km/h. Sjukt halt var det, tappade kontrollen totalt över bilen. Jag har anmält det o ska lämna in bilen på Toyota center nästa vecka. Måste klara mig utan bil en vecka, och notan hamnar på 2500:- (självrisk).
2. Fick även ett kravbrev från csn, jag tar ju studiebidrag men inget lån, och har (uppenbarligen) inte varit så noga att skriva hur mkt jag tjänade 2010, så jag hade tjänat för mycket (inte så farligt mycket, men tillräckligt för att få ett kravbrev), så idag fick jag ett nytt brev att jag ska betala tillbaka strax över 4300:- (varav 600:- av detta var räntor och administrationsavgifter) före månadsskiftet. Tycker ändå det är lite konstigt att man bara får knappt en månad på sig, tänk de som får höga återbetalningskrav, och alla studenter har knappast flera tusen extra på kontot... Jaja jag vet, jag får skylla mig själv! Klantigt av mig, men nu har jag lärt mig "till nästa gång"! Var ändå bra och givande att gå igenom ekonomin, har inte brytt mig ett dugg att kolla på lönespecen tidigare. Jag ska få tillbaka en hel del från deklarationen iaf, så i juni jämnar det ut sig! =)
---
För ett år sedan vann vi ett pubquiz på Bishops, och vi har inte utnyttjat vinsten än. Det var ett presentkort på knaust frukostbuffé, och sista dagen att utnyttja det är imorgon. Så, imorgon blir det hotellfrukost för oss minsann! :D Nu, dags att plugga.

Tapas

Gårdagen blev himla lyckad. Jag måste få berätta om allt vi serverade, så jag kommer ihåg det till en annan gång. =)
Till "förrätt" blev det tapas i form av rökta räkor, valnöts- och röd paprikapesto, humus(isch), mozzarella med tomat, basilika och valnötter + peston kletad på mozzarellan =), svampnachos, parmesanost och vindruvor, svarta oliver, gorgonzolaost med päron och mango, samt bröd. Till det drack vi först ett RYSKT öl "bara för att" (man måste ju prova), faktiskt riktigt gott! Sen en flaska vitt franskt vin, Sancerre. Smakade päron, jättegott!
Till varmrätt gjorde sambon lammracks i ugnen, serverades med... ja, kisir heter det på turkiska, typ krossad bulgur/cous-cous med färska kryddor i. Till det ett rött vin som hette Red Baron, en Shiraz från down under. :) Supergott det också!
Och till efterrätt hade jag testat att göra key lime pie med marängtäcke, som serverades med portvin och kaffe.
Det får vi göra om!
---
Förresten har lillan nyss ätit frukost, så nu är jag lugn igen!

Scampijakt och darrande hund

Hej hopp!
Hela helgen har vi varit på jakt efter stora räkor, typ scampi, för att kunna göra gambas som en sorts tapas att bjuda våra gäster på ikväll. Tyvärr ville det sig inte riktigt, eftersom de rackarns räkorna tydligen är rödmärkta och utrotningshotade. Vi hoppades i vår egoism att någon affär skulle strunta i det och köpa in dem ändå, men efter att ha kollat på tre ica, två coop, hemköp, willys och axfood ger vi upp. Det får bli lammracks istället, vilket iofs är galet gott det också.
Imorse var jag lite orolig över lilla vovven i huset... Direkt när vi klev upp kommenterade jag att "Zelda måste vara trött idag", hon rusade inte fram till oss av lycka som hon brukar göra varje morgon, utan jag fick nästan locka fram henne ur buren. Då var hon dessutom helt darrig, och gick direkt till dörren. Jag släppte ut henne o hon gjorde behov nr 2 direkt, vi skrattade lite åt att hon var så bajsis att hon skakade. Sen kom hon in, och fortsatte skaka, och ville inte ha någon mat. Hon var dessutom jättepassiv och "stel", ville inte ens busa med leksaken. Vi åkte ner till stan och gick ut med henne, och då verkade hon må som vanligt. Nu har hon fortfarande inte ätit något, men beter sig annars normalt (vi har lekt med henne och nu ligger hon och sover - utan skakningar). Får se om hon äter något ikväll, annars kanske man ska ringa veterinären imorgon... Nån hundmänniska som har en aning vad detta kan bero på?!?

RSS 2.0