Tandläkaren

I måndags var jag på undersökning hos tandläkaren. Det visade sig att jag hade två hål. Ett "vanligt" som jag ska fixa idag utan bedövning, och ett hål i min rotfyllda tand. Det har kommit in karies o blivit hål under lagningen, vilket betyder att de ska försöka gräva sig under och laga det. Men går det inte så måste de dra ut tanden. Min tandläkare var inte helt säker, hon skulle prata med en specialist på området, och de skulle försöka ge mig ett pris idag. Med tanke på att mitt "vanliga" hål utan bedövning kostar 1000 spänn så vill jag verkligen inte veta vad det andra kan kosta... Jag får ont i magen bara jag tänker på det.
Jag undrar om det är min förra tandläkare som gjort nått fel, för det ska väl inte kunna bli hål i en rotfylld tand? Ja jag vet inte, det är inte jag som är tandläkaren.
Förbannade tänder, de förstör mitt liv!!

Lånelöfte klart

Igår kväll ringde de från banken, efter flera veckors väntan. Nu är det klart med bolånet. Problemet är att vi bara får låna så vi kan lägga ETT bud, och då måste vi ändå lägga mer kontant än vi räknat med. Problem två är att S inte har kontantpengar innan han sålt sin lägenhet. Fattar inte vad de tänkte med på banken, utgångpriset är på 90 000 mer än det vi fått låna (exkl kontantinsats, utgångpriset är på 200 000 mer än vi fått låna..), det är ju bara tur att första budet ligger så lågt. SÅ, nu när vi fått klartecken från banken kan vi i princip inte göra nånting mer än innan vi fick lånelöftet.

Kändisbilen

Kommer ni ihåg bilden jag la upp på jobbilen? Och kanske även när jag berättade om hur bilen dog och vi ställde den "tillsvidare" på ica-parkeringen. ST har nu även uppmärksammat bilen, hahaha. Läs här och begrunda :P
Dags att bege sig till ica med spade och ta hem bilen innan nån annan gör det...

Förresten kanske vissa är nyfikna på mitt nya jobb. Jag åkte ju 110 mil för att provjobba en dag. Men, jag tackade nej till slut. Det är alldeles för mycket ändå nu, plus att det är ett säljjobb vi snackar om. Med BARA provision. Jag får ta risker en annan gång.

Förresten glömde jag att säga; jag såg två renar och två älgar vid vägkanten när jag satt i bussen på väg hem från Norrland! yeaaah ;)


Luleå i bilder

 






Här är min Luletripp i bilder. Först bilder på stan (-25 grader, jag stod inte gärna och fotade utan vantar men vad gör man inte för konsten), sen en tröja i provhytten som jag senare köpte, sen restaurangen Waldorf där jag åt (rekommenderas), sen rummet som för övrigt var kanon (tummen upp till Tinas rum! Vackert namn hade hon dessutom, den supertrevliga kvinnan som driver stället), sen kläderna jag köpte med 70% rabatt. Köpte även ett rödrosarandigt we-linne, men det bjuder jag inte på här.
PS. Tycker ni att den röda blusen ser ut som en typ burgerking-tröja? :P DS.

Hemresa

Luleå here I come!

Okej, om 3 timmar ska jag bege mig längre norrut än jag nånsin varit. 55 mil, 9 timmar enkel resa, till LULE! Börjar nya jobbet, och jag måste säga att jag är väldigt skeptisk till vissa saker, men förhoppningsvis reder det ut sig när jag får träffa dem IRL. Åker nattåg från Långsele (tror jag det var) och buss härifrån. Buss hela vägen hem. Jag valde att sova i den undre britsen på tåget, men det var visst fler som ville samma sak för jag fick överslafen. Jag som varken kan sova överst eller när jag reser.. Men det är bara att hålla ögonen öppna och munnen leende dagen efter! Ska sedan sova på "Tinas rum" (det tilltalade mig av nån anledning;P) och åka hem tidigt på tors morgon. Får se om jag hittar nån mysig restaurang på kvällen, jag är ju inte direkt bekant med staden :P
Känns faktiskt lite spännande nu, ett litet äventyr. Jag hoppas att allt går bra för mig ensam i Luleå. Det ska bara vara -18 där imorrn, nemas problemas för en mellannorrlänning som jag!

