Sommar o sol!

 Jag har fullt upp med att vara ute o göra andra saker än att uppdatera på bloggen. Det har blivit passivt på träningsfronten också, men det gör inget. I onsdags tog jag ledigt på kvällen för att sitta på oscars uteservering med vännerna o käka middag. Riktigt trevligt, det måste göras om.

 I torsdags blev det solande med Jossan i Sidsjön. Hon badade, inte jag.

 I fredags åkte vi till Sidsjö café och köpte varsin glass o bara njöt i solen (eller faktiskt under ett parasoll som flög iväg ex antal ggr :P)

 I lördags åkte vi till Birsta o köpte en ny cykel till S. Jag upptäckte häromdan att min gamla cykel (som jag haft sen mellanstadiet tror jag) har värdelösa bromsar o är lite skev i bakhjulet, så jag köpte en cykel jag med! Det var faktiskt på tiden, o jag hittade en lagom billig som verkar jättebra. Planen var att cykla till Tranviken på söndagen men..

 Vi tog bilen till Tranviken istället, och det var skönt det med. Supervarmt, kallt i vattnet men badpremiär för mig, 3 ggr badade jag! Massor med folk där, och 2,2 mil är skönare att köra bil med ac än att cykla ;) Hehe, men när vi har mer tid blir det cykling!
På kvällen blev det tacos och besök av Erica, lite UNO-spel o sen snack med Erica o Tea på min utegård.

Idag var jag med Tea i Sidsjön, vi badade =)

Imorrn börjar allvaret, då riggar vi upp 7 kryddor-tältet på gatufesten och sen blir det jobb jobb jobb fram tills på söndag. Hoppas på bra väder och mycket folk! Välkommen till vårt tält vid fisktorget/bungyjumpen/ån, vi har både grillat o kycklingsallad med öl, vin & cider. Och glass! =) Ses på gatufesten, eller på restaurangen, eller nån helt annanstans :)

Titta, den växer!


Vet inte om detta är paprikan eller chilin, men titt på fan, den växer! :D

Imorrn blir det ombesiktning av sierran, håll en tumme åt mig. Men problemen ska ju vara fixade, så det borde gå igenom. Peppar, peppar. Nu är mina killar på cirkus o jag får vänta på dem för en gångs skull, trots att det är jag som jobbar kväll.

Midsommarhelgen

I fredags hade vi lite beslutsångest vad vi skulle göra. Vi var ju lediga båda två, och det händer inte alltför ofta. Vi tog mc:n motorvägen norrut bara för att åka lite, det var ju rätt längesen. Vårt mål var egentligen norra berget. Nästan framme i Birsta hör vi en polissiren. En polismc. Det slutade med ett indraget körkort några månader+böter, och jag får vara taxi resten av sommaren, och mc kan vi glömma (om inte jag tar mckort). Hoppas att inte hela sommaren är slut när han får det tillbaka.

Vi åkte ändå till norra berget, sen bar det iväg till Timrå. Grillade god kyckling o åt glass med jordgubbar. Spelade lite badminton. Vi sov över i Timrå, o dagen efter blev det en promenad före jobbet. Förutom ett samtal med farbror polisen som fick komma o hämta några stackars gäster gick det bra, det kom lite lagom med folk.

Idag körde jag pump, sen åkte vi till norra berget o spelade fotboll o käkade glass. Nu väntar vi på att magarna ska börja kurra så vi kan starta grillen, hambuuurgers nästa. Idag kom sommaren nämligen tillbaka, så jag antar att minst 7 av 10 grillar ikväll! (förutom mina grannar som jag misstänker äter surströmming..)
Hoppas ni haft en fin midsommar! Min har varit fin förutom de smärre missödena, men sånt hör väl till I guess.

Funeral daaay

Idag var begravningen av lilla morfar. Nu har jag varit på tre begravningar, och detta var den minsta. Vi höll till i Sörberge kapell, det var bara vår släkt och morfars granne där, det blir väl så när man är gammal, alla kompisar har redan försvunnit. Vi sjöng den blomstertid, (eller sjöng o sjöng, det blir mest ett mumlande när det bara är ca 15 pers därinne). Men det var fint. Hälsade på Rogers grav också medan vi ändå var där (Rogers begravning var min första.. min morbror). Sedan blev det fika o smörgåstårta, och nu är jag proppmätt. Har såklart tagit med mig smörgåstårta hem, kunde inte heller låta bli kakorna jag har hemma nu när jag kom.
Funderade på att träna ikväll, spinning eller pump, meeen jag tror inte jag orkar. Kanske blir en kvällspromenad istället, solen är framme för en gångs skull. Eller så blir det pump ändå. Det vore ju bra att komma iväg.

Igår jobbade jag heldag, och däremellan hann jag med en fika med vännerna, riktigt trevligt. Nu måste vi bara styra upp nått inför midsommar!?! Två dagar kvar, i värsta fall kan vi alltid sitta på min uteplats ;)

Förresten, Natalie, här är rosettskorna jag pratade om:

Jag klarar av att använda dem en HEL utekväll ;)

Jordgubbstårta

Denna vecka har varit studentvecka, jag tycker lite synd om alla studenter som inte sett en sol på flera dagar. Men de verkar väldigt glada o lyckliga ändå! Vi har ju startat en tradition att äta lunch på restaurangen och sen äta jordgubbstårta hos mig. Jag hade en tokstressig fredag, jag ville ju hinna med allt jag planerat in. Handlade på ica kvantum, fick en gratis fläskfilé där + 5% på hela köpet för att jag är en trogen kund ;) däremot fick jag betala för 7 kiwi fast jag bara köpte 4, hmmmm.
Kom hem 11.25, började med tårtan, gick till spinningen 11.35, tränade till 12.30, hem o duscha, var på restaurangen 13.05, sen blev det tårtkalas med några tappra familjemedlemmar.

