Ikväll drar vi!

Ikväll går färden mot Göteborg, med husvagn! Ska bli spännande, jag önskar mig själv lycka till o en trevlig resa! Och fint väder o att U2 är kanon live!!

Favorit i repris

Okej, vi kör ett till mobilbildsinlägg.


Fre: Grillade med vänner hos mig. Det blev en riktig hallumi- & avokadokväll, även fast vi grillade kött också :) Sedan gick vi i höga klackar mot stadshuset. Dyrare inträde än vanligt, det var visst Club Kajal-kväll, dvs synth o techno heeela kvällen. Det gick inte ens att önska en låt. Så efter att ha dansat till ett monotont dunk-dunk-dunk-dunk gick vi vidare till det mest pinsamma dansstället i Sundsvall (nämner inga namn). Till slut gick vi tillbaka till mig o drack te :)

Lör: Åkte äntligen mc igen! Men vi tog det väldigt luuugnt :) Vi hamnade på Sidsjö café, käkade lite kladdkaka o njöt i solen som äntligen tittat fram, favorit i repris!  Jag testade att sitta på mc:n ensam (inte köra, bara sitta!), och jag måste nog ta mc-kort jag också! Wow =) Sen jobb och lite time-out på kvällen.


Sön: Åkte till Skatan och lunchade - fisksoppa o sill- & strömmingstallrik. Gott, mysigt, mer sol!
 
Sen blev det fiske med Ante i stora Bandsjön. Det har ju öst ner regn på sistone, så vattenytan har höjts med kanske 1 meter :P Jag var dyblöt om skor & strumpor redan när vi gick på stigen mot båten, sen hade vi inget öskar, så vi fick ta locket till fiskeväskan. Till slut kom vi ut på sjön. Jättedåligt med napp, jag fick bara upp en fisk, en sketen gädda som vi släppte tillbaka. Var ju ute efter abborre! Men härligt att komma ut på sjön o relaxa ett tag :)

Ihållande regn men torka på bloggen

Tänkte bara lägga upp lite mobilbilder m.m. från förra veckan så ni vet vad jag sysslar med.


Fre: Vi gick på mercas cross (vid aveny) och tog en öl med Tea. They have delicious food and they offer morrrrrrrrr. ;)


Lör dag: Cyklade till Sidsjön, körde runt några varv och lunchade sen på Sidsjö café. Lika gott och mysigt som vanligt, satt lite för länge så jag inte hann duscha före jobbet :P


Lör kväll: Slutade jobbet för sent för en filmkväll i Granlo, istället träffade jag mina gamla vänner Tanja och Sofie (m.fl) som skulle ut. I brist på annat hängde jag med på stadshuset och dansade till stängning. Det var dagsljus ute när jag gick hem! :) Sommarnätter är alltid lika härliga.

Sön (ingen bild): Spelade Sonic hela dagen, sen firade vi lillebror Putte som har fyllt 17. Kanonmat o jordgubbstårta, så när jag skulle fika med Erica senare blev det bara te. Wayne's stängde dock 30 min efter att vi kom dit, så vi satte oss istället på min uteplats. Slapparsöndag. Precis vad jag behövde.

Mån: Börjar få lite panik över hösten, vad ska jag göra? Det är ju snart augusti. Ska jag plugga, jobba kvar + läsa några kurser, söka nytt jobb? Jag sökte iaf några jobb som jag inte är kvalificerad till, men man kan ju hoppas på det bästa. Kanske ska läsa nån utbildning med ekonomi, administration, lite data? Hittade en utbildning där man behöver Matte C, vilket jag inte har. Skulle kanske kunna läsa det på min semester som börjar i slutet av nästa vecka, eller, noooooot! :P

Tis (idag): Kom precis hem från spinning, ska åka till pappa och hämta S mc snart, han har ju äntligen fått körkortet tillbaka, och min vikarierande taxitjänst är slut! :) Hoppas uppehållet håller i sig.

Ruskiga vuxenpoäng till moi!

Är ni beredda på största vuxenpoängen? Jag har beställt ett campingkort! Med favoritboende "husvagn" ;)
Förklaring: Vi ska på U2 i Göteborg om 2 veckor. Trodde att vi hade boende fixat, men det sket sig. Eftersom ALLA rum på hotell, vandrarhem m.m. är fullbokade var vår bästa lösning att ta pappas husvagn o campa några dagar. Det kan bli spännande med tanke på att ingen av oss kört husvagn förut, och då börjar man lite smått med en gbg-tripp på nästan 80 mil enkel resa, som måste genomföras på en dag. Phuuui.
Vi hittade en camping med 5 min spårvagnsresa från Liseberg, perfekt. Igår när jag skulle boka hade det blivit fullbokat (panik!), så vi hittade en annan camping ist. Men imorse när jag skulle boka den andra fanns det ledigt på den första igen, yesss ;)

För övrigt har jag varit superkvinnan denna vecka. I måndags åkte jag till morfars hus o storstädade, vi ska ju sälja det så småningom när det blivit tömt. Familjen arbetar dag o natt med att tömma o städa o skura. Sen köpte jag blommor till balkongen o åkte till jobbet.
På tis planterade jag hälften av blommorna efter en morgonpromenad, sen spinning, tvättstuga o massa annat före jobbet.
I onsdags var jag ledig, då blev det body pump efter en timmes morgonpromenad. Sedan hämtade jag cykeln som jag lämnat in på PO:s, de skulle sätta fast ett stöd (som ju inte ingår när man köper dagens cyklar). När jag skulle betala sa de "vi bjuder på stödet, som ett stöd!". Lustigkurrar, men himla uppskattat!

