Typiskt..

Vi har precis varit och hämtat Volvon på verkstaden! Nu är vi äntligen fulltaliga efter en hel vinter och vår utan Volvon. Växellåda och koppling bytt, notan slutade på en månadslön före skatt, underbart ;P
Jag var även och hämtade nya tv-boxen på posten idag. Den vi köpte för 5 månader sedan dog tyvärr av åskan för tre veckor sedan, så vi har varit utan tv sedan dess. Nu funkar det igen! Äntligen =) Det första jag sa till Simon nu när vi kom hem var att "nu har vi lärt oss en läxa, vi får ALDRIG se på tv när det åskar. Vi måste stänga av den HELT så fort det börjar åska!". Tio sekunder senare började det åska. Hur stor är sannolikheten?! Hah. Just nu njuter vi av åskan och blixtarna med sladdarna urdragna - tur att jag har en laptop ;)

Morsdagsgrillning

Igår var vi en sväng på Trädgårdsmässan. Trevligt trevligt! Fick med mig en hög med tidningar, en paprikaplanta, en kryddmix och en ros som de bjöd alla tjejer på. :)
På kvällskvisten kom släkten och firade morsdag hos oss. 10 pers blev vi som åt av S goda grillmix och en efterrätt som jag gjorde. Trevligt trevligt!
 
 
Idag har jag skrivit hemtenta i databaser. Det kändes bra. Lättaste tentan avklarad, misstänker jag. Imorrn blir det IT-rätt och på onsdag Java. Usch vad jag inte längtar tills någon av tentorna. :P

Mc-dagen

Mc-dagen igår. Det kom folk, även fast vädret var lite ostadigt. Det var faktiskt skönt, inte så blåsigt alls, solen tittade fram rätt mkt och inte så kallt. Och inget regn! Vi startade på en annan parkering än den vanliga, eftersom trädgårdsmässan är på e.on arena i helgen. Så det är svårt att bedöma hur många det var jämfört med tidigare år.. Kanske finns nån info om det nånstans?
---
Idag blir det firande av kära mor! Släkten kommer hit och grillar. Tror vi blir 11 pers, så grillen kommer gå varm. Hoppas bara att det inte regnar vid 18-tiden :P Glad morsdag alla mammor!

Toyotan kirrad?

I torsdags lämnade vi in Toyotan på verkstaden för att byta katalysator. Men det visade sig att den inte behövde bytas, det var bara nånting som lossnat och låg och skramlade däri. Så de svetsade lite kring grenröret osv, så nu är raggarbilen ett minne blott! Nu låter den alltså som en vanlig bil. Dock fick jag ett annat problem - 100 meter från macken tvärdog motorn och gick inte att starta. Jag ringde verkstan direkt, de kom och tänkte bogsera tillbaka den men efter att ha testat några ggr fick han igång bilen. Jag frågade vad jag skulle göra om det händer igen om 50 meter... han sa att jag kunde chansa eller så kunde han ta den kolla på dagen efter. Jag chansade. Motorn dog en gång till efter några hundra meter, men då gick den att starta direkt i nedförsbacken. Mekanikern tyckte det var jättekonstigt, eftersom de inte rört något kring motorn... Tänkte ringa dem idag, men idag när vi har kört har det inte varit några problem alls. Får köra lite mer i helgen och se hur den beter sig. Det kanske bara var en svacka. Hoppas det! Annars blir jag less. Vi har ju ingen annan bil att köra om denna skulle dö, Volvon är på verkstaden ett tag till.

Träningsneerd..

Jag har en träningsdagbok på funbeat där jag registrerar min träning. Får ett mail varje månad med statistik hur mkt jag har tränat. Förra månaden tränade jag 1658 minuter, vilket i genomsnitt blir 55 minuter per dag. Jag kände verkligen hur jag måste skryta lite!! I genomsnitt ett pass per dag på en hel månad! Och då vilar jag ju minst en dag/vecka också! Det är väl cyklingen som drar upp genomsnittstiden :P
Jag vårrusar.

Moussaka!

