Parkeringsböter och min födelsedag

Idag skjutsade jag S till jobbet och gick själv till kulturmagasinet för att låna en bok. Jag betalade inte för någon ny parkeringsbiljett, tänkte att det skulle gå så snabbt och jag får ju aldrig böter. På väg tillbaka gick jag förbi en affär och köpte ett billigt skärp för bara 30:-. När jag kom till bilen hade jag fått böter. Jag måste erkänna att jag förtjänade det, men i efterhand känns det himla surt att jag inte hade fått böter om jag inte köpt det skärpet. Det som var så billigt kostade mig nu 230:- istället för 30:-. Så, detta var första gången nånsin som jag betalade en jäkla böteslapp! Såå onödigt.

Förresten måste jag bara berätta om min födelsedag, i lördags.
Kl 00.04: Får en ros av mamma som köptes på La Rambla. Vi la oss vid 02.
Kl 06: Väckarklockan ringer i lägenheten i Barcelona. Bussen till flyget går 7.30, och innan dess ska vi lämna nyckeln på kontoret på La Rambla en bra bit därifrån. Vi går till kontoret och upptäcker att det är stängt, o ingen postlåda finns. P-A får gå tillbaka, han lämnar nyckeln i lägenheten istället. (Vi ringde sedan från Sverige och förklarade, och det var inga problem!)
Åker metro till bussen, 1½ timmes bussresa till flyget, flyg till svenska flygplatsen 50 mil hemifrån, och när P-A hämtar bilen är han med om en smitning, bilen bakom honom har tejp framför reg. skylten och vrålåker precis bakom P-A för att komma ut gratis. P-A anmäler det till polisen och får åka polisbil.
På väg hem påminner jag att vi behöver tanka, men den tanken glöms bort efter min födelsedagsmiddag i Zinkensdamm. Ca 6 mil söder om Gävle får vi soppatorsk mitt på 120-vägen. Vi ser på GPS:en att närmsta mack ligger 2,6 km bort. P-A börjar vandra medan vi stannar i bilen och väntar in mörkrets inbrott. Efter 1½ timme kommer P-A tillbaka i en bil, han gick till macken (enligt GPS:en) men det fanns ingen mack där. Till slut hittade han ett hus och en man som han frågade om närmsta mack. Mannen sa då att macken lagt ner för 9 år sedan, och frågade om P-A:s GPS var ny! :P Som tur var hade mannen bensin i garaget och kunde skjutsa P-A till oss, så vi kunde ta oss till närmsta befintliga mack.
På väg hem höll vi halvt på att köra på både rådjur och en hare, men resten av hemresan gick smärtfritt. Vi kom hem 23.30, hade då rest i 16½ timmar, och jag hade 30 min kvar av min födelsedag.


Rådgivning kanon!

Sjukvårdsrådgivningen man kan ringa är verkligen guld värd. Jag ringde dit imorse och de föreslog kokt, lättsmält mat som inte innehåller mkt fibrer, banan, naturell yoghurt, proviva och vätskeersättning. Alltid småå portioner, några tuggor i taget. För att magen ska börja fungera som vanligt igen. Nu känns det mkt bättre när jag vet vad som eventuellt kan göras! Jag känner mig bättre också, mår inte illa längre. Plus att solen lyser! Så nu blir det fiskbullar och kokt potatis, på balkongen kanske? Sen ska jag ta itu med pedagogikboken.
Synd bara att det ska drabba skolarbetet, imorse kunde jag inte vara med på telefondialogen o missade vad de sa. Men men, det ordnar sig alltid! Jag hoppas att min grupp vill berätta för mig vad som sades ändå:)

Sjuk?

