Hemmasöndag

Idag har vi tagit det lugnt. Simon kom kl 06 imorse (vintertid, så den var egentligen 07), men jag sov till 8. Vintertid.
Tog det lugnt på dagen, bakade lite morotskaka och sen åkte jag o tränade rygg/biceps. Sen gjorde jag middag som bestod av kyckling fylld med fetaost, olika kryddor/örter, creme fraiche och soltorkade tomater. Gott! Sen tog vi en promenad här utanför, plockade med oss lite naturpyssel som jag och Simon sedan förvandlade till två råttor gjorda av kottar och stenar. De står nu i köksfönstret och vaktar blommorna.
Nu har vi precis ätit morotskaka. Det är 3/5 kvar av den, så det är bara att titta förbi nån dag i veckan ;)
Igår byggde jag (med liiite hjälp av karln ;D) ihop grillen, såhär ser den ut:
Vi tänkte förhoppningsvis ha grillpremiär imorrn, vi får la se hur det blir :)

Kärleksbrevet

Glömde berätta om brevet som var adresserat till mig på restaurangen. Det var ett tackkort från några gäster som hade gift sig i helgen och åt hos oss :) Jag hjälpte dem att fixa en tårta, och de tackade så enormt mycket för bra service! Riktigt kul!!
--------
Förra onsdagen vann jag en auktion på tradera, men jag har fortfarande inte hört något av säljaren trots att jag mailat henne för en vecka sedan. Det stod inte heller något nr på hennes kontaktuppgifter. Häromdagen mailade jag Tradera och berättade om mitt problem, och de gav förslaget att jag skulle kolla efter numret på eniro eller hitta.se. Jag hittade 3 mobilnummer, men hon svarar inte på något av dem... Varken när jag ringde eller sms:ade. Tradera bad mig höra av mig till dem om jag inte fått något svar efter 10 dagar, och det är imorgon det... Blir ju spännande att se vad de har för åtgärder på detta problem... Jag vill ju ha min vinst! :P
--------
Men ett av våra tidigare problem, "låg frånluft", är nu ett minne blott! :D
Nu blir det nog lite juridiska studier för min del ;) Sen fira våffeldagen med att inviga våffeljärnet som jag vann på en pimpel-tävling förra vintern!

Spenderarbyxorna är på igen!

Jahapp, såhär dagen före löning (inte för att det spelar nån roll i det här hushållet, här kommer lönen lite när den vill :P) har vi shoppat! Bl.a. en grill och (ett) duschhörn! Duschen hade kostat 8000:-, nu kostade den 3500:-. Phui, men det kommer bli griimt när vi väl börjar göra om i badrummet. Och snarast möjligast blir det invigning av grillen!


Värmepumpen fixad!!

I måndags morse ringde de som sagt och skulle kolla på pumpen, och igår kom de. Det var ett solklart fall sa de, problemet var löst på 5 min. En givare (? en mätare?) hade legat mot en del på pumpen som ofta kan bli minusgrader, därför hade sändaren konstant varnat för låg frånluft.. De sa inget om betalning, visar sig väl, men de förklarade att felet måste gjorts när pumpen gjordes, så det är ju inget vi har gjort fel.
Skönt att saker och ting löser sig!
Nu till nästa utmaning:
I månadsskiftet maj-juni har jag tre hemtentor på tre dagar! Och varje tenta är minst 12 timmar lång. Haha, helt underbart! Så den 30-31 maj och 1 juni kommer jag ha fullt upp! Känner att jag måste göra alla uppgifter i tid denna gång.. Har en uppgift kvar från förra kursen, ska skriva ett PM på ca 1800 ord. Inte ens bestämt ämne än, men hoppas jag blir klar med det denna vecka. :)
Det kom även ett brev till mig som skickades till restaurangen.. Väldigt spännande!! Jobbar ikväll, men vi får se om jag kan hålla mig så länge ;)

PowerPointPresentation

Idag hade jag Anne på besök. Vi gjorde en powerpointpresentation om datavirus. Väldigt tjusigt blev det, speciellt med tanke på att det var första gången jag använde powerpoint! ;) Det var verkligen på tiden..!
Imorse ringde de om värmepumpen, de kommer och kollar på den imorgon bitti. Äntligen! Tog bara 3 månader!! Nu får vi bara hoppas att det inte är något fel vi har "gjort", då måste vi betala själva.
Vi fick även konstaterat att ljudet från Toyotan berodde på att hela avgassystemet har rostat sönder och pajat. Är det inte roligt så säg!! Volvon har stått nästan hela vintern med trasig växellåda, och Toyotan har alltså ett "trasigt" avgassystem. Som tur är går den att köra ändå, ett tag till. Tydligen är två bilar inte tillräckligt för 2 personer!

