Cikolata!

Häromdan kom det in 3 gäster, jag sa "hej, är ni 3 personer?" o de svarade "three". Jag visade upp dem o tog med två engelska menyer och en svensk (vi har bara två engelska menues för tillfället) o jag frågade på engelska om nån pratade svenska. De började skratta och sa att alla pratade svenska. Men de kom alla från Jönköping! :P Jaha, då blev jag helt förvirrad!! Först engelska, sen.. Jönköping. Måste väl ha hört fel. Gick iaf o hämtade svenska menyer till alla, och efter ett tag kom jag tillbaka och frågade om de var redo att beställa. Då säger tjejen "yes, i would like to have..." och började skratta. Hon jävlades med mig! Bastardon.. Hur förvirrad tror ni jag var då!! Jag började skratta och sa "försök inte med mig". Det är tur att vissa gäster har humor iaf :P

Jag går ju en turkiskakurs nu. Kom precis hem därifrån. Berättade jag om chokladen? Förrförra gången tyckte läraren att jag var så duktig och svarade rätt på allt, så hon sa "ahhh du ska få godis nästa gång" och skrattade. Förra gången hade hon med sig en chokladkaka till mig! :D hon sa dock att den gången jag fick kakan hade jag inte varit lika duktig, men hon hade ju lovat. :P Därför skärpte jag mig lite till idag, men jag misstänker att det inte blir fler chokladkakor..
Idag har jag iaf gjort köttfärsgratäng, och jag kan berätta ingredienserna på turkiska.
Patates, sogan, kirmizi biber, havuc, sarimsak, kiyma (det slog jag upp nu) och domates sosu (kanske?) osv ;) förstår ni nått? =)

nu är jag sugen på cikolata (det ordet förstår ni nog), som vanligt!! måste nog baka lite :)

Fastnade med bilen

Jahapp, idag hade jag redovisning och fick betyg i kommunikationskursen. Jag fick mvg :D :D trodde jag inte, men det är väl bara att tacka och ta emot.
När jag skulle åka hem (för en gångs skull hade jag inte Emilie med mig) hade jag parkerat i en liten slänt, och jag fick inte upp bilen. Den satt fast, jag bara slirade o slirade. Försökte lägga papper och grenar osv under däcket, men inget gick. Till slut kom en kvinna i en Volvo o hjälpte mig, vi tog en lina jag hade i bilen. Men hennes däck slirade också... (dagens ängel som stannade och hjälpte mig!) men tyvärr, bilen stod kvar. Såå jag fick gå hem. Fryser fortfarande!
Det ordnade sig iaf med att Senol (med ny fyrhjulsdriven superaudi) kom o drog upp bilen. Min lina gick dock sönder 2 ggr, så till slut åkte vi på Preem o köpte en riktig bogseringslina.

De ringde från tidningsjobbet, jag är tydligen fortfarande intressant, så de ska skicka över en tidning, och sedan ringa och telefonintervjua mig om nån vecka. Spännande.

Förresten låg jag och pratade med Tea igår kväll (natt) precis innan vi skulle sova. Hon sa nått om överviktiga människor. Mitt i en mening börjar jag avbryta jag henne, sen inser jag att jag har halvsomnat o drömt, och inser att min fråga inte passar riktigt in i samtalsämnet. Jag frågade iaf hur länge hajar klarar sig utan att äta :D knäppa människor drömmer knäppa drömmar, eller? :P

I söndags såg vi Madagaskar 2, den var jätteskoj, hihi. moto-moto!!

Chokladmuffin

I fredags köpte jag och S en chokladmuffin (som vi tänkte dela på) efter jobbet. Båda smakade o konstaterade att den var ganska smaklös. Vi ställde muffinsen på bordet framför oss, och jag började småäta. Till slut var det ca 1/6 kvar, så jag frågade om han ville ha nått eller om han inte var intresserad. Han blev förbannad och sa att det var så typiskt svenskar att äta allt som ställs framför dem, utan att fråga andra! Nu ville han ju inte ha smulorna som fanns kvar! Jag sa att om du vill ha så måste du ju visa intresse och äta av den innan den tar slut. Men han sa att han inte ville ha just då, han ville ha senare. Jag tyckte att om den står framför mig så äter jag. Är mitt beteende typiskt svenskt eller är det bara jag som är ett matvrak??