Moussaka
Idag har jag gjort något nytt igen - moussaka! Aldrig ätit det förut. Det var ganska tidskrävande, men gott blev det :) Var ju som lasagne men med aubergine istället för lasagneplattor. Riktigt bra mat för karln som minskat på kolhydraterna ;) Har återigen hittat receptet på arla, och även lånat bilden därifrån. Tack arla!
---
Nästa vecka är det dags för grisveckan. Tre tentor på tre dagar. Det är därför jag bakar så mkt nu... Suck, om jag bara kunde ta itu med plugget istället för att hitta på en massa annat istället! Har ju knappt pluggat i början av kursen heller, så vi får väl se hur detta kommer arta sig. Har ju rätt många timmar på mig för varje tenta iaf. :P det ordnar sig.
Imorgon bitti ska vi lämna in Toyotan och få tillbaka den imorrn em. På förmiddagen ska jag till Anne och plugga/äta lunch! :) Hoppas bara att bäbsen hennes inte vill komma ut före dess och förstöra våra planer! :D

Morotsbröd

Morotsbröd
Idag gjorde jag morotsbröd. Hittade receptet på (och lånade bilden från) arla.se. De har många bra recept har jag upptäckt! Borde kolla där oftare. Brödet blev helt ok, det kändes lite geggigt i mitten när det fortfarande var halvvarmt, men nu när det svalnat blev det mkt bättre.
Igår blev vi med studsmatta! Pappa kom och levererade den som stått på hans gård i ex antal år. Nu när min yngsta bror går sista året på gymnasiet är det kanske inte läge för en studsmatta där. Så vi, som har en 7-åring hemma, fick ta över den istället! Wohoo! Tyvärr har vi ju bara grusmatta denna sommar, måste köpa ett nät... Billigaste jag hittar kostar 999:-... och appropå bananskal så ska vi äntligen lämna in raggar-Toyotan och fixa katalysatorn. 3500:-, pow. Som hittat! Hade vi köpt en ny hade bara katalysatorn kostat 7500, plus jobb. Hah. Bilar. Har även fått reda på priset för att byta växellåda på Volvon (vilket vi ska göra, den ska inte till skroten!), men där blir jag mörkrädd när jag ens tänker på priset... herre jösses, vi har tur om vi har råd att fixa en altan i sommar. Och tv-boxen dog ju av åskan häromveckan, så det är bara att köpa en ny - 3000:-. Som tur var gick det på hemförsäkringen, så vi behöver bara betala självrisk på 1500. mm, maj visade sig vara en underbar månad för våra plånböcker. Ge mig en trisslott med storvinst, någon?!

Garderobsrensning!

HELA förmiddagen fram tills kl 12 har jag ägnat åt att rensa garderoben. 1,5 sopsäck åker till UFF! Det är fortfarande mycket kvar, men nu fick jag åtminstone in kläderna i garderoben. Tidigare hade jag en väska och en sopsäck med kläder som väntade på golvet för vidare transport... Nu blev det en full garderob plus två lådor med underkläder m.m., och några galgar med klänningar/tunikor i en annan garderob :) Good job av mig.
 
---
 
Igår var vi ute och sprang, utforskade området bortanför oss, dvs. medskogsbron och Vintertjärnen. Fint fint, känns så himla häftigt att kunna ta en joggingtur ut på landet! Måste väl iofs säga att vi bor lite på landet också, finns ju ett antal hästgårdar på våran gata! :) Jag trivs!
---
Har dragit in lite bilder från mobilen. Här kommer några.
Persiljan och basilikan växer och gror. Detta var förra veckan :)
Såhär såg det ut utanför restaurangen efter hagelfallet förra veckan. Jag satt i bilen utanför jobbet och väntade nästan 10 min, till slut var jag tvungen att rusa in - blev sjöblöt..
Vi åt middag hos farmor o farfar igår kväll. De ville testa något nytt - thaimat. Vi beställde från ett ställe i Söråker. Tyvärr var det bara ca en halv portion med mat... Däremot var det typ 1 kg ris för varje portion. Och varma grönsaker som ska vara kalla. Typ gurka och isbergssallad. Ingen hit tyvärr. S portion innehöll bara 4 småbitar med biff och några få grönsaker :S Han som har börjat reducera på kolhydraterna, och dessutom var helt skakis av hunger innan, stackarn. Denna blomma ska jag iaf få skott av till hösten så vi kan plantera i den blivande rabatten i höst. =)
När vi kom hem kompletterade vi middagen med lite tomat, mozzarella, avokado och 1 år lagrad ost :P gott!
---
Också några kamerabilder från igår kväll:

Vårruset!