Pump, backen, grillning + ben & jerrys!

Idag har vi haft en aktiv dag. Började med lite städning imorse, tänkte sätta upp de sista rullgardinerna (som dock är lite stora, men de får sticka ut nån cm på kanterna, orkar inte klippa hela gardinen o såga stången för max 5 cm). Men istället åkte vi på body pump, det kom ny musik förra veckan, I like it!! Döjobbigt. :)
Sen hem o käka lunch, hänga tvätt och åka direkt till stan, plocka upp tjejerna (Tea & Linda), Skönviksbacken nästa. Vi var bara där 2 timmar, men det var jätteskönt, soligt o varmt!
Sedan åkte vi vidare till modern för att grilla hamburgare på min lillgrill.
På väg hem köpte vi ett paket ben & jerrys som vi nyss har mumsat i oss. Lovely!

Hotell bokat!

Nu har vi iaf bokat hotell till Göteborgsresan i sommar. Det var ju fullt på nästan alla hotell i hela stan, och för att nämna ett exempel på det som var ledigt rum kom ett förslag på 220 000:- för 2 pers två nätter. Prisvärt, oja! Det blev iaf ett trestjärnigt hotell i Majorna, 10 min med spårvagn från stan. Frukost ingår såklart, så då kan vi lyxa till det! Jag måste säga att hotellfrukosten är en av de största anledningarna till varför hotell är bättre än t.ex vandrarhem. Det känns så lyxigt! Ibland är man värd att lyxa till det.

Morgonträning!

Idag åkte vi iväg och tränade på morgonen; 30 min spinning och 30 min core. Skööönt! Vi tänkte försöka göra det till en vana. Får se hur det går. :)
Glömde säga att vi var på 3D-bio i måndags. Vi såg Gnomeo & Julia. S sov genom halva filmen, och det säger väl en del om hur hög spänningsgrad den hade. Jaja, mysigt att gå på bio iaf. Bjuder på en jättesöt bild på mig själv med 3D-brillor. Seeyaaa!
 

Ugh...

Idag hade jag tänkt plugga (som alla andra dagar), men min kropp har tydligen fått för mycket av datasittandet. Vaknade med huvudvärk och det blev bara värre när jag ens tänkte på datorn. Så idag har jag tagit en promenad i området, tagit en "powernap" på 2,5 timmar och tagit en ipren, men det känns fortfarande inte bra. Men det är inget att göra, snart dags för jobb. Ha en trevlig torsdagkväll!

Vuxenprylar införskaffade! ;)

Tyvärr, det är inga snuskprylar jag pratar om. Igår åkte vi till birsta för att kolla på lite kakel m.m. Badrumsväggarna blev ju inte godkända vid husbesiktningen, så vi tänkte att när vi ändå måste göra om kan vi satsa lite pengar och ändra till något vi gillar. Badrummet är det enda som vi inte är nöjda med i huset, så vi tänkte satsa på kakel o klinkers istället för den bleklila våtrumsmatta som finns där nu. Tänkte även slå på stort med golvvärme och förmodligen byta ut badkaret mot en dusch. De hade ett erbjudande på Bauhaus på billig golvvärme, så det är införskaffat och klart! Kakel blir det nog vita stora plattor, och mörkgrå klinkers. Men inget sådant införskaffat än, vi väntar på bra erbjudanden. :)
Åkte även till K-rauta, och där hade de 50% på utgående modeller av högtryckstvätt (en i personalen sa att designen ändras vart 3:e år, men prestandan är lika), så nu mina vänner, är jag ägare till en högtryckstvätt! Det ni. Inte direkt vad vi hade väntat oss att komma hem med. :D
24-timmars hemtentan i tisdags gick scheissedåligt. Det var 11 uppgifter, 1-3 var teoretiska och på resten skulle man koda program. Jag lyckades helt o hållet med ETT, och 3 frågor hann jag inte ens med. Helt sjukt, eftersom jag satt mellan 9 på morgonen och 1.30 på natten!!! Omtenta 1 juni tror jag det var.
Hade även tänkt söka nån sommarkurs, det var sista dagen i tisdags, men jag var så inne i tentan, hade inte tid med något annat. Så det blir bara jobb i sommar. Förhoppningsvis kan man klämma in någon liten resa också. =)