Hälsans dag

I söndags hängde jag med Tea (och hennes klasskompis+kompis) till Bergeforsparken på Hälsans dag. Jag fick massage av Teas svärmor Anki, och låg på en indisk spikmatta i ca 15 min. Så nu har man gjort det också! Det var... stickigt.. :P
Tea gjorde nått jättehäftigt, som jag ångrar att inte jag också hade testat. En kvinna hade en penna som blinkade i två olika färger. Hon svepte med pennan över Teas hand, och kunde se precis vad Tea hade för fysiska problem. Hon gjorde samma sak med en annan kvinna, och allt stämde! Alla krämpor osv.
Jag förstår verkligen inte hur man genom en penna kan mäta ut aktiviteten på olika punkter i handen, och hur de kan vara sammankopplade med resten av kroppen. Och hur kvinnan kan säga precis vad som är fel o vad som ska göras åt saken! I början kändes det som hokus-pokus, men som sagt.. allt stämde ju. :P

Timbuktu & Tingsek

Okej, vem vill följa med mig på Timbuktu & Tingsek tisdag den 9 december i stadshuset, sundsvall? :)

Vissa har fullt upp

Jag ringde mamma idag. Frågade henne vad som händer, hon svarade "inget speciellt, bara det vanliga... Hemtjänsten ringde och sa att morfars badrum är översvämmat, hans toalett har gått sönder. Har ringt försäkringsbolaget hela dagen, men det kanske inte var så farligt. Jag tänkte åka dit, men nu har visst bilen pajat. Har inte råd att lämna in den igen. P-A skulle limma golvet (de har varit utan kök mer eller mindre sen i juli pga fuktskada), men limmet tog slut, så golvläggaren kunde inte komma idag heller, Ante slog huvudet i en järnvägg, blodet rinner och han är helt blågul i ansiktet. Annars händer inget särskilt.. bara det vanliga. Kan du hämta mig från jobbet imorgon? Jag har ju ingen bil."


Jag då? Tjaa. Jag har sökt några jobb, ett som jag var nästan säker att få komma på intervju åtminstone, och några andra som jag sökte mest bara för att söka. Jag fick inte komma på intervju på det första jobbet, däremot var de intresserade av mig som mediasäljare, där jag skämde ut mig totalt i vårt lilla telefonsamtal. Jag är i vilket fall förmodligen inte intresserad av dem, tror jag. Jag kan inte säga upp mitt jobb för 3 månaders provanställning, med provisionslön. Nej, såna risker känns bara dumma att ta. Om de nu skulle vara intresserade av mig "igen" :)

Fick även ett konstigt samtal från Intervjubolaget igår. En kvinna frågade om jag fortf. jobbar där. Och nej, jag har inte jobbat där sedan 2005. Var bara där några veckor. Det ligger nämligen i Härnösand. Konstigt, hon frågade om jag ville jobba på en hockeymatch. Undra vad en anställd på intervjubolaget gör för jobb på en hockeymatch? Kommentator kanske =) I vilket fall tackade jag nej.

S fyllde år i torsdags, vi var ut o käkade på Saffran. Första gången jag var där. Jag hade nog för höga förväntningar, men jag blev besviken på många saker.. Trist. Nästa ställe blir invito. De har redan gett mig så dåligt första intryck, så där blir jag nöjd om de ens välkomnar mig i dörren.

Igår var jag på dance-aerobics med Keba. Mitt i passet kommer det in ett filmteam. Keba hade gått vidare i nånting o fick sjunga en låt medan vi andra klappade takten. Sedan filmade teamet när vi dansade (inte alls pinsamt, första gången man går på passet och då ska det sändas i TV! Svår koordination var det också:P) och det värsta är att jag inte ens vet vilket program de kom från! Hörde inte vad kvinnan sa. Meen det visar sig väl, när han (eller jag) blir känd på TV, hehe.

Imorrn jobbar jag lunch, sen ska jag hämta upp mamma i Timrå (ni vet delvis varför :P), sen laga mat med Tea och Anki, och sen turk-kurs. Fullt upp här också med andra ord!


Borrrrrr

S hus verkar vara konstant skadat. Det borras iaf hela tiden, speciellt på morgonen.. vilket är jättekul när man jobbar kväll och har sovmorgon!
Därför sitter jag här istället för att sova.
Det var mycket folk på rest. i helgen, vi fick fullbokat o var tvungen att tacka nej till flera gäster som kom. Ett par åt både på fre och lör, de tyckte att maten var så god hos oss så de kunde äta den 2 dagar i rad =) Kul!
Blev kvar länge pga några drickande utlänningar, och eftersom att fint sällskap alltid kommer sent så anlände jag till den planerade festen vid midnatt. Vi stannade några timmar, de hade mkt gott och onyttigt att bjuda på :P
På söndagen åkte jag till pappa och bytte däck. Eller rättare sagt, pappa bytte däck. Jag tog en tur med hans nya nissan micra, och jag skrattade hela åkturen! Vilken rolig liten spruttibangbang! Världens minsta racingratt, knallröd, men en enkrona fastlimmad mitt på. Ja, en sån bil kanske man kan tänka sig istället för sierran! Diskade o städade lite hos pappa, som kompensation för att han bytte däck åt mig.
På kvällen fixade vi mat och spelade UNO med Tea och N, för att sedan gå på bio - nya Bondfilmen, med Nilda och grekerna ;)

RSS 2.0