Home sweet home

Borta bra men hemma bäst. Vi hade några härliga dagar i fjällen, med 15 grader varmt, snowboardåkande både i Trysil och Sälen, afterski i Sälen, åt ute på restaurang en kväll och åt brorsans feta fiskar en annan kväll ;) Dock var jag inte helt frisk under resan, men det blev aldrig värre än förkylning och trötthet :) Mamma fyllde dessutom år när vi var där, och samma dag passade hon och P-A på att förlova sig efter sisådär 10-11 år tillsammans :) Kul att vi fick vara med och dela det minnet!
Tänkte bjussa på lite bilder, men bilduppladdningsfunktionen verkar lite knasig just nu, plus att Zelda hemskt gärna vill fånga den himla muspekaren igen, så det blir nog lunch både för henne och mig istället! Sen kanske jag tar en liten tupplur, har hostat hela natten så jag är inte helt på topp för tillfället :P Imorgon har vi seminarium på Skype, och idag har vi skickat in kommentarer på en annan forskningsplan, så det känns riktigt skönt att ha en lugn dag idag. Det blir nog lite plugg på ekonomikursen istället, hehe. Den ska vara inne om 1½ vecka, kan ju vara bra att åtminstone börja läsa litteraturen några dagar i förväg! Snacka om att vara ute i god tid jämfört med vanligt! :D

Inför fjällenresan.

På onsdag drar vi till fjällen, eller, några åker imorgon. Idag var jag till skolan i härnösand, sedan träffade jag familyn på maxi efter att ha intagit ett maxmål, storhandlade LITE, blev tvungen att avbryta och hämta S jr på brottningsträningen, åkte hem och drack en kopp honungste - jag håller nämligen på att bli sjuk! Förbannade j#€%€#kla sk€%€%t!! Har inte varit sjuk på åratal, nu har jag jätteont i halsen och känner mig allmänt trött o hängig. Tyvärr har jag inte tid att vila en sekund före fjällen eftersom vi ska vara i skolan 8-16 imorgon + jobb 16.30-22nånting, och på onsdag är jag i skolan 8-12. Båda dagarna har jag dessutom redovisning, i forskningsplanen och ett grupparbete. Så jag hoppas att rösten kommer hålla och att det inte bryter ut nån tokfeber eller influensa! Please please, let me be frisk veckan ut. Skickar därför ut ett allmänt önskemål om att jag ska må bra och att allt ska gå bra! =)
Nu har vi iaf packat bilen, tror det ska gå bra men zeldas bur ska ju med också, och den tar upp 3/4 av bagaget. Tror det ska gå bra ändå, trots att vi har två par längdskidor, tre brädor och ett par slalomskidor + en massa packning. S tar nämligen bilen ner en dag före mig så åker jag med bror, bror och brors sambo på ons. Zelda var ute med oss när vi packade, och hon som fullkomligt äääälskar att åka bil hoppade in och väntade på att vi skulle sätta oss nån gång. =) Hon blev lite ledsen över att gå in igen...
Have fun y'all!

Min älskling har fått en ny leksak.

Ett lamm, som piper i båda ändarna. Jääy! På bilden ligger det bara i en knöl, men Zelda likes it!
Uppdatering: Nu piper den bara i ena änden. :)

Norrsken.


Tog lite bilder på norrskenet idag. Använde systemkameran, slutartiden måste ha varit 10 sek. Såg riktigt snyggt ut iaf :) man skulle tydligen kunna se Venus och Jupiter denna vecka också, men det vettetusan vilka av alla prickar på himlen det var ;)
När jag drog in bilderna på datorn hittade jag några fler bilder som legat kvar i minneskortet. På denna bild visar Zelda hur duktig hon är på vacker tass, eller "tassen" som vi säger. :) Bilden togs för en månad sedan.