Jag är grym



Alla hjärtans dag firades med att svara i telefonen. Jag hade nämligen kopplat jobbtelefonen till min mobil (jag hade ansvaret över bordsplaceringarna). Vi var till mamma och fikade en hjärtsemla (se bild 1). P-A tog i rejält med en semla lika maffig och manlig som han själv (se bild 2). Jag kunde tyvärr inte sitta och umgås med familjen, utan svarade i telefonen heela tiden. Medan jag pratade hörde jag hur telen tutade och folk försökte ringa, och precis när jag la på ringde det igen. Vi tog långt över 100 bokningar och jag sa nej till minst lika många. Folk var verkligen intresserade av restaurangbesök på valentines day!
Jag kunde inte sova kvällen innan, låg orolig över hur det skulle gå, men allt gick så bra! Alla fick plats (vi kunde till & med ta in drop-in) och ingen behövde vänta längre än 20 min på maten. Tack alla gäster för att ni gjorde så kvällen flöt på och inte satt kvar för länge osv :D haha. Jag är väldigt nöjd med vår insats :)

I söndags åkte vi slalom med S jr. Det gick som förra gången. De ramlade på första åket, S jr började storböla och skrek/grinade resten av tiden. Vi åkte 3 åk, och det gick bättre o bättre. Nästa gång blir det lina, och övningar att ploga o kontrollera farten! Efter slalomåkningen blev det lunch på donken, se bild 3.

Jag är med i Dagbladet ;P

http://www.dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.521644

där kan ni läsa artikeln där jag är med i Dagbladet! Grymt, nu blir jag säkert kändis.

Såhär börjar texten:

Många firar kärleken med en god middag
På Alla hjärtans dag fylls Sundsvalls restauranger av kärleksfulla par. Trots att många påverkats av lågkonjunkturen är en middag ute fortfarande populär. - De senaste åren har den här dagen alltid varit fullbokad, säger Tina Östlund-Hall på Sju kryddor.

Oroliga tider..

Ikväll blev jag så nervös och orolig, man kan säga att vi är överbokade imorrn (och det är jag som tagit hela ansvaret och styrt upp bokningarna), det kommer över 80 (nu kanske det är 90) gäster imorrn och vi har 54 sittplatser. :P Det gäller att alla gäster kommer o går när de lovat, annars spricker hela tighta schemat. Is i magen och håll huvet kallt! Jag var och köpte ros-servetter idag, nånting extra måste man ju ha imorrn. Det är första anledningen till nervositeten. Att det inte ska bli sån panik som när Rod Stewart spelade. Men det får vi nog räkna med..

Andra anledningen är mitt nya jobb! Allt känns så osäkert; vad ska jag göra? Klarar jag detta? Är företaget verkligen seriöst? Kommer jag att tjäna tillräckligt? Jag har ju ingen timlön, bara provision! Jag har nyss bokat en resa till Luleå, ska följa med ut på arbete nästa onsdag för att se hur det går till. Resan t/r kommer ta över 17 timmar. Härligt!!! 9 timmar på buss/nattåg dit, och 8 timmar på buss hem. Jag hatar bussar, jag kan inte sova alls när jag reser. Har valt liggvagn på nattåget, så då går det förhoppningsvis bättre. Annars kommer jag vara död när jag ska träffa dem och börja jobba!

Glad alla hjärtans dag då alla vänner och såna som jag känner! Förresten frågade Apu på mitt jobb varför det heter "alla hjärtans dag" på svenska, på turkiska heter det ju typ "kärlekens dag", och det handlar väl inte om hjärtan. Han tänkte iaf ragga på tjejer på krogen ikväll o fråga dem "har du något hjärta?". Vad han egentligen menade var "har du någon älskling?". Han är rolig han...

