Update

Veckans uppdatering som vanligt ;)
Förra veckan satt jag och skrev på XML-arbetet, som jag lämnade in i fredags. Nu är det bara att hoppas på ett godkänt.. Idag träffade jag några från klassen och diskuterade lite texter, det kändes riktigt bra trots att jag bara hunnit läsa hälften av dem! Tänkte läsa ikapp idag, men eftersom internet försvann igår morse (bara sådär!), eller rättare sagt så fungerade det via nätverkskabel men inte via airporten.. Så idag har jag försökt ordna det, ringde apple support, men de kunde tydligen bara ge mig support för ca 450 kr eftersom det gått mer än 90 dagar sedan datorn köptes! Istället ägnade jag dagen åt att söka efter ett papper från alltele där det stod lite uppgifter om ip-nr osv. Hittade det efter middagen, och till slut fick jag igång internettet! I'm the man, moahaha ;)
Igår åkte jag ett varv runt Sidsjön med längdskidorna. Åkte sen tillbaka en bit för att hitta igen karln och hunden, och åkte bredvid dem till parkeringen. Så det blev 4-5 km ändå.
Igår var vi även till broder och hans sambo för att fira brorsan 28 dagar i efterskott, Simon 25 dagar i efterskott och min kusin bara några dagar i efterskott. Massor med fika, just the way I like it ;)
Jag har tagit promenader med Zelda här i området igår och ikväll, har tränat lite på att stanna och sitta kvar medan jag fortsätter att gå. Det gick jättebra! Fick träna med lite högre svårighetsgrad igår, då grannen precis kom ut när jag hade Z lös, men trots att hon inte ville något annat än att springa dit och hälsa så stannade hon och följde med mig när jag sa till. Idag hade jag henne lös en bra bit hemifrån, och när såg att det kom en hund mot oss så gjorde jag samma sak (stanna och sitt), hon satte sig ner och jag gick dit och kopplade henne. Duktig vovve! Hon löper dock fortfarande lika mkt, nu har det gått över 10 dagar. Lite mer än en vecka kvar antar jag... Jag börjar ledsna! Saknar någon som värmer mina fötter i soffan.. :P
Nä, läsa texter var det!

Och där var sofforna sålda!

Det var tänkt att min mormor skulle köpa den gamla soffgruppen, men när hon ångrade sig la vi direkt ut sofforna på blocket nu i eftermiddag, samt på några köp- och säljsidor på facebook. Det ringde och ringde och ringde, och jag kan bara konstatera att jag lätt kunde tagit 1000:- mer! Inte så lätt att veta dock... Det är iaf ett par som precis varit och hämtat sofforna, de skulle komma tillbaka snart och hämta fåtöljen. Visade sig att karln är en bekant som varit här flera ggr tidigare! Så kan det gå! Riktigt skönt att vara fri dem iaf, bara några timmar efter att jag lagt ut annonsen. Det kan ju vara värt några hundra! :)
---
Ikväll blev vi bjudna på middag hos mor eftersom vi ändå skulle åka dit och lämna släpvagnen. Det bjöds på fetaostfyllda köttfärsbiffar med råstekt potatis. S pimpade maten med massor av färsk chili i både salladen och turkisk yoghurt-såsen. Jättegott! Sedan bjöd mamma på hemgjord blåbärsglass från glassmaskinen hon fick av oss i julklapp. Gött!!
Blev även lite benträning på gymmet idag, samt en promenad i Sidsjön för andra dagen i rad. Lite roligt att vi brukar träffa ett lite äldre par med hund nästan varje gång vi går där. Vi träffade dem på isen vid slalombacken igår, och tro på fasen att vi träffar dem på samma ställe idag också! Jag konstaterade att vi måste ha samma schema :) Kul, hundarna gillar det iaf =)
---
Förresten blev jag godkänd på XML-tentan, ett poäng från B. Blir lite bitter att jag inte ens hann kolla på sista frågan, och var tvungen att stressa mig genom de två sista jag hann med, vilket ledde till några slarvfel som gav mig ett poäng från B :P T.ex. hade jag missat ett "-tecken på ett ställe som gav mig avdrag... Jaja, jag ÄR glad att jag klarade tentan! Men ändå ;) Nu har jag en uppgift kvar på den kursen som ska vara klar på fredag. Sen kan jag släppa den och fokusera mer på C-kursen.

