Släktforskning!

Idag var vi till Söråker för att fira farmor som fyllt år. Vi åkte dit på em, så vi hade redan ätit lunch. De bjöd först på våfflor, vi åt oss jättemätta. Sen var det chokladmousse. Och SEN, efter efterrätten, var det kaffe med tårta och kaka. Jag brukar klara av 3-rätters, men inte när alla rätter är söta o sliskiga! Lite för mycket av det goda, även för mig. Kom hem kl 18, och vem vill äta middag efter 3 timmars konstant ätande? Phuui! Det blev en fruktdrink, vindruvor, och snart en macka istället. :)

Farmor har en släktbok som vi kollade i. Tydligen kommer många i hennes släkt från USA, Kanada, och Kramfors o Gnarp.. Hmm. De närmsta kommer härifrån, och nån generation tidigare var från Halmstad. Riktigt exotiskt va? Det måste vara från Kramfors jag har fått mina drag :)
Det fanns även beteckningar på deras yrken. Många bönder, lastbilsägare, kioskägare (som dock gjorde egen glass!) och en konditorielev (eller liknande), men även någon chef på SJ och en agent. Inga prinsessor på farmors sida i släkten, men förhoppningsvis finns det fler släktböcker att leta igenom.
-My name is bond(e), agent bond(e) ;)

Btw. Grattis Olsson till skidbronset, sveriges skidelit presterar lika mkt som vanligt!

3 veckor, check

Nu har det gått 3 veckor sedan min senaste operation, och det är fortfarande inte läkt. Blää. Kollade om jag fått nått brev igår, vill ju veta om allt är borta eller om jag måste tillbaka igen. Men då hade inget brev kommit. Ska kolla igen imorrn, hoppas hoppas att det ligger där och att det är goda nyheter.

Idag började jag och A att skriva på utkastet till forskningsrapporten. Lämnade in det till slut strax före midnatt (som vanligt ute "i god tid"), men det är ju bara ett utkast som vi ska få tips o kommentarer till av läraren. Han har nog mkt att säga, hoppas vi på iaf :)

Ska sova nu. Trevlig helg alla!

Budgivningen är slut

Vi bjöd och bjöd och bjöd och bjöd, men fick alltid ett sms att nån bjudit 5000 över oss. Så till slut gav vi oss. Det blir ingen flytt för den här gången, men vi håller ögon och öron öppna. Det är så himla dåligt med nya lägenheter på hemnet, sammanlagt finns det 2 på skönsmon, några bo kloklägenheter vid södra berget, och en på södermalm med hyra på 7000 kr på hela södra sidan av stan för under miljonen, 3-5 rum. En fin trea till ett rimligt pris, tack! Kom till oss :)

Jag fick nyss veta att jag är ledig ikväll. Tänkte träna kvällen då jag var ledig (tors eller fre trodde jag) men idag har jag ju redan varit på afro. Och diskat, tvättat, skjutsat karlarna till dagis/jobb, uppdaterat mobilen så alla kontakter och sms försvann, bytt gardiner o plockat undan julgrejer i min lägenhet (det var på tiden, jag vet! Men jag hade bara gardinerna uppe, resten väntade bara på att ställas i förrådet :P) m.m.m. Så nu orkar jag inte träna mer! Kanske hänger med A till pipeline ikväll, eller så blir det bara lugnt med finalen i so you think you can dance. :) Sitter och gäspar nu, så det kanske är lika bra.

Ny lägenhet?

Vi har lagt bud hela förmiddagen och hade alltid en som la 5000 över två minuter efter vårat bud. Men nu har de inte lagt något högre bud, och det har gått en timme! Tänk om vi äntligen har fixat en ny lägenhet? Det är bara att vänta... Jag ska fördröja tiden med lite spinning. Sen kanske man borde börja läsa också..

Igår var jag såå nära att köpa längdskidor på intersport. Men kupongen jag hade på 30% gällde inte på paketpriser, då blev jag lite butter. Jag är glad att jag inte köpte dem, de var vallningsfria och nu vet jag att jag vill ha vanliga vallningsbara skidor, det verkar bäst för mig att tejpa dem istället för att hålla på med valla, har ju ingen aning om hur man gör och vill inte köpa alla extragrejer som krävs. Nu är bara frågan om man ska satsa på nytt eller beg. Får se vad som dyker upp.