Min bror har varit i Italien i över 1 månad, med jobbet. Planen var att det skulle ta ca en vecka att fixa maskinen som skulle installeras, men nu har han alltså varit där en månad. Han var lagom less, tro det eller ej. Tror dock att han fick flyga hem igår, de väntade på att massa extradelar skulle komma och de hade råkat skickats med ekonomibrev istället för express. Klantar!
Yeyeee.. måste avbryta, ska åka o käka pizza ;)


Muse?

Igår var jag iväg till Timrå för att kolla upp problemen med sierran. Verkstadskillen sa nämligen att om han börjar fixa mina små problem så KAN det hända nya saker på vägen eftersom min bil är så gammal (och rostig = den kan falla ihop i princip ;P). Han ville iaf kolla på bilen innan han började röra nånting. Men igår när jag kom hade han inte tid, så jag måste åka igen idag. Det roliga är att motorvägen är avstängd, så man måste åka förbi Tunadal vilket tar tiiid. Så det blir mkt körning, får veta idag om jag måste åka dit igen o han kan fixa bilen.. Annars blir det skroten nästa. Nån sa att man får 500:- för det, men jag trodde att de tagit bort den premien? Nån som vet?

Igår var jag på spinning + morgonpromenad, idag blir det pump. Kanske spinning igen på fre.
Ikväll blir det eventuellt fotboll efter jobbet, we'll see, we'll see. Alltså kolla på Sverigematchen, inte spela själv :P det regnar ju.

Jag vill gå på Muse den 24 okt, vill nån hänga med??

Om liv, död, tandläkare och kattdjur



I lördags var det nationaldagen. Min morbror + kusiner hälsade på på restaurangen. Kusinerna hade precis fått ansiktsmålning, så de var läskiga kattdjur.

Igår var vi lediga, så det blev storstädning i lägenheten, promenad i Sidsjön, träning, en tur med mc:n till Café Juniskär (jättemysigt), blev bjudna på middag, och till sist fotboll i Fagerdalsparken (tror den heter så, gräsplanen vid vattenfallet uppe mot Sidsjön). Great day!

Har precis kommit hem från tandis, sista gången på länge hoppas jag. Bedövningen sitter fortfarande i, men jag fick banansalva, minnen från barndomen :P Hoppas bedövningen går bort tills jag ska luncha med massa gamla klasskompisar om 30 min.

Betalar nån autogiro till tandläkaren? Alltså som en försäkring, man betalar en summa varje månad o får gratis tandvård. Jag hamnade i grupp 4, dvs 100:- varje månad, 1200:- per år. Jag funderade på att ta det, men är himla tveksam. Tjänar jag verkligen på det? Känns tveksamt.. Jag kanske istället ska lova mig själv att sköta tänderna bättre, dvs äta mindre sötsaker. Det är billigare också, både kortsiktigt o långsiktigt. Borsta tänderna är jag duktig på, (nästan) alltid 2 ggr/dag. Hmm. Nån som har ett bra råd? :D

Och till sist, men verkligen inte minst. Jag har ingen morfar längre. Han försvann i fredags och kommer inte tillbaka. Det känns lite konstigt. Mina kattkusiner har ingen farfar heller. Han somnade bara in från medvetslöshet till att helt enkelt sluta andas. Några timmar tidigare fick han en kraftig hjärnblödning. Hoppas att han inte led. 
Vila i frid morfar.

Villadrömmar

Jag vill haaaa

http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/443148


MC-dagen

I lördags var det MC-dagen. Detta år fick jag hoppa över kortegen, S tog med S jr på svarta faran istället. Jag och N filmade/fotade när de kom glidande in i stan, för vem skulle fota om inte jag =)
Vädret var underbart, det har varit riktig sommar i helgen. Vi har infört en tradition att äta på donken när motorcyklarna anländer, och efter det köpte jag glass med vännerna. Denna dag var det även en fikatävling, Sundsvall vs Östersund, vilket innebar gratis kaffe och fika. Jag ville såklart stödja min stad, men det hade behövts ca 500 personer till för att vinna över numera Sverigeledande Östersund. Grattis till dem.


På kvällen bjöd vi hem lite vänner på förfest efter jobbet. Vi öppnade fönstret på vid gavel så det kändes som en uteservering. Varenda människa som gick förbi var tvungen att stanna och försöka bjuda in sig själv till de snygga tjejerna vid fönstret. Tyvärr. Så vi får se om det blir nån favorit i repris... Annars var kvällen kanon!! Jag skrattade mest hela tiden.


Igår skulle jag vara ledig, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Värmen strömmade in genom dörren o fönstren, och alla satt på uteserveringar. Vi hade lugnt med andra ord. Men efter att ha slutat tidigt (kl 20) åkte vi till O'learys uteservering i Timrå o hälsade på S kompis. Det hänger verkligen trevliga fina människor på torget i Timrå. Man ser det med andra ögon när man inte bor där längre.. Jag har övergått från stolt Timråbo till, ja, stadsbo. Jag saknar en egen gräsmatta och en närliggande sjö på sommaren, annars trivs jag bra här i STORSTAN Sundsvall. (Åk till Istanbul så förstår ni ironin i den meningen) :P

Förresten besiktade jag sierran i fredags, det var bara fel på två bromsrör och en styrled, jättelätt att fixa sägs det. WOHOO! Jag är stolt ägare till en -88 ford! :D

RSS 2.0