Frys-alarm

I förmiddags när jag kom hem (hade inte varit hemma sen igår eftermiddag) hörde jag ett monotont pipande från köket. Påminde lite om brandlarmet men mycket lägre.
Det är såhär, att min bänkskiva tar i när man stänger frysdörren, jag måste oftast lirka lite för att den ska stängas helt, och igår hade jag visst inte lyckats stänga den helt och hållet. Nu tjöt o blinkade den alltså, och det var fullt med is i frysen. Ugh! Måste frosta av den snart. Det är ju bra att kylskåpet o frysen säger till när något är fel iaf, man kan nästan tro att de är mänskliga! Eller, ibland är det vi människor som borde följa frysens exempel =)


Börjat skolan

Idag började jag skolan igen. Första lektionen, kommunikation, vilket iofs är det enda jag ska läsa på komvux, bara för att stimulera hjärnan lite. Verkar jättekul! Vi delade in oss i grupper, med förstfödda, mellanbarn, sistfödda och ensambarn. Sedan jämförde vi skillnader och likheter, samt hur vår uppväxt har präglat oss i arbetslivet. Intressant! Jag som är förstfödd ska tydligen vara ansvarstagande och ha svårt för drastiska förändringar, samt att jag alltid måste ha koll på folk omkring mig. Jag ska även ha svårt att bara göra något utan att planera in allt i förväg. Vissa saker stämmer, men jag måste säga att jag på många sätt inte är den typiska storasystern ändå.

Igår hittade jag (eller rättare sagt min mor) en KY-utbildning i Härnösand, Solenergitekniker. Den är på 2 år och man är nästan garanterad ett välbetalt jobb efteråt. Och det är ju värsta framtidsyrket, ni hör ju; "solenergitekniker", kan det bli mer miljömedvetet i dagens ekosamhälle? Frågan är om det är min grej. Men det vet jag ju inte förrän jag testat, eller hur? (det är nu jag behöver kommentarer som sponsring eller tvärtom)
Ett annat problem är att det börjar nu på måndag, men det får väl ordna sig :D (inte likt förstfödda..!) 
jag som har heltidsjobb och redan ska läsa två kurser i höst. Förhoppningsvis hinner jag hem till jobbet 16.30 varje dag tills de skaffat en ny servitris/servitör. Ska försöka kolla upp schemat.. (förstfödd..) Men, varför inte som sagt? En helomvändning är kanske precis vad man behöver.

Bröllop och begravningar

Nuförtiden verkar alla gifta sig eller gå på bröllop. Förutom jag, som inte varit på ett enda bröllop jag minns (förutom ett när jag var liten, då mitt enda minne är att alla kastade riskorn på det lyckliga brudparet). Jag känner väl helt enkelt inte tillräckligt många människor. Det är inte heller sant, för sist jag kollade hade jag flera hundra namn och nummer sparade i mobilen, dubbelt så många på msn. Men om jag skulle ta itu och radera så skulle jag inse hur många jag har glidit ifrån. Hur många som glidit ifrån mig. Men, har de verkligen funnits där förut? Många har flyttat, men desto fler har bara glidit ifrån mig på ett eller annat vis. Jag vet inte om det är jag, om jag är dålig på att hålla kontakten med folk (eller är det alla andra det är fel på?). Eller om jag helt enkelt är dålig på att släppa in folk. Jag är alltför "bekant" med alldeles för många, men ofta stannar det där. Det känns inte som att jag är riktigt nära någon nuförtiden. Jag har ingen jag kan dela allt med, ingen att skratta och gråta med, ingen att köpa fåniga julklappar till år efter år. Det är nog jag som är dålig på att öppna mig inför folk. Det är nog därför. Det kommer sluta med att det första bröllopet jag går på är mitt eget, och det sker nog inte före min begravning.
Förresten menar jag inte att vara negativ alls angående bröllop, min underliggande mening har egentligen inte alls med bröllop att göra.


Idag skulle vi bada i Timrå simhall, och när vi väl kom dit var det stängt. Öppnar imorgon, samtidigt som skolorna. Jaja, vi landade hos mama istället. Och det var bra mysigt det också!