Var på pump igår kväll, tog sen en bastu med en öl och åt upp hallonsorbetglassen. Skönt/gott :)


OS-guld och kladdkaka

Igår var jag hos Maggie i studiegruppen, vi hade lite partyparty med kinamat, vin och en musiklek som jag var värdelös på. Får bara blackouts och minns inte vilken artist som hör ihop med vilken låt, trots att jag lyssnar på många av dem varje vecka, haha. Det var trevligt iaf :)

Idag var jag dötrött och mådde lite halvskumt. Har inte varit utomhus på hela dagen, och tur var väl det, för det tokblåser ute har jag hört. SMHI har utfärdat varning klass 2 och 1 i nästan hela Sverige förutom i Medelpad o en bit norrut. Tur att vi inte åkte till fjällen/Stockholm kan man säga! Tea kom hit ikväll, jag gjorde kyckling och sen slängde vi ihop en kladdkaka o fick hjälp av Ante att äta upp den. Jag kämpar starkt med att inte äta upp sista biten, för att S ska få smaka när han kommer hem. Får se om jag lyckas.

Precis när Tea gick hem slökollade jag lite på OS, det var skidåkning. Kommentatorerna blev så entusiastiska, så jag började kolla, en svensk låg ca 20 sek före alla andra medan de andra svenskarna blockerade resten att komma ikapp, och det slutade med att en annan svensk (Hellner) vinner OS-guld medan "första" svensken (Olsson) fick brons. OJOJOJ! Jag vill köpa längdskidor nu! :D

Tokbilliga jeans!

Först och främst måste jag säga att jag har och har haft en bra vecka. Inte så mkt plugg, inte så mkt på jobbet (jag har jobbat varje kväll men det har varit lugnt), men desto mer av träning och annat som är trevligt att syssla med på dagarna :) Idag var jag på pump, men före det hann vi med ett besök på banken. Väntar på att de ska ringa nu i eftermiddag så vi kan få ett lånelöfte, men det såg bra ut iaf. Mannen tyckte det verkade vettigt.
Efter det var jag på systemet o inhandlade lite inför ikväll, sen hittade jag 2 par wranglerjeans på tokrea på Lee Store, 100 kr/st! De hade kostat 900:-/st egentligen, så jag tjänade 1600 kr! NÖJD! Jag har dessutom minskat en strl i midjan till strl 26 :O Det skiljer liite på storlekarna, jag började testa strl 27 av ett märke, och de var för små så jag fick prova 28. Sen provade jag wrangler strl 27, de var för stora så jag fick köpa 26" istället. Har precis varit och hämtat ut dem efter uppläggning. Ett plus i kanten är att personalen alltid är trevlig o ger bra service. Go there och handla jeans! 200kr/st för herrar dock :)

Meeen däremot har jag inte hunnit skriva på mitt paper som ska vara inne idag, jag har dock bara halva diskussionsdelen kvar och det får bli som det blir. Förmodligen inte så analyserande och tematiserande men vattusan. Jag har skrivit tillräckligt många sidor, och framför allt: jag har haft en bra vecka!:)
Trevlig helg!


Träningsvecka

Denna vecka har jag tränat VARJE lunch, jag har nämligen haft lugnt i skolan, och fått en träningskompis. Tack Tea för pepp! =) Jag har kört spinning, muscle challenge, afrodans, spinning och imorrn blir det pump. Grymt grymt :)

Vår plan var att åka till Funäsdalen i helgen, men väderrapporten visade på -20, känns inte så roligt att hänga i slalombackarna hela helgen då. Så det får bli en annan gång..

Istället blir det party med studiegruppen imorrn, jobb och party med några kompisar på lördag, och nu funderar vi på att åka till sthlm för att se Avatar i 3D på söndag, eftersom det inte blev nån fjällenresa. Men vi får se hur det blir :)

Vi kollade på en lägenhet i Skönsmon häromdan, den var jättefin och skulle passa oss bra. Vi tänkte gå på banken imorrn för att kunna lägga bud. Hoppas vi får den! :D

Har inte hört något om bilen, den är spårlöst försvunnen.

