All star, hemsida m.m.

Just nu är jag rätt tom i skallen, är så trött så jag helst av allt skulle vilja lägga mig i sängen och sova. Funderade på att åka till burefestivalen på norra berget ikväll, men jag är way too tired. Har jobbat och sprungit en sväng i Sidsjön idag. Det får räcka.
Igår tog jag "ledigt" (fick jobba lunch ändå, men var ledig på kvällen åtminstone), skulle käka på all stars uteservering vid åtta med några vänner. Innan dess tänkte jag bara uppdatera menyn och lite felstavningar på restaurangens hemsida (vi bytte nämligen meny igår, äntligen), men jag tog mig tydligen vatten över huvudet. Jag har aldrig lagt upp en hemsida förut, förutom den simpla som vi gjorde på multimedian i gymnasiet. Trodde att mina gymnasiekunskaper skulle räcka. Det slutade dock med att jag "ställt till med en katastrof" som Sofia snällt förklarade. Jag hade inget editprogram utan öppnade sidan i word och uppdaterade därifrån.. Annars hade det gått bra..! Som tur var fick jag megahjälp av Sofia och crew, och nu är menyn uppdaterad o sidan ser normal ut igen. Det tog dock så lång tid att jag inte hann med träning på långa vägar..

Sen gick vi på all star, åt nån blandtallrik för 2 pers, med diverse mer och mindre starka såser ;) var kvar till stängning, skojjish att dansa lite. Tack för igår bruds!


Inception

Igår tog jag ledigt för att gå på bio - Inception. Innan dess hann vi med träning och mat på Ming. Vi hann dessutom glömma bilen nere i stan, kom på det vid 11-tiden idag när karln skulle åka iväg och inte hittade bilen. Vi hade dock inte fått böter, trots att karln försökte lura mig det.
Filmen iaf.. Jag hade höga förväntningar, alla hade sagt hur bra den var.. Och mina förväntningar överträffades! Grymt smart film. Se den om ni inte gjort det. :)

Gissa djuret!



Nån som vet vad detta är för djur? Jag o Sanna fick oväntat besök på balkongen idag!

Nu är jag en brottsling också.

Nu när nyckelmysteriet precis blivit löst så det är dags att presentera nästa problem. Igår fick jag ett brev från ett inkassoföretag som ville meddela att "mitt ärende" kan komma att överlämnas till kronofogden, vilket kommer att påföra ärendet ytterligare 640:- f n. Jaha, vilket ärende tänker ni? Det tänkte jag också. Skulden på ca 500:- avsåg bonniers tidskrifter. Jaha, vilken tidning? ..tänker ni, och även jag.. Jag har inte prenumererat på nån tidning på åratal. Det stod även "Vi vill dock ge Er en sista chans att frivilligt reglera skulden". Jag låter som en kallblodig brottsling!

Idag ringde jag inkassoföretaget och frågade vad f*sen det handlade om. Då förklarade tjejen att det är tidningen iForm, som jag prenumererat på sedan sept förra året, som jag har fått 6 nr av men vägrat betala för. Jaha?? ..tänker både ni och jag. Jag förklarar att jag skickat in ett erbjudande på den tidningen för något år sedan, men eftersom jag aldrig fick vare sig tidningen eller mp3-spelaren (eller om det var stegräknaren) som skulle följa med lät jag det vara, SÅ viktigt var det inte. Och nu kommer jag alltså eventuellt att få kronofogden efter mig pga att jag inte ringde iForm, som tjejen sa att jag borde ha gjort. Jaja.. Inte så lätt att veta att det gått igenom när man väntar och väntar och inget händer! Jag bliiiir så less. Problemet var alltså att jag skrivit mitt namn, och S namn & adress som c/o.. Så det borde vara företaget som inte fattat att hans namn är ett namn, eller så är det posten som smygläst mina tidningar (och kommit rejält i form på köpet?).

Mitt ärende är iaf uppskjutet, hon skulle höra av sig till företaget och sedan till mig igen via brev. Fortsättning följer...