Mattips

Jag vet hur jobbigt vissa tycker det är när man berättar på facebook vad man ätit, så jag får uppdatera bloggen istället ;) Jag gjorde kyckling i ugnen, fylld med mozzarella, soltorkade tomater, pesto, färsk basilika, toppad med creme fraiche blandad med pesto. Gött! Nästa gång ska jag nog steka på dem lite först så de får lite finare färg.
Idag träffade vi en staffe i Sidsjön, vovvarna fick leka järnet, och trots att Z var dubbelt så gammal (den andra var 5 månader) så var den snäppet kaxigare! Alltid lika härligt att se dem leka =)
Sedan blev det ryggträning, gick bra!

Ny vecka, nya tag

Förra veckan inträffade en del otrevliga händelser som jag inte vill prata om här, åtminstone inte för tillfället. Därför hoppas vi på att denna vecka innebär nya tag och nya möjligheter!
Igår var vi mest hemma, förutom att jag tog en promenad med Z runt sjön där vi träffade en hundkompis till Zelda som hon fick leka med lös ute på isen. Den hunden är betydligt större och dessutom äldre (och en hane), så Zelda visade sig lite lagom undergiven o la sig på rygg och rullade runt i början, men sen blev det mer fart i henne :) vi funderar förresten om hon är skendräktig, hon visar flera fysiska tecken (större "tittisar" som vi säger, större juver, och förra veckan kräktes hon en dag o ville inte äta på hela dagen - det gick dock över till kvällen och nu är hon som vanligt igen), men humöret är som vanligt och hon har inte börjat samla grejer till buren eller bilda mjölk :P vi får väl se, det kanske är helt normalt utan att behöva vara skendräktighet, hon är ju trots allt vår första hund!
Igår kväll var jag på body pump, så den obligatoriska träningsvärken i benen inföll idag. Funderade på att testa crossfit på lunchen, men efter att ha hört S redogörelse om hur sjuuuukt jobbigt det är med benböj osv, så avvaktar jag nog tills jag inte har träningsvärk!
 
Idag var jag och lillan ute och gick på en skogsväg utanför oss, när vi plötsligt mötte en häst o ryttare! Z fick komma fram och nosa på hästen medan vi pratade lite, hon har en väldig respekt för hästar och visste inte riktigt hur hon skulle bete sig så hon tassade fram, rusade tillbaka, tassade längre fram, hoppade tillbaka osv osv :)
Bjuder på lite bilder från idag:
 
 

Jobbsök!

Nu börjar det bli dags för damen att söka jobb! Satt och uppdaterade mitt CV igår (senast jag sökte ett jobb var jag 23 och tyckte tydligen att ALLA mina tidigare arbeten var relevanta, även mitt första sommarjobb på Holmö brygga. Det är borttaget nu). Idag la jag in det på några jobbsidor här på webben, och skickade in några jobbansökningar. Lite administrationsjobb bl.a. Kanske söker några IT-jobb också, om jag vågar. Synd att jag inte fastnade för det där med Java, det verkar nämligen väldigt eftertraktat här i stan. Vore kanske dumt att söka sådana arbeten om jag tyckte det var skiiitsvårt att läsa grundkursen. Synd!
Jag måste strax åka iväg till jobbet, väntar bara på att spöregnet ska avta så jag kan ta ut lillan en sväng. Det kommer nog inte avta inom 5 min, så... I know what I have to do. Släppa henne fri och själv stå under tak o kolla på :) Höörsch!

Längdskidåkningspremiär för S!