Nu fick Anja nyss bronsmedalj, bra gjort efter gårdagens fall. Spännande tävling! Fler medaljer till Sweden, det gillar vi!

Please don't eat me!

Som ni vet är jag EXTREMT svag för sötsaker av alla slag och äter nånting sött varje dag. Häromdan när jag kom till jobbet drogs min blick direkt till ena läskkylen - en chokladkaka! Med en lapp på.. Jag tog fram den och läste:


För er som inte kan med S kråkstil står det: "No Tina noo, please dont eat me. I'm just a tasty chocolate, dont u hurt me, I said noooOOOO!"

Lustigt. =P

Jag hann!

Igår gav jag upp att hinna med arbetet, så när jag gick till jobbet hade jag skrivit nästan en sida av fem. Men på jobbet började jag må bättre och blev lite peppad, för det var ändå bara ett utkast och inte den slutgiltiga versionen som skulle lämnas in. Så kl 23 satte jag mig i två timmar och skrev, och imorse började jag skriva vid 7.15, och skickade in det vid 8.55. Känns himla bra att ha lämnat in det och inte halka efter, men jag tycker liite synd om Anne som seriöst ska läsa igenom och göra återkoppling på det. ;) Det kommer mera..!

Det gick bra att jobba på valentines day, vi hade inte lika galet som förra året då det var en lördag, men det var ändå nästan fullt. Efteråt gick vi hem och åt chiliglass som jag fick i present av mamma. Den var okej, men det finns många glassorter som är betydligt godare. Allt måste inte vara starkt! Men nu har vi testat iaf, tack mamma! :)

Nu, spinningtime!


Stulen sierra...

Igår när jag precis börjat skriva på skoluppgiften kollade jag ut på parkeringen och upptäckte att den enda röda bilen på parkeringen inte var min röda sierra. Jag ropar "vart är min bil..? VART är min bil..? VART ÄR MIN BIL??", och går ut på parkeringen. Upptäcker att ena dörrhandtaget ligger på parkeringen, resten av bilen är totalt försvunnen. Det var ju schysst att "ge mig ett handtag", men det har inge vidare rull.. Jaja, mamma ringde o polisanmälde eftersom bilen är hennes egentligen, så nu är den efterlyst, polisen ska höra av sig om de hittar den. Ni som läser här kan ju få vara mina privatspanare, sök efter en vinröd halvrostig sierra -88 med bara 3 handtag.

På kvällen var jag ledig, hade sett fram emot en skojig vinkväll hos en kompis. Det blev lite kinamat, lite tv-spel och sen började jag bli dötrött, fick huvudvärk och mådde jättekonstigt. Inga detaljer dragna, men jag fick skjuts av Carros sambo hem och la mig 23.30. Det var min lediga lördagkväll.. Känns lite tragiskt att min kropp inte längre fungerar när den är ledig. Eller vad handlar det om?? Jag känner mig lite misslyckad faktiskt. Som Angelina sa igår, "det går inge bra för ditt lag nu Tina".

Jaja, jag har minst 4 sidor kvar att skriva på 3 timmar innan jobbet börjar, har fortfarande huvudvärk och mår lite halvskumt, så jag kan behöva ett rejält lycka till.
Glad alla hjärtans dag allesammans.

Tentasvar

Idag fick jag äntligen svar på mitt paper. Jag fick C, vilket är helt okej med tanke på att jag i princip började med det dagen före inlämning :) Jag är himla nöjd med kommentarerna, det var en annan lärare som rättade denna gång. Såhär skrev hon i början:

"Hej Tina! Du har ett bra paper med en bra språklig precision som gör att man inte behöver gissa vad du menar, Du tematiserar innehållet från olika delar av kurslitteraturen och uttrycker dig nyanserat vilket bidrar till att du får en tydlig analytisk koppling mellan teorier och perspektiv. Jag vill uppmuntra dig att utveckla det analyserande och problematiserande perspektivet som du verkar ha fallenhet för."