Nu är första pluggveckan avklarad. Det blev lite för mkt att kliva upp kl 6, köra till H-sand o skolan, skynda hem till jobbet och börja läsa studielitteraturen vid 22.30 efter jobbet. Jag hade inte ens tid att duscha, och då är det illa.
Igår kväll hade vi tagit ledigt för att gå på SBA (Sundsvall Business Awards), det var kanon! Himla god mat med tanke på kvantiteten o allt, sa de 600 gäster kanske?
Men nånting skumt hände. Jag började må illa under kvällen och under natten fick jag springa upp flera ggr. Samma sak imorse. Idag har jag mått illa hela dagen, har fortfarande inte kunnat äta en riktig måltid. Ska se om jag får i mig en macka snart. Det är inte magsjuka och svininfluensan har väl helt andra symptom! Ja jag vet inte om jag ska vara orolig eller bara gilla kräkläget då o då.
Skolan går bra, men intensivt!! Vi hade en muntlig examination igår, alla i min grupp klarade den! Det är liite jobbigt att jag inte fått tag i all kurslitteratur än, så delmoment ett som ska vara avklarat på tisdag har jag inte alls läst om. Igår fick jag hem första boken jag beställt, den andra fanns tydligen inte i lager.. Suck! Alla andra i klassen verkar dessutom ha läst om liknande saker på gymnasiet, men jag känner mig helt bakom flötet. Men det är interesting, känns bra än så länge! :)

The day before..

Jee, imorrn börjar jag skolan. Ett nytt kapitel :) Himla skönt att det är sovmorgon, då behöver jag bara kliva upp liite tidigare än vanligt! Jag känner mig mindre nervös än jag borde, har ju fortfarande inte fått några inloggningsuppgifter, studielitteratur eller nåt annat. Med tanke på att vi ska ha examination första veckan borde jag nog ha pluggat på mer!

Jag jobbar dessutom på kvällarna. Skolan slutar kl 17, och samma tid öppnar vår restaurang. Såå S får hoppa in för mig ca en timme varje kväll. Jag kommer vara heelt slut! Kliva upp halv sju istället för halv tio, skola 8.15-17 och skynda till jobbet fram till 22. YES, DÅ KÖR VI!

På torsdag händer iaf nått spännande, vi ska på SBA! Jag undrar vad det är för klädkod, får kolla om jag har nåt passande i garderoben, men vet inte om man ska ha aftonklänning eller jeans :P får satsa på nånting mittemellan. Vad enkelt det är för karlar, de behöver bara ta en skjorta o kanske kavaj!:P

Igår bokade vi resan till Barcelona! Åker tis 22/9 - lör 26/9, det blir säkert bra. Flyger hem på min födelsedag, på förmiddagen, men det betyder ändå att jag inte hinner jobba den dagen! Yess :) Vi blir iaf 4 st som åker, så nu börjar jakten på boende en gång till.

Wish me good luck imorrn! :D

Barcelona eller inte?

Nästa vecka börjar jag skolan. Universitetet. Fick ett välkomstbrev nu i veckan där det stod att vi skulle ha läst långa stycken ur fem böcker som jag inte har. Har dock fått låna en, men den var mindre viktig.. Vi ska nämligen ha examination första veckan. Här börjas det lugnt och fint!! Jag har beställt böckerna men kommer inte hinna få dem förrän nån gång nästa vecka. Och allt är utlånat på bibblan. Skoj! :P Går examinationen dåligt kan jag åtminstone skylla på att jag gjorde en sen anmälan och inte fick papperen i tid, hmm.. Har fortfarande inte fått inloggningsuppgifter. Måste ringa och kolla upp det om inte brevet kommer idag.

Det var tänkt att jag skulle åka till Barcelona ca 5 dagar i slutet av september, de har dessutom en gratisfestival då som vore rolig att gå på. Men nu har S och Ante bangat ur, så det är bara mamma, P-A och Putte kvar. Nu vet jag inte hur jag ska göra.. Kommer säkert ha mkt i skolan, plus jobb, plus massa annat. Känns så mkt att vara borta 6 dagar.
Det lutar ändå åt att jag åker, men jag blev så less när folk bangade ut.. :P Det behövs en portion övertalning bara.

Igår spanade jag på stan efter en höstjacka. Har varit sugen på en skinnjacka ett tag, men de som finns har varit så korta, stela, fula, "fejkskinnade" osv osv :P Men igår hittade jag (med hjälp av hjälpsam personal) en bra jacka i nått mixmaterial. Den har luva som man kan ta bort. Bra bra! Hittade även en skjorta, och i farten köpte jag ett par klackisar som jag förmodligen ska lämna tillbaka. S klagar på att alla mina skor ser likadana ut, jag har inga höstklackisar alls (förutom stövlar) meeen jag ska fundera på saken. Och jag kanske borde köpa svarta skor som passar med jackan. Men jag har ju en brun väska som jag kan börja använda. Hmm. Det ser väl inte konstigt ut med svart skinnjacka o bruna skor?
 

RSS 2.0