Vi är två kvinnor i huset nu.

I torsdags kväll blev Zelda kvinna! :D Hon löööper, haha. 8,5 månader gammal. Sambon fick lite panik, men han gjorde ett eget tikskydd av gamla björnborg-underkläder ;) Det var dock inte så uppskattat, Zelda tog sig ur dem direkt. Dagen efter åkte vi på arken och köpte ett riktigt tikskydd, som hon bara har tagit sig ur en enda gång! Hon är så rolig nu, för hon går in i ALLT med flit. Hon dunsar in i oss, soffor, väggar, skåp, ja - allt, och gnider sig för att skyddet ska lossna :P Stackars lillan. Vi räknar ner dagarna tills det slutar... :)
---
Idag var vi och hämtade sofforna som vi kollade på förra veckan. Det är sambons sons mammas kompis som köpt nya och precis skulle lägga ut de gamla på blocket när vi upptäckte dem =) Pöörfect. De passar jättebra in och är hur mjuka och sköna som helst. Ungefär som den gröna som vi hade i förra lägenheten. Jag har bara en instagrambild på datorn än så länge, men såhär ser 2-sitssoffan ut (som förresten har plats för åtmintone 3 :P). 3-sitssoffan ser likadan ut fast lite längre;) (som förstås har plats för typ 4!).
Förresten har jag fyndat rejält i veckan! Vi var in på Carlings som har utförsäljning. Det fanns en hel del jeans för 50:-/st, tyvärr hittade jag inga som passade. Däremot hittade jag en t-shirt för halva priset (50kr), en jättefin skjorta för typ 100 kr (70% rabatt) och en jacka för 50:- (ord. 899:-). Jackan kan jag inte bestämma om jag riktigt gillar, men S tyckte ABSOLUUT att jag skulle köpa den för den passade jäättebra, så för 50:- kan jag vela ett tag. Det var ändå en vårjacka, så jag har ett tag på mig att börja gilla den ;)
Dagen efter var vi till Birsta för att prova jeans. Jag hittade 2 par för 50:-/st! Ord. pris 1299:- resp. 999:-. Jag är mer än nöjd! Ett par måste dock läggas upp, de hade längd 34" vilket är liiite för långt för mina korta ben :P så nu ska jag försöka att inte köpa nå mer kläder på ett tag, om det inte är utförsäljning nån annanstans också :P

Ledig helg (typ)!

Denna helg har jag verkligen haft det bra. Jobbade som vanligt i fredags, och i lördags tog vi en prommis med Zelda runt Sidsjön, sen åkte vi till Birsta. Köpte bl.a. ny hundmat åt den fisande vovven, nu ska vi testa med lamm istället för kyckling och hoppas att det hjälper.. Vi köpte även en sele åt henne, en hurtta, svart o röd. Jättesnygg! =) men dyyr förstås :P
Sedan plockade mamma upp mig och vi åkte förbi sjukan där mormor legat i ca 2 veckor. Det var hennes bästa dag sen före jul sa mamma, och det är ju skönt att höra att hon är på bättringsvägen! Hon hade till o med börjat äta igen, förut hade hon bara legat med dropp eftersom allt hon åt kom upp igen. Dock har hon gått ner 8 kg, så hon var lite mager stackarn. Hoppas hon får komma hem snart..
Sen svängde vi förbi Ming och tog med lite mat, det vankades klassträff. Alla förutom en kunde komma, så vi var 6 pers som åt kinamat, drack drinkar och spelade "Med andra ord" i granloholm. Jättetrevligt, med några roliga citat från kvällens spelrunda! Kan bjuda på ett som jag sa "när killar dricker mycket av det här får de en stor sån här", typ :P lista ut den om ni kan.
Idag åkte vi och tränade vid lunchtid, bröst stod på schemat. Sen hem och äta en snabbis, och sedan var det dags för Simons kalas som skulle hållas på nöjeshallen! Riktigt skoj för kidsen.. De fick spela laserspel, rida tjur, spela minigolf och äta pizza-, pannkaks- och mjukglassbuffé. Jag åkte och handlade o tankade medan kidsen roade sig ;)
På kvällskvisten fick vi besök av R och T, så jag gjorde en morotskaka som nästan är slut trots att jag gjorde en stor sats som egentligen var till för en ugnsform, men jag gjorde den i en lite mindre, sån man brukar göra lasagne och sånt i. Det blev gött!! =)
Imorrn ska vi åka och kolla på soffor, en som vi känner har köpt nya så vi får se om hennes gamla kan passa in i vårt liv med hundben och diverse annat som sofforna ska tåla :P ciaao!