Det blev ingen spinning idag, men dock en promenad i Sidsjön, det är så vackert där på vintern när solen skiner över den orörda snön! Vi känner oss såå modiga som går på isen också ;P

Formatering

I söndags blev min dator knäpp, så dagen efter beslutade jag att formatera den. Allt gick bra, och jag misstänker att den inte låter lika helikopterliknande längre. Jag ordnade inte Word förrän igår då min bror kom och installerade det mot att jag bjöd honom på lunch, så jag har skyllt skolarbetet på att jag inte kunnat börjat skriva.. Vi har en uppgift om rekrytering som ska vara inskickad på måndag. Vi har haft hela veckan på oss, och jag har fortfarande inte börjat. Jag hade tänkt skriva om en hyfsat "kvalificerad" tjänst, men eftersom jag inte kan något om chefstjänster osv har jag nu bestämt att skriva om ett serveringsjobb på min restaurang. Haha. Det blir inga personlighetstester för att tillsätta den tjänsten, men vattusan. Jag har iaf väldigt svårt att komma igång... Formaterade nog min skollust samtidigt som datorn, allt är borta. Istället har jag diskat och städat som aldrig förr, och det kan ju också vara bra ibland.

Det är alla hjärtans dag på söndag, men eftersom vi båda jobbar så hade vi en finmiddag igår istället. Karln stod för maten, rökta räkor med bröd, avokado och en yoghurt/limesås till förrätt (och lite mousserande), fetaost/soltorkade tomater-fylld lax med "potatisbullar" ;P till varmrätt (vi hittade ett franskt rött vin som skulle passa till fisk, det såg ut som ljus saft o smakade inte alls som något rött vin jag druckit, men det var helt ok faktiskt). Myspysigt :) Sen såg vi utröstningen av so you think you can dance och åt en mörk choklad med "a touch of sea salt", sooo delicious!

Igår var jag på afro och imorrn blir det spinning.
Allt detta skriver jag för att inte behöva börja skriva nånting vettigt till skolan. Ska nog sluta nu. :) Gå på ica och köpa lite kakor kanske...


Mera parkeringsproblem

I söndags var vi till Nolbybacken och åkte lite slalom, det var underbaraste vädret! Sol och ca -1, perfekt. Lite spårigt i backen dock, och eftersom vi hade S jr med oss blev det mest barnbacken. Men det var skoj ändå! Jag blev så sugen att åka snowboard, måste släpa upp den från förrådet..
Vi ska förhoppningsvis till Funäsdalen om 2 veckor så jag får nog ta med både skidor o bräda, dumt att välja när man kan få båda ;)
Idag tog jag en promenad med kameran till Sidsjön. Fotade en soptunna för hundlatrin som var översnöad och proppfull (med massa bajspåsar på marken/snön runtomkring) och lite senare kom ett par med en hund och frågade mig om jag kom från kommunen för att ta bilder på de fulla soptunnorna. Så jag sa nej tyvärr, men jag kanske ska skicka in bilden till tidningen nu när du säger det :P

Imorrn blir det tvätt igen, om jag vågar pga mina härliga grannar. Åh, jag har förresten glömt att berätta! Jag fick ett samtal på mobilsvar i fredags kväll när jag jobbade. Det var ordföranden i min brf som meddelade att vi ställt bilen några mm för långt åt höger. Hon hade försökt nå mig i lägenheten på dagen, men jag var ju inte hemma, så den gamla mannen hade inte kunnat köra bilen på hela dagen. Nu är det alltså de som klagar på oss att vi har så trångt på parkeringen, men det är ju vi som står i mitten! Det finns oftast inte en chans att öppna dörrarna på båda sidorna samtidigt, vi måste alltid köra ut bilen.. Dessutom har de gjort en gigantisk snöhög bakom oss, så det är otroligt trixigt att komma in/ut, man måste köra fram o bak x antal ggr. Mannen till höger om oss hade ställt sig snett (förmodligen pga snöhögen) och nu var det som vanligt vårt fel att han inte kunnat komma in i bilen. Själva får vi hoppa in från andra sidan, men det är vårt eget fel att vi inte är gamlingar som kan klaga på allt! Sorry about that..