Ikväll såg vi 3:10 to Yuma (med Russel Crowe och Christian Bale), bra film! Såg även slutet av Before the devil knows you're dead, vi orkade verkligen inte se hela filmen häromdan. Det var en sjuk film med sjuka människor. Huvva.

Sov gott!

Ny höstkollektion

I veckan har jag shoppat lite nya höstkläder. Det började med att jag var på stan med Sanna (vilket var supertrevligt!), köpte då ett par Replayjeans på JC. De dyraste jeans jag någonsin köpt. Meeen jag är jättenöjd. De fick korta av dem en hel del, mina ben verkar inte vara tillräckligt långa i motsvarighet till min kroppsform.
Dagen efter var jag på stan med mamma, hittade då en tunn enkel kofta på H&M, hur billig som helst. Ljusbeige, om man kan kalla det en färg. Jag var tvungen att köpa. Det kan tilläggas att det var S som slutligen övertygade mig att köpa både "just de" jeansen och "just den" koftan, så han har varit med på två hörn. Men inte det tredje..
Dagen efter var jag på stan med Emilie (ja, jag springer på stan ganska mycket när jag bor 5 min ifrån Sundsvalls "stadskärna"), hade spanat in en kjol på Åhlens alla de dagar då jag shoppat andra saker, och jag hoppades hitta en billigare kjol nån annanstans (måste kompensera de dyra jeansen), men utan resultat. Så jag var tvungen att köpa kjolen också. Jag är iaf helnöjd med alla mina inköp!

Såhär såg kjolen ut i provhytten:

Vill du klippa?

Förresten klippte jag mig igår. När jag kom in sa en kille (från turkiet tror jag)
"-Hej! Vill du klippa?"
"-Ja, jag vill klippa MIG..".
Jag satte mig ner och väntade ett tag, och sedan kom två andra killar ut. En av dem sa
"-Hej! Vill du klippa?"
"-Ja, jag vill klippa MIG..."
"-Varsågod och sitt"
En tredje karl kommer fram och börja klippa mig. Jag frågar nånting, och den andra karlen kommer fram och svarar. Den tredje kunde tydligen inte svenska :) Men håret blev bra och klippningen var billig. Mer än så behöver jag inte!

26:an

Jag tänkte köpa nya jeans. Provade lite igår, och tjejen som hjälpte mig sa att jag är definitivt ingen 28:a, vilket jag trodde att jag var. Så jag gick från 29 till 27 till 26. Så hädanefter kan ni börja kalla mig 26:an..

Idag har jag börjat skolan. Ska läsa en kommunikationskurs på komvux. Lyssnade på en massa snack jag inte behöver höra, fick ett kuvert med info jag redan vet, och nu sitter jag här. Lektionerna börjar nästa tisdag.

Åreresan

Nu är jag hemma från minisemestern till Åre. Vi begav oss i fredags, efter kl 19 kom vi fram till radhuset där vi skulle bo. Vi satte direkt igång att grilla. Fick en smärre chock när vi trodde att grillen saknades och det bara var ett lock, men det visade sig att det var en elgrill. ;) Dagens teknik, och vi som hade tagit med oss grillkol..

Gick en sväng till hotellet, sen tillbaka och tog det lugnt resten av kvällen. Jag låg i sängen och kollade på en serie, när någon plötsligt hoppar på mig. Jag vänder mig om, och där är S! Han skulle egentligen inte åka med, pga jobb fre-lör-sön. Men på fredag natt kommer han efter att ha åkt mc 30 mil i sträck, i regn, rusk och kyla. Hyfsat överraskad jag blev kan man säga!!