Snart alla hjärtans

Vad ska alla göra på alla hjärtans dag? Själv ska jag jobba, och det har jag gjort de senaste åren. Har aldrig riktigt firat den dagen med "någon", så därför saknar jag egentligen inget. Alla säger att det är så klyschigt och att man kan fira sin älskade de resterande 364 dagarna på året också, men ändå har vi fullbokat på restaurangen varje år, "2 pers, 2 pers, 2 pers..", oavsett om det är en lördag eller en tisdag. Så ser det ut. (förresten kanske jag är med i Dagbladet, en kille ringde o ställde några frågor till mig igår. Säg till mig om jag är med:P)

Innerst inne tror jag att alla vill bli uppvaktade den 14:e, och jag kan erkänna att det vill jag också, innerst inne. Man säger att man inte bryr sig, men det är klart man gör. Det är ju en speciell dag för hela världen, därmed inte sagt att man inte kan fira varandra alla andra dagar också :) De som inte har någon att fira med vill ändå göra NÅNTING speciellt, kanske umgås med familj och vänner. Det går inte att undvika den dagen helt liksom. Men jag är ju sån där, ganska klyschig ibland :P Är du en sån som går ut och äter, lagar en fin middag eller gör nått annat mysigt, eller är det nån som bara går igenom dagen som vilken annan dag som helst?

Förresten var min namnsdag den dagen, men de tog bort Tina helt ur almanackan, så jag vill fortfarande bli firad på alla hjärtans dag! :D
Det är tur att min karl inte läser min blogg, annars skulle han nog få prestationsångest just nu. Vi har ju sagt att vi inte ska fira nånting den dagen :P

Insnöad?


Vilken tur att man har bilskrapa... det finns tyvärr ingen snöslunga, vilket vore mer behövligt i detta fall!


Cappuccino



Häromdagen fikade jag med Emilie. De gör väldigt tjusiga cappuccinos på Barista.
Nu ska vi kolla på en lägenhet!

Snööö!

Vilken vinter vi har! Det slutar aldrig snöa. Idag är jag ledig för första gången på alldeles för lång tid, och vi hade tänkt åka slalom. Så blev icke fallet pga att vi skulle behövt vindrutetorkare på goggelsen, så det blev först träning och sen pulkåkning istället. Åt även gomiddag a la S och nu har jag nyss förlorat ett parti Fia med knuff. Fick en dålig start, men jag får ta revanch en annan dag. Hoppas att ni haft en trevlig helg, för det har jag haft! :)
 

Dammig mobil tillrätta

Häromdagen hittade en gäst en mobil bakom ett element på restaurangen. Jag pillade fram den, o den var lagom dammig (och avstängd) så den hade ju legat där ett tag.
Tog med en nokialaddare och laddade upp den igår (det tog 4 timmar, jösses!). Vi startade den med kockens kort och fick då upp några nr, bl.a Mamma och Micaela <3. Testade först att ringa Mamma - inget svar, o sen Micaela utan att lyckas. Efter ett tag ringde "mamma" upp och jag berättade som det var. Hon kom in på restaurangen, och det var ju vår stammis son som tappat den. Han tappade den för ca ett år sedan, och hade gjort slut med tjejen i samma vända, så han trodde att den var hos henne, och lät bli att leta mer.
Vilken himla tur för mig att tjejen inte svarade när jag ringde, hon hade nog slängt på luren :P
Kvinnan tackade iaf hemskt mycket och då var det min tur att ha gjort en god gärning! :)

Lista

Okej Sofie, jag tar itu med listan för 3:e gången och hoppas på det bästa!

10 Första


Första bästa kompis - Therese Axelsson och Tea

Första bil - Första bil är Sierran, men första köpta bilen är volvon =)

Första kärlek - måste väl vara richard eller nån :P

Första husdjur - Matilda, min vita kanin!

Första semester - Teneriffa när jag var 1½!

Första jobb - På Holmö brygga, Tynderö

Första köpta skiva - Det kanske var sikta mot stjärnorna med Tea, annars Nordman eller GES eller nått.

Första piercing - Öronen, tror det var i mellanstadiet? Eller högstadiet kanske? :O

Första konsert - Nordman och Jerry Williams i Ö-vik

8 senaste

Senaste alkoholdrycken - Öl, lakritsshots och en rom & cola i lördags.

Senaste bilfärd - hmm. det var nog i söndags mellan bion och donken, och sen till jobbet. Eller, vi var ju till birsta & hämtade S jr i måndags!

Senaste filmen du såg - Sagan om Desperaux, matiné på bio i söndags ;)

Senast ringda telefonsamtal - Till S, första samtalet från min hemtelefon!

