idolbil(d)

Jag glömde berätta en sak. Förra fredagen besiktade jag bilen. Jag har (som vissa kanske vet) en ford sierra -88, nästan lika gammal som mig alltså.
Innan jag åkte dit kollade jag lufttryck i däcken och tvättade rutorna lite på macken. Då funkade allt som vanligt. Men när jag startade bilen på macken hände nått.. Blinkersen slutade funka! När jag körde in bilen i garaget för besiktning funkade de inte heller.. men när jag körde därifrån funkade de igen! vettefasen vad som hände.. i vilket fall; det enda felet som rapporterades var att en mutter saknades på höger framdäck, och det behövdes ingen ombesiktning för detta. Förstår ni, min bil klarade besiktningen!!!!

image197

Några läsare har bett om en idolbil(d) på min sierra, så redaktionen har självklart letat fram en bild för er skull. Varsågoda! Skriv ut och häng upp på väggen (skriv kommentar så skickar jag originalbil(d)en till er). Min bil är alltså den till höger. Enjoy!

jobbbb, rod och mc

det har blivit rätt mycket jobb på sistone.
de senaste 17 dagarna har jag varit ledig en dag, och jobbat hel (både lunch och kväll) 11 dagar. Nu har jag jobbat 10 dagar i sträck. Men imorrn är jag LEEEDIG!!

Det ska väl firas med att städa, på nått sätt lyckas man dra fram mer kläder än man använder, och sen ligger de bara i högar på diverse ställen hemma.

Jaja, vad händer då..? I lördags var det Rod Stewart, vi hade alldeles smockat, och det blev lite problem med 4 pers som sa att de hade bokat, men inte fanns med. Vi hade egentligen inte ens plats för en extra.. Dumma jag satte dem vid ett bord, och strax efter kom de som bokat bordet. Mina räddande änglar var 6 pers som hade ätit redan, de trängde ihop sig på ett bord för 3 (tro mig, det var inte jag som föreslog dem!). Jag mutade dem med gratis kaffe :) Vi hade även öppet på morsdag, jag jobbade.. Var rädd att inga skulle komma eftersom vi inte annonserat ALLS, men det kom kring 50 pers på 3 timmar ;D fullt upp!

Rod Stewart-dagen var även mc-dagen, jag o S tog ett premiäråk i kortegen från Timrå till stan. Ställde mc:n precis utanför Åhlens o glassade lite på stan ett tag =P tyvärr dog både min och S mob på stan. så jag har inga bilder. (jag måste verkligen börja ta med mig riktiga kameran, mobilkameran är ju bara skräp egentligen)..

S mamma är här, första gången jag träffar henne. Hon är jättesöt, det är himla synd att hon varken kan svenska eller engelska, och jag kan mest mat-ord, siffror och färger (och förstås svordomar, salak) på turkiska. meeen det gick bra att spela uno på balkongen ikväll iaf ;) vi ska hem till min mor och fika imorrn kväll, vädret ser ut att bli stråålande!


Bokad utlandsresa!

Vi skippade mc-semestern till Turkiet för i år, och satsar istället på detta

Babsbajs

I onsdags, precis lagom till lunchen, slutade vår babsmaskin/telefon på jobbet att fungera. KUL, ingen kunde betala med kort. Vi ringde telefonbolaget (ex antal timmar i telefonkö osv), och de sa först att de skulle komma inom 5 arbetsdagar, men sedan sa de att de skulle komma under veckan. De kom såklart inte under veckan. Inte igår heller. Men idag kom de, och höll på i två timmar. Det är en sån lättnad, så underbart att höra telefonen ringa igen! =)
Vem vet hur många gäster vi förlorat bara för att telefonbolaget var sega.. Vad är det för en stenåldersrestaurang som inte kan ta kort, liksom.. Dummast var ändå i torsdags kväll, när två jätteglada gäster (de äter hos oss då och då) precis satt sig sa jag till dem att det tyvärr inte gick att betala med kort idag, men det finns en bankomat i huset bredvid om de inte har kontanter. Deras happy faces försvann, och de sa "då kommer vi en annan dag", och POFF var de borta, jag hann inte ens blinka. Det kallar jag fast and the furious..!

Lite sömn tack!

Denna vecka jobbar jag som sagt hel varje dag, vilket innebär 4 timmar lunch + 5,5 timmar kväll. Jag är ganska trött hela tiden, med andra ord.. Inatt sattt jag uppe och lekte med en bild till två-halv tre. De nya persiennerna jag fått efter fönsterbytet är helt värdelösa, solen lyser in o väcker mig kl 7 på morgonen. Men igår hängde jag upp en pläd, för att motverka det.. Så när jag la mig visste jag att jag skulle kunna sova ut idag. Tro på fan att nån kille börjar såga och borra och skruva precis utanför mitt fönster, kl 7 på morgonen!
Tur för honom att jag somnade om..

I miss my man.

Tricky!