Morgonen efter käkade vi frukost (hotellfrukost, mummaaaa) och "gjorde stan", sen åkte S hem igen. Vi andra tillbringade resten av dagen med att gå upp på berget och kolla på bmx/mountainbiketävlingar, käka lunch och sen leka i äventyrsbadet med sauna world. Jag badade i en isvak och fick en hink med iskallt vatten över mig! brrr, uppfriskande!
På kvällen käkade vi ute, tänkte först gå på hotellets restaurang, men det var många stora sällskap den kvällen, så vi hittade en annan restaurang. Jag åt röding, jättegott men inte alltför mycket mat för att mätta min stora mage. Som tur var fick jag Malins tomater och en massa strips som gjorde susen ;)
Efteråt UNO och sova.

Sista dagen checkade vi ut tidigt, kl 10, och sedan tog vi kabinbanan upp till åreskutan, som går 1276 (?) möh. Efter en kämpig klättring på 800 m besteg vi toppen, på 1400 möh. Häftig utsikt som bara den!! Vädret var klart och friskt, 5 grader! Men solen lyste på, så det blev konstigt nog aldrig kallt.
Sedan hemresa.

Två länkar med bilder från Åre:
PA:s bilder
Mina bilder



Åre

Efter mycket om och men så blir det Åre för mig och mammafamiljen plus Malin (och PA såklart, men han räknas redan in i mammafamiljen). Imorrn åker vi, direkt efter att jag jobbat lunch. Kommer hem på söndag. Våra planer är att grilla, paddla kanot och bada på ett äventyrsbad. Det ska bli typ 7 grader enligt SMHI, i augusti! Jag gillar inte när de skämtar sådär..! Så fleecetröjan och regnjackan är nerpackade (inte bokstavligt, de väntar på att någon ska packa ner dem).

Idag har jag rensat avloppet under handfatet. Det var inte det fräschaste jag gjort i mitt liv, men det var verkligen på tiden, om man säger så.. Det har nog aldrig blivit rengjort där förut. Nånsin.

Att tänka på.

"Misslyckandet är att inte våga försöka."

Världens lyckligaste Tina

gfh

Batman och popcorn i tröjan

Igår köpte vi oxfilé, färsk svamp, färska kryddor och så vidare, och gjorde oxfilérullader med råstekt potatis. Planen var att äta, dricka och sen gå på bio och se batmanfilmen, och allt det gjorde vi också. Jätteskoj, förutom att det blev lite för mycket av det roliga för vissa av oss. Slutade med att vissa av oss sov igenom hela filmen, som för övrigt förmodligen var den dyraste jag nånsin sett på bio :P, och diverse pinsamheter. Jaja.. Bättre lycka nästa gång, typ. Alla kan väl bli lite för runda under fötterna..
Maten var iaf jättegod, och självklart kaffedrinken jag gjorde med glass i ;)
Ska lägga upp nån bild här sen när jag sitter vid karlns mac. Gladare än på den bilden kommer ni aldrig nånsin se mig :P

Har jobbat hela dagen o kvällen, imorrn är jag ledig. Just därför har jag ställt klockan och ska upp före nio, hmm.. men det är sånt man får ta! 
Imorrn kommer lite kompisar hit och vi ska typ repetera gårdagen, men vi stannar hemma hos mig (är planen iaf). Laga mat o dricka vin. Treflish värre! :)

Värmeböljan har kulminerat

Jahapp, då var denna sommar förmodligen slut. Idag är det mulet och värmen har kulminerat, stod det på smhi. Syns inte en enda sol på deras femdagarsprognos. Bra för business, men tråkigt när man är ledig hela dagarna. Det ska bli regn hela söndag, plus att det inte gick att rida på Västanå, så det får bli en annan gång. Tråkigt, riktigt tråkigt. Jag längtar efter att rida, har inte gjort det på 8 år (hur kan tiden gå så fort, 8 år sedan jag gick högstadiet, hur är det möjligt?!).

Så, igår var vi på kubenbadet, jag S och S jr. Det är väl det svenskaste man kan göra. Dessutom svajar en sverigeflagga precis bredvid poolen. Faktiskt riktigt mysigt, 99% av besökarna är barnfamiljer, så även vi ;P

yes. Det blir Åre nästa helg iaf, planerar att paddla kanot och bada lite. Hade!

Erica, på tisdag är jag ledig, boka in mig då, anytime. Kvällstid kanske.

RSS 2.0