Bilder på båten

Så ser det ut i båten nuförtiden =) Det växer så det knakar. Nu finns det bl.a. persilja, basilika, gräslök, dill, oregano, broccoli, sallad, smultron, purjo, rosmarin, mynta (tror jag:P), blommor samt jordgubbar planterade. Allt växer jättebra (förutom de stackars blommorna som inte gillat regnet som kommit allt för ofta på sistone). Men nu när det är lite sol att vänta kommer de nog blomstra fint de också =) Ja, de blommar ju redan ganska bra men det kan alltid bli bättre :P
Och tomatplantorna är icke att förglömma. På bild 1 hade jag nyss planterat om dem i större krukor och på bild 2 såg de ut idag. Det blir nog lite tomater i år också!
Ja, det är väl lika bra att lägga ut bilderna på lite andra växtligheter som finns här nu när jag är på G. Först en bild på lukt- eller sockerärterna (eller var det en av varje?? Lär mig aldrig..), som jag hoppas kommer slingra sig längs med kvistarna. Sen lite blommor utanför ytterdörren, och till sist pelargonen som bestämt sig för att blomma igen. Har flera andra knoppar på gång också. Jag är dock lite sugen att köpa mörkröda pelargoner, de är så fina. Kanske gör det när altanen är klar. Idag har vi lånat släpvagnen från Timrå, och imorgon ska vi köpa trall!
---
Har varit och grillat hos pappa med farmor, farfar, bror1 + sambo & bror2 ikväll. Imorgon blir det frukostpicknick i Sidsjön, ska äntligen få träffa min klasskamrats lille son som nu blivit en månad gammal. Sen kanske lite bad innan man börjar jobba. Nice med finväder :D

Jordgubbsampel :)

Idag var jag en sväng till birsta med mor, införskaffade bland annat en jordgubbsampel för halva priset. Den var gigantisk! Jag tänker nog plantera om den direkt i aktern på båten, har inte riktigt någon bra plats för en ampel och den kommer nog trivas ännu bättre med mer jord. Så vi får hoppas att det blir en jordgubbsrik sommar här i sörnacksta!
Skickade in sista skoluppgiften idag och blev godkänd på den senare under dagen, så nu är det slut med inlämningsuppgifterna för i sommar iaf. Skönt skönt. Nu kan jag ta ett välbehövligt sommarlov i 1,5 månad :)
Imorgon ska vi till timrå o käka, på dagen får vi se om det blir norra berget med T och J eller vad vi hittar på! Beror lite på vädret. Glad midsommar på er alla!

Ännu ett betyg!

De la nyss ut betyget för kursen Databaser. Jag fick C, samma som tentan. Som väntat. Skönt att kunna släppa den kursen! Nu väntar jag på betyg från it-rättstentan, ingen aning om hur den gick. Jag hade inte pluggat mkt direkt, men man vet ju aldrig. Hoppas på godkänt iaf! Idag var det prick 3 veckor sedan jag gjorde tentan, men det har ju varit två röda dagar däremellan, så de har två dagar till på sig att rätta. Man blir bara lite otålig!
Idag började jag skriva på sista uppgiften i it-rätt, 1500 ord om datasäkerhet på ett företag. Har skrivit 230 ord än så länge, det går ju framåt iaf. =) Hoppas kunna skicka in imorgon, sedan får jag ta sommarlov ett tag. Jag är glad att jag inte sökte nån sommarkurs, ska bli skönt att vara ledig på dagarna. Räcker med jobbet 5 kvällar i veckan! Och förhoppningsvis nån liten semester i juli, förutom mc-resan då! Det börjar närma sig, mindre än två veckor tills vi åker..!

Fortsättning på altanbygget..