Hmm, jag hade en nota ikväll som slutade på 3807:-. Mannen skrev inget i tilläggsraden (dricks alltså), men där han ska skriva totala summan skrev han 390:-. Hur skulle ni ha tolkat det? 390:- i dricks (det blir ju ca 10%, som man egentligen ska lämna), eller, har han missat en nolla så han menade 3900:-? Eller, något helt annat??
(min mobil är inge vidare på makro/närbilder..)

Photoshoplek igen

image191
Före


image190
Efter

Fucking gatufest förstör mitt liv!

(för att förstå nedanstående bör ni veta att jag och min karl som även är min jobbarkompis planerat att åka mc till Turkiet i mitten till slutet av juni, ca 3 veckor).

Idag såg jag i tidningen att gatufesten är mellan 30 juni och 6 juli, VILKET FÖRSTÖR MIN SEMESTER :(( Åhh. Jag måste sluta anta saker. Först antog jag att min brors student var en vecka tidigare än den egentligen är, alltså 5 juni istället för 12:e. Förra året hade vi mycket folk (på restaurangen) under student/skolavslutning, så jag o S måste i vilket fall vara hemma då. Vi har en kille som jobbar åt oss 9-29 juni, men det spelar ju ingen roll nu.
Sedan tänkte jag att vi hinner ju åka ändå, efter studenten. Gatufesten börjar ju inte förrän den 7 juli. Men som sagt såg jag att den i år börjar i juni!! Hur kan det vara möjligt?!

Såå. Om vi åker den 13:e juni (fre den 13:e dessutom, vi kanske ska säga lördag istället..), så måste vi vara hemma till den 1-2 juli. Och då blir vår semester 2 ½ vecka. En vecka går till att åka dit/hem. Då har vi 1½ vecka sammanlagt i Turkiet.. Det gåår inte :/ Faan. What to dooooo? Jag har slut på förslag.

Soppatorsk på E4:an..

Detta har minst sagt varit en händelserik och omtumlande helg!
Igår tog vi mc:n till Birsta. Väl inne på intersport nös jag - och det sa smack. Jag hade sträckt ryggen på nått konstigt vis, så jag knappt kunde röra mig, eller andas in. Ville helst andas ut hela tiden, och blev helt vimmelkantig på köpet.. Men men, vi tog oss till stan, satte oss vid ån o käkade en subwaymacka, sen hem o få lite massage och voltaren, och jobba. Det blev bättre efter voltarenen, jobbet gick bra (jobbade med Sandra pga att S åkte utomlands igår kväll), och imorse när jag vaknade var ryggen som ny ;D

(end of rygg-story)

Såå idag på min lediga dag beslöt jag mig för att göra årets vårstädning. Så jag har putsat fönster, dammsugit och torkat golv. Fräscht mannen!
Sedan åkte jag mot Timrå, tänkte grilla där på kvällen. Skulle köpa glass på Lidl i Timrå, så när jag körde förbi Jet i Skönsberg tänkte jag att "jag tankar bilen på OK i Timrå istället..". Längre kom jag inte. Precis efter utfarten från Skönsberg tog soppan slut. Jahapp! Soppatorsk, det var bara att ringa mamma som kom med dunken.
Senol åkte förbi medan jag stod där o väntade, och jag menade att jag såg detta som en chans att jobba på solbrännan. =)
Men jag måste säga att jag är imponerad. Där stod jag, en tjej med linne och solbriller, mitt på motorvägen. Och bara tre bilar tutade! Dessutom stannade en man i en ST-bil och frågade om jag hade en dunk så han/vi kunde åka o tanka upp den. Det finns hopp för mänskligheten ändå! :)

Men men, vi tog oss till OK i Timrå - ca 1½ timme efter att jag åkt :P
Grillade - vitlöksmarinerad flintastek (tror jag, den var GIGANTISK iaf, när jag ätit klart var det en portion kvar på min tallrik, och jag är inte känd för att äta lite), potatisgratäng med vitlök, vitlöksbröd, bea-sås och sallad. Mummmma!
Och Vienetta till efterrätt, efter det en tjejfilm med mamma.
Jag tog mig hem, och har nyss knaprat i mig de sista pistagenötterna, mummmma =)

image189
Vårt manliga kött


Jag krattade som en kratta

image188

en av högarna..

Photoshop leeek

image187

Såg en ny lektion i photoshopkursen idag, blev lite inspirerad av utmaningen att mixa ihop tre olika djur till ett. Än så länge har jag bara gjort hälften, men det är rätt kul =)
Det är alltså en anka i Sidsjön, som fastnat ihop med en leksaksåsna (den i shrek) och gethorn/öron i göteborg. Och husen/himlen är vid norra berget.

Ska åka till morfar och kratta löv nu hela kvällen, men när jag har tid ska jag byta färg osv också :)

ciaao!

Förresten är mina fönster klara nu, de hade missat att sätta fast fönsterhyllorna utanför, plus att de missat att ge mig en manual. När jag fick den flörtade jag lite med killen, och frågade om han hade en borrmaskin att sätta fast mina gardinhållare också, eftersom jag inte har nån egen. Så han kirrade biffen ;D

återigen, ciaao!

RSS 2.0