Igår sprang vi Vårruset. Jag fick med mig Jossan att starta i mitten av första gruppen, och vi sprang hela loppet. Nöjd med min insats, fast det slutade på 31 minuter jämfört med 30 förra året då jag hade sämre kondis (tror jag). Kanske för att det var så galet mkt folk överallt, vet inte riktigt. Men vädret var jätteskönt och vi hade en mysig picknick efteråt! Lite stel i vaderna efter två dagars joggning, men skönt är det :)

Go'lunch!

Sitter och äter en egenkomponerad sallad bestående av plocksallad, ruccola, tomat, kikärter, avokado, färsklök, fetaost, kräftstjärtar, citron & olivolja. Mumma!
Har syndat på förmiddagen med alldeles för mycket kolhydrater. Därför gick jag ut på en löprunda, var ute i 34 minuter. Och sallad till lunch! =) Karln ville dessutom träna snart, hoppas bara jag hinner duscha först! Dags att sätta fart.
Och imorrn är det ju dags för Vårruset! Vädret ser lovande ut, jämfört med de senaste dagarna då det har regnat en gång i timmen ungefär!! Igår blev jag överrumplad med ett skyfall på väg till jobbet. Jag var helt inställd på att cykla, men när jag skulle åka tyckte jag det såg så mulet ut på himlen, och 10 min senare (när jag var på väg till stan med BILEN, tack och lov) började skyfallet. Jag väntade i bilen utanför jobbet ett tag tills det skulle lugna ner sig, men istället började det hagla! TOKHAGLA! Jag fotade lite när jag satt där i bilen och väntade, men har inte lagt in nån bild på datorn än. Kanske kommer. På återhörande!

Tuff vecka.

Förra veckan var jobbig på alla möjliga vis. Fredag den 13:e spelade helt klart in, HELA veckan. Skönt att den är över! Söndagen var dock riktigt trevlig, vi tog sovmorgon (eller, karln gjorde det medan jag skickade in två uppgifter som skulle vara inne igår kl 12), tränade ca 1,5 timme, åt mat hemma som verkligen uppskattades av karln. Jag hade gjort en grönsakslåda med kokosmjölk i ugnen (första gången jag använder det faktiskt!) med i princip alla grönsaker vi hade hemma. Plus kyckling. Sen åkte vi till Birsta en sväng. Jag hittade en jacka som inte alls är min stil egentligen, men jag ska nog behålla den :)
Sen åt vi middag på Chaow Praya River, och blev bjudna på kaffe i Skönsmon. Sen hem och försöka lyssna på katastrofmatchen i hockey VM-final på radion. Finland vann med 6-1, sista perioden gjorde de 5-0. Mål på mål på mål. Jösses vad pinsamt. Jaja, ett VM-silver till svenskarna iaf. Och ett brons i Eurovision i lördags, det är väl inte fy skam det heller! Tyckte inte att Sverige var värda en vinst i något av fallen så ;P
Sent igår kväll började jag få huvudvärk, och fram till kl 4 låg jag och somnade/vaknade fram o tillbaka, med världens huvudvärk. Till slut stod jag inte ut mer utan klev upp för att ta en Alvedon. Då började jag må illa, men jag tog min alvedon och somnade till slut. Undra vad som är fel på mig..? Känner av en smula huvudvärk idag också, men inte så farligt som inatt.

Äntligen betyg!

