Bygge av soldäck!

Bjuder på bilder från bygget av trädäcket/soldäcket/altanen ;) Texten står ovanför bilderna som hör till.
Vi började i söndags med att köpa virke. Vi kom inte längre än så den dagen.
I måndags jobbade S lunch medan jag och S jr var hemma. Då passade jag på att lägga ut stenar lite halvsporadiskt, mätte väl inte jättenoga direkt men kollade lite med vattenpass osv. När S kom hem fortsatte vi några timmar innan jag skulle iväg och jobba på kvällen. För att det skulle hamna på rätt höjd fick jag åka iväg till jobbet och hämta fler stenar, annars skulle det bli alldeles för lågt. Vi hann även skruva fast reglarna (45 x 95) i den bakre täckbrädan/stödregeln eller vad man kallar den (45 x 170 tror jag den är).
Efter mitt jobb fortsatte vi. Jag kom hem före 22, så vi höll på i två timmar efter godkännande från grannen som inte alls stördes sa de :) S hade gjort lite mer under kvällen, bl a stabiliserat grunden bättre och skruvat fast reglarna i främre täckbrädan. Vi började med att göra en ram av 95 x 28 (som vi bara hittat på bauhaus i år, det verkar ha utgått från sortimentet på övriga byggvaruhus), vi sneddade dem 45 grader i hörnet så det inte skulle bli nån ful kant. Min idé och jag är grymt nöjd över den ;) Sedan var det bara att kapa och skruva trall (120 x 28). När vi kom till stuprännan kom grannen förbi lite lägligt och visade hur vi kunde göra, vi fick även låna hans sticksåg. På bild 5 syns S första försök att skära med sticksåg ;) Andra försöket var direkt på virket, och det blev bra! Tog nog ingen bild direkt runt det, så ni får klara er utan ;) Vi fixade några brädor till, sen var det läggdags.
Morgonen efter (idag) satte vi igång direkt efter frukost. Längst in tog vi 95 x 28 igen, men var tvungen att kapa den nån cm så den skulle få plats. Sticksågen kom till användning igen =) På bild 1 här under går S lös på räcket på bron eftersom vi tänkte bygga en trappa direkt mellan bron och soldäcket. Resten av bilderna ser man lite bilder när vi blev klara med själva trädäcket.. Då åkte S och jobbade ett tag medan jag och S jr åkte till bauhaus för att köpa vangstycken till trappan. När S kom hem täckte vi för hålet mellan bron och trädäcket, och skruvade sedan fast vangstyckena och fixade trappstegen =) Det blev klart lagom tills S skulle åka och jobba igen. Jag var ju ledig ikväll för att åka på grillning med studiegruppen, så jag och S jr hann spola av alltsammans innan vi skulle iväg. Tadaaaa! Kan inte fatta att det gick så snabbt efter att aldrig ha gjort något liknande förut (förutom trappan som vi gjorde i våras förstås). Vi är riktigt nöjda över oss själva =) 10 kvadrat blev soldäcket, inget jättestort bygge men helt lagom för att äta frukost i solen ;)

Altanvirke inskaffat!

Nu när jag äntligen slutat skolan kommer jag ha liite mer tid här hemma (har ju en 7,5-poängskurs kvar dock, som jag inte försöker tänka på nu...). Så idag var vi iväg till birsta och köpte virke för att börja bygga altan här på framsidan. Det kommer bli såå skönt att kunna sitta ute och äta frukost i solen =)) Det kostade 1600:- för hela kalaset och då köpte vi även virke som ska användas för att täcka mellan altanen och marken på kortsidorna på baksidan huset. Vi hade iaf tänkt börja idag, men när vi åkte hem och skulle lämna av virket började det spöregna och åska, och vi skulle dessutom åka direkt tillbaka till birsta och lämna tillbaka släpvagnen, så vi stannade i birsta nån timme innan vi åkte och hämtade Simon på kalas. Vi hann inte mer än komma hem förrän våra middagsgäster Andreas och Malin kom förbi, så då blev det tvårätters grillat (halloumi och kycklingben med grillad majskolv m.m.) ute på altanen. Det kom liite regnstänk, men det var så varmt ute och solen var framme hela tiden, så det var riktigt skönt =) Efter att de hade gått tyckte Zelda att det var dags för ett dopp, så hon hoppade in i poolen och lekte järnet.
Såå var har hänt på sistone? Väldigt mycket, både bra och dåliga saker. Men strunt i det dåliga nu. Vi har fått betyg i C-uppsatsen, och vi fick C! Jag är nöjd :)
Förra veckoslutet var intensivt. På torsdagen åkte vi upp till Härnösand och gjorde opponering på uppsatserna, vilket gick bra. Vi stannade kvar i H-sand för att äta avslutningsmiddag på en restaurang där. Kom hem strax före 23, och då skulle jag börja plugga för en tenta i personalekonomi som började kl 08 dagen efter. Jag hade inte läst boken sedan början av mars, men jag orkade inte sitta uppe alltför länge efter en lång dag i h-sand och vin och öl på kvällen. Såå jag sov typ 5 timmar den natten och åkte för att skriva tenta dagen efter. Först tänkte jag bara gå därifrån när jag såg frågorna, men sen började jag svara på fler och fler frågor, och till slut hade jag svarat på allt. Inte rätt på alla frågor förstås men man måste ju försöka =) Får se om det blir godkänt, jag kommer VERKLIGEN bli glad över ett E med tanke på att jag pluggat typ en timme sen i mars!
Tea har varit hemma i veckan också, vi passade på att gå på relaxen på himlabadet i tisdags. Riktigt skönt! Var där hela dagen innan jobbet :)
Ja, det var allt jag (och förmodligen ni också) orkade med för ikväll. Bara massa text och inga bilder, buhu. See ya.

RSS 2.0