Imorrn blir det träning!

Om jag skriver det här så kan jag inte komma undan. Imorgon tänkte jag träna! Första gången på 2 veckor, det är efterlängtat kan jag lova! Det blir body pump på lunchen, om nån skulle vara intresserad att joina. :)
 
Ikväll när jag slutade jobba och gick till bilen tänkte jag att det var så varmt så det måste vara ungefär nollgradigt. Sen kollade jag på termometern, då var det -8 enligt bilen och -10 på ST:s termometer. Snacka om att man är härdad! :P
 

Bilen rullar!!

Jag är såå nöjd just nu!
Nu har bilen stått vid vägkanten sen julaftonskvällen, vi hade ringt en bärgare som skulle frakta den till macken i Timrå. Men envis som jag är (och kanske lite "ekonomisk" också) tänkte jag testa att starta bilen och försöka lägga i växeln en gång. Vi hade ju faktiskt inte testat sen växellådan dog på julafton, och då var det -25 grader, idag är det bara typ -7. Sagt och gjort, jag satte mig i bilen och grejade lite, och helt plötsligt märker jag att jag kan lägga i växeln! Jag försöker köra därifrån, men glider bara till vänster pga. halkan. Men efter lite mer envishet och nästan 10 min vaggande fram o tillbaka (jag hade ingen medhjälpare som kunde knuffa på) lyckades jag köra hem bilen! STOR lättnad att slippa kostnaden för en trasig växellåda, PLUS bärgaren! Wohooo! Bilen rullar! Har ringt och avbokat med bärgaren, kanske bäst att ringa macken också.
Dessutom har jag sovit hela natten utan att hosta! Det har inte hänt sen... den 17:e. 10 nätter med konstant hosta, hoppas detta är en vändning mot friskare tider!
Jag ska nog fira med att plugga lite. Det är dags nu. Mer än dags.

Ränner och skottar snö..

Igår toksnöade det igen, vi skottade 3 ggr under gårdagen och imorse var det minst 2 dm snö igen.
Har kollat till volvon som fortfarande står vid vägkanten, skottat fram den lite. Ringde en bärgare idag, de hade inte tid idag men imorgon ska de bärga bilen till verkstan. Endast 1200:-, jääy. Förbannat att hjulen ska vara låsta på Volvon, annars hade vi kunnat göra det själv.. Sen lär det gå på ex antal tusen att fixa bilen också, och verkstadskillen hade inte tid alls denna vecka. Men det gör inget, vi klarar oss. Önskar att jag visste mer om bilar!
Igår tillbringade vi dagen på vårdcentralen. S fot började klias och bli lite svullen under lördagkvällen, när vi hade party med massa folk här. Dagen efter var den alldeles svullen. Efter 3,5 timmar på vårdcentralen konstaterades det att han fått en infektion i foten, och han fick Kåvepenin. Det blev dock bara värre, spred sig till benet och foten ser ut som en ballong, så idag var han till vårdcentralen igen, de skrev ut några krämer som lindrar klådan, och imorrn bitti ska han tillbaka och kolla hur det utvecklat sig. Blir inget jobb för honom nu med andra ord, han kan inte ens få på sig skorna, knappt gå på toaletten :P
Jaja, nu kommer snart mamma, bror och mormor hit på middag. Bjuder på en bild på varningstriangeln som stod bakom volvon :)

Bilproblemen fortsätter

Vi hade en jättebra jul. På morgonen hade vi "lilla julafton" hemma med S och S jr. Hämtade sen Tea och åkte till Söråker, till farmor o farfar. Åt tomtegröt och skinkmacka + fika, åkte sen vidare till Timrå och firade resten av kvällen hos mamma. På väg hem - Volvon fullastad med julklappar - svängde vi precis in på "vår" väg, då växellådan la av. Gick varken att lägga i nån ny växel eller gå tillbaka till kopplingsläge. Ringde kära bror som fick komma till undsättning med sin fyrhjulsdrivna kombi, väntade på honom i -23 grader.. vi hade ett spännband som funkade som en lina. Tyvärr var hjulen låsta eftersom växeln "låg i", så vi fick bilen några meter framåt bara pga halkan på vägen, men till slut brast linan. Så nu står volvon precis vid korsningen 1 km härifrån, och vi fick packa över alla grejer och åka med brorsan hem.
För tillfället är vi helt billösa, men snart kommer Tea med andra bilen, om den startar.
God Jul! :D

-28 och billåset har frusit... Vad göra??