Det hade blivit något fel med mitt betyg, mina uppgifter hade inte skickats från handledarna eller hur det var. Såå idag dök äntligen betyget upp från datagrundkursen. Det bästa man kunde få utan att göra några extrauppgifter var C, gjorde man dem kunde man få A eller B. Jag hann inte göra dem. Mitt betyg blev C! Jag är nöjd, får se det som ett A, eftersom det var det bästa jag kunde få ;) med tanke på hur lite tid jag lagt ner på skolarbete denna termin så är jag mer än nöjd =)
Idag gjorde vi ett nytt försök att gå på rättegång, och denna gång gick det bra! Började skriva ett PM om det, men vi åkte iväg och tränade istället, och nu ska jag snart åka till jobbet. Bara 1000 ord kvar! Kanske fixar det ikväll ;) it's time to shine! eller, jag måste shine om jag ska hinna med mig innan kurserna är slut :D

Träningspass på morgonkvisten!

Imorse vaknade vi av ett dån. Båda flög upp ur sängen och Simon kom in och undrade vad det var för något! Det var åskan. Därefter började det fullkomligt SPÖregna. Och hagla! Stora kulor dunsade mot backen. Jag fick springa barfota ut och försöka rädda dynorna m.m. som var ute. Det konstiga är att när S skjutsade S jr till skolan märkte han att det inte regnat alls där. Spännande det där med väder :P
Jag skulle dessutom cykla till en rättegång som började kl 9. Som tur var hann vädret spricka upp ca 30 min innan jag skulle åka. Phui! Rättegången är bara ett moment som ingår i kursen jag läser, om någon nu blev orolig för mig. Tyvärr uppstod det komplikationer eftersom den åtalade hade med sig en liten baby, vilket gjorde att rättegången sköts upp till ett senare tillfälle. Wiie, sa jag. Bara att cykla hem igen! Imorrn ska vi på en ny rättegång, samma tid, samma kanal. Hoppas på bättre tur då...
Jag har istället bakat lite cookies med choklad och mandel, och nu är det dags för plugg. Ha det!

Sköna måndag!

Underbart med måndagar! Det säger jag förstås bara för att jag är ledig på måndagar. Dagen började med att jag klev upp tidigt och skjutsade S jr till skolan, men det är skönt att komma upp i tid också.
Hann bara plugga en sväng innan jag åkte ner till stan för att gå på lunch-afro! Såå längesen sist, det är ju såå himla kul! =) Sedan blev jag bjuden på mat hemma hos Tea, en något för stark kycklingpasta. Men det gick bra, för mig iaf, som inte gnuggat mig på näsan med chilifingrar ;)
Sen handla lite. Kom hem lagom tills ett lass med grus dumpades på vår garageuppfart. Jag hade väntat mig att ca 13 ton skulle vara en extremt stor hög, men den var ju helt lagom :P
 
 
Förresten måste jag bara visa vad jag och S jr gjorde igår. Vi tog en plasthandske, fyllde med vatten och fryste in. Idag plockade vi ut den och S jr bara "råkade" krascha alla fingrar utom ett. Kaxigt... Ta inte illa upp någon, det är inget illa menat! Det är bara Tea som försöker visa vem som är tuffast.

Sköna söndag.

(Skrev detta söndag kväll, men uppladdningsfunktionen strejkade så here it goes):
Idag klev vi upp tidigt för att öppna på restaurangen till en kille som skulle "renovera" grillen.. Cementen och betongbitarna hade börjat släppa, så han gjorde om det. Nu är grillen hel och fin igen, och har förhoppningsvis stelnat tills imorrn då vi öppnar för lunchen. Medan han fixade grillen rensade vi ur förrådet i källaren där ingen städat sedan restaurangen öppnade 2003. Intressant att de lagrat kakao, mannagryn, bakpulver m.m., det blir inte direkt bättre med åren. Det kastades iaf :P Sedan pantade vi hälften av de flaskor och burkar som stått där sedan g-f, handlade mat för panten. Det var vi värda, tog ca 30 min att panta skiten!
Sedan blev det syndarlunch på donken (för mig iaf, S åt en ceasarsallad med mjölk som han dock sa var den äckligaste han nånsin ätit. Min bigmac var helt ok ;P), sen hämta Simon i stugan bortanför Västansjö. Hem igen efter en sväng på Northbikes motormässa.
 