Rådjur

Idag när vi tog en promenad till Sidsjön såg vi ett rådjur bredvid vägen. Vi fotade det, och det hoppade ut på vägen, sprang där ett tag o gick sen över till andra sidan vägen. Göllit=)


Balkongen sommaren 2010





Tänkte ta och visa vad som finns på balkongen, som S säger BARA innehåller växter "det får knappt plats nån människa där!" :P han har delvis rätt (men tre stolar är faktiskt lediga nu).
Först citronmeliss, som jag sådde själv från förra årets frön. Sen rosmarin och citrontimjan. Sen smultron, som dock smakar INGENTING blandat med lite knaster från yttersta lagret. Sen tomatplantan, som jag köpte ca 20 cm hög, och nu är högre än mig. Den har precis börjat få små gröna körsbärstomater.. det kommer, det kommer! Den vita blomman kommer från blomlådan, som jag inte fotade. Sen pelargon, som jag köpte grön utan att veta färgen.. Nu håller den på att slå ut - rosa. Sen sallad, och bakom den persilja. Och sist men inte minst, tomat. Tänkte provsmaka den första senare idag :)
Annars finns det lite basilika, mer persilja och sallad, och murgröna som inte kom med på bild.


Spikarna



Igår åkte vi till Tranviken. Vi var inte ensamma, kan man säga. Första bilden visar vallfärden till Tranviken :)
Efter badet åkte vi förbi Spikarna, jag hade nämligen inte varit där förut.. Hur fint som helst med alla röda små stugor. På kvällen hade jag tänkt ta ledigt, men fick jobba ändå :P Det gjorde inte så mkt eftersom solen lyste med sin frånvaro på kvällen, det spöregnade hela natten vilket behövdes.

Idag ska vi till Timrå och fira broder som fyllde 18 igår. Nu ska jag iväg till affären och köpa ett tillägg till presenten. ;) Ciaao!

Nyckelmysteriet

Jag tänkte bara skriva upp detta i ett inlägg inför framtiden, så jag kommer ihåg hur det gick till.
Kring den 20:e juni skulle jag betala julihyran och såg en avgift för Extranycklar på 119:-. Jag funderade förstås vad det var, eftersom jag inte fått någon extranyckel när låsen byttes ut för ett antal månader sedan. Jag började med att ringa Castor (vilket tog flera dagar, för handläggaren gick inte att få tag i). Hon skickade mig till ordföranden i föreningen, som skickade mig till förvaltningen. Jag skickades återigen vidare mellan dessa ett antal ggr, tills jag ringde Lås & Maskinservice, där jag hämtat ut nycklarna. De skulle höra av sig inom ca 2 dagar, men gjorde det inte. Så jag åkte dit efter ca 4 dagar.. De tog återigen mitt nr och skulle höra av sig. Jag väntade 1½ vecka innan jag åkte dit igen, i måndags. Då sa de att jag inte skrivit på lappen att jag hämtat ut extranyckeln, men nyckeln trodde de låg hos fastighetsförvaltaren. Det var ju skönt iaf, att ingen skrivit på och hämtat ut nyckeln... Samma dag ringde lås & maskinservice och meddelade att de löst nyckelmysteriet! Min nyckel hade tydligen legat i en låda hos dem.. Så jag makulerade den, det räcker nog med 3 nycklar i en etta..

Det jag stör mig på är att alla jag pratade med trodde att jag hämtat ut nyckeln (jag skulle alltså ha åkt till lås & maskinservice i sömnen och hämtat ut en extranyckel), och det var väldigt jobbigt att jag fortsatte höra av mig när det inte löstes.. Som om det var pengarna det handlar om. Kom igen.. Nån sorts system måste man ju ha när man lämnar ut nycklar, så de inte hamnar hos vem som helst.
Jaja, så är det iaf, nu hoppas jag att jag får pengarna tillbaka, men det är inget jag tänker ringa 100 samtal för...

Spontanshopping!