Lite bilder igen


Gott nytt år.

Fyrverkerierna vid hamnen vid midnatt.
---
Idag är det första dagen på resten av mitt liv. Och första dagen på det nya året! Konstigt nog är det en av årets slappaste dagar, då i princip allt är stängt. Ganska skönt att börja året med vila. Vi har inte gjort allt för mycket. Lämnat lite återvinningsgrejer i Sidsjön, handlat mat, tvättat, diskat, frostat av frysen, sambon gjorde linssoppa för första gången, sen gjorde jag varma hjortron med vaniljglass. Gött! Plus en promenad med Simon och Zeldis.
Igår hade vi öppet på restaurangen, så vi släppte av Simon hos min mor där även mina kusiner var, så han hade någon att vara med. Det kom riktigt mycket folk till restaurangen, fullbokat, så det kändes inte onödigt att jobba iaf! Sedan var vi till hamnen och kollade på alla fyrverkerier. Riktigt häftigt, lyste upp hela himlen! Z låg nere i källaren i sin bur och slappade medan vi jobbade... Hon blev skrajsen av alla raketer, men jag hoppas att hon inte kommer bli som många hundar verkar vara, har läst om så många som nästan behöver söva ner sina hundar på nyår. Zelda blev mest lite skakis och ville gå in till sin korg eller bur (hon känner sig hemma i båda), men idag är hon som vanligt igen. Lite mer lättskrämd bara :P
Jag ska försöka få upp disciplinen med plugget i år (nyårslöfte?). Det är min sista termin (hoppas jag) och jag måste verkligen skärpa till mig, eftersom jag har tänkt läsa en extra kurs samtidigt som mina 100% i skolan (125% med andra ord), plus jobbet som nu förmodligen kommer bli 6 kvällar i veckan, alltså typ 35-40 timmar/vecka... Åh jösses, jag hör redan nu hur detta kommer spricka. Men vi ska inte ge upp hoppet nu!! Jag har 364 dagar på mig i år att bevisa att JAG KAN OM JAG VILL! =)
Är dessutom såå sugen att ta en sista minuten till något varmt ställe en vecka nu i vinter efter att höstterminen slutat i mitten av januari. Men jag får nog ingen med mig.. Så det är nog lika bra att stanna hemma, satsa på några fjällenresor istället.
Gott nytt år till er alla!
---
Uppdatering: Måste även tillägga att vi fällt ihop pingisbordet och kört in bilen i garaget för första gången nånsin. Förra vintern gick det ju inte eftersom det saknades ca 15 cm grus på marken utanför plus att spånskivorna var så strategiskt utlagda precis vid ingången till garaget när vi flyttade in. Riktigt skönt att inte behöva borsta av snö från bilen dagen efter iaf!
Och en sak till; lampan till avfuktaren lyste grönt för första gången sen förra vintern! Dock lyser den gult idag igen men jag ser det ändå som ett gott tecken på att det är lite torrare i krypgrunden nu :)

RSS 2.0