Sen CYKLADE vi till mamma i Timrå, 45 min tog det bara. Är lite öm i rumpan idag, men ingen träningsvärk, trots både pump o långcykling! Hos mamma blev det iaf hamburgergrillning, 15 pers var vi. Trevligt trevligt!
Sen bilfärd tillbaka till stan, mötte upp lite vänner på o'learys uteservering o drack daiquiris, åter igen trevligt trevligt!

Idag cyklade vi till kubenbadet för att sola o bada lite. Vi käkade först lunchen som vi tagit med oss, då blev himlen helt svart. Solen var borta, istället började det åska. Vi betalade alltså in oss för att äta lunch där inne o åka hem :P på hemvägen kom regnet och det blixtrade för fullt. Slog på en film hemma istället, när åskan lugnat sig lite.

Söndag igen

Nu har det gått ännu en vecka. Jag ogillar skarpt egos sommarschema, som bara innebär att jag kan träna på tis & ons, resten av lunchpassen + förmiddagspumpen på söndag är borta. Skulle ju kunna gå ut o springa, men vädret lockar inte alltför mkt. Ända sen vi fick ledigt efter gf har det regnat. Igår tog vi dock en åktur med cyklarna, 1 timme var vi ute. Duktigt av oss! Och idag har vi spelat lite minigolf vid tonhallen, det gick inte så bra för nån av oss, men S vann iaf med en halvt sönderslagen läpp som pris.. :P

Nu har första beskedet till högskolan kommit, och det verkar som att alla kompisar flyr staden igen. Det har ju varit trevligt så länge det varat, men vad ska jag göra då? :P Jag har kommit in på Folkhälsovetenskap med inriktning mot samhällsplanering, och två småkurser i foto och webinformatik. Kurserna låter ju skoj vid sidan om, men frågan är... folkhälsovetenskap, vad gör man då, var kan jag jobba, får jag arbetskamrater, vad krävs av mig? Jag kanske borde prata med nån som vet. Det låter ju rätt skoj faktiskt, men det är ju en massa frågor :P utbildningen är på distans från Blekinge tekniska. Tror det fanns nån annan sorts folkhälsovetenskap i Sundsvall, man kanske ska satsa på det istället o slippa distans.

Jaaja. Ses ! :P

Tandvårdsavtalets svagheter

Jag är lite irriterad på folktandvården (FTV). För några veckor sedan skaffade jag deras frisktandvårdsavtal via autogiro, för mig 100:-/månad. Har jag ett hål per år tjänar jag på det o det är ju skönt att inte få oväntade utgifter.
Häromdan fick jag en faktura från FTV på 300:- för allmänt tandvårdsbidrag. Jaha? Jag ringde dem och det visar sig att bidraget jag utnyttjade i februari (som alla under 30 år får varje år) är inräknat i mina 100:-/månad, och jag måste betala tillbaka 300:- som jag nu är skyldig dem. Men det har ju redan gått över ett halvår, och jag har ju redan fått bidraget! Helt idiotiskt. Jag frågade varför de inte informerat mig om detta, och de sa att det är så nytt för dem också, de har väl inte helt koll på läget. Jag är väldigt sugen att säga upp avtalet och förhoppningsvis behålla mina 300:-, bara för sakens skull!

Bio ggr2

Igår var vi äntligen lediga efter gatufestveckan. Jag är fortfarande trööött. Igår åkte vi till Birsta o köpte en cykelhållare att sätta på bilens dragkrok, och vi hämtade ut S cykel.
Tog en sväng till stan för att prova cyklarna, de funkade fint :) Sedan gick vi på bio med S o N, såg transformers. Den var ju väldigt häftig, haha. Liite överdrivet mkt spring o fighter mellan robotarna. Det är ju ingen romantisk komedi direkt, men det blev till o med för mkt för killarna, vissa somnade, jag nämner inga namn. Sedan gick vi o käkade lamm på casinots terass, god mat faktiskt! Men man ska inte äta det på första dejten, jag luktade tydligen vidrigt mkt vitlök :P
Idag har vi bara tagit det lugnt, den största bedriften var att handla. Ikväll ska vi kolla på en lägenhet och se Ice Age 3 med lilleman. Dags att röra på fläsket!

Gatufeststress

Idag är det sista dagen på gatufesten. Jag har jobbat både dag o kväll sen i tisdags. Igår var jag ut efteråt och såg Moneybrother (se bilder här nedan) m.m, det var jättetrevligt tjejer!! Det enda som saknades var tjurridningen. Jag hade velat se den där perfekta hållningen ;P


Imorse var det tungt, skulle upp efter ca 4 timmars sömn o vakta tältet tills vi öppnade. Jag hittade en tia på marken vid vår servering, och en tia till på en stol, så jag gick till hemköp o köpte ägg o bröd - omelettfrukost :) 
Det var dock så lugnt på lunchen idag, så jag fick sluta. Kom precis hem, ska vila upp mig lite tills jobbet börjar igen om 2 timmar.. efter jobbet ska vi packa ihop hela tältet kl 02 på natten, kommer väl hålla på till morgonkvisten.
Jag är trööött, och less. Men det är nog mest pga tröttheten. Eller så är jag trött pga lessheten, hmm? :P

Har fått svar från solenergiutbildningen, jag kom inte in. Nu behöver jag en ny plan för hösten.. Känner mig så omotiverad till allt. Blä. Men det är nog tröttheten.. hmm. Jag behöver drömmar och framtidsplaner. Vart finns de?

En positiv sak är iaf att S kommer få tillbaka körkortet den 20:e juli, alltså bara om 2 veckor! Vi skrev värsta brevet om hur mkt han behöver bilen, och tydligen kan man påverka statens beslut :) Annars hade de sagt 2-3 månader, men nu behöver han bara vänta 1 månad.

RSS 2.0