Hela denna vecka har bestått av strandhäng på olika ställen, senast igår med Linnéa på Bergafjärden. Varmt i vattnet, men vi badade inte för det blåste så himlarns kallt där.
Idag har jag varit lite aktiv och dammsugit, skurat golven, tvättat kläder och handduk m.m. Sen åkte vi till Birsta, hade inte tänkt köpa nånting annat än en sula till skon jag köpte på team sportia-rean, och en present till bror som fyller 18 imorgon (!!!). Jag köpte iaf det nämnda, plus en kavaj på MQ. Den hade kostat 1200:- och nu fick jag den för 500:-. Jag äger ingen kavaj sen tidigare, så jag är nöjd med köpet!
Dessutom köpte karln en skjorta på T12 och en jacka på Gant. Bra, bra.
Sen tog vi en promenad och handlade, och nu är det dags för jobb... Bjuder iaf på en bild på nya kavajen, jag ser extremt cool ut måste jag säga själv.


Lovely!

Njuter av livet just nu :) Vädret kan inte vara bättre, det är soligt och 25-30 grader varje dag. Detta har lett till att veckan bestått av bad i fläsian (mån, med mama och Putte), armsjön (tis, med Tea, Emilie, Cicci och Evelina) samt tranviken (ons, med Sanna, Serkan & Necmi). Däremellan har jag jobbat varje kväll, och igår efter jobbet ville vi hitta på nått.. Vi gick först till min uteplats och blev bjudna på lite grillat, sen åkte vi till mamma och satt på deras balkong halva natten. Vi sjöng mindre vacker falsksång medan P-A spelade diverse Roxette-låtar på gitarr. Sov över där och blev bjudna på frukost på altanen :) Såå skönt! Tänk den som hade en villa..!
Imorrn kommer Simon, det blir kanske bad igen. Vi hade tänkt åka till Juniskär på allsång på kvällen, men när jag ringde dit ikväll var det fullbokat :( Synd, då är det lika bra att jobba istället..
Och lunchpassen är i princip obefintliga på ego, så förutom ett pump-pass förra veckan minns jag inte när jag tränade sist. Men det gör inget, man får passa på att njuta av solen medan den är här :)


VM och grillning

Nu är gatufesten över. Igår grillade vi på min uteplats, bland annat lite av det som blev över från lördagen.. Turkisk korv, halloumi, zucchini, paprika, majs, lammkotletter, m.m.m.. =mättande! Efterrätten bestod av jordgubbar och glass, medan vi kollade på VM-finalen i fotboll som Spanien vann! VM-finalen alltså. Jag måste säga att inget av lagen spelade för fotbollens skull utan bara för att undanröja motståndarna (14 gula kort och ett rött). Lite löjligt att karatesparken nedan bara gav hollandspelaren ett gult kort:
 
(Lånade bilden från: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/vm2010/article7452750.ab)

Jaja, grattis Spanien till VM-guldet. Idag blir det nog bad före jobbet, förmodligen imorrn också :)

Mobilpill

Igår hade jag förfest innan gatufesten. Vi var på min uteplats, och träffades tidigt för att inte behöva stressa (första kom före 15). Vi grillade, spelade kubb och det vällde in folk :P Slutade med att nästan 30 pers var på min uteplats, tur att inte alla skulle grilla på min lillgrill! Jaja, i vilket fall så hade jag dåligt batteri på mobilen, så jag lånade Necmis laddare.. Själva piggen var lös, men jag provade ändå, och piggen gick av o fastnade där inne.. Så, under kvällen dog min mobil utan att jag kunde göra nånting åt saken.
Jag hade ställt in mig på att lämna in mobilen till elgiganten, vänta nån månad och sen betala massa pengar för det. Men nyss provade jag att pilla lite med nagelsax och pincett, och jag lyckades få ut det! :D Nu är det bara en ny laddare som behöver köpas.


