Himlabadet

Idag var jag på Himlabadet med S sr och S jr. Jag måste säga att jag gillar paradisbadet mer. Det finns mer att göra där, himlabadet kändes lite fattigt på "attraktioner". Sen gjorde både jag och S jr illa oss, vilket inte ger en bra recension. Jag åkte Turbo, den var helt sjuuuuuk. Jag fick vatten i ögonen, det gick fruktansvärt snabbt, jag hamnade på mage, och i paniken märkte jag inte ens när det tog slut. Tog nån sekund innan jag fattade att jag var framme och i säkerhet :P Hela turen tog typ 5 sekunder. 5 intensiva sekunder!! Jag gick därifrån lagom mörbultad med ett dunkande knä, armbåge och fot. Nu har jag ett blåmärke på knät, resten känns bra. Jaja. Synd att Paradisbadet ligger så långt bort, men det är nästan värt att åka dit i fortsättningen också.. Synd. Undra vad de la 500 milj kr på egentligen? Lite besviken är jag... Såå himla kul var det inte!

Irriterande i-landsproblem

Jag blir så irriterad när kassapersonalen slår in fel på mataffären. Idag köpte jag vitkål (som jag ALDRIG köper annars) bara för att det kostade 5kr/kg. Jag köpte även en vitlök och massa annat. När jag hade betalat såg jag att vitkålen var inslagen som salladskål, som kostade 30kr/kg. Jag påpekade det och fick tillbaka 25 kr i kiosken. Efteråt körde jag direkt till macken för att tvätta bilen, och medan jag satt i bilen o väntade kollade jag igenom kvittot. Då hade hon dessutom slagit in två vitlökar istället för en. Det är väl inte så svårt att se en vitlök som ligger helt löst, såg hon dubbelt eller vattusan? Undra hur mkt pengar man förlorar till matvarubutikerna under en livstid :P


Hur många vitlökar finns på bilden?

Nu blommar det!



Idag har jag grejat lite på balkongen, så nu finns det rosa o vita blommor, persilja, gräslök, citrontimjan, rosmarin, smultron m.m. här ute :) Plus tomatplantan förstås, som jag fortfarande håller tummarna för att den inte ska dö.. Men än så länge växer den på höjden iaf, men ser lite sloken och skranglig ut :P känns rätt omöjligt att ens en körsbärstomat skulle växa på den.
Jaja, jag hade jord kvar från förra året och med mina mindre gröna fingrar får vi hoppas att de klarar sig över sommaren åtminstone!

Stora planer inför midsommar

Okej, såhär är det. Vi åker till två av Sveriges storstäder över midsommar. Tänkte ta MC:n till sthlm imorrn bitti, grilla och ta det lite lugnt. Sen på lördag åker vi till gbg och går på Liseberg m.m. :) Har även reserverat hotellrum på Scandic, det jag längtar mest efter är hotellfrukosten!
Men nu ska jag snart iväg och hämta Tea för att åka till plantagen o köpa blommor till blomlådan.
Ciaao!

Oroligheter utanför Migrationsverket

I lördags ringde karln till mig, han hade precis gått hem från träningen. Han var lite chockad och omtumlad. Han hade nämligen blivit attackerad utanför Migrationsverket.. Något hade skrikit ovanför honom och störtdykt rakt ner mot hans huvud. Ett gäng fiskmåsar.. Han försvarade sig genom att svinga med träningsväskan och kasta den fram och tillbaka. Till slut sprang han därifrån, vände sig om, och såg att fiskmåsarna istället gett sig på en flicka i 12-årsåldern som skrek högt. Han ringde mig, berättade vad som hänt och sa att det måste finnas en fågelunge i närheten. Det kunde jag bekräfta, för tidigare när jag gick till jobbet märkte jag också av de aggresiva fiskmåsarna. Tre sekunder efter deras attack på mig såg jag denna lilla sparvel utanför dörren till Migrationsverket (se bild nedan). Den stackars immigranten kanske tagit fågelvägen till Sverige och väntade nu på uppehållstillstånd..