Ikväll kom grabbarna grus och fixade betongen. Det blev lite omständigt eftersom de först mätte att rören var för korta så vi fick såga till extra o tejpa, och sen när vi lagt i betongen visade det sig att de var 20 cm för långa. Det var bara att kapa och kasta betongen. Inte så konstigt att det gick åt fler säckar än beräknat! Men så kan det gå, nu är det bara att vänta tills betongen brunnit och så måste vi beställa trall. Förhoppningsvis har vi en altan innan vi åker till gbg i början av juli! Det är förmodligen önsketänkande, men man kan ju alltid hoppas. Efter att grabbarna grus åkt kom grannarna och hjälpte oss att finslipa lite missar, tur att vi har snälla grannar! =)
Jag gick ut senare och lekte lite med betongen, tänkte testa att göra två fat (var ju liksom inte beredd på att det skulle bli något över, så jag tog bara några små rörstumpar och fyllde upp en liten bit). Blir nog inte så bra alls, hehe. Men vad gör det. Det slutade iaf med världens köttsår på långfingret så jag sitter med plåster och kan inte använda datorn normalt. Gör lite småont, svider o klias lite..
---
Ikväll var vi även på bio - kung fu panda 2 i 3D. Jättebra film och häftig att se i 3D! De tecknade 3D-filmer jag sett hittills har varit mkt bättre än den enda otecknade jag sett (Tron Legacy).

Panda på vift!

En panda är på rymmen i Sundsvall. Den sågs senast vid McDonalds uteservering och kan vara mycket farlig!
Nej, skämt åsido. Idag skulle betongplintarna gjutas, men det blev inget. Hoppas på bättre lycka nästa gång!
Idag var vi till ån och spelade basket. De har gjort det så himla fint där, I like it! Dit borde man ta sig oftare. Blir så sällan eftersom vi bor på andra sidan stan. Men det är ju skönt att bara lägga sig på gräsmattan vid ån och sola lite. Sol krävs dock! Nu verkar det bli rätt ostadigt väder hela veckan. Det är ju trots allt midsommarveckan nästa vecka...
--
Imorrn tänkte vi ta oss iväg på bio och se kung fu panda 2 i 3D! Längesen jag gick på bio! Jag kommer nog förlora mitt guldmedlemskap till hösten, behöver bra många hundra poäng före oktober för att behålla guldmedlemskapet. Jaja, så kan det gå!

Här händer det grejer...

 
Snart, gott folk, kommer vi ha en altan här på gården! Det är bara det mesta kvar nu, men det går framåt iaf:))
 
Vi har lite andra planer nu också, men jag vill inte berätta förrän det är säkert :) Hoppas det blir om mindre än en vecka! Vi får se, vi får se.
---
Och Volvon är fixad! Det var ett rör som hade vridit sig (förmodligen hade det hänt när de bytte växellådan eftersom den krånglat sen dess), så det inte kom igenom något vakuum och motorn dog varje gång vi inte tokgasade. Men nu verkar det vara ordnat! Finally! Så vi får se om vi kanske säljer Toyotan snart, vi klarar oss uppenbarligen med en bil och det är ju dumt att betala för två bilar när man bara behöver den ena max en gång/månad... Pengarna för bilen kan komma till bättre användning nu med allt som händer och fötter ;)
Nu är grävaren här och ska fylla igen på baksidan, bäst att gå ut och assistera!

En bild med lite blommor.

I helgen köpte jag en låda med sommarblommor som fick hamna i båten. Såhär ser det ut nu, en oas på mitten :P
Annars har det varit en trevlig helg. Vi var i Birsta i lördags, köpte lite grejer till uteserveringen som precis kommit på plats på restaurangen. På fredag kväll smygöppnade vi när grabbarna var färdiga med byggandet. Kl 20 började jag ta fram utemöblerna och det kom faktiskt några sällskap som åt ute, så det var trevligt. Tyvärr fick vi bara ha öppet en hel kväll med fint väder, nu SPÖregnar det ute. Verkar inte som att det blir fint väder igen på hela veckan. Det var ju synd.
Kom och ät på 7 kryddors uteservering!
I onsdags kväll skulle vi även börja med altanen här hemma, vi hade hyrt en jordborr, men det tog tvärstopp efter 1 dm. Bara sten i marken tyvärr. =/ Så vi hade tur, på tis eller ons kommer en grävare till grannen och de ska svänga förbi oss och gräva hål här också! Hoppas att inte regnet förstör eller påverkar nånting nu..
Igår var jag med Tea en sväng till Sidsjön, vi tänkte bada. Tyvärr försvann solen lagom tills vi kom dit, så vi doppade bara fötterna. Sedan var jag tvungen att skynda mig hem då det kom några regndroppar... Men mer än så blev det inte, som tur var! Vi hade planerat mc-åkning och grillning med Carro och Jonas, och så blev det också =) Vi åkte förbi Allsta, Klingsta, Nolby, Skatan och sen samma väg hem till oss för grillning. Jättetrevligt, det måste vi göra om! =)
Blev lite hoppigt där med historiken, men det får ni stå ut med idag ;) Nu ska jag plugga och baka. I eftermiddag ska vi till Simons skola på teater, och imorgon har han skolavslutning som ska firas här hos oss. Hörs!