Update 2

Tänkte bara säga att det gick bra på sjukan. Lite läskigare denna gång, jag fick hjärtklappning av bedövningen. Men sen bjöd mamma på en semla, och på kvällen åt vi som sagt pizza och fikade halvt ihjäl oss hos bror. Det var trevligt att träffa fadersidan av släkten.

Jag säger detta varje morgon, men VILKEN VINTER! Nu är till och med jag less på snön, det är helt galet. Snöade hela dan o natten igår, men nu har det faktiskt slutat! Det är rätt varmt ute också, bara det inte blir ishalka nästa.. Jag körde sierran igår o idag när jag skulle till en klasskompis, det är himla skoj med bakhjulsdrift på snötäckta spåriga vägar ;) Slalom baby...

Update

Bra nyheter: Jag fick B på summerande blogginlägget, jäääy! Mailet från läraren började med "Hej Tina!". Det komiska är att min klasskompis fick exakt samma mail. Kopiera, klistra in. Ett tips från coachen är att åtminstone byta namn när man mailar en ny person, även om vi fick samma resultat. Ganska typiskt min lärare, kan man säga..

Jag har kommit igång med träningen. Körde pump i torsdags, gym fre och lör, pump igen sön, spinning tis, afro idag och eventuellt spinning igen imorrn. Wow, jag har toktränat=)

MEN. Imorrn ska jag tillbaka till sjukhuset för en ny borttagning av cellförändringar, de missade tydligen en bit förra gången. Så det blir ingen träning på ett tag, och 3 veckor till utan bad osv.. Jaja. Jag ska inte klaga egentligen, tänk om de inte hade tagit bort det? Stor risk för cancer och död, vilket vore aningen värre.. Inget att skämta om direkt.

Imorrn är jag alltså ledig, och ska käka pizza hos broder, med farmor o farfar. DE SKA ÄTA PIZZA! Tydligen har de ätit det förut, fryscapricciosa. Farfar gillar inte svamp, så han pillar alltid bort den. Men det är så de alltid har gjort och brukar göra, är det inte sött med (vissa) gamlingar så säg. :)

När ska de sluta?

Minst en gång i veckan får jag telefonsamtal från min förening angående parkering. Idag undrade han vem jag hade pratat med när jag för ett år sedan ställde mig i kö till motorvärmarplats. HUR ska jag veta det? Jag ringde väl ett nummer som stod på en lapp, blev kanske kopplad nånstans, väntade, tills i december när de ringde mig o var förbannade för att bilen inte stod på en motorvärmarplats, de sa att jag inte alls fanns på listan. Efter ett tag gav mig en mv-plats, men nu är mina grannar istället arga för att jag fått en plats "utan att ha stått i kö" och gått före andra. Det är väl ändå inte mitt problem, jag tar varken beslut eller slarvar bort kölistor, det gör de så bra själva!! Mamma tycker att jag ska gå till tidningen med detta, men det beror på vad de har på hjärtat nästa gång de ringer. För de kommer ringa igen, förmodligen denna vecka. Eller sätta böter på min bil. Eller ta ifrån mig motorvärmarplatsen. För mina grannar har inget bättre för sig än att hoppa på mig, they love it!

Jaja. Jag gick hem ikväll för att kolla vilket nr jag ringde ang. parkering för ett år sen. Då såg jag denna (se bilden, översta lappen) lapp vid tvättstugebokningen.. (vi tvättade i fredags). Jag använde inte torktumlaren och golvet var blött redan när vi kom. Jag satte iaf upp en ny lapp (understa). Är så less på allt detta nu, jag ska nog sälja lägenheten, orkar inte med dessa grannar och denna förening mer! Tänk om jag skulle bo där på heltid, phuuuui. Jag undrar nästan om nån går in och torktumlar på min tvättstugetid bara för att jävlas med mig?? Det är inte första gången jag blir anklagad för saker i tvättstugan, om man säger så. Nån gång har de till & med ringt på hos mig och klagat för att handfatet/diskhon var smutsig, som jag aldrig använt. Suck. Sen frågar de mig vem annars som kan ha gjort det. Hur ska JAG veta? Men jag är det svarta ungfåret i föreningen, det har jag förstått nu. SUCK.



RSS 2.0