Idag, två dagar senare, cirkulerar fiskmåsarna fortfarande i väntan på tillståndet.


Spontaneous visitors

Igår var jag på lunch-pump. När vi plockade undan grejerna började en tjej prata med mig, hon kommenterade att det var längesen hon såg mig på träningen, och vi pratade lite. Kul att folk har koll på en! =) På väg hem ringde telefonen, då var det finnepinne som undrade vad jag gjorde, hon var nämligen på min parkering och väntade på mig! Då fick jag ett litet spontanbesök av henne också. Kul! Sen fick jag ett erbjudande att gå på stan med A och L, men tog istället en promenad med S till & runt Sidsjön, vilket tog ett bra tag. Så vi tog det lugnt en stund före jobbet istället. Som ni märker har jag liite sällskapsbrist för tillfället, så jag blev himla glad igår :) Hoppas det blir mer sånt i sommar. Jag veeet att jag jobbar hela tiden, men hör av er ändå så kanske jag kan ta ledigt =)

Idag har jag lite smått med träningsvärk, så jag tog en sväng på Cubus istället för ett lunchpass. Fick ett sms imorse (och även ett av Malin, tack tack ;P) att Cubus hade 40% på allt idag. Jag köpte två klänningar, en vit långärmad basictröja, två nagellack och två par strumpor till S jr för nästan 400:-. Nöjd :)

Nu ska jag kolla med karlarna om de vill ta en mjukglass på stan, det är ju inte lika soligt som igår men jag har fortfarande inte ätit årets första mjukglass.. Är laaagom sugen.

Till sist, grattis Sofie på födelsedagen ;)

Angående tjurfäktning...

Hej och hå, jag är hemma från Kroatien och tillbaka i vardagen. Tråkigt.. Känner att det måste hända nånting snart. hehe. Vi funderar på att åka till sthlm & gbg över midsommar, vi har nämligen stängt på jobbet hela midsommarhelgen. Först tänkte vi grilla hos en arbetskamrat som bor i sthlm och dagen efter åka till gbg och gå på liseberg m.m. Vi ska eventuellt ta mc:n ner.. Jag tycker att det blir mer ekomoniskt att ta bilen, eftersom de andra ändå ska köra ner, men det blir väl mer spännande att ta mc:n, kostar ju inte såå mkt ändå. Mjaa, vi får se vad som händer och fötter. Vi har tid att tänka, och kolla på väderleksrapporten :)

Så, angående tjurfäktning.. Imorse såg vi ett klipp med en matador som fegade ur och gömde sig på läktaren. Började prata om tjurarna, och.. Jag känner mig lite dum, fattar inte hur jag kunnat missa att tjuren alltid dör vid tjurfäktningarna i Spanien. I 23 år har jag levt med tanken att många tjurar slutar som Ferdinand som får sitta under sin korkek och lukta på blommorna :P Trodde att tanken var att matadorerna skulle klara sig undan tjuren tillräckligt länge, och inte att tjuren innan fäktningen skulle bli drogad, stucken i testiklarna och få kemikalier smetade på benen så de ska springa/hoppa och inte bara lägga sig och dö, och under själva tjurfäktningen få en massa små hugg och stick av matadoren tills den slutligen dör. Det är fasen inte konst/kultur eller vad de nu kallar det! Jag googlade och såg att år 2007 dog ca 12 000 tjurar i tjurfäktning. Dessutom får spanjorerna EU-bidrag för uppfödningen! Helt galet ju, hur kan det här pågå på 2000-talet? Tydligen blir matadoren arresterad om han inte slutför tjurfäktningen, jag undrar vad som hände med matadoren som nyligen fick ett horn stucket genom hela ansiktet.. Arrest eller sjukhus? Eller gäller regeln att en måste dö? Jobbigt för matadoren när tjuren är den starkare. Som sagt, helt sjukt är det.


Komplimanger på jobbet :)

En gäst var så söt ikväll. Det är ett par som brukar komma lite då och då. När de betalat ikväll kom kvinnan fram till baren och berättade att de har tre döttrar i min ålder, och att de påminner så mycket om mig. Sen sa hon att det inte är bara för den goda maten som de kommer till oss :) De kommer för min skull också, hihi! De kände sig hemma hos oss =) Alltid lika kul med såna kommentarer!