Gatufesten

Igår lunchade jag med pappsen och lillbrorsan i daltonstältet. Jag tog en hamburgertallrik, som var helt okej. Orkade inte ens nachosen, så det var mkt mat. Såg dock i dagens tidning att kårhuset erbjöd den bästa tältmaten, en vegetarisk medelhavstallrik, med halloumi och allt. Lät gött! Kom att tänka på förra årets gatufest, då vi hade ett tält med restaurangen. Vår mat blev utnämnd till den bästa tältmaten, men vilken panik det var i början. Ojojoj.. Ja, det var inte lätt att vara rookie :P Här kommer iaf en bild på daltons hamburgertallrik:


Jag har dessutom varit och tagit en öl i daltonstältet både mån och tis efter jobbet, och ska dessutom ut ikväll och på lördag.. Hehe, 4-dagars denna vecka. Men än så länge har det bara blivit EN öl också, får se om det eskalerar i veckan ;P På lördag blir det förfest hela dagen hemma på min uteplats i stan. Hör av er om ni vill komma :) Sen ska vi in på området, jag vill se Johnossi, Hoffmaestro och ev. teddybears. Får se vad man hinner med! MC-konserten på lördag verkar ju också som nånting man borde se.
Tog en bild på violinisten i Ständut blakk (stavning?) igår iaf:


Jag vet, kvaliteten är scheisse, jag borde faktiskt bära med mig digitalkameran åtminstone, jag som har en gigantisk väska, en kamera hit eller dit skulle inte ens märkas...

Helgen som gick

Jag har haft en riktigt skön helg! Det har varit tropisk värme, riktigt varmt på dagarna och svettigt på nätterna. Utlandsvärme. I lördags åkte vi som sagt till Tranviken och badade. Tea, som aldrig åkt motorcykel förut, fick en provtur med Serkan på svarta faran, men hon föredrog bilens bekvämlighet på väg hem ;) Sen jobb, och efteråt satt jag o karln på balkongen i 26-gradig värme och njöööt.

I söndags var det mindre sol, men värmen fanns fortfarande. Så på eftermiddagen åkte jag till Kubenbadet med Serkan, Tea o Simon. Kallt när man klev upp ur vattnet! Men skönt ändå att svalka sig. Senare på eftermiddagen jagade vi färsk kyckling som vi tog med till mama. Grillning stod på schemat! Det blev gomat i form av kyckling, en färsk potatissallad med valnötter och ruccolasallad, en turkisk aubergineröra, vitlöksbröd, grillad majs och champinjoner, samt svarta tomater! Till efterrätt rabarberpaj. Man blev lagom mätt!!

Idag ska vi nog åka och bada i lilla bandsjön med pappa, morbror och kusinerna. Det är väl bra härligt med sommar!


Gänget hos mamma igår, vi spelade lite badminton, fotboll, bandy, sköt plastraket, hugg lite ved, kastade frisbee och allt annat man kan göra när man har en gräsmatta o en villa ;)

Tranviken i tropisk värme

Idag när vi vaknade vid 9.30 var det 26 grader ute. Wtf? :P Det har varit sjukt varmt ute idag, så vi åkte till Tranviken före jobbet.. Jätteskönt, men det blev inget dopp för mig, vattnet är galet kallt där ute.
Jag höll på att svettas ihjäl på jobbet. Det var rätt lugnt idag kan man säga, men lite folk hade vi iaf. Efter jobbet har vi suttit på balkongen och druckit lite alkoholhaltiga drycker, samt ätit en pizza. Gött :) Hoppas på finväder imorrn också, då är vi leeediga.

Förresten är jag såå sugen att åka till gröna lund på onsdag, damian marley och nas spelar där (eftersom Hultsfred gått i konkurs). men men, det är gatufestonsdag och mkt på jobbet för det första, och för det andra finns det väl ingen som vill följa med mig på en reggae/hiphopkonsert. Det vore iaf grymt att se Damian :)

Dolcetto


Jag och Tea lunchade på Dolcetto häromdan. Vi fick äta inomhus, för nån hade visst "paxat" det enda lediga bordet som vi satte oss vid, men sen satte vi oss ute i solen och njöt lite med en kaffe o en biscotti :) Fint ställe, mysigt med färska kryddor vid borden! Dit kan man gå igen.

RSS 2.0