Ikväll var det minst sagt lugnt på jobbet. Ett sällskap, men de satt såklart rätt länge, så vi fick glatt vänta. Jag sa att jag kunde skjutsa hem diskaren när vi slutade, men när jag skulle låsa upp bilen gick det inte. Inte från nån sida... Så, han fick ta bussen hem som vanligt, och jag kläckte den geniala idén att ringa min vän Tea. Hon hade nämligen några dagar tidigare lånat den enda bilnyckeln med fjärrlås, så jag gick till henne och fick tillbaka den. Och det funkade direkt! Faaasen vad skönt, vore inte såå kul att stå och trilskas ännu mer med en temperatur på -28 grader, förmodligen vinterns kallaste dag..!
Imorrn är det dopparedan. Vi ska till farmor o farfar i Löta och äta tomtegröt till lunch, sen ska vi till mamma i Timrå och fira julaftonskvällen.
God Jul allihopa!!

Den som väntar på något gott...

Ja, en liten uppdatering då gällande allt.
Jag åkte till mediamarkt idag IGEN, tog med mig min dator och såg till att få en ny adapter som fungerade till en extern bildskärm (likadan som våran). Åkte hem, provade, och den funkade inte. Jag fattar inte!! Antar att det är bildskärmen som är felet nu! Men den visar ju nån ruta med digital/analog bla bla, så strömförsörjningen funkar ju. Tänkte gå på macaffären idag och köpa en annan sorts adapter, om inte det funkar så åker vi till mediamarkt IGEN imorrn och byter skärmen. Nu är jag riktigt less, har varit där 3 dagar i rad och det ser ut att bli en fjärde.
Idag ringde jag Älvsbyhus, de sa att de kan skicka någon från Nibe, men om det inte är något fel på värmepumpen i sig så åker vi på fakturan. Så jag har provat att starta om den igen.. Tänkte även ringa gamla husägarna, höra om de hade samma problem.
Har nu äntligen fått ett mail från Serverado som hanterar TV som vi beställt med viasat. Det verkar väldigt komplicerat.. Nu har de skickat en begäran till Servanet, som är draget här i huset, och vi måste vänta på dem innan boxen kan skickas. Serverade ringde oss nyss (eftersom vi ringt hundra ggr och bett dem ringa upp), och jag frågade hur lång tid det kan ta, eftersom vi redan väntat en månad. Hon sa att de har ganska mkt att göra, så 10 arbetsdagar får vi nog räkna med. JIPPIIII. Lär ju inte gå snabbare för att det är jul o allt nu. Förhoppningsvis har vi fått tv i slutet av januari... Beställde i november. Det är starkt jobbat av dem..
Vi hade iaf en jättemysig kväll igår, supergod mat på casinot och trots att biofilmen inte alls var imponerande (ska man se 3D ska det vara tecknat, eller iaf inte Tron! :P) så var det ändå mysigt att gå ut och äta o dricka gott :)
Dock hostar jag en massa, börjar lessna men vad gör man. Jag är ju inte ensam om att vara sjuk nu direkt.
Snart är det jul! =)

När ska allt börja gå som smort egentligen?!

Först måste jag meddela att jag faktiskt är väldigt glad och mår väldigt bra, trivs i nya huset osv. Men det är ju så förbannat mkt som ska klatra! Fick ringa hundra ggr innan internet skulle funka, telefonen tog också sin lilla tid (och internet bryts fortfarande hela tiden, men nu har vi flyttat trådlösa telefonen, kan ha varit störningar därifrån, och nu har internet funkat i flera timmar), TV beställde vi den 23/11, idag är det 20/12 och vi har inte hört ett ord än, trots att vi ringt dit 3-4 ggr, mailat 2-3 ggr osv. De har vår adress, mail och telefonnr, men allt de säger är att de ska återkomma. Det skulle ta ca 2 veckor (max 3) att få hem, nu har det alltså snart gått en månad.