Skoter, Snögrotta, Tacos

Precis när vi funderade vad vi skulle hitta på idag plingade sambons mobil. "Kom och grilla o åk skoter i Söråker!", ja visst! Sagt och gjort, vi hälsade på Christer o Helena som hade grävt en snögrotta. Testade även skotrarna ute på lägdan, kul kul! Sedan blev det korvgrillning innan vi åkte hem. Till middagen fick vi besök av mamma, P-A, Ante o Malin som blev bjudna på tacos.
Nu har vi nyss ätit lite glass och S spelar medan jag ser på Män som hatar kvinnor. Spelar in den, om det nu funkar med inspelningen. Första gången jag testar... Bra film!

Lycklig!

Jag är såå nöjd just nu! Igår satt jag med en Java-uppgift som jag trodde var omöjlig att lösa. Skickade in den igår kväll efter jobbet, och blev godkänd på den idag! I förmiddags började jag med nästa uppgift som skulle rita ut en pojke, flicka eller raket.
/\
/  \
/    \
=======
|     |
|     |
|     |
=======
/\
/  \
/    \
Det visade sig att uppgiften var enkel och jag skickade in den idag! Wohoo! Känner mig som ett geni just nu. :D Nu är det bara en uppgift kvar att lösa på Java-kursen. Tenta på tisdag. Jag trodde aldrig att jag skulle hinna, men nu känns det inte fullt lika hopplöst! Nu har jag till o med små förhoppningar att klara tentan. Dock fortfarande SMÅ förhoppningar.
Jag ringde även Älvsbyhus idag. Vi ska ge förslag på en summa som vi anser täcka de 2 punkter som ska åtgärdas, som inte blev godkända i badrummet. Så nu ska vi nog satsa på kakel & klinkers i badrummet!
Älvsbyhus skulle även skicka en påminnelse till Nibe om värmepumpen som fortfarande inte åtgärdats.
Dessutom måste vi höra av oss till de förra ägarna om en Kundpärm som ska finnas till huset, som de säkert tagit med sig i flytten. Nu har vi ju bott i huset i över 3 månader, och än har den inte dykt upp!

KöK


Nu har jag äntligen hittat en plats för mina KÖK-bokstäver. Hade väldans problem att sätta fast dem på listen vid ingången till köket, så nu har jag tänkt om. Satte dem i den centralaste delen av köket istället. :)
Har även köpt löpare, men de pryds nu med bl.a. en vinfläck från gårdagen. Hoppas det går bort i tvätten... Såhär ser iaf löparna ut när de inte är smutsiga:
Bordslöpare Hilda - beige
De är från hemtex.

Middagsbjudning och Metallica

Igår hade vi middagsgäster, vi blev till slut 10 pers. Bjöd på halloumi med avokadosallad o vitlöksbröd till förrätt, oxfilé med svampsås och potatisgratäng till varmrätt, samt citronkladdkaka med glass till efterrätt. Allt blev supergott!
Vi fick en jättefin blomma av gästerna, se bilden här ovan :) Den beskriver Roberths känslor för S, ha ha..
I lördags var det melodifestival här i stan. Vi hade såklart massa gäster, och kvällen blev lyckad.
Annars hann vi med ett träningspass i söndags fm, skönt!
Idag är jag ledig från jobbet, sitter med Java, får se om man får till ett program som ska visa bensinförbrukning per liter och gallon och allt vad det var. Har kommit en liten bit iaf.
Idag bokade vi även biljetter till Metallica som spelar på Ullevi den 3/7! Blir nog en mc-resa till gbg i år :) yiihaa!

RSS 2.0