Sommarlooov!

Igår skickade vi in svar på opponeringen och idag gick vi till mitt jobb för att skriva ut, skicka in och posta B-uppsatsen. Fixat och klart, nu har vi äntligen sommarlov! Dessutom fick jag ledigt från lunchen idag IGEN!, vilket ska firas med ett pump-pass strax. Sen jobb ikväll och bla bla, och F*N, nu börjar de borra igen..

På måndag åker vi! :D Har kollat lite väder, det ska tydligen bli dåligt väder i Sverige precis när vi har åkt, medan det ska bli bra i Kroatien precis innan vi kommer ;) dock stod det regn nån dag, men det får man väl tåla! Det kan ju ändras :P see yaa!

Kyckling marinerad med ruttna ägg!

Förresten måste jag bara berätta vad som hände på min lediga kväll i tisdags. Jag, Serkan o Simon tänkte grilla på min uteplats, så vi åkte till ica kvantum (ca 2,5 km bort) för att handla färska kycklingklubbor. När vi kom hem och karln skulle snabbmarinera kycklingen kände vi en FRUKTANSVÄRD lukt. Det var kycklingen. Tänk er en äggdoft som tränger in exakt överallt. Datumet hade inte gått ut, men jag stängde in kycklingen i en påse och åkte tillbaka till kvantum i rusningstrafiken.. Tjejen i kassan sa "jag tänker inte öppna påsen, jag känner lukten!" och ropade till nån som skulle "ta påsen långt bort och SNABBT". Herre jösses. Lukten försvann inte från lägenheten och bilen på hela kvällen, trots vädring. Fick iaf tillbaka dubbla priset (hyggligt :D), så vi lyxade till det med rostbiff och vattenmelon istället ;) Supergott! Sen avrundade vi kvällen med lite Ben & Jerrys. Älskade lediga kvällar!:)

Update

Hej hopp!
Idag har jag varit ledig på lunchen för första gången på ett bra tag. Hade tänkt träna spinning, eftersom jag bara tränat en gång senaste månaden. Men.. Jag gick på teamsportia-rean i stan vid 10-tiden (butiken upphör. var dit igår på medlemsdagen, sjuuuukt mkt folk så vi gav upp då), och där blev jag fast i kö alldeles för länge så jag hann inte med träningen. Men det gör inget, imorse tog vi för första gången på vääldigt länge en morgonpromenad före frukost. Har tänkt bli lite seriös med träningen, så jag köpte 2 par träningsbyxor (ett par långa tighta springbyxor o ett par kortare). Köpte även lite strumpor, det var 40% på alla strumpor så jag tog ett par "löparstrumpor" utan prislapp. Kollade sen på prislappen, de hade kostat 200:- om jag inte såg fel. Jaja, kvalitet kostar! Nu måste de vara jääkligt bra också..! Vill inte direkt stå i kö en timme för att lämna tillbaka ett par strumpor, om det ens är möjligt :P
Jag köpte även ett par vita sommarballerina på din sko, som jag kan ha i Kroatien nästa vecka.

B-uppsatsen är i princip klar, vi har opponerat och besvarat opponeringen som kommit på vår uppsats. Kan dock inte skicka in svaren, fc:n ligger nere idag.. Problem, som vanligt. Hoppas det funkar imorrn när vi ska lämna in uppsatsen!

Igår började de borra i vad-det-nu-hette i huset. Nånting liknande stambyte tror jag det var. Vi flög upp av ljudet före åtta igår, och kring halv åtta idag. En bra väckarklocka om man ska börja med morgonpromenad, men de håller på heela dagen (även nu)! Låter som att de borrar sig in i lägenheten, det var nånting i hallen som ramlade nyss.. Mina trumhinnor förstörs snart! Det är tusen ggr värre än det vanliga borrandet med borrmaskin...

Yeye, vi ska snart till Simons dagis och gå på avslutning. Dags att röra på fläsket.


RSS 2.0