Frånluftsvärmepumpen som försörjer vårt hem med värme & ström har sedan vi flyttade in varnat för låg frånluft. Vi fick ingen "visning" av gamla ägaren, så jag använde kära google och kom inte fram till nånting. Förra veckan ringde jag först Nibe (tillverkaren), telefonkö i 40 min, han visste inte och hänvisade mig till Älvsbyhus.. Ringde dem (blev kopplad utan svar, fick vänta till efter lunch, bla bla), tillslut kom en man hit och kollade på alla tänkbara anledningar. Han gick till och med upp på taket, men ingenting.. Nu varnar pumpen inte lika ofta, bara ibland. Varje gång den varnar så slås direktverkande elen på, vilket betyder att vi kommer få en saftig första elräkning. Som om det inte räcker att det ska bli typ -25 grader imorrn och inte har varit så kallt sen mätningarna startade för 150 år sen (läste jag på SMHI). :P Så, jag måste ringa Älvsbyhus igen. Nån dag.
Karlns skärm har kraschat, så vi köpte en extern skärm + en adapter som kopplar från skärmen till macen, igår på MediaMarkt. Provade i flera timmar, det gick inte... Idag åkte jag dit, vi testade med en likadan dator & skärm, de fick det att funka med en annan liknande adapter. Jag bytte till den nya adaptern (fast i en oöppnad förpackning), åkte hem, och det funkar fortfarande inte... Orkar inte åka tillbaka idag, det är 3 mils resa t & r, inte såå kul att åka dit varje dag! Fortsättning följer...
Imorse skottade karln hela garageuppfarten innan han skulle lämna S till skolan. När de skulle åka startade inte bilen. Den bara tickade, typ. Då fick han skotta hela andra delen också, där Volvon står. Den startade. Det var iaf batteriet som var dött, så jag åkte och köpte ett nytt. Vi har precis bytt det (för första gången nånsin!), och nu är Toyotan igång igen. Skönt, det enda problemet är en lång skruv som ramlade ner i motorn nånstans... Så nu sitter inte batteriet som det ska, men det funkar iaf. Det får man väl räkna som lyckat?
Annars skottar vi 3 ggr om dagen, det verkar aldrig sluta snöa! Men ikväll skulle det väl lugna ner sig och istället bli -25 grader. Då föredrar jag faktiskt snöfallet!
Jag har gått o blivit förkyld, hostan höll mig vaken flera timmar inatt och min röst är inte alls som den ska. Men pigg är jag iaf! Vi ska slå på stort ikväll och käka på Casiopeija och sen gå på bio, om vi orkar :)

Snökaaoooz!

Såhär såg våra fönster ut idag =) Vi som skottade massor igår kom ut imorse med 1 dm nysnö på gården! Villalivet here we come =)
Idag hade jag världens flyt, åkte till birsta vid 10.30, shoppade julklappar till i princip ALLA, så jag som bara hade köpt en julklapp förra veckan är nu nästan klaaar :) Och det sista får nån annan köpa ;)
Fick sen trevligt sällskap i form av en Tea, jag köpte en pizza o hon en sallad, på kermit. Jättegod pizza faktiskt, tunn och frasig liksom, och gigantiskt stor! Men imponerande nog orkade jag hela! Har en stor mage att mätta.. ;P

Bilder från huset :)

Okej, här har ni lite bilder från huset :) Igår fick vi till o med upp gardiner i köket och vardagsrummet, har kommit riktigt långt nu!
Bjöd på middag för halva släkten igår. Det blev oxfilé i ugnen med krispig potatis/kålrot/morötter, en sallad med avokado, salladslök, parmesan, valnötter och fikon, samt sås gjord på färska champinjoner (á la S). Efter det lite getost och kex. Till efterrätt hade jag gjort en cheesecake med saffran. Allt var hur gott som helst!! Tack mamma, pappa, P-A, Ante, Malin & Putte för titten, och tack även Talking Tom för ditt bidrag vid matbordet.
Idag kan jag konstatera att det är grymt skönt med diskmaskin!

RSS 2.0