Gör själv: Fyll en planteringsbåt.

Igår fyllde jag som sagt båten med diverse grönsaker, kryddor, örter osv. Snart blir det även blommor på mitten för lite färg, och om zucchinin överlever ska jag sätta den i aktern.
1. Först ett lager med plast eller liknande (vi tog fiberduk) för att skydda båten. Kom ihåg att göra hål om du använder plast, så vattnet kan rinna igenom. Vi fyllde sedan båten med diverse skräp från gården (kottar, ris/kvistar, stenar) plus frigolit för att fylla upp lite eftersom båten är betydligt djupare än vad växterna behöver.
2. Fyll upp med jord.
3. Dags för alla kryddor som jag sått inomhus att få komma ut. De har stått ute några timmar varje dag i ett par dagar för att vänja sig. Jag hoppas att de inte fick en chock av sommarvärmen som kom nu! Men det är väl bättre det än kylan som varit tidigare!
I med allt i båten. Vi satte kryddorna/grönsakerna plus lite smultron vid kanterna, så kan jag fylla upp med blommor på mitten senare. Måste bara köpa dem först :)
Och här har vi en bild som mamma tog på mig och båten! Voila! =) Perfekt om man inte har något trädgårdsland ännu! Lägger kanske upp fler bilder om det växer till sig lite, vissa av dem var väldigt slokna nu när de legat och väntat på jord och vatten i två dagar.

Idag jordsätter vi båten!

Igår var det nationaldagen. Soligt väder, så jag och karln tog en springtur på förmiddagen. Sedan träffade jag upp Tea på stan och strosade bland alla tusentals människor som också ville fira nationaldagen. Vi såg bl.a. Måns Zelmerlöw och Kjell Lönnå, samt låg på gräsmattan nere vid ån där flera jordgubbar anföll oss från skyn (hmm??). Men det var mysigt =) Sen åkte jag och tränade med karln, såg att det blivit alldeles för lite gymmande de sista veckorna, bara ca en gång i veckan. Och på kvällen gick vi ut och käkade på casinoterassen. Tyckte det var lite skumt att man bara får själva köttet som man beställer, och alla tillbehör får man ta själv från salladsbuffén. Men men, mitt kött var gott iaf och det är ju alltid trevligt att gå ut o äta. Blir ju så sällan. Sen tänkte jag bara tacka Tea för att du stod ut med oss och skjutsade hem oss igår! We owe you one!
I förmiddags blev det en promenad runt Sidsjön med Jossan, och snart kommer mamma hit o ska hjälpa mig att plasta in och fylla planteringsbåten med jord och diverse blomster o grönt. Spännande!
Nu ska jag gå ut och plocka lite kottar, ha ha.

Blomsterinköp!

Idag har hela Sundsvall varit och köpt blommor till trädgården. Folk blir helt tokiga när solen kommer fram. Så även jag! Eftersom det är mitt första år som villaägare känner jag mig ganska newb på det här med blommor, det finns ju så galet många fina sorter! Det slutade iaf med detta:
Två tomatplantor, en med coctailtomater och en med vanliga. Jag har precis planterat om dem, som ni ser på bilden.
Dessa blommor som jag inte minns vad de heter (mamma? :D), ska plasta in korgen på tisdag och plantera dem där då, tänkte jag.
Plus en mörkrosa dahlia och några små blå och vita blommor som kommer hänga runt omkring dahlian. Och lite sallad, purjo, sockerärter m.m. Det ska jag också plantera in i båten på tisdag :) Ska få finbesök av kära mor då som ska hjälpa mig. Det kommer sluta med att jag köper en vit dahlia också, tycker de är så himla fina!
Tänkte även köpa lite tobaksblommor och plantera i en annan korg, eller eventuellt i nån kruka. Får se hur det blir.
Sen köpte jag lite andra smågrejer också, lite kryddor och småblommor. Det är kul det här! Hoppas det överlever också :P
Och här ovan är penseerna i välkommenkorgen som hänger utanför dörren. :)

RSS 2.0