Jag och S jr gjorde sedan en mariosvamp-pärlplatta medan S startade grillen och tog ut "utemöblerna".
Grillade godaste kycklingklubborna/vingarna och zucchini, sallad, ajvar, lite potatissallad och bröd - och en flarra vitt från down under! Till efterrätt blev det glass toppad med blåbär/hallon. Det var vår sköna söndag, vad har ni gjort? ;)

...och träningen går bra!

Ja, nu tränar jag de flesta av veckans dagar. Gymmar 2-3 ggr/vecka, cyklar till o från stan 2-3 ggr/vecka, joggar ibland, kör body pump ibland (ska iväg idag, OCH cykla dit o hem) osv. Dock borde jag komma ut och jogga lite mer, eftersom det är Vårruset om mindre än 2 veckor. Vore ju kul att få en tid lite snabbare än förra året. Då har jag för mig att jag sprang på 30 min. Kanske ska satsa på 25 i år då ;) Kör ju mer styrketräning än kondition nuförtiden, så jag ska väl inte tro att jag är något :P 30 min blir nog bra i år också, haha. Vi får se!
Nu hoppas vi bara att det inte börjar regna kring lunchtid, som det står på smhi. Ha en trevlig helg!
---
Uppdatering: Det spöregnade... Men jag fick iaf äta en golunch med Tea efter träningen. :)

Kändis återigen!

Ikväll ringde mamma och meddelade att jag återigen är med på reseguidens hemsida. Kolla bilden/artikeln på mig här (reseguidens startsida - artikeln är längst upp än så länge) eller här (direktlänk till artikeln). Bilden är tagen i Dubrovnik, Kroatien förra sommaren.
Upptäck Kroatiens vackra kust, en av Medelhavets vackraste rivieror.
Här är bilden!
---
Uppdatering: Har fått ett mail från reseguiden, de vill använda bilden och ska skicka ett presentkort på 100:- på bokus som tack. Jag börjar kunna det här nu! Kanske ska starta en ny karriär och kräva mer betalt?

Varningslampan åtgärdad och snöfall i maj.

I söndags var jag (som jag kanske redan skrivit) ner i krypgrunden för första gången och kollade så allt stod rätt till. Det gjorde det. Så igår ringde jag Älvsbyhus och frågade varför avfuktaren stod och varnade. Han bad mig starta om avfuktaren, och förklarade att den har stått och fuktat av i mer än 21 dagar, något som är helt normalt på våren när snön smälter. Men jag hade gjort helt rätt som gick ner och dubbelkollade i grunden, för det KAN ju vara något som är på tok. Det är alltid bra att gå ner och kolla någon gång per år. Det var ganska roligt men samtidigt lite skrämmande att man har hela huset ovanpå sig :P Tänk om det skulle rasa ihop, haha! Jaja, lyckligtvis gjorde det inte det och varningslampan har slutat blinka. Nu är det dags för mig att sätta fart med att skapa databaser. Ha en bra dag i snöfallet! :P

Söndag

Hej och hå!
Idag hade vi tänkt åka mc med Carro o Jonas.. Tyvärr var vädret mindre trevligt, så det blev inställt. Istället tog vi en städrunda i huset, åkte och tränade (ben), käkade sushi till lunch, pratade med grannarna som förklarade att lampan som har blinkat rött i tvättstugan sedan igår tyder på att avfuktaren varnar, jag gick ner i krypgrunden och kollade (allt såg bra ut vad jag vet..!), sedan fick vi besök av Jens och Agnes och åt 3-rättersmiddag med öl, vitt vin, rött vin och avec =) Eftersom jag jobbade igår på sista april fick vi ha lite party party idag istället... Det var trevligt! =) Nu har karln gått och lagt sig för en stund sedan, så det är väl kanske dags för mig också... Gonatt!
Inga bilder idag :P

RSS 2.0