Senaste bubbelbadet - Förmodligen på badhuset i Timrå för fleera månader sedan.. Men jag badade i vanligt badkar i torsdags:)

Senast spelade CD-skiva - En Santana-skiva hos S.

Senaste gången du grät - Förrförra söndagen när jag ramlade i trappen på jobbet :P

Senaste måltiden - Gjorde precis en svampsoppa

6 har du någonsin

Dejtat en av dina bästa kompisar - Nope.

Blivit arresterad - Nope!

Blivit kär vid första ögonkastet - Jaa:P

Fastnat med blicken i någons urringning - Jaa, hos de med hängboobisar och alldeles för mkt urringning :P

Sagt att du älskar någon utan att mena det - Har jag väl, man var väl ung o dum :P

Busringt till någon - Hoho, jag ska aldrig mer prata med finsk dialekt..

7 saker du har på dig

1. Svarta mjukisar
2. Svart v-ringad t-shirt
3. Svarta strumpor
4. Svarta trosor med kotryck och en rosa kant
5. Vit BH med svart kant
6. Hårsnodd
7. Hårnålar

6 saker du har gjort idag

1. Ätit frukost
2. Ringt o ställt mig i kö till motorvärmarparkering
3. Tränat bodypump
4. Lagat mat
5. Gått med glasflaskor till insamlingen
6. Duschat (om 15 min)

5 favoritsaker utan rangordning

1. Datorn
2. Sängen
3. Kameran (får säga mobilen för det är oftast den jag använder nowadays)
4. Tuggummin
5. Nybilen =)

4 personer du kan berätta allt för

1. S
2. Mamma
3. Tea
alla dessa kan jag berätta i princip allt för. :P


3 val

Blått eller rött? Rött

Sommar eller vinter? Sommar

Choklad eller chips? Choklaad

2 saker att göra innan du dör

1. Resa mera mera mera
2. Köpa hus :)

1 sak du ångrar

Vissa dumma saker jag sagt utan att tänka efter FÖRE :P

4 personer du vill ska göra samma blogginlägg

Erica W
Sanna Hermansson
Anna R
Emilie R


Hemtelefon

Jag har precis kopplat in min hemtelefon. Första gången jag har ett eget hemtelenummer. HUR MÅNGA VUXENPOÄNG HAR JAG SAMLAT IN NU? :P Volvo och hemtelefon. Ojojoj, poängen bara rusar iväg (känns dock lite mindre vuxet med ip-telefoni som jag har, dvs en siffra mer, men telefon som telefon).
Var även på kulturmagasinet o lånade barnböcker igår. Plus att vi var på banken och ska ta ett boendelån. På torsdag blir det klart med billånet iaf. Vi hade skrivit lite fel siffror när vi ansökte, t.ex hade vi räknat våra hyror inkl lån ist för bara hyran, så bankkillen kunde inte få ihop att vi har sammanlagt 8000 i hyra och ändå kan köpa mat, när våra egentliga hyror är på 4900. Lite skillnad :P så nu ska det säkert gå bättre. Jag undrar hur mkt vi kommer få låna... Usch, det är jobbigt att vänta. Vi ska kolla på en jättefin lägenhet uppe vid Sidsjön imorrn. Tyvärr är den både rätt dyr o med rätt dyr hyra.. Men vi får se hur det känns :P



1. David ligger. 2. Tea ligger. 3. Det söta paret.. plus Tea ;)


Veckans ros

Vill bara ge en, eller två "veckans ros" till folk som hjälpte mig förra veckan.

1. I måndags när jag stod med sierran utanför 7 kryddor vid 12.45 och skulle köra ut. Bilen rörde sig varken framåt eller bakåt (den förbannade sierran ska inte köras på vintern), så med S hjälp OCH ca 4 förbipasserande som hjälpte mig att knuffa på bilen kom jag ut från parkeringen!
2. Igår på jobbet. Jag och diskaren A skulle byta lampa vid ingången (på jobbet det också). Vi tog en stege, men hade ingen plan mark att ställa den på, bara trappan vid ingången. En kvinna som gick förbi hjälpte mig att stabilisera o hålla i stegen medan A klättrade upp och bytte lampa. Vardagshjältar!


RSS 2.0