Igår hade sambon längdskidåkningsprimär, första gången han åkte någonsin! Han börjar bli en riktig svenne, förra veckan var det skridskor och nu har han köpt längdskidor. Det gick riktigt bra må jag säga, vi tog två varv runt Sidsjön. Han tyckte det var jätteskoj, så vi kanske åker senare idag också ;) vädret var förmodligen årets bästa, så vi tände en engångsgrill, och sedan en till, men de vägrade funka så det slutade med att vi stekte korv och satt och åt på altanen. Sedan läste (pluggade) jag lite därute medan jag drack varm choklad. Riktigt nice!
På kvällen blev det jobb för mig som vanligt, fick beröm av några gäster som tyckte att jag var en jättebra servitris ;) snabb, trevlig och vaksam. Alltid lika kul att höra att man gör nånting bra! =) Kan man jobba ensam i serveringen på lördagar måste man väl ha de egenskaperna.. :P
Strax ska vi åka till birsta, måste hitta en present till farmor som har fyllt år, vi ska dit imorgon och fira i efterskott. Trevlig söndag!

Dentastix + bur = sant.

Åhh vilken knäppishund jag har. Sambon gav henne nyss en dentastix. Varje gång hon får en sån springer hon snabbt som tusan in i vardagsrummet, in i buren, och tuggar i sig dentastixen (som om vi skulle vilja äta upp den, hah!). Men ikväll stod buren ihopfälld i hallen, så hon visste inte vart hon skulle ta vägen. Hon ställde sig mitt på golvet med dentastixen i munnen och såg helt frågande ut. Jag fick skynda mig att sätta upp buren och ställa den på plats. Hon har mig i sitt våld. Hahah. Lillskruttan. <3

Slitsam vecka...

Denna vecka började med att jag fick jobba lunch på min lediga dag pga att ordinarie personal var sjuk. Besiktade Toyotan som fick en anmärkning att batteriet var löst, men det kunde åtgärdas med ett spännband sa personalen (snacka om macgyverlösning btw!) och jag behövde inte komma tillbaka! Körde bodypump på kvällen, jobbigt som tusan. Det var andra gången jag körde det på ca ett år.
På tisdagen blev det jobb hela dagen + kvällen, plus träning däremellan, samt gå på stan en sväng och ta en sväng med hunden, samt städning av hela huset på morgonen före jobbet. PLUS att jag stekte pannkakor till S jr till frukost ;) OCH en promenad i Sidsjön före lunchjobbet. Den dagen satt jag inte överhuvudtaget från 8 på morgonen till 22 på kvällen (förutom i bilen när vi hämtade S jr). Började kännas lite i benen vid 21-tiden när det hade lugnat ner sig på restaurangen :P
Igår (onsdag) hade jag sagt till att jag inte kunde jobba lunch eftersom jag skulle till skolan och planera inför C-uppsatsen med min skrivkompis. Det slutade med att vi fick avbryta planerandet eftersom hon som skulle hoppa in för hon som var sjuk också blev sjuk... Sååå, jag fick jobba heldag igår också, jääy! Dessutom stannade gästerna på lunchen en timme efter stängning, och de som stannade efter stängning på kvällen kastade jag ut efter 20 minuters "övertid". Orkade verkligen inte med en timmes övertid igen... Räcker med att jobba 10 timmar per dag, plus skola osv osv osv... Så, idag kl 6 fick jag ett sms att ordinarie tjejen är frisk igen och ska jobba lunch idag, gissa om jag njuter av att vara hemma nu! Har inga planer förrän träning på em och jobb ikväll, eller jo jag måste plugga förstås, men det kan jag tack och lov göra SITTANDES! Annars blir det nog en långis med vovven som blivit alldeles för bortglömd dessa dagar. Så, nu har jag fått klaga av mig lite, nu känns det bättre!
---
Åh förresten, måste bara berätta något som hände för första gången. Vovven skällde på ett annat objekt! :P Annars har hon BARA skällt när vi leker och hon blir upphetsad. När vi möter andra hundar som skäller/morrar på henne tittar hon bara konstigt på dem eller på oss och går vidare (eller försöker gå fram till dem för att busa/hälsa), men idag när jag släppte ut henne på gården hörde jag henne skälla, tror det var på en fågel. Det slutade med att fågeln flög iväg och hon fortsatte skälla på sitt eget eko, hahaha. Inte lätt att förstå allt som